Sunday, October 26, 2014

berapa ramai lagi nak berambus...cepat le sikit

kelvin tan, ali jalil antara nama terbaru yang lari lintang pukang, lari tengah malam, berlari tak cukup tanah, telur kecut hilang...bukan lari kerana kebenaran..lari sebagai petualang selepas menjatuhkan hukuman bersalah mandatori pada diri sendiri...

Apakah sudah mahkamah jatuhkan hukuman (?) belum..
habis tu, lari dari siapa... Sultan, polis dan pendakwaraya bukan malaikat maut, mereka langsung tidak boleh sentuh orang yang kena tuduh..

Ertinya, lari dari undang2, tidak percaya kepada undang2..prinsip mulia ke tu...
kalau itu prinsip..lari masuk hutan...di dalam hutang tidak ada human law tetapi tidak terlepas dari nature law...

Tanya duta sweeden, adakah negaranya masih barbarian, masih jahiliyah..tidak ada sultan, tidak ada law di negaranya.

Kalau tidak percaya kepada mahkamah kenapa mengadu kepada peguam yang terikat dengan mahkamah...mungkin dia tersalah jumpa peguam.
Yang dia jumpa peguam bodoh...jenis peguam sentuh anjing...di Malaysia tidak ada peguam2 bodoh...

Pihak yang menasihatinya meninggalkan Malaysia adalah mereka yang juga layak untuk berambus... tunggu apa lagi cepat le berambus.

6 comments:

  1. Berambus...yes...yes...yes....go now...dont wait...apa lagi...melayu bodoh...tak patriotic langsung!...belah!.....

    ReplyDelete
  2. Nak tanya sikit, di panggil pendatang marah.
    Gaku rakyat Malaysia, kalau cakap Melayu tak reti, nanyi lagu negara ku tak reti, nak panggil mereka ini apa eh......

    ReplyDelete
  3. Tak luak pun. Kalu ada merugikan. Lebih baik bawa sekali anak beranak sahabat handai dan rakan taulan sekali.
    Kita tengok berapa lama bolih tahan. Dulupun ada orang lari last last balik jugak.

    ReplyDelete
  4. Kalau dah lahir d M's, di sinilah tumpah darah kita. Jgn berlagak sombong /nak berhijrah ke negara orang yg tak ada kena dgn kita. Nabi Muhamad SAW pun berhijrah (mengikut wahyu bukan ikut"nafsu") berhijrah ke Ya trib (Madinah) di tanah Arab bukan ke negara asing. Renungkanlah.

    ReplyDelete
  5. Melayu melayu yang sebok nak jilat burit cina boleh berambos dari Malaysia. Bawak tuan tuan cina komunis kapitalis perasuah tegar korang sekali. Pemimpin pemimpin Melayu yang sebok jilat burit cinapon boleh berambos sekali.

    UMNO=PAS=PKR=penjilat tegar burit cina.

    ReplyDelete
  6. biarlah mereka berambus dari negera ni yg dianggap ditimpa hujan batu,dinegara orang bolehlah menadah hujan emas.

    ReplyDelete