Google+ Followers

Tuesday, July 3, 2018

NEXT: UMNO PERLU DIBATALKAN / MUHYIDDIN DAN KERAJAAN TIDAK PERLU LAGI BERALASAN / BIKIN BIAR SERUPA CAKAP SEBELUM DAN SELEPAS PRU14

24 comments:

  1. Umno tk perlu dibatalkan tapi diharamkn terus dari meyrtai pru akn dtg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka hati mak bapak hang...

      Delete
  2. Setuju seratus peratus, buat malu bangsa melayu je.

    ReplyDelete
  3. harta rampasan lebih mahal dari harta kes...

    dihujung nyawa ayok masih mampu buat lawak..

    kalau atok buat lawak kami nak gelak nih...

    kah kah kah kah kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ni kenaoe makin lama makin bebal...ini baru kes pertama yg najib ngaku terima 42 juta dari src anak syarikat 1 mdb...

      Kes kedua najib ngaku terima derma 2.6 billion selepas selesai kes src..

      Kes ke 3 bicara semula bunuh aktonya...

      Ke 4 mungkin doj dakwa najib subahat gubah wamg haram fi amerikana...

      Anak tiri najib tokey filem separa lucah sedang disiasat sprm..

      Nak tutup kesedihan buat lawak bodo plak...

      Delete
    2. Kahkahkah... Nampak sgt anon 11:25 bebal.

      Delete
  4. Bila muhyideen ato RoS nak umumkan samada KP RoS ade kuasa luluskan pertubuhan lanjut tempoh pemilihan yg melebihi dari tempoh yg dibenarkan oleh perlembagaan pertubuhan...

    Kalo umno haram mungkin pemimpin umno tubuh parti baru...sebahagian kecil saja yg masuk bersatu PKR dan amanah...

    ReplyDelete
  5. sila ambil Nazri Aziz masuk Bersatu.. barang free tunggu lelong

    ReplyDelete
  6. teringat kes bawa tilan ke mahkamah..zaman siapa? ...kurang ingat.
    macam berulang kembali jalan cerita tapi pelakon dah tukar..maklum pemerintah dah tukar..tapi kepala yang sama..hehhehhee

    ReplyDelete
  7. lawak ari ni

    mat sabun mintri pertahanan salah info pasal LIMA sah vary uneducated ministry of Mesia kah kah kah mintri kulinari buat cokodok bagi pegang bom kah kah jahanam mesia

    lawak mahkamah harta rampasan 1 billion barang kes 42 jota cakap Bahasa hancus kah kah kah kah...

    padah bila telo kena clamp top dog kah kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko yg salah info...run nak majukan semula pelancongan di langkawi..

      Sah ko ni bodoo..ini baru kes pertama dari dana src anak yarikat 1 mdb...rampasan billion dari dana 1 mdb yg akan masuk mahkamah selepas src ngook..

      Delete
    2. Brg kes 42juta ye? Maknanya byk lagi tuduhan menunggu bos kau. Patutlah jalan kengkang. Mesti telor dah kena clamping besar.

      Inilah padahnya bila bela macai bodoh... Kahkahkahkahkahkahkahkah

      Delete
  8. jalan paling selamat bagi jho low ia lah dgn menjadi 'crown witness' yg juga berkemungkinan akan meringankan hukuman yg akan d terima nya.

    yg paling penting bagi nya adalah utk menyelamat reputasi serta asset keluarga yg akan terjejas teruk jika dia d tuduh menjadi dalang/pemain utama dlm 'heist of d century ini'.

    akhir nya rosmah n jho low akan sama2 membuka cerita bagi menyelamatkan diri masing2.

    hikayat 'Arabian 1001 Nights' baru saja bermula'.

    bagi yg beragama hindu, mungkin saperti 'the Ramayana epic'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanye tak perlu jho lo jadi saksi kerana dokumen 1 mdb sudah ada....fbi sudah ada detail money trail transaksi bank2 jho lo petro saudi aabar bvi dan najib...sebahagian bukti sudah diteima....jho lo dan riza aziz mesti didakwa...2 ekor arab abu dhabi jugak patut didakwa..

