Friday, June 19, 2015

LEGASI TUN HAJI ABDUL RAZAK


http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2015/06/an-open-letter-to-anifah-aman.html

http://www.mykmu.net/2015/06/dato-seri-idris-jala-menjawab-tuduhan-ke-atas-malaysia-dengan-mengemukakan-bukti-bukti-betapa-kukuhnya-perkembangan-ekonomi-negara/


Dato Seri Idris Jala Menjawab Tuduhan Ke Atas Malaysia dengan Mengemukakan Bukti-bukti Betapa Kukuhnya Perkembangan Ekonomi Negara

Siapa dia Idris Jala ini, apa jawatannya untuk diterima pakai penjelasannya. Bukankah ini kerja rasmi Bank Negara atau Menteri Kewangan, atau dia juga seekor lagi kucing..
Sebelum bercakap elok semak betul-betul fakta, jangan sampai kena buat pindaan berkali-kali hingga ke taraf pembohong...
 

23 comments:

  1. Kalau tak percaya idris jala, kau nak percaya si syed al munafiq tu??? Apa kelulusan dia? Apa tahap pemikiran dia berbanding idris jala? Paling penting....siapa syed al munafiq tu berbanding idris jala?

    Sekali pun tak berani nak jawap persoalan aku. Lagi satu aku nak tanya ko kd, betul ke pelabur asing lari ke thailand sebab org melayu minta rehat banyak sangat sebab nak solat iaitu 5 kali sehari. Macam kata si syed al munafiq dan rujukan dia tu? 5 × 20 = 100 minit ??? Sedangkan bagi org yg bekerja dari 8 pagi ke 6 petang cuma 2 waktu je yg terbabit iaitu zohor dan asar. Tak ke sial punya ayat tu?

    Kau dengan si syed al munafiq tu sama je la....jawa dengan mamak...keturunan penghancur kerajaan melayu melaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang ingat yg jdi menteri/senator tu mesti org cerdik ke?

      X smua pm/menteri cerdik dan x semua tukang sapu sampah tu bodoh/tak tau apa dan tak smua palawan bugis tu berani...banyak yg xde telor...hehehe

      Delete
  2. Eloklah kita jenguk2 penulisan ini dan juga link2 yang tercatat di dalamnya, banyak klu kat situ..
    http://www.pencacai-semalaysia.com/2012/07/bongkar-jom-kenali-siapa-pewaris.html

    ReplyDelete
  3. Jom tengok kat sini kalau ada otak baca... http://www.suara-islam.com/read/tab/188/Lahan-Komunisme-Kian-Subur

    ReplyDelete
  4. Jasa2 tun M...

    1. Naik jadi tpm, pecah belahkan melayu. Pas keluar BN.

    2. Naik jadi pm, amek anwar ibrahum. Pinggirkan adib adam. Selebihnya korang sendiri tahu la.

    3. Buat projek mega...yg dapat anak2 dia. Itu untuk bahagian melayu. Selebihnya ytl, vincent tan, ananda, gnalingam, eric chia, hong leong dan bermacam lagi. Cuba bagi nama melayu selain anak dia yg dapat jadi billionaire. Bleh?

    4. Dah pencen...nak lagi berkuasa. Apasal tak jadi pm sampai mampus je?

    5 1mdb....nak duit 42b selonggok. Yg aset 51b selonggok dia tak nak terima.

    6. N2H najib dia nak dtg. N2H dia...takut. Panggil org anjing kurap. Kalau mamak mencarut...maknanya dah takut.

    7. Si mamak nak bagi malu kat najib. Sekarang si mamak lagi banyak kemaluan yg nak ditutup.


    Mamak dan jawa....keturunan penghancur kerajaan melayu melaka. Patutlah selangor pun lingkup....dapat mb keturunan pelingkup....jawa!!! Sial punya toyo.....si mamak gak yg pilih. Celaka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah memekak la geng bugis x bertelor...org da cabar suruh tanya soalan live tak disambut pun...dasar xde telor...melalak je lebih...

      Watpe susah2 jdi anjing kat sini? Nak kata tun itu ini, panggil pondan ko live dgn dia dan tanya la beribu soalan pun...

      Korang ni da kena checkmate...otak pun da xde idea nak balas...asik2 komplen tun wat itula inila...Betul la spesis pindan bugis x bertelor...

      Yg korang patut sibuk skrg ialah jawab WSJ dan NYT tu dan pikir alasan xde telor nape taknak tanya soalan2 bodoh korang ke tun secara live...

      Hehehe...pondan, penipu, xde telor, palawan bugis, bahlol...

      Delete
    2. Wow!!! Hebatnyiaaa...kutuk tun tpi takut dtg n2h, kutuk tun pastu kna blasah ngan TMJ, kutuk tun pastu x nak plak trima jemputan soal jawab tun live, kutuk Tun tpi pkai gak keta poton kat jabatan gomen....WOW!!! hebatnyiaaa...

      Delete
    3. Yang pastinya lepas zaman tidur dan sampai lah ke zaman pondan agama islam dihina...melayu dihina...Malaysia dihina...duit ringgit jatuh walaupun bukan musim ekononi meleset...menteri2 tak bawak keluar statement bodoh dan bangang...

      Delete
  5. saya setuju dgn keris berayon....ch klcc ...melayu hanya mampu melawat saja ...macam muzium pulak.....sedih bila kaum kerabat tanya "kenapa macam bukan kat malaysia "suasana kat klcc ni...aku .hanya mampu berdiam saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camna x jdi gitu...42b da kna songlap...tu blum kra yg lain2 lgi....

