Wednesday, February 18, 2015

Jom Kita Mulakan Tekad Sokong Pembangkang..

Kemaskini 7.12pm 1902 Tahun Baru Cina.
Kesimpulan Tulisan Dibawah:
Menyokong Pembangkang dan menjadikan mereka kerajaan bukan satu dosa jika kerajaan sekarang lemah.
Sokongan kepada kerajaan bukan sokongan membawa rebah, sokongan secara borong dan membuta tuli kepada pemimpin yang lemah hanya memusnahkan negara.
Dalam UMNO masih ada pemimpin yang BERKEBOLEHAN jika diberi peluang. 
Sebagai contoh: Muhyiddin merupakan antara Menteri yang mampu menjalankan tugasnya secara berkesan samada semasa menjadi MB Johor atau Kemeneterian-Kementerian yang pernah dipegangnya.
Untuk Pembangkang Menjadi Kerajaan mereka perlu tunjukkan bukti mereka lebih kuat, lebih jujur, lebih ikhlas dan lebih berkualiti dari kerajaan sekarang - jika tidak, mereka mimpi syok sendiri.
.......................




TULISAN ASAL:


Bagi mereka yang mahu Najib berundur atau berubah....pembangkang perlu dikuatkan.


Jom kita mulakan tekad sokong pembangkang dengan satu syarat  "mereka tidak bercakaran sesama sendiri dan pemimpin mereka  tolong berhenti berfikir menggunakan kepala lutut".

Lantiklah kalangan kamu yang bersih dan bukan "bersih". Ketua Pembangkang mesti jauhi sifat penipu pembohong auta.

Lim Kit Siang sudah lapuk - tolong nyah !!!

Lupakan Anwar dan anak beranaknya - sendiri berani berubah dan cakap serupa bikin sebelum minta UMNO berbuat demikian. 




Bekas wartawan (gambar hiasan) - apa yang mereka bincangkan...

20 comments:

  1. Sori la bro, kepala hotak ko. Tolong bagi senarai 10 org pemimpin pembangkang yg ko boleh angkat jadi pemimpin negara ini bebas dari sikap penipu, pemfitnah, pembohong dan pemecahbelah. Nak bagi najib turun bukan cara macam tu. Pak lah turun dulu dengan memenangkan pembangkang ke?

    ReplyDelete
  2. apasal macam sial blog ni?

    ReplyDelete
  3. blog ni terlalu benci dgn Najib sampai empunya nya sendiri jadi rosak akal.
    Allah akan jahanamkan org yg menentang pemimpin Islam tanpa asas yg benar.
    Sama mc Anwar dan koncony2.

    Aku dh tk pandang lg blog ni sejak dia gila2 sgt serang Najib .. sama mcm Out syed box, Din Turtle..
    bahasa org dipanggil mereka2 ini HARAM JADAH.. blogger HARAM JADAH.. bkn UMNO ajar tp PAS ajar aku ckp macam tu..

    wslm

    ReplyDelete
  4. Saya lihat JD ini makin kalut lah,tidak habisx cerita dan menyalak agar Najib undur diri,kata Orang UMNO banyak mahu Najib digugurkan.Tetapi bloggers ada menyatakan Najib hanya bolih digugur olih ahli UNMO termasuk MT.tetapi KD tak setuju.Tetapi dalam blog Kadir Jasin tajuk Anuar di penjara kemana PR dan BN KD membuat komen quote.Tetapi akhirnya sama adaNajib terus kekal atau berundur banyak bergantung kepada ahli dan pemimpin UMNO itu sendiri dari dalam,kalau menyalak dari luar,takkan runtuh. unquote.
    Kalau itulah komen KD dalam Blog orang lain,saya rasa tak payah KD menyalak lagi suruh Najib berundur dalam blog dia,nanti kreditibaliti KD hilang sebab saya adalah peminat KD kerana artikel KD menarik dan sinis yang memerlukan daya pemikiran yang baik untuk membuat komen dan berhujah.

    ReplyDelete
  5. Membaca komen di atas yang kononya penyokong tegar najib, aku dah mula faham standard pemikiran mereka terlalu dangkal, tidak dapat memahami apa yang aku tulis. Ini jenis malas membaca, malas menganalisa dan mereka juga sama dengan pembangkang, berfikir pakai kepala lutut.

    Mereka hanya layak baca karangan budah UPSR atau PMR...lepas tu minta jawab A, B, C, D..kalau subjektif puak ni kantoi...

    Inikah bentuk orang yang mempertahankan Najib (?)

    ReplyDelete
  6. Apakah satu kesalahan dan satu dosa minta Najib turun (?)
    Apakah satu kesalahan dan satu dosa menolak kepimpinan Pembangkang (?)
    Hanya minda dangkal akan memberi jawapan yang berbeza dari dua saolan di atas..

    ReplyDelete
  7. Kesian DS Najib, bertungkus lumus untuk Negara, susah sangat nak dihargai. Yang tak buat apa, becakap tin kosong di puja..

