Friday, June 19, 2015

UMNO NAK JAGA MARUAH SENDIRI PUN DAH TERCUNGAP-CUNGAP.

Jika Mahathir tu proxy Lee Kuan Yew, ahli DAP, bapa saudara Lim Guan Eng dan berbangsa cina, agak-agaknya ada ke Melayu bertaraf Menteri atau bertaraf kucing kurap yang berani menyerang.

Perkembangan terbaru, tulisan dan logo UMNO di Menara UMNO Pulau Pinang telah dirobohkan di depan mata pemimpin UMNO sendiri.

Jika UMNO dilondehkan pun gagal menjaga maruahnya sendiri bagaimana dia mahu menjaga Melayu dan Islam di era sekarang.

23 comments:

  1. Kalau DAP ambil logo UMNO, kemudian masukkan logo UMNO dalam lubang jamban, seterusnya diflush dengan riang ria, Lim Kit Siang tarik tali flush dengan senyum riang ria seperti kerang busuk pun, Najib tak boleh buat apa, kerana pemimpin tertinggi UMNO sekarang ini tidak mempedulikan pasal parti lagi, yang dia pedulikan adalah bagaimana nak kekalkan kedudukan dia dalam parti dan jadi Perdana Menteri hingga hari pengundian PRU 14, UMNO nak lingkup ke, Barisan Nasional nak hancur ke, itu belakang kira, sementara masih ada masa untuk bolot itu dan ini, maka kepentingan parti buang dalam longkang sahajalah.

    Kita nantikanlah tindak balas Najib atau kuncu-kuncunya seperti Shahrir Samad, Salleh Said Keruak serta Zamil KITA, hanya melalak di TV 3 sahaja kerja mereka, mereka tak berani nak berhadapan dengan DAP, sesuatu yang memalukan bangsa Melayu dan ahli UMNO, sungguh menyedihkan, tapi apakan daya, itulah taraf pemimpin atasan UMNO yang teruk sekarang ini.

    Selamatkan UMNO, Pulihkan Barisan Nasional, tumbangkan Najib dan kuncu-kuncu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun tanya tak boleh nak jawap, lepas tue guna proxy berbagai; TV3, Kucing kurap, proton texi, Zamil KITA, yang amat kuat melalak Said best buddy of Najib. So UMNO punya Sign board sudah mau runtuh, pegi salak sama DAP la, takut ka?..dia pakai gergaji Ooo..., Apa Najib mau buat, Apa UMNO mau bikin, Lu orang tak ada telog la...SHarir, NAzri, Apa pasai semua senyap, itu TUn, you orang hentam habis2an...sekarang Apa you mau buat sama Dapigs, you orang sudah terlondeh...Dapigs sudah terlanjang sama you all. Mana pahlawan bugis, cakap Jgn sombong, tuhan Marah.!

      Delete
    2. Ya betul....xde telor

      Delete
  2. Najib nak hadiri sidang parlimen pun dah naik takut, dalam sidang sebelum ini, banyak hari Najib tak hadiri sidang, sebab takut nak jawab mengenai 1MDB, dalam sidang berikutnya kelak, kita lihatlah bagaimana Najib berhadapan dengan isu 1MDB dalam parlimen kelak.

    DAP memang kurang ajar, tapi dengan kepimpinan UMNO yang lembab yang diketuai oleh Najib sekarang ini, UMNO hanya boleh dipermainkan begitu sahaja. Apakah kerajaan yang dikuasai oleh Barisan Nasional di negeri-negeri lain boleh dan mampu membalas sikap kurang ajar DAP ini? Selagi Najib jadi Presiden UMNO, Pengerusi Barisan Nasional, maka UMNO makin lesu, Barisan Nasional makin tenat, nak berhadapan dengan PAS, PKR, dan DAP yang sedang bercakaran sesama sendiri pun Barisan Nasional tak mampu, sebab pemimpin utamanya iaitu Najib lembab serta tidak mementingkan parti, hanya mementingkan diri sendiri, sebab itulah dia lingkupkan negara ini satu persatu, kononnya Transformasi, kononnya Rasionalisasi, tapi UMNO dan Barisan Nasional lingkup disebabkan polisi bodoh yang diamalkan oleh Najib sekarang ini.

    Untuk selamatkan Barisan Nasional dan UMNO, sudah tak ada cara lain, Najib dan kuncu-kuncunya perlu ditumbangkan dengan segera!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasi tumbang yang ada? Ini bukan menguatkan yang lemah tapi meruntuhkan..runtoh ..runtoh..semuanya menuju punah..apa punya chai penyokong KD ni..

      Delete
    2. Lebih bahalol cai najib..period

      Delete
  3. Tu la dia bahana dapat PAHLAWAN BUGIS XDE TELOR....SAMA GAK NGAN SI DIN KERIS KONTOT, SAMSENG BANGSAT, KUCING KURAP, MAT GST 3.85 BAHLOL, DERIH PEMANDOL, MALIKI KOTAK IKAN DAN RAMAI LAGI!!!

    Semoga mereka ni diberi balasan Allah swt

    ReplyDelete
  4. Apa boleh buat...pemimpin Umno sekarang ni mana ada maruah dah...semuanya kaki jilat pembodek bodoh lembab tak ada semangat sayangkan negara apatah parti Umno...sebab tu pembangkang yang berada pada tahap paling lemah pun Umno tak boleh buat apa... Tak lama lagi Umno akan hapus dari Pulau Pinang lepas tu tak lama lagi jadi lah Singapura no 2...aku rasa ni pun mesti salah madey ni betul x?

