Sunday, July 29, 2018

KERAJAAN PERLU SINGKIR SEGERA DAN GANTIKAN MENTERI YANG DUNGUS, MABUK TODI, ASYIK TERSASUL DAN STATEMENT DI LUAR BIDANG TUGAS KEMENTERIANNYA

Saranan seperti atas hanya boleh dikeluarkan oleh penyokong pakatan harapan sahaja. 
Puak umno dan pas - diam dan tengok sahaja. 
Kau orang lebih teruk dari itu,  sebab itu kalah - rakyat sudah tolak. 


Nak bercakap politik umum biarlah pemimpin parti yang tidak mempunyai jawatan dalam kabinet kerajaan. 

Kalau awal pun dah pariah,  bimbang jadi virus. 
Sabar dan teguran rakyat ada had,  jangan sehingga sudah jadi benci dan meluat, kerana pada tahap itu sebarang bentuk alasan dan penjelasan kerajaan sudah tidak diterima,  tiada nilai,  tiada integriti.

Menteri mempunyai tanggungjawab pada semua rakyat,  bukan pada kaum dan partinya sahaja. 
Menteri mesti memberi kefahaman penuh dasar dan polisi baru adalah untuk kesejahteraan rakyat. 


20 comments:

  1. Betul ....kami sokong serarus peratus.... ramai yang membuat kenyataan kelas pariah.... termasuklah juga Tun.... selain buat kenyataan pariah.... sisa hidup dihabiskan dengan menipu dan membuat fitnah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape bukti fitnah?...Tun bagi peluang dulu kpd menteri yg baru dilantik....sampai masa reshuffle tun gantilah dgn yg baru..

      Delete
  2. Calon BN dakwa SPR amal dasar pilih kasih
    Lum Chee Hong
    30 Jul 2018, 1:07 tengahari (Dikemaskini 30 Jul 2018, 1:12 tengahari)

    A A
    PRK SG KANDIS | Datuk Lokman Noor Adam hari ini mendakwa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bersikap pilih kasih terhadap BN apabila mengarahkan bunting mereka diturunkan kerana dianggap menimbulkan perasaan tidak selesa.

    Kata calon BN itu ada bunting mereka juga sudah dicantas pagi tadi.

    “Dia (SPR) kata bunting sebegini tidak boleh digunakan sebab akan menimbulkan perasaan tidak selesa pada pihak lain dan mohon diturunkan. Ini maklum balas SPR. Apa yang tidak selesa?

    “Jika kita lihat dalam pilihan raya lepas, apa bunting yang dipampangkan oleh Pakatan Harapan (HARAPAN)?

    "Jika anda mahu GST (Cukai Barang dan Perkhidmatan) dihapuskan, undilah Pakatan Harapan.

    “Jadi, kenapa mereka boleh gunakan perkataan ini dan kenapa sekarang kita gunakan perkataan yang hampir sama, SPR kata tidak selesa pula,” katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lokeman adam nenipu....SST 6%
      dan 10%... Bukan 16%...

      Barang ape yg naik tiap hari?...barang lokeman yg tak naik kerana pening kepala nak menipu...

      Pru 14 spr larang guna gambar tun madey...lokeman senyap aje..

      RoS gantung Bersatu dan Harapan hingga tak boleh guna logo dan nama dlm pru lokeman tak kisah pon...

      Sekarang baru rasa perit jadi pembangang...ape pon lokeman akan kalah...rakyat dah benci unno dan pas...

      Delete
    2. Rakyat Melayu lagi benci PH yg jadi keldai kafir

      Delete
    3. "Borang" pun tak boleh isi sebab tak cukup syarat... lagi mau kata ros sengaja tak nak luluskan.... bila tukar gomen... buta di kta celik... pekak dikata tidak.... syarat tak cukuo ros buat magic terus boleh lulus.... oklah tak sempat guna logo harapan.... sepakat guna logo keadilan..... tapi kenapa pilihanraya sungai kandis dan yang satu lagi ni nanti kat kajang tak nak pakai logo harapan????... sebab harapan tak der weight.... hanya jenaka politik....

      Delete
    4. Lokman dah terhidukan kekalahan. Sebab tu awal-awal lagi dah bagi alasan. Dan errr... Logo umno tu ada weight ke? Atau jenaka politik org kalah.

      Delete
    5. Lepas pru Ros kata okey plak..harapan boleh daftar bersatu bebas dari digantung...

      Nak klentong jugak...

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sebut nama, mesti ada link yang bersesuaian..
      Kalau merapu, macam sampah dalam longkang.

      Delete
    2. Takut ke PH terjejas dgn mintri2 pariah tu?

      Delete
  4. Kain renda tenunan halus
    Dianyam sulam berbelit2
    Blog adinda biarlah telus
    Tak best ler main delete2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu orang yang sama, akaun berbeza, sendiri tulis, sendiri sokong.

      Tak best ler penyamaran pun amatur.. .

      Delete
    2. Mlm syahdu duduk bertasbih
      Wanita solehah menutup aurat
      Pejuang Melayu kini dah lebih
      Dgn cik KD cuba mahu ngurat

      Ki kik kik...

      Delete
  5. Kulasegaran adalah DAPigs kesayangan MahaKUTTY!

    ReplyDelete
  6. Kalau Pejuang Melayu nak tibai PH, saya akan ikut sokong tapi kalau dia cuba selit daun nak adjust cik KD, saya akan pelakong!
    Ki kik kik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perangai tipikal umno, asyik fikir benda lain. Patutlah ke longkang

      Delete
  7. Yg mabuk todi tu rasanya din todi. Kalau tak, takkan org panggil mcm tu.

    ReplyDelete