    Manusia hanya hargai pada benda yang telah tiada. Dulu pun macam2 Tun M kena kutuk, Pak Lah lagilah. Susah betul jadi PM Malaysia sebab ramai sangat mak bijak tak bertauliah. Siang malam mengeji mencaci.

    Tak pe lah DS Najib, jalankan sahaja amanah, tugas yang diberi. Allah swt Maha mengetahui....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah kata KD..analisa dan fakta kau 9:23 low class, tadika standard.

      Apa yang Najib bertungkus lumus ??? Semua rakyat telah menyumbangkan sesuatu untuk membina sebuah negara.

      Delete
  8. 1. Saya orang sarawak, melayu dan islam dan penyokong BN peringkat negeri dan pusat

    2. Sebenarnya Kluangman menggunakan pendekatan reverse psychology dan pembaca kena guna sedikit grey matter to read between the lines untuk faham sindirannya

    3. Tak der seorang pun yang mencintai negeri atau negaranya sewenang2nya mahu ketuanya to step down for the fun of it. Samalah dengan kes najib

    4. Masaalahnya sekarang adalah perlu najib mendengar rintihan, keluhan ......supaya reorientate his leadership towards real dasar dan perjuangan rakyat.

    5. Apabila banyak sangat dah berterabur, perlu pendekatan baru...silap2 pemimpin baru.

    6. Sebab ramai penasihat tak bertauliah lena dalam pujian....maka a rude awakening perlu.

    7. Contoh i) tegur ii) sindir iii) tekan iv) appeal v) revetse psychology etc etc

    8. Oleh yang demikian, penentunya ada 2 results:

    I) ahli parti umno sendiri turunkan najib
    II) kalah pru14

    9. Ingat, umno jgn dabik dada....kalau bn sabah dan sarawak tak support, umno akan bungkus. Masa tu jangan menyesal

    NAK ARGUE PANJANG2TAK GUNA. KITA KUTUK AHLI PAS JUMUD DENGAN PEMIMPIN WALAUPUN SALAH....BUT AT OUR DOOR STEP WE ARE EQUAL IF NOT WORSE THAN THEM


    ReplyDelete
  9. 1. Keep on Barking,nobody care.

    2.As far as Najib is he could not careless,just carry on his work as PM,less politicking as he knows that he has the full backing of his party members

    3.Najib also fully aware that all the destractors are mostly outsiders,ex members who are sulking and those anti establishment who thinks they are the elite groups who think they are the only smart people here.The facts is that they has no power and means at all to force Najib to step down,consider them as nyamok only.

    4.Is the condition and situation of our country on the aspect of economy and security really bad now that needs the PM to step down?.look around how Malaysians live,only those has ill intentions and do not wish to see all rakyat live harmoniously will not stop creating uncertainties and disorder in the country.As far I am concern they are Traitors.

    5.We support a leader that can bring development and improvement to the nation,The method and his leadership style maybe different from those before him,but the most important thing is the end result.It is a fact we cannot satisfy everybody but suffice the majority enjoy the success together.

    6.On the political landscape now and road to GE 14,I had the feeling that BN will easily win again and not surprise that they will achieve the 2/3 majority.I will not dwelt this topic more,but the surprise thing happened lately observing Chinese commenteters at FMT,Malaysian Insiders,even Malaysiakini bashing LKS and LGE which were aliens before....so think yourselves.Pas....PASMA and GIK, PKR....WAWI clans and Azmin..

    7.KD..We are greatfull to you for establhing this blog that enable us to interact and discuss issues and kudos to you for I never see you block any entries even comments were favourable to you unlike most Oppo blogs.My words of caution is that do not understimate the intelectuallities readers and commentaters.Pse refrain using words that insulting the intelligience of others cos it will reflects your personalities and characters.

    Thank YOU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 5.29,

      Please allow me to respond to your above comments.

      1. There is a big different between barking (normally oppositions) and expressing disappointment (party members, sympathisers etc). Thinking as such is an insult to basic intelligent

      2. It is najib's right to ignore signals and carry out his duties as he sees it fit for he has crooners (hopefully not The Last Waltz) following him. Likewise, it is the right of concerned members to continue criticizing (not barking) to improve situation.

      3. You will be surprised to know that majority of detractors are umno members and based on contact with them they are never anti establishment. They are ordinary folks with rational and reasonable minds. You may insult these ordinary people as nyamuk but they are voters who could turn najib you upside down. But then its too late.

      4. Its unfortunate that the way you articulate your thoughts seems to show your immaturity of reasoning.
      Yes, there the economy and security is still okay at this moment in time but if left captained by najib the way he does now with advice unheeded, you may find not only you but all of us going to the dogs. What treason are you talking about ohhh unless you have different dictionary to refer to....

      5. I am in full agreement with you on this albeit a small comment that listening to and accept a few relevant and critical advice would have enhanced najib's leasdership.

      6. I wish to differ with you on ge14 as based on reality check, bn is going to lose. Even if they could win, it will be on very slim majority, not 2/3 as suggested by you.