    ReplyDelete
  5. pemimpim umno skrg memang celaka btul,aku ingat dlm sejarah negara x pernah dengar lambang keramat bangsa melayu UMNO dilacurkan spt yg berlaku di penang.ni lah yg dibanggakan undi cina.undi melayu yg bersusah2 naikkan UMNO ni lah hasilnya.skrg apa tindakan you all nak buat.muka pimimpin umno tak malu,akhirnya akan diludah oleh anak bangsa sendiri.kita tengok apa kesudahannya.klau tun tegur sikit smua balaci najib kata tun mudah lupa.aku ingat mungkin bala dari ALLAH utk pemimpin melayu yg rakus,apabila di beri kuasa utk memimpin.bertindak segera sebelum nasi menjadi bubur.wassalam.

    ReplyDelete
  6. Kurang ajar ni da start dr zaman kaki tidur lgi...abis open hse rya diserbu hindraf...pun x bertelor gak

    ReplyDelete
  7. Dari 1 ke 1 masalah timbul bwh si pondan ni dan XDE SEKOR PUN org kuat (macam2 jenis kuat...kuat nipu, kuat joli, kuat nyonglap, kuat nyalak, kuat pompuan dll) umno yg cuba nak selesaikan masalah ni secara terhormat dan terbaik utk rakyat

    Kapal terbang, banjir, gempa, duit jatuh, duit 'hilang', kapal hilang, signboard org buang dll lagi.

    Bila la umno nak sedar? Buang la pemimpin2 perosak negara. Tukar cara perintah kpd pro rakyat, ingat Allah swt dan jgn segan/sombong bertanya kpd org yg lwbih pengalaman.

    Idup ni x lama...sat g klu da takde tak ke susah kat bawah sana bila rakyat menyumpah kamu semua...

    ReplyDelete
  8. Cash is King... Abis duit rakyat dikerjakan

    ReplyDelete
  9. Salleh keruak dan shahrir samad xkan nak bagi duit baru nak komen kot??kihkih

    ReplyDelete
  10. apa nak buat. taik kambing bulat bulat.

    ReplyDelete
  11. Nak buat apa2 kat johor pun kena sembah singapork dulu....Cuba bayangkan betapa haram j punya umno!!!!dah tiba masa I.s di Syria datang malaysia!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambang IS chop mohor Muhammad Rasul Allah...buat masa ni aku tak nak promote nanti KPN cari aku..KPN pon takut Kat US dan Yahudi...nanti depa bomb Malaysia. .hanchoq..

      Delete
    2. Ngko tu sape smpi org nak cari??!!..US tak bom malaysia lar..bukan ker pemimpin bahalol ngko tu da jadi barua obama!!!

      Delete
  12. Lagi 50 tahun habis lah org melayu...

    ReplyDelete
  13. zaman najib ni mana ada pembelaan untuk org melayu, semuanya lakonan saja,...semuanya berbayar !
    itulah pendekatan najib, ajar pemimpin umno main duit.
    beli sokongan rakyat dan ahli umno.

    wa dapat duit, wa jaga wa punya periuk nasi. lu nak pecah logo umno ke atau lu mau pecahkan umno pun itu lu punya pasal,.....

    bawah pemerintahan najib semua jadi kalut, bangsa lain jadi besar kepala,.....semuanya berpunca daripada sikap najib yg gila membeli populariti hinggakan martabat bangsa melayu semakin tergadai !
    maruah melayu semakin terancam dgn pimpinan pahlawan bogey,..ooopps, pahlawan bugis !

    najib boleh beramboosss !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan salah najib semuanya..yang salah ketua bahagian ke bawah sampai cawangan..dah dapat duit syukurlah dan buat kerja rajin2...macham skuad harimau Malaya...duit turun beratus2 ribu..tapi pemain atas padang main macam taik. .salah FAM kah? Gitu juga salah NAJIB kah? So yg korang attack dia saja, suruh turun berambus ..ada ke patut? Suruh semua ahli umno keluar umno la masuk DAP baru aggressive. ..hantam sana sini, maki sana sini...berani tak takut punya..

      Delete
    2. Berkenaan suruh ahli umno kluar umno da di bg tau awal...baca posting sebelum ni...

      Buat kata 2 kpd smua ahli umno yg ragu2/x sokong pondan dan hebahkan di tv/radio/skabar dll. Sediakan borang penamatan ahli di smua bhg dan caw...

      Lg 1 point hang kata "da dpt duit"...duit apa tu? Aku pun slama bantu umno caw tmn cantek cheras x penah pun dpt duit...dpt makan time raya ada la...dpt bantuan dr segu permohonan anak ke institusi pengajian ada la...tapi duit x nah sampai ke tangan aku pun

      Delete
  14. Ted, kata lah kmi terima kata hang "Bukan salah najib semuanya..yang salah ketua bahagian ke bawah sampai cawangan..dah dapat duit syukurlah dan buat kerja rajin2"

    Kalau hang da tau camtu nape hang tak g sedarkan si pondan? Atau pondan x nak dgr ckp hang? Atau pun apa yg hang kata ni x betul? Kenapa hang biarkan pondan dibelasah kerana perbuatan2 caw & bhg?

    Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted ni pun pondan gak..komen cam bagus bagus

      Delete