      Delete
    2. Gambar Sulit "Ritual Pelik" Najib Sebelum Di Tahan SPRM Jadi Tular

      KUALA LUMPUR: Satu gambar "ritual pelik" yang melibatkan mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Rosmah Mansor telah tular di media sosial sejak semalam.

      Bekas pimpinan PKR, Badrul Hisham Shahrin atau lebih dikenali sebagai Chegubard hari ini turut berkongsi gambar di laman facebook beliau.

      "Katanya gambar beberapa jam sebelum ditahan... Kepada pasanganya Rosmah Najib... Kalau gambar sulit seperti uni boleh tersebar maknanya pasukan keliling kamu pun sudah tidak setia mana dengan Kamu..", kata kenyataannya.

      Gambar ini dipercayai sulit dan dirakamkan oleh orang terapat dengan bekas Perdana Menteri itu di katakan diambil beberapa jam sebelum Najib ditahan oleh SPRM.

      Gambar yang dipercayai disebarkan oleh orang yang rapat dengan Najib itu kini menjadi viral dan membuatkan ramai pihak tertanya-tanya. PDO tidak dapat mengesahkan kesahihan gambar tersebut.

      Namun, melihat aksi dan cara berpakaian Najib dan Rosmah ia mungkin diambil dalam surau atau masjid mungkin di rumahnya.

      Difahamkan, gambar tersebut turut dikongsikan oleh ramai netizen di media sosial.

      Terdahulu, Najib mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan atas tiga pertuduhan pecah amanah jenayah dan satu tuduhan rasuah membabitkan wang berjumlah RM42 juta dibacakan terhadapnya sekali lagi di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pagi tadi. #PDO

      Delete
  9. atok ko yg beria ia cakap pasal jolo ari ni macai tomato pun nak u turn lagi
    kah kah kah kah..

    atok kan kata jolo perlu ditangkap.. kunci clamping tolo atok dah jumpa ka blom... kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jumpa... Ada kat tolo atok kau. Dia pinjam.
      Muahahahahaham.. Kikikikiki...

      Delete
    2. Jemaah prompak mesti didakwa..tak adil la ketua jemaah saja di didakwa...

      Delete
  10. Tak perlu batal atau bubar umno. Entiti pemakan taek low tu dah pun mati akibat reput kepala.
    Yg nmpk tanda2 tercungap skrg adalah Parti Lobai Al Kaloi.
    Dgn tanpa angin ribut, tiba dia sedia pulangkan wang umno ?!?!
    Ini satu mukjizat sebab dulu ckp tak ambek wang umno ?!
    Kaedah mcm mana pulak nk pulangkan wang yg tak diambil awalnya tu?
    Memang reput otak juga puak Lobai niii.
    Yg ahli , tak mau ulaslah..tersohor bodoh jumud. Islam hapa sokong mungkar taek ?
    Ptuiii !!!

    ReplyDelete
  11. SPRM beku akaun ahli politik Kelantan
    4 Jul 2018, 11:56 tengahari (Dikemaskini 4 Jul 2018, 12:00 tengahari)

    A A
    Akaun bank milik seorang pemimpin kanan parti politik di Kelantan dibekukan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

    Portal Utusan Malaysia Online yang memetik sumber melaporkan tindakan berkenaan adalah berhubung siasatan salah guna dana 1MDB yang membabitkan pengaliran dana bernilai jutaan ringgit sebelum pilihan raya umum lalu.

    Menurut sumber, akaun itu dipercayai antara 408 akaun bank yang menerima dana daripada akaun 1MDB.

    “Akaun milik ahli politik yang memegang jawatan penting dalam parti baru sahaja dibekukan baru-baru ini dan lebih banyak akaun akan dibekukan,” kata sumber itu yang dipetik oleh portal berkenaan.

