Wednesday, June 24, 2015

RANKING RASUAH.. THAILAND DITANGGA BERAPA ?

Admin agak malas nak google untuk mencari ranking keberapa Malaysia dalam gejala rasuah. Seingat admin, Denmark adalah antara negara paling bersih dari gejala rasuah.

Bagaimana pula dengan Thailand dan Arab Saudi. Ada sesiapa yang tahu ranking mereka.

Di Malaysia Jabatan Audit Negara dan SPRM dipertanggungjawabkan secara langsung untuk mengawal selia dan menguatkuasa undang2 tersebut.

Dalam isu semasa, begitu banyak tuduhan demi tuduhan dibuat ke atas pemimpin tetapi sejauh mana laporan telah dibuat dan seyakin mana siasatan telus akan dijalankan.

Bagaimana pula dengan tuduhan yang dibuat semborono , bukankah mereka juga patut didakwa kerana fitnah dan berakhlak kotor.




51 comments:

  1. http://www.transparency.org/country#PAK

    Tak pe, aku cuba tampalkan benda ni untuk admin.. Adakah boleh percaya negara yg lebih rendah penarafan..? Tepuk dada tanya selera..

    ReplyDelete
  2. Kehkehkeh....aku ulang balik apa yang kau tulis....Bagaimana pula dengan tuduhan yang dibuat semborono , bukankah mereka juga patut didakwa kerana fitnah dan berakhlak kotor.......kau mengata diri kau sendiri ke??? Kahkahkah.....

    Ayat2 kau tulis ni macam aku pernah baca rba2 menulis. Ini dinamakan ayat mukadimah sebelum memfitnah. Ada agenda lain lepas ni....kaaannnnn??? Kehkehkeh.....tahniah la kd sebab dah jadi sebahagian rba....untung2 dapat la chinadoll free...kihkihkih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keris Mangkok Berayon..malam tadi kau merempit race motor menang tak?..kalo menang kira ok la tu motor buruk da timbang kati pun bole menang..da tentu tentu dapat bohsia kiri kanan..kehkehkehkeh

      Nota: sesape yg mengkritik najib adalah rba, agen PR, barua dapig..muktamad

      Delete
    2. Hanya Xiaver Justo ditangkap maka melolong sakan juak-juak Najib ni.

      Sedarlah bahawa 1MDB memang bermasalah, isu hutang, isu faedah bank, isu pembinaan Jimah Timur, semuanya bermasalah dan tak mampu ditangani oleh 1MDB sebab wang hutan 1MDB telah lesap tanpa diketahui ke mana dan untuk tujuan apa.

      Delete
    3. 'hanya'?.. tangkapan profil besar cm tu macai pandang remeh?
      sbb akan terbongkar siapa kepala perancangnya?
      terkedu nampak balaci mamak kerala?
      yg melolong2 mengutuk dan menuduh Najib mcm2 rupanya bersumberkan kafir penjenayah ni?
      lari sampai Thailand.. lepas tu nk ckp ini semua pakatan Najib?

      atau pakatan mamak dgn penjenayah sudah kantoi?
      memalukan!

      Delete
  3. Dapat China doll? Hanyir dan Hapak tak mandi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      Sehanyir dan sehapak penjual ikan...kehkehkehkeh

      p/s: ko da penah try ker china doll.. macam tau jer..

      Delete
    2. anon 5.50
      tak payahler kau layan
      Ted Manof tu keling hindu. sembang pasal islam serah pada dia. Tapi pariah tak sunat!
      Mangkuk berayon tu mulu dan otak taraf jamban. Biasalah otak taraf jamban sebab bos dia pun mangkok jamban nom satu mesia!

      Jap lagi, lagi dilayan dengan kau skali jadi bodoh.
      Komen taraf lembu, biar hanyut dengan kelembuan dia

      Delete
    3. habis dah peluru2 fitnah balaci mamak.?
      lepas dh tk boleh nk spin keluar lah maki hamun.. jamban.. telor.. bodoh.. bangang semua..
      typical pelakon2 mamak keling kerala yg busuk hati perut..
      bergayut di blog2 balaci mcm KD ni dgn harapan dptlah Najib tumbang..?

      tp lain yg tumbang skrg.

      Delete
  4. Pusing jngn tk pusing..tegakkan benang yg dh basah tu hhhh.

    ReplyDelete
  5. Mamak pandai pusing licik.. xnmpak bekas... lembik tengkok... org lain yg kena... dia lepas jgkk... haiyaaaaaa... kekeke

    ReplyDelete
  6. Mamak ajar ketua bahagian makan dan main rasuah selama 20 thn lbh.. semasa pemilihan wang berguni2 mamak tabur hasil pembelaan kroni2 jahat.. hasilnya umno kena barah politik wang yg amat dahsyat..

