Google+ Followers

Wednesday, July 12, 2017

SAKA JHO LOW SEDANG MERAYAU MENCARI MANGSA

Sudah ramai individu yang dikaitkan dengan Jho Low mendapat musibah,  denda dan ke penjara,  paling tidakpun nama tercemar. 


Setakat ini Jho Low masih bebas,  bermewah dan sukar dikesan kerana lebih banyak hidup atas air dari darat. Sedangkan mereka yang ada kaitan dengannya secara langsung atau tidak sedang merana. 

Bagi mereka yang ada kaitan secara langsung atau tidak,  berwaspadalah,  nasib buruk dan sial just around the corner,  anytime akan ketuk pintu rumah anda.. 

37 comments:

  1. 2 orang adik kandung saya dari Spura datang beraya dan memberitakan....

    Former BSI Singapore wealth planner Yeo Jiawei was sentenced to 54 months in jail in a Singapore court today on Wednesday (July 12) for money laundering and cheating in relation to a massive global probe involving billions of dollars allegedly misappropriated from the 1Malaysia Development Berhad (1MDB) state fund.

    Nanti pasti Najib & gerombolannya kata itu fitnah semata-mata ianya satu konspirasi untuk mengusir dia & Rosmah dari Sri Perdana Putrajaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pi balik sgapore la org tua

      Delete
    2. pak man tu semua arahan TUN pada kerajaan singapura la tu,TUN kan handal bab mempengaruhi kerajaan kafir.

      Delete
    3. kalau setakat melayu duduk singapore jangan lah nak bercerita pasal negara orang,,,jadilah melayu singapore yg tulin....makan taik cina..

      Delete
    4. jgn sombong sedara,ketahuilah beribu-ribu orang melayu berpusu-pusu setiap pagi masuk ke singapura untuk mencari nafkah dgn tokeh cina.

      Delete
    5. Betul sdr Mohamed Noor..

      Cita-cita kita yang mulia..

      Marilah kita bersatu
      Dengan semangat yang baru

      Delete
  2. Apa2 pun bn/umno yg terbaik dan tetap pilihan ku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shafiek... Memang mereka suka semua jenis taik..
      Taek jho low

      Delete
  3. Lain negeli lain cala maa aa ,Singapore buat atak salah , Malaysia buat tatak apa punya maa aa ,lagi bolih jadi hero lea aa.

    ReplyDelete
  4. Hari2 dok bising nk najib dibicarakan. Atas kesalahan apa ntah. Bukan hanya bicara, sumpah seranah dan maki hamun tak usah kiralah. Berguni kalau dikumpul setiap hari. Tapi Allah ada perancangannya. Bukan perancangan manusia yang terbaik tetapi Allah. Ada yang rasa rancangan dia lebih baik dpd Allah? Allah dah ajar bagaimana nak menuduh manusia lain. Bukti kena ada, kalau tak cukup bukti jangan terlebih laung konon tuduhannya tepat dan tak terkhilaf. Berhati-hati sebab dosa boleh datang walaupun kita rasa ganjarannya pahala. Manusia ramai terkeliru di zaman fitnah ni. Nabi saw dah sabda akan sampai masanya zaman fitnah berleluasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Usin.
      Manusia keliru sebab beramslbmata satu, ala Dajjal.Tengok yg masyuk,pejam pd yg tak untong.
      2 kapir dah serah barang curi kita, 1 Melayu Islam isteri MO1 belum Usin.
      Rakyat terbanyak sedang perhati,sebab apa tidak ada Junjung pada Nukilan Nahi Mungkar baginda dari satu pihak tu? Benda elok dan betul,kot?
      Sebab apatak mahu Nahi mungkar ekk, Usin?

      Delete
    2. hehehe bab altantuya takde bukti yang dua terlibat leh pulak dia bersumpah kat masjid untuk membersihkan nama tapi bab yang ni tak nak bersumpah ke kalau betul diri
      tu suci bersih..

      Delete
    3. usin ni duduk bawah tempurung mana? alahai..tp usin ni menepati kriteria yang MO1 suka..hahahahaha...

      Delete
    4. Blog pro BenaWe (BN) Husin Lempoyang lengang tak dapat sambutan langsung, makan gaji buta. Kini terdesak merayau-merayap persis Kejora kat blog ini. Shame on you Usin..!!

      Delete
  5. Percaya lah blog ini tak akan puas hati dan akan terus menyindir, menghina dan mendengki sehingga semua yang dikaitkan dg 1MDB dan sumbangan RM 2.6 billion dipenjarakan. Bila semua pemimpin UMNO BN dan PAS dijatuhkan.
    Itulah satu satu nya cara untuk mensucikan hatinya.... penyelesaian secara penyerahan, bertawakal dan ketentuan Allah SWT bukan pilihan.






    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamin.
      Tugas tuding, tuduh,tunjuk,sanggah,kecam,jauhi Mungkar adalah asas iman pada ug sedar.
      SEMUA yg mengaku Islam perlu mengambil peranan mengikut kapasiti.
      Tidak boleh diam terus spt terima imbuhan dan halalkan yg haram atau was2.
      Lobai PIS dah hanam.
      Mana jakim, mufti2 dan media??
      Mana junjungan pada nukilan TMJ?
      Mana butang pink aku , maah,?

