Google+ Followers

Friday, July 14, 2017

UMNO SALAH KOREK

Penubuhan RCI Forex BNM yang ditubuhkan di tengah² kemelut skandal 1MDB yang belum kesudahan tetapi makin berduri dan beronak adalah satu kesilapan. 

Kalaulah aku pecacai dan pendedak,  pun aku tidak akan bersetuju dengan perancangan ini, satu lagi projek bodoh BN. 

Dalam ketika umno sedang bermasalah dengan pelbagai isu terutama skandal 1mdb, sedang sakit,  pendekatan yang sesuai ialah pi berubat,  cari ubat,  cari penawar,  bukan pi cari dan tambah penyakit dengan penubuhan RCI Forex.

Satu dunia tahu itu motif politik untuk memburukan parti pembangkang dan Tun yang menerajui pertentangan terhadap Najib dan umno. 

Apakah RCI itu menjadikan Tun takut,  gentar dan terjejas??? Atau sekadar mengukuhkan lagi perjuangan Mahathir dan sebagai Pengerusi PH,  sudah tentu menjadi tanggungjawab pakatan mempertahankannya. 

Saolannya,  jika RCI untuk forex kenapa tidak RCI untuk 1mdb ??

Mungkin juga boleh tanya Hadi,  Mufti,  Majlis Fatwa,  antara Forex dan 1mdb mana satu yang lebih afdhal (?) untuk RCI. 

Apakah Mufti Pahang buat² lupa untuk nasihatkan Pekan (?)

RCI Forex sekadar pembuka jalan, lambat laun 1mdb juga akan melalui pelbagai proses siasatan dan tidak mampu jalan² tikus dihapuskan.. 














14 comments:

  1. Salam Bro. BUAT Tun Nothing to lose tapi bagi Najib, everything will lose. Berani ke Najib jawap??

    ReplyDelete
  2. goyang letewww kekeke

    ReplyDelete
  3. Mahathir Rancang Jatuhkan Najib Pada Tahun 2014 lagi tapi baru nak mengaku dalam makamah jadi aku masih rasa bn/umno lah yang terbaik dan akan diundi aku kelak he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.15
      Tanda2 pedih dan takutan, apabila terpaksa keluar jawapan (tak diundang) sebelum berlaku pertanyaan (yg siapa tak peduli).

      Delete
    2. anon1.15
      betul la tu sibijan da tabur dedak pada pru 13 pe.
      pada 2014 la TUN boleh bau ada yang tak kena pada kerajaan ni.di blog ni pada 2015 pun aku ada menulis bahawa ada yang tak kena pada pentakbiran najib ni.
      apa kau ingat benda songlap ni baru terjadi setahun 2 tahun lepas ke?

      Delete
    3. MO1 musibat sekali lagi takut menyahut cabaran Tun M untuk bertemu di acara "Nothing To Hide 2.0"
      Inikah yang di katakan najib sebagai negarawan?? Negarawan taik kucing..!!
      Ini juga membuktikan bahawa MO1 tidak syak lagi mentekedarah wang negara dan rakyat...!!! Benaweh betul..

      Delete
  4. Ayoh bangun sanggah mungkar. keluar dari mental siege 60 tahun.
    Tamadun dah jauh tinggal melayu. Tambah la dgn procedure kuno sekat2 passport, makin dihijab rakyat bawah tempurong.
    Rakyat tak harus terima layanan seperti marhaen oleh Leader ala Demi God Korea Utara ?
    Agama tak harus terus dijadikan gari mental bondage 60 tahun utk umat melayu islam.
    Usah diperdagang Agama,pertiwi,
    Demi secupak dedak basi.

    Tahek Low haram, Rasuah Haram,sama Babi pun Haram...
    Semua tahu ini, tapi dimana iman? Apakah dgn retorik melalak melilit mengarabkan diri sudah cukup?
    Sayang sekali yg berkuasa tidak mencatur yg terbaik utk bangsanya..yg membayar gaji dia.

    Tun Fan
    *maki la kalu rasa nak maki , tapi cuba masuk sikit isi

    ReplyDelete
  5. Dengan Tunku Abdul Rahman dia ni buat kecoh, dengan Musa Hitam dia buat kecoh, dengan Ghafar Baba pun kecoh, dengan Anwar lagi kecoh, dengan Abdullah Badawi dia tak suka dan dengan Najib lagi la perang..... dari tahun 2014 lagi dah nak jatuhkan Najib.
    Selepas ini siapa pulak dia nak bergaduh dan nak berentap.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerja Maaruf melawan Mungkar adalah tunturan, biar dizaman mana sekali pun.
      ia perlu berjalan seiring timbul mungkar.
      Ia berterusan selagi ada iman.
      344 pun tahu perkara ini.
      Tapi 344 ada terasa panas sikit. Maka perlu di mainkan momok utk terus gari minda melayu.
      344 juga tahu pemerintahan klepet wangMdobi dan sikap pencuri pentadbir tak boleh disorok lagi.
      Tapi atas kepentingan sedikit imbuhan Tahek Low, biar lah melayu terua hidup bawah tempurong.
      katak pun tak patut dibiar terperangkap, inikan manusia.
      Zaman gari minda Rakyat sudah berakhir.
      Allah bagi akal utk jadikan hambaNYA manusia.
      Jangan Pentadbir nak gari minda jadikan ternakan.
      Itu melawan kuasa ALLAH.
      ALLAH tidak akan boleh ditipu.
      Sudah2 la, buka buku harApan baru.

      Delete
    2. betul tu 4.11,agaknya mamat kat atas tu budak baru belajar nak hidup gamaknya.

      Delete
  6. Ooii Hapraq jangan la nak seronok lebih lebih, rakyat bukan bodoh. Perang psychology kau orang boleh dibaca. Dalam PRU 13, Mahathir bersama BN pun tak menang banyak mana.
    BN UMNO tak kecoh pun, Hapraq yg kecoh gabra lebih, sebab tak didaftar lagi p manakala PRU 14 dah dekat. Lepas ni akan paksa ROS cepat cepat luluskan, bila ROS mengambil masa untuk meluluskan mula la nak menyalahkan kerajaan. Hapraq betul luncai luncai ni.
    Selagi Mahathir LGE LKS Anwar Mat Sabu ada kat situ, sorry la Hapraq bukan selera aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 400, jaga sikit jantung tuu. Dengar degup sampai sini.
      Dulu kata tak boleh harap.
      keluar harApan..daah ramai pentadbir klepet dan pemakan tahek low emo pulak.
      Apa takut?
      Takpaaa, vuma AG baru akan dakwa ikut sukatan2 yg adil berserta hukuman yg memadai, itu saja.
      Sudah, jgn emo sgt..nnt mudarat

      Delete
    2. R.A.H.M.A._.


      TAMMAT

      Mari kita 400 smaa doakan kembali
      Rakyat didahulukan
      Selamat wang Rakyat.
      Sejahtera Rakyat.
      Selamat Malaysia.
      Beragama beriman.
      Beriman beragama.
      Sisih totok (fascism)
      Lenyapkan Aristokrasi
      Jauhi Ideology Komunis

      Delete
  7. Teloq RPK mula hilang dah! Kita tunggu dan tengah apa dia nak tulis lepas ni.

    ReplyDelete