    Sebelum ini, Pasukan Petugas Khas (Task Force) 1MDB membekukan sebanyak 408 akaun bank melibatkan dana RM1.1 bilion daripada akaun-akaun milik individu, parti politik serta pertubuhan bukan kerajaan (NGO) pada 26 dan 29 Jun 2018 lalu.

    Akaun yang dibekukan turut membabitkan 81 individu serta 55 buah syarikat yang dipercayai pernah menerima dana daripada 1MDB.

    Task Force menyiasat 1MDB ditubuhkan pada 21 Mei lalu dan dianggotai bekas peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail, bekas ketua pesuruhjaya SPRM Tan Sri Abu Kassim Mohamed, bekas ketua pengarah operasi SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull dan bekas timbalan pengarah cawangan khas polis Bukit Aman, Datuk Abdul Hamid Bador.

    ReplyDelete
  12. SN Nair berkata pendakwa raya perlu menampilkan saksi berwibawa yang boleh bertahan semasa disoal para peguam bekas perdana menteri.


    “Mereka juga perlu mengemukakan dokumen dan membuktikan pergerakan wang (berdasarkan dokumen yang sah),” katanya.

    Beliau menambah pasukan pendakwaan nampaknya mempunyai kes yang kuat terhadap Najib.

    Najib hari ini didakwa dengan 3 pertuduhan pecah amanah jenayah (CBT) dan 1 pertuduhan salah guna kuasa.


    Bagi pertuduhan CBT pertama, Najib selaku perdana menteri, menteri kewangan dan penasihat kepada SRC International, dituduh memindahkan RM27 juta dari syarikat itu kepada akau bank peribadi di AmIslamic Bank Bhd di Kuala Lumpur.


    Bagi pertuduhan CBT kedua, Najib dituduh memindahkan RM5 juta dari SRC International ke akaun bank miliknya dalam tempoh yang sama.

    Bagi pertuduhan CBT ketiga, Najib dituduh memindahkan RM10 juta dari SRC International ke akaunnya.

    Bagi pertuduhan salah guna kuasa, Najib dituduh menggunakan kedudukannya untuk menyalurkan RM42 juta, sambil memberi jaminan kerajaan ke atas pinjaman SRC bernilai RM4 bilion dari Kumpulan Wang Persaraan (KWAP).

    Nair berkata keterangan mesti menunjukkan Najib melakukan kesalahan-kesalahan itu.

    “Sekiranya itu boleh dibuktikan, terdapat kemungkinan besar satu kes prima facie boleh ditetapkan di mana tertuduh akan diminta membela diri.”

    ReplyDelete
  13. Najib's arrest makes headlines around the world
    NATION
    Wednesday, 4 Jul 2018

    5:14 PM MYT
    by rashvinjeet s. bedi


    PETALING JAYA: The arrest and subsequent charge of Datuk Seri Najib Tun Razak garnered worldwide press attention, with many major news organisations playing up the developments of his graft probe.

    Media organisations from Australia, Pakistan, South Africa, Thailand, Korea, the Middle East to the United States, featured news of Najib's charges prominently, with many using it as the lead story on website

    The news was featured in many different languages from English, Mandarin, Tamil, Turkish and even Russian.

    Among the outlets that reported on the former prime minister's arrest included the Wall Street Journal (WSJ), The Guardian, Bloomberg, CNN, Al-Jazeera, Der Spigel, Asian Nikkei Review and the BBC.

    Journalists from all over the world were in Kuala Lumpur to cover the trial first hand.

    CNBC ran a commentary on how Najib's arrest would test the country's reform-minded government.

    "The 1MDB case is seen as a way for Dr Mahathir to uphold his campaign pledges of restoring the rule of law and abolishing graft in a country where deeply-rooted patronage and cronyism have stymied economic and political reforms.

    "To boost the country's health, it's imperative for Dr Mahathir's team to show that the premier's office will no longer be exploited, experts have said," CNBC said in an editorial piece

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti samada disiarkan oleh akhbar monggolia..

      Delete