Wednesday, May 8, 2013

apa tajuk post yg sesuai... 18sx

ketika kaum lain rasis dlm media mereka, dalam ceramah mereka, dalam internet,dalam risalah - semua diam, semua buat pekak, semua buat buta, semua buat muka mcm sial


bila melayu bangkit mempertahan hak, mempersoal, bertanya - itu rasis?

berduyun duyun lah beri amaran jangan provoke, jangan bangkitkan, jangan rasis, cintailah harmoni, cintailah perpaduan, salahkan diri sendiri jangan salahkan orang lain, negara ini ada undang2, langgar etika, tiada semangat malaysia,melayu tamak, tindakan akan di ambil bla...bla...bla...

sial dan haramjadah betul mereka ini.

semalam puluhan ribu berkumpul di stadium kelana jaya , perhimpunan haram - ada siapa yg kecam? kpn mana? hishammudin mana? makan gaji buta bagi mkan anak bini?

1 comment:

  1. Ayuh melayu bersatu kita protes secara senyap.. Buy chinese last buy malay first.. Jgn beli roti massimo itu cina punya beli gardenia syed bukari punya.. Sesapa yg beli insuran dr org cina kita terus berhenti jgn bg duit lg kat mereka setiap bulan.. Jgn beli brg kat family store penyokon tegar dap, beli dr mydin or kerajaan tlg buat byk kedai rakyat, jgn beli top up kat kedai cina cari kedai melayu, jgn beli brg hardware kat kedai cina, beli kat supermarket, apa2 pun brg dr kedai cina kita boikot kalau terpaksa sgt beli la sikit.. Itu pun kalu murah sesangat atau pun kita minta tawar smpi dia takda untung byk. Kita ajar diorg cukup2 dlm 5 thn ni, kalu dia blh buat red bean army kita pun blh. Sbb kjaan tak blh tunjuk sgt sikap anti cina so kita sbg rakyat la yg main peranan biar melayu pakatan saja yg tlg cina..

    ReplyDelete