    Tup2.. si mamak bedebah ni ckp soal transperancy? Lps dia pencen!
    Fail BPR dulu2 mamak bakul sampahkan jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini contoh pembawa fitnah aku maksudkan

      Delete
    2. This idiot (anon 4:33 pm & 4:39 pm) normally hanging around like a scavanger at Parpukari blog throwing filthy slander like an insane lunatic. On top of that, he is fond of disguising himself using various dialects like Kelantanese, Inonesian, northern state, etc but with gibberish grammar. He's reslly a pan in the arse with nothing to contribute but damage to society. An AnonyMOUSE who is pengecut, tikus menikus, irresponsible of his sction and avoiding any repurcussion or what-so-ever.

      Salam Ramadhan & Selamat Berpuasa.

      Delete
    3. lepas panggil org idiot then selamat Ramadhan?
      ini typical balaci Mahathir yg bersifat pelakon2 yang bermuka2...
      melakukan kerosakan dalam pemikiran umat lepas tu berlakon 'alim' supaya terus dianggap baik
      itulah juga cara Tun Madey berlakon..

      lembik tengkoknya tetap ku ingati...

      Delete
    4. Salam Ramadhan saya itu tentunya bukan buat parasit seperti kamu. Komen balas saya itu ditujukan kpd Sdra KD.

      Harap maklum.

      Delete
    5. oohh ya kamu boleh berlakon mcm2 watak pulak?
      othaman..kau tu lah parasit...penabur fitnah.. utk apa ko nk sgt jatuhkan Najib? kau nk mamak kerala tu naik jd dewa?

      org tua bodoh mcm ko ni Othaman spesis yg sama mcm si mamak tua 90 tu.. tk sedar diri rase terlalu hebat..angkuh!

      ni like a piece of shit yg sama seperti madeay laknatullah.. perosak umat Melayu!

      Delete
    6. Untuk penjelasan, saya back-track chronology untuk kenal pasti siapa sebenarnya lidah biawak yg gemar putar belit:-

      AnonymousWednesday, June 24, 2015 4:39:00 PM
      Mamak ajar ketua bahagian makan dan main rasuah selama 20 thn lbh.. semasa pemilihan wang berguni2 mamak tabur hasil pembelaan kroni2 jahat.. hasilnya umno kena barah politik wang yg amat dahsyat..

      Tup2.. si mamak bedebah ni ckp soal transperancy? Lps dia pencen!
      Fail BPR dulu2 mamak bakul sampahkan jer...

      Reply
      Replies

      kluangmanWednesday, June 24, 2015 6:47:00 PM
      Ini contoh pembawa fitnah aku maksudkan


      Othaman AhmadWednesday, June 24, 2015 7:46:00 PM
      This idiot (anon 4:33 pm & 4:39 pm) normally hanging around like a scavanger at Parpukari blog throwing filthy slander like an insane lunatic. On top of that, he is fond of disguising himself using various dialects like Kelantanese, Inonesian, northern state, etc but with gibberish grammar. He's reslly a pan in the arse with nothing to contribute but damage to society. An AnonyMOUSE who is pengecut, tikus menikus, irresponsible of his sction and avoiding any repurcussion or what-so-ever.

      Salam Ramadhan & Selamat Berpuasa

      AnonymousWednesday, June 24, 2015 9:19:00 PM
      lepas panggil org idiot then selamat Ramadhan?
      ini typical balaci Mahathir yg bersifat pelakon2 yang bermuka2...
      melakukan kerosakan dalam pemikiran umat lepas tu berlakon 'alim' supaya terus dianggap baik
      itulah juga cara Tun Madey berlakon..

      lembik tengkoknya tetap ku ingati...


      Othaman AhmadThursday, June 25, 2015 1:12:00 AM
      Salam Ramadhan saya itu tentunya bukan buat parasit seperti kamu. Komen balas saya itu ditujukan kpd Sdra KD.

      Harap maklum.

      AnonymousThursday, June 25, 2015 1:23:00 AM
      oohh ya kamu boleh berlakon mcm2 watak pulak?
      othaman..kau tu lah parasit...penabur fitnah.. utk apa ko nk sgt jatuhkan Najib? kau nk mamak kerala tu naik jd dewa?

      org tua bodoh mcm ko ni Othaman spesis yg sama mcm si mamak tua 90 tu.. tk sedar diri rase terlalu hebat..angkuh!

      ni like a piece of shit yg sama seperti madeay laknatullah.. perosak umat Melayu!
      ----------------------------------------------------

      Saya serahkan pd budibicara pembaca blog siapa sebenarnya parasit-perusak umat.