      Delete
  6. Kesian, penat Tun Razak create felda..anak dia pula pedajai sampai lingkup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bapak dia tubuhkan Felda. Anaknya si Liberal budak suruhan Yahudi.. entah apa bangangnya mentransfornasikan Felda menjadi FAIL DAH...!!!

      Delete
  7. Abang non dan keris terburai, dah buat repot polis ke belum...kalau belum itu setaraf kucing kurap buat bising minta perhatian.

    ReplyDelete
  8. semasa tun mahathir mempersoal berkaitan 1mdb, saya terpegun dan turut bertanya. saya kagum kebijaksanaan tun menyelongkar apa di sebalik 1mdb. dari sehari ke sehari tun melontar pertanyaan berkaitan soal yang sama, 1mdb. kerana pm najib tidak agresif menjawab dan kadang2 menjawab yang bukan pokok persoalan, serangan tun mahathir dicampur adukkan dengan serangan peribadi, termasuklah isteri pm najib. akhir2 ini kekaguman saya mula perlahan dan terhenti. apa agenda tun mahathir sebenarnya? jika mengkritik untuk memperbaiki rasanya itu adalah sangat wajar, lebih2 lagi tun mahathir adalah seorang negarawan. kini serangan tun mahathir berubah dari memperbaiki kepada merosakkan. kes altantuya yang diputuskan oleh mahkamah juga dijadikan isu. siapa najib untuk menjawab sedangkan najib tidakpun terlibat dalam perbicaraan walaupun namanya sering disebut diluar mahkamah. terkini new york times pula digunakan tun mahathir untuk memburuk2kan najib, umno dan kerajaan. kenapa tun? bukankah selama tun menjadi pm, tun amat benci media2 asing pro-yahudi? kenapa kini tun menggunakan media yang pernah tun benci dahulu? sangat tidak munasabah jika tun tidak perasan akhbar mana yang menemuramah beliau.
    mungkin ada agenda lain maka tun menyerang pm najib setiap hari. saya tidak mengambil kata2 pm najib atas pemikiran begini. jika diteliti, kenapa tun meminta najib lepaskan jawatan pm. jika soalan2 tun berkaitan 1mdb belum dijawab dan diselesaikan oleh pm najib, bermakna pm najib belum boleh lagi dijatuh hukum bersalah! biarlah siasatan oleh PAC, audit negara dan sebagainya selesai dulu. entah kenapa kekaguman saya selama berpuluh2 tahun terhadap tun mahathir tiba2 jatuh merudum teruk. bukan juga percaya kepada pm najib yang banyak merosakkan hati saya tetapi kredibeliti tun mahathir makin rosak dipenghujung hayat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MENIPU rakyat x bersalah ke? Cuba la jadi manusia jujur nak2 waktu puasa ni...

      Delete
    2. Berdasarkan prestasi DS Najib skang ni saudara rasa BN bole menang ke PRU14? Takyah sembang la prestasi UMNO lebih baik sbb menang 88 kerusi PRU13 yg lepas sbbnya UMNO menang pun pasal parti2 komponen BN yg lain amat lemah. Ape parti2 komponen lain dlm BN tak penting ke kalo nak menang PRU nanti? Atas sbb nak selamatkan UMNO khususnya, BN umumnyalah Tun M mintak DS Najib lepaskan jawatan PM.

      Bila mase plak Tun M tuduh DS Najib bersalah? Tun M tanya beberapa soalan yg sampai skang masih tak dijawab dgn tulus dan jujur drp DS Najib n the gang. Sekiranya tulus dan jujur, kenapa susah sgt nak jawab soalan Tun M tu? Nak tau ape yg Tun M tanye, sila ke blog beliau sendri dan fahamkan apa yg dia tanya tu. Selamat berpuasa sekiranya saudara beragama Islam.

      Delete
  9. Bukan ke si bahlol sekor ni punya idea jual bgn mas ke? Utk tunjuk profit dlm akaun???

    Hahaha raksaksa yg lawan ultraman pun lgi bagus ideanya....

    ReplyDelete
  10. Anon 1:13...best juga skrip drama taik kau tu..macam jawapan ahmad maslan je..

    Tak tau berapa banyak nasi kangkang yg kau dah telan hingga jadi anak derhaka, menggigit angan yang menyuap, mcm si tenggang...jangan sampai termakan sumpah.

    ReplyDelete
  11. Orang2 Ah jib gor ni sama ada dia pekak atau buta tuli itu aku tak tau...tapi sejarah dah ada kalau ikut pru 13...Bn hanya dapat undi 47% itu sudah menunjukkan Ah jib gor tak popular langsung Bn menang pun sebab ikut jumlah kerusi. Tapi orang2 Ah jib gor masih cuba nak menegakkan benang yang basah kononnya Ah jib gor tu masih popular...rasa2 pru 14 ni...dengan isu Gst,kos sara hidup naik mendadak,1mdb Bn boleh menang ke bawah Ah jib gor? Kalau setakat harapkan 3 juta Ahli Umno tolak penyokong Tun Bn akan lingkup bukan sebab pembangkang kuat tapi sebab Umno sekarang angkuh sombong bangang...dan bersedialah untuk ditolak rakyat. Keris berayon please take note

    ReplyDelete
  12. Bila Tun tanya dalam negara, Ahmad Maslan yang jawab.
    Bila Tun tanya di luar negara, Hanifah Aman yang jawab.

    ReplyDelete