      Delete
    2. Anon 6:51 fitnah itu satu dosa besar.
      Saka jho low merayau - aku tak sebut pun cari siapa? Kenapa meroyan?
      Percaya blog boleh jatuhkan atau penjarakan seseorang - syirik

      Delete
  6. NAJIB masih tak bersalah kerana belum dibicarakan. Kalau ada otak boleh fikir sahlah najib masih tak bersalah kan. Jadi aku tetap sokong najib/bn/umno, he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Populasi Ulat Tahek Low diperingkat merah iaitu hampir pupus.
      Sifat saki baki ulat didapati sedikit ganjil sebelum pupus.
      Nereka akan panas, dabek diri melupor tak tentu pasal
      (contoh 915). Ubat koncin cap Lobai tidak mujarab.
      Ini sebab ubat Bathil sudah sampai...

      Delete
  7. NAJIB masih tak bersalah kerana belum dibicarakan. Kalau ada otak boleh fikir sahlah najib masih tak bersalah kan tetapi anon 10:26pm tak dak otak pulak, kesian kan3. Jadi aku tetap sokong najib/bn/umno, he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1026 lapur bab ulat.
      Sahla 1033 panas dan mempamirkan simptom spt ulat2 dlm tajuk bincang.
      Maka sah la 1033 saki.baki ulat Tahek Low (type cirit yg diadun jadi dedak)

      Delete
  8. Waw anon 10:42 telah memberi ulasan yg mendalam pasal tahek, ni lah pakar tahek yg sebenarnya, bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10 negara juga pakar dan nampak jenayah 1MDB tahek low. Tahek Lowada bos dan pemudahcara belakangnya. Malaysia belum pakar Tahek Low, tapi nanti pamar lah tuu. Tak lama daah

      Delete
  9. Kluangman 7:25PM....Tak pernah meroyan, masaalah nya bila cakap berkias kias... memang le tak de sebut nama sapa2 tetapi content penulisan dan tajuk yg selalu di hidangkan memberi bayangan hala tuju.


    ReplyDelete
  10. ala setakat berkias-kias bukannya boleh jadi kudis atau tokak pun...anyway tentu ada yang terasa pedih sepedihnya dgn kiasan kd tu.

    ReplyDelete
  11. Apa2 pun bergantung kepada niat. Jika berkias dengan niat tak baik seperti nak memfitnah/membuat tuduhan/menghina/mempersenda/memaki dll. akan dapatlah dosakan dan jika diviralkan lagilah berlambak dosa yg akan didapatkan, he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. mcm dihidangkan media perdana malaysia terutama tv3 sungku setiap hari.
      Tak cukup tu, cuba blackout semua yg kearah kebathilan dan kebenaran.
      Contoh nukilan TMJ dikambos rapat. Bijak la ko nampak 1:00.
      Mari bangunkan yg sedikit yg masih lena dibuai kebusukan tahek low.
      Tak lambat daaah.

      Delete
  12. Ingat jika kita menuduh sesaorang yg belum pasti dia bersalah maka jika tuduhan itu tidak benar pastilah yg membuat tuduhan akan mendapat dosa dan jika diviralkan pula maka berlambaklah dosa yang akan diperolehi kan, he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. mcm dihidangkan media perdana malaysia terutama tv3 sungku setiap hari.
      Tak cukup tu, cuba blackout semua yg kearah kebathilan dan kebenaran.
      Contoh nukilan TMJ dikambos rapat. Bijak la ko nampak 1:21.
      Mari bangunkan yg sedikit yg masih lena dibuai kebusukan tahek low.
      Tak lambat daaah.

      Ingat, memjadi WAJIB kita tuding,sanggah,tegur,tunjuk,kata,lawan,meluat pada Mungkar nyata.
      Inin ASAS IMAN.

      Delete
  13. Nukilan tmj..Nk bertnya sbb sy xthu..Blh ke Dap tukar Negara ni kpd republik andai dap dpt kuasa.kiranya blh apa jd pd raja2 melayu yg mmg dh xpower angkara mahadey

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpower (belum tunjuk power) sbb 240 tak berani junjong. Maklum dh ambek byk utang..
      Baru sikit TMJ tanya..dah pakat bisu, haha HIDUP MALYU MALU

      Delete
    2. betul tu..sape kata takde power,cubalah sape2 hina atau keji raja2 kat facebokk ar tengok mana dia duduk.tak kena cekup nasib ar.

      Delete
  14. Bengap..Xblh beza maksud power dr segi apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmgpun UMNoBn (dibantu lobai jampi Pis) Bengap. Xblh bexa maksud power.
      Dpt pun mandat minoriti.Dah tu naik kepala tadbir mcm Tuan Tanah. Top Down No Say, Media clampdown. Rakyat yg pembayar gaji dh dibuat mcm marhaen menumpang la pulak..
      Bengap Hampeh..tak lama daah 601 kaan?

      Delete
  15. lagi 'pandai' kalau percaya Malaysia boleh jadi sebuah negara republik.

    ReplyDelete