      Selamat berbuka puasa.
      Othaman Ahmad

      Delete
  7. Mamak pencen terus senada dgn The Edge.. malah The Edge terus menerus fitnah Najib, Tan Sri Musa dan MARA.. dajjal2 ini tak boleh beza antara konsesus MTEN dgn nama 'arahan peribadi Najib'?

    Dhsyat amat dhsyat wabak fitnah digerakkan secara konsisten, bertsli arus oleh mamak pencen dn sekutunya2.. bala buat negara..sbb itu mamak pencen jg bakal tertangkap.. cuma belum ada laporan polis atasnya..

    ReplyDelete
  8. Anon 4:08:00, 4:33:00,4:39:00,4:49:00 ( org yg sama ) adalah macai penyapu, tetap dan berpencen ah jib gor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya amat setuju sdra anon 5:46 pm. Saya yg lama bersara pun muak & jijik melihat anak muda sanggup buat kerja tohmah/fitnah hanya untuk upah. Sebab niat tak diridhoi, maka sembronolah hasil kerja mereka....tak berasas, tak tentu hujung pangkal..penuh maki hamun, carut & tak beradab langsung.

      Delete
  9. kenapa cuba main isu rasuah di thailand dan arab saudi bro. nak kata bahawa thailand dan arab saudi lubuk rasuah? lepas tu senang la spin bahawa 2 negara tersebut senang dibeli. alah, cari la bahan lain yang lebih berfakta dan berprinsip untuk kaitkan rasuah dengan penangkapan xavier. jangan kerana peluru dah nak habis maka taik kambingpun jadilah untuk dijadikan peluru...

    ReplyDelete
  10. Tertanya tanya...PetroSaudi dan Sarawak Report beribu pejabat di london..kenape sehingga sekarang PetroSaudi tak pernah mengambil tindakan undang undang terhadap Sarawak.Report di london atas tuduhan memfitnah?..
    Bekas pekerja PetroSaudi, xavier justo di katakan di buang kerja atas tuduhan salah laku tetapi pada masa yg sama beliau di bayar 15 juta..bagaimana kakitangan yg dijatuh salah oleh syarikat mendapat pampasan begitu tinggi...?
    Alasan penangkapan beliau di thailand dikatakan melakukan ugutan terhadap PetroSaudi???..Apa yg PetroSaudi takutkan atau sorokkan jika syarikat tidak terlibat salah laku urusniaga?..kenapa xavier justo diarah tangkap dan bukannya di saman di thailand?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tambah lagi...bagaimana pihak berkuasa thailand mempunyai hak perundangan menahan xavier justo, sedangkan.thailand tidak terkait dgn 1mdb?..PetroSaudi punya di thailand kah?..atas arahan siapa supaya xavier justo di.tahan?

      Delete
    2. macamna macai panglima penyapu nak jawap? bukannya dia ada otak manusia. Dia berotak lembu!
      Lembu kalau dah makan rumput, diberi kuih pun tak dimakannya.
      Samalah dengan cai umno bodoh tu.
      Kalau ada cerdikpun, hanya CERDIK MENIPU!

      Delete
    3. pandai kau timbulkan persoalan. elok benar rasanya kalau kau jadi peguambela si xavier justo tu. kalaupun tak sama level dgn mendiang karpal, ada seinci je kurangnya kebijakan kau ni. orang bijak memang ideanya bijak2 belaka.

      Delete
    4. Sila beri penjelasan.

      Sudah pastinya Ted Manoff, Keris Berayon dan suku sakat mereka tak reti nak jawab, tetapi mereka akan meracau tak tentu hala memaki hamun Tun Dr. Mahathir pula.

      Delete
    5. Malahan mengapakah boleh pula USD 1.03 bilion yang kononnya disimpan di BSI Singapore Limited bertukar menjadi aset dan kemudiannya berubah menjadi unit pula sebagaimana kenyataan oleh Najib dalam sidang parlimen dan kenyataan oleh Kementerian Kewangan?

      Sila beri penjelasan.

      Sudah pastinya Ted Manoff, Keris Berayon dan suku sakat mereka tak reti nak jawab, tetapi mereka akan meracau tak tentu hala memaki hamun Tun Dr. Mahathir pula.

      Delete
  11. Apa ni kisah ranking rasuah kat Thailand ni timbul lak KD, .....Mana perggi penyalakx yang suruh Najib tumbang......soalan mengapa Najib tak tumbang lagi masih tak ter ter jawab.....he...he.... Dah beritau TDM telah diberi distorted info.......nak tahu lebih sikit baca Malaysia Today......ada kredibiliti sikit news dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda betul dan benar perlu sekali je tanya.

      The rest kita tengok yang berkaitan dan terbabit macam cacing kepanasan.

