Monday, February 1, 2016

SIAPA YANG AKAN JOIN MAHATHIR MAKAN LIMAU...

Raya cina dah dekat, tak macam dulu, tak perlu tunggu kawan atau jiran cina bagi limau, sekarang orang melayu lebih awal dari cina beli limau ....

Mahathir mungkin sudah menyambut saranan supaya jaga cucu atau pi masjid. ..elok sangat tu.

Sekarang ni tak perlu banyak cakap, dah lebih dari cukup..elok Tun lebih memerhati, kebenaran satu demi satu mula muncul.
Tun tak perlu risau sangat pada negara samada akan lingkup atau terlungkup sebab yang patut bersuara dan berjuang telah memilih untuk diam dan ikut.

Usia emas sebegini elok Tun tidor awal dengan aman walaupun mungkin ada sesetengah orang sudah lama tidak dapat tidor nyenyak, resah dan bimbang.

Tak lama lagi Mukhrij akan join Tun makan limau sambil tengok naga menari dan pada masa yang sama ada orang sedang bersilat dalam dan luar negeri sedang memburu dan menghantui.

Sudah tentu Tun tidak terfikir, Tuhan pun depa nak tipu.. NFA !









7 comments:

  1. Tak yah nk sambut lebih lebih raya cina tahun nih... cincai jer.... anggap raya cina x ada di Malaysia

    ReplyDelete
  2. Raya cina tahun ni nak sambut kat mana pulak?
    Apa pula gelaran yang nak diberi?
    Sebelum ni pun dah kena booo masa sambutan tahun baru cina. Tahun ni kuat sikit kot booo tu. Dalam pau pun kena booo. Baru glamour.

    ReplyDelete
  3. Raya cina tahun ni nak sambut kat mana pulak?
    Apa pula gelaran yang nak diberi?
    Sebelum ni pun dah kena booo masa sambutan tahun baru cina. Tahun ni kuat sikit kot booo tu. Dalam pau pun kena booo. Baru glamour.

    ReplyDelete
  4. Nampak slow sikit skil tibai pemakan dedak fresh ni bro, takut jd mcm dinpenyu atau jinggo ke? Tak kental la lu beb, penakut sebenarnya. Alang2 makan dedak expired, telan la selagi mampu. Esok lusa, kalau sipemakan dedak fresh nak blok blog ni, happah tak guna. Kata berani kerana benar, mana kebenaran yg sepatutnya dibongkar? Bongkar tapi dok menyorok balik pokok? Penakut la tu....

    ReplyDelete
  5. kluangman...sipemakan dedak ni kata orang lain lak makan dedak..dia tak paham masuk pemakan dedak..maksud pemakan dedak...adalah ditabur 2-3 ribu sorang..silap2 kurang lagi daripada tu...sedangkan sipemberi dedak..makan billion..ribu tu dibanding dengan billion ibarat dedak je..tu yang berebut si pemakan dedak..selagi pemberi dedak amsih ada...

    ReplyDelete
  6. http://www.azmykelanajaya.com/2016/02/ketika-mahathir-minta-osman-aroff-letak.html?m=0

    ReplyDelete
  7. aku paling senang fikir.
    aku tak kira sapa tabo dedak dulu, aku belasah.
    yg tabur kemudian pun aku belasah.
    cerdik aku, dapat makan kurang-kurang 2 jenis dedak.
    perut mcm buntal dah ni, terlalu banyak makan dedak.

    rakyat yg tak nak makan dedak, rugilah.
    bukan senang org nak tabo dedak saja-saja tau.
    nasib baik kita boleh dapat dedak gred a+.
    tabo dedak ni hanya berlaku kalo ada rebut-rebut kuasa,
    bukan sepanjang masa.
    rugi kalo terlepas tau !

    ReplyDelete