      It is unfortunate that your reading of the chinese is no different from that of najib. Regardless of their criticisms of lge or kit siang, you are being hoodwinked by them for they support their race...racist so to speak. Najib seems to think the same and continued to support the chinese at the expense of the malays only to be betrayedby them. He gained no advantage and lost badly on chinese votes.

      7. Whilst i agree that kudos goes to KD for giving as space for airing our views, would it be more courteous for you yourself to refrain from calling those opposing your thoughts as traitors, anti establishment, no power etc. This reflects your personalityand character.

      Delete
  10. Sdr Anon 7.42

    1.Thank you for your reply.

    2.No point for me to go further as we have our own arguements and reasons to defend the issues discuss and only time will prove that we are right or wrong.

    3.Honestly speaking whether you want to believe or I for oce had a negative perspectives on Najib.esp after GE 13.My impression on him was that he was weak.easily influenced by people around him,no chrisma to be PM.But all these changed esp after he handled all the misfortunes that had happened last year,very calm internally and diplomatically with nations concerned.Economically our nation is doing fine albeit the global economic slowdown we still achieved good percentage KDNK,FDIs still encouraging,Moodys rating favourable and even IMF gave credit to our financial management.

    4.On your advice at para 7,thank you I opologise if my comments before had offended anybody.

    5.Thank you again

    ReplyDelete
  11. 7.42
    Saya tertarik dengan kenyataan anda yg BN akan tumbang pada GE 13 nanti.Nak tahu juga faktorx dan sebabx ia nya akan berlaku.Tulis dan cakap senang lah.Saya pun bolih buat kenyataan di sini Sgor akan tumbang tergolek pada BN pada GE 14 nanti.....suspense nak tahu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malacca, negeri, perak, trengganu are 4 states which bn must watch out. These states may end up as trophy states for PR joining kelantan, penang and selangor.

      I am a muslim malay. Being from east malaysia, i can have better perception of chinese in the 4 rocky states. The malays in trengganu may revert back to pas. The chinese in negeri, malacca and perak will do their utmost to wrestle the powers from bn.

      My chinese friends in these states are wel informed and connected. They could not be bothered by mca or gerakan campaign. They will surely vote for dap though politically they do not like the party, They just want bn out.

      I am no doomsday sayer but the probabailty is more than 60%.

      Wallahuaklam

      Delete
    2. DUN Mahkota yang kini diwakili Jais Sarday berada di kerusi Parlimen yang di menangi oleh DAP hanya menang majoriti 1000 sahaja ketika bertembung dengan calon PAS di PRU 13.

      Dua minggu lepas, saya dimaklumkan oleh Ketua zon pilihanraya bahawa DUN Mahkota berada dalam kedudukan yang bahaya kerana DAP telah pindahkan pengundinya ke DUN tersebut melebihi 1000 orang.

      Dan ini berlaku di seluruh Negeri Johor atas kesedaran dan pengetahuan UMNO, bagi calon yang merasakan dia mungkin tidak terpilih lagi,,ini bukan jadi masalahnya (?)

      Oleh itu bolehlah di ambilkira Johor juga bakal jatuh ke tangan pembangkang (DAP/PAS)

      Delete
  12. Salah taip,diatas ganti GE 13 kepada GE 14. Sorri ye.

    ReplyDelete
  13. Terima kasih kepada yang menegur 'bahasa' dalam tulisan saya. Akan diperbaiki.

    Ketua dan pemimpin yang berkuasa apabila menyalahguna, korupsi, kroni juga sebenarnya sama kurang ajarnya malah lebih hina dari mereka yang menggunakan bahasa kesat.

    ReplyDelete
  14. KLang diamond. kau dh mula guna bahasa2 DAJJAL. bahasa2 yg sama digunaan ole dajjal Pakatan Haram.. korupsi..
    bapak kau ajar ko korupsi mcmtu ke?
    Jarum2 halus yg diajar Anwar Lahanat tu dh mula di suntik oleh KD.
    elok lah tu jd perosak manusia.
    ko check diri dlu ko dulu KD...
    menyampah dh aku masuk blog n..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 8.38,

      Saya bukan pembela KD tapi terpanggil untuk komen ke atas cara awak berfikir.

      1. yes, its ok for you to patronise najib and becomes a staunch supporter....harap bukan sokong membawa rebah

      2. yes, its fair to defend najib...sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna

      3. yes, its obvious your opinions and KD differ....that should not give you the right to accuse KD of being infltrated by anwar to destroy the rakyat.

      4. yes, you love najib but check your own integrity before condemning others.

      5. yes, your love for najib is so tasteless that "ramai orang meluat melihat kamu masuk blog ini untuk condemn orang saje"

      Bro, check your backyard. KD i believe is also against anwar like you. But you seem to condemn KD just because he criticises najib when he talks about reality check you talk about puji...puji...puji najib sehingga najib tidur tak bangun2 dari mimpi pujian

      Delete