      Apabila isu utama tidak dapat dijawab, puluhan dan ratusan rekayasa kena diujudkan.

      Mahathir sudah tidak perlu bersuara, perjuangan kini tanggungjawab generasi sekarang.

      Delete
    2. Malahan mengapakah boleh pula USD 1.03 bilion yang kononnya disimpan di BSI Singapore Limited bertukar menjadi aset dan kemudiannya berubah menjadi unit pula sebagaimana kenyataan oleh Najib dalam sidang parlimen dan kenyataan oleh Kementerian Kewangan?

      Sila beri penjelasan.

      Sudah pastinya Ted Manoff, Keris Berayon dan suku sakat mereka tak reti nak jawab, tetapi mereka akan meracau tak tentu hala memaki hamun Tun Dr. Mahathir pula.

      Delete
    3. Basi... point yg madeay dpt dr penjenayah..

      Delete
  12. Anon 5.50 pm....bukan semua orang ada akal sempurna...banyak chara2 lain mengetahui sesuatu keadaan...seperti isu China doll ini tak mesti tahu hanya dengan melanggan mereka..di pejabat yang ada mixed races pun boleh tahu masa dalam lift ke pejabat tingkat atas..otak tu tolong buka sikit...kalau nak tau sangat dari ' mulut kuda' hang pi tanya orang kat Sungai Buloh. .pasti dia tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted, menjawab kali kedua kali ketiga dikira cubaan terbaik.

      Jawapan pertama datang dari keadaan sebenar.

      Delete
    2. Ted, daripada kau melalak tak tentu hala, sila kau jawab isu mengenai pembelian ekuiti dalam Jimah Timur oleh TNB sedangkan projek itu projek sakit, hinggakan kelewatan pembinaan sampai setahun, melibatkan kos tambahan hampir RM 1 bilion, mengapakah TNB beli ekuiti dalam Jimah Timur ini sedangkan projek Jimah Timur ini bermasalah?

      Sudah pastinya Ted Manoff, Keris Berayon dan suku sakat mereka tak reti nak jawab, tetapi mereka akan meracau tak tentu hala memaki hamun Tun Dr. Mahathir pula.

      Delete
    3. Malahan sila jawab mengenai isu 'pembelian ekuiti' oleh Tanjong Plc dalam Powertek Investmen Holding sedangkan Powertek itu sendiri telah dijualkan sepenuhnya oleh Tanjong Plc kepada 1MDB, malahan 'pembelian ekuiti' itu di saat 1MDB sendiri menanggung kerugian yang sangat besar dan mengalami krisis kewangan yang dahsyat, apakah rasionalnya Tanjong Plc nak menyusahkan diri beli ekuiti dalam syarikat yang bermasalah?

      Sila beri penjelasan.

      Sudah pastinya Ted Manoff, Keris Berayon dan suku sakat mereka tak reti nak jawab, tetapi mereka akan meracau tak tentu hala memaki hamun Tun Dr. Mahathir pula.

      Delete
    4. Malahan mengapakah boleh pula USD 1.03 bilion yang kononnya disimpan di BSI Singapore Limited bertukar menjadi aset dan kemudiannya berubah menjadi unit pula sebagaimana kenyataan oleh Najib dalam sidang parlimen dan kenyataan oleh Kementerian Kewangan?

      Sila beri penjelasan.

      Sudah pastinya Ted Manoff, Keris Berayon dan suku sakat mereka tak reti nak jawab, tetapi mereka akan meracau tak tentu hala memaki hamun Tun Dr. Mahathir pula.

      Delete
    5. Yang suka maki memaki ini kira dah muflis idea, tandus hujah, sel otak mati, saraf bertindih..akhlak rendah

      Delete
  13. Lihat ini:

    http://www.utaranews.com/2015/06/ahli-umno-bakar-bendera-dap-akan-kena.html

    Bila Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang pijak-pijak gambar Najib dan pimpinan UMNO, tak ada pun nak dikenakan tindakan oleh DAP kerana DAP bangga dengan keberanian pemimpin mereka.

    Tetapi bila ahli UMNO bakar bendera DAP sebagai tanda bantahan terhadap DAP yang merobohkan logo UMNO di Penang, maka Setiausaha Agung UMNO pul nak ambil tindakan disiplin terhadap ahli UMNO berkenaan.

    Inilah bezanya DAP yang bangga dengan parti dan pemimpin mereka berbanding pemimpin UMNO yang memandang hina kepada ahli parti sendiri.

    Selama ini pun, kita lihatlah, apa yang UMNO boleh bertindak balas terhadap tindakan DAP merobohkan logo UMNO di Penang baru-baru ini. Sedangkan DAP dