Thursday, June 18, 2015

MAHATHIR OPEN FOR TWO WAYS.. BUT NOT FOR KUCING KURAP



Makna kata, pihak dan individu lain samada diarah, dihantar dan ditugaskan hanya umpama kucing kurap..

Mahathir bertanya - Najib tidak jawab
Sekarang Mahathir pelawa Najib pula bertanya ...


# Jika kita mempunyai perselisihan peribadi antara dua pihak, Ramadhan adalah antara bulan yang paling sesuai untuk bermaaf-maafan tetapi tidaklah bermakna Ramadhan boleh diperalatkan dan dijadikan alasan untuk melupakan sebarang jenayah kepada masyarakat.

12 comments:

  1. Aku bertambah kuat sokong Tun yang berperinsip BERANI KERANA BENAR. Ini baru betul N2H.

    ReplyDelete
  2. Tanya Najib soalan ini sahaja pun dah boleh menyebabkan Najib pitam:

    Bagaimanakah 1MDB nak menyelesaikan hutangnya yang kini mencecah sekurang-kurangya RM 45 bilion, dengan kadar faedah tahunan kepada bank sekurang-kurangnya RM 2.4 bilion, kalau dikira mengikut bulan sebanyak RM 200 juta diperlukan, kalau dikira ikut hari, maka hampir RM 6.7 juta diperlukan untuk bayar faedah bank sahaja, tak termasuk RM 45 bilion hutang pokok itu? Sedangkan 1MDB tidak mencatatkan keuntungan sejak penubuhannya hinggakan kos pengurusan 1MDB pun terpaksa menggunakan hutang untuk membayarnya.

    Bagaimanakah kaedah atau formula 1MDB untuk mencari sekurang-kurangnya hampir RM 6.7 juta sehari bersamaan RM 200 juta sebulan bersamaan RM 2.4 bilion setahun bagi menyelesaikan faedah bank secara tahunan sahaja itu, tak termasuk hutang pokok tau?

    1MDB, Najib, Arul Kanda, Shahrir Samad, Tunku Aziz, Nazri Aziz, Salleh Said Keruk serta pecacai dan kuncu-kuncu Najib tidak ada jawapannya, kerana 1MDB sememangnya tidak mampu untuk menguruskan hatta untuk selesaikan faedah bank secara tahunan yang berjumlah RM 2.4 bilion itu melainkan mereka menyamun harta negara untuk digunakan bagi membayar faedah bank tersebut, tetapi tidak mampu untuk menyelesaikan hutang dan faedah bank di tahun-tahun mendatang.

    Inilah hakikatnya mengapa Tun Dr. Mahathir minta Najib letak jawatan, kerana Najib sendiri sudah tak boleh nak uruskan masalah 1MDB ini lagi, Najib sudah tiada jawapan, hanya menyeret Najib dan kuncu-kuncu ke muka pengadilan dan diberikan hukuman setimpal adalah satu-satunya penyelesaian yang ada bagi merungkai masalah 1MDB ini, dan negara terpaksa kerugian berpuluh bilion ringgit untuk membayar kesemua hutang 1MDB itu untuk mengelakkan negara terjerumus ke kancah krisis kewangan yang lebih teruk, inilah satu-satunya cara untuk menyelesaikan isu 1MDB ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar Najib yg uruskan bagaimana nak bayar balik..kita bukan ahli Lembaga Pengarah..jangan buat sebok..

      Delete
    2. Bukan nak menyibuk, tetapi hakikatnya Najib dan kuncu-kuncu Najib tak mampu nak selesaikan hutang 1MDB itu, sedarlah nak bayar faedah bank secara tahunan pun sekurang-kurangnya RM 2.4 bilion, kalau ikut bulan, mau perlu RM 200 juta, kalau ikut hari, mau perlu hampir RM 6.7 juta, Najib dan kuncu-kuncu tak akan mampu nak selesaikan faedah bank ini, apatah lagi dengan hutang pokok yang sekarang ini mencecah sekurang-kurangnya RM 45 bilion lepas hutang sana sini lagi.

      1MDB sejak penubuhannya mencatatkan kerugian setiap tahun di peringkat kumpulan, sampaikan kos pengurusan pun perlu buat pinjaman lagi, sekarang ni pun, operasi 1MDB pun lingkup sana sini. Malahan' usaha sama' dengan Petrosaudi, usahasama jenis apakah dengan Petrosaudi itu? Macam kononnya usaha sama pelaburan dalam telaga petroleum di Turkmenistan dan Argentina, daripada pelaburan, kemudian jadi murahbahah, malahan telaga petroleum itu dijual kepada anak syarikat Petrosaudi, entah apa punya pelaburan pun tak tahulah.

      Sebab itulah Tun Dr. Mahathir suruh Najib letak jawatan, sebab Najib tak boleh lagi nak selesaikan masalah 1MDB, kerana kalau Najib tak tutup lubang besar yang disebabkan oleh 1MDB ini hanya dengan cara menyamun harta negara sahajalah, pergunakan agensi kerajaan yang ada wang dan ambil wang mereka untuk bayar segala hutang 1MDB, tetapi yang ruginya adalah kerajaan dan rakyat kerana wang milik kerajaan dan rakyat dalam agensi kerajaan itu digunakan untuk bayar hutang 1MDB pula. Kerana makin lama Najib nak buat cara macam ni, makin banyak yang lingkup, sebab itulah Tun Dr. Mahathir desak Najib letak jawatan, supaya kerosakkan yang disebabkan oleh 1MDB ini tidak melarat kepada agensi kerajaan yang lain serta jika diteruskan, akan melarat hingga melingkupkan ekonomi Malaysia, ini hakikat sebenarnya, tak ada agenda tersembunyi, yang jelasnya Najib mesti letak jawatan untuk elakkan negara ini terus lingkup disebabkan oleh cara tak berhemah Najib itu, ini hakikat yang sebenarnya.

      Delete
    3. Kita tunggu odit dan pac yg nnt akan timbulkan mengapa IPP ini charge harga melampau kepada Tnb sebelum era Najib. Kita tengok nnt sapa main kotor support kroni2. .sabar lah tunggu report. .sabar 1/2 iman..itu raul kata..kalau tak nak ikut rasul tak de masalah.. tak perlu bersabar le

      Delete
    4. Kalau IPP charge tinggi kepada TNB sepatutnya hutang IPP tak tinggi la.. yang bodoh pergi beli syarikat yang banyak hutang kenapa?

      Najib tu pun kroni la.. aku kalau businessman tak kan aku nak bagi projek kat orang yang aku tak kenal??

      Delete
  3. Suruh Najib bawak kucing kurap dia sekali masa berjumpa Tun.... Mungkin dia berani...

    ReplyDelete
  4. Kesian Kucing Kurap tuh... Baru berangan diantik jadi senator!!!

    ReplyDelete
  5. Kucing kurap x sedor diri. Ke kiri di tolak ke kanan di buang...sama bahlol xde telor gak.

    Yg sekor lg GAMPANG ZAINAL CAGM lg mau sibuk suruh amek poligraph test...ooi Zainal bebal!!! BAPA KO LAH!!! Aritu kata nak fokus salah laku apsal skrg duk sebuk2 hal tun-najib?? Dasar Penipu Bangsat nya Zainal ni...

    ReplyDelete
  6. Yang semua nya dah terkena virus kucing kurap, dari pecacai sampai lah ke bangkai yang di kutip oleh UMNO dan TV3...your taktik boleh di baca, real low class, menambahkan Lagi meluat aku pada YOU ALL, THE PECACAI AND THE KUCING KURAP!..

    ReplyDelete
  7. PAC dan AUDIT NEGARA juga perlu ambil LIE TEST DETECTOR...

    Dan takkan Najib dikecualikan pula.

    Inilah antara saranan dan cadangan yang akhirnya backfire boss mereka..

    ReplyDelete
  8. PAC dan AUDIT NEGARA juga perlu ambil LIE TEST DETECTOR...

    Dan takkan Najib dikecualikan pula.

    Inilah antara saranan dan cadangan yang akhirnya backfire boss mereka..

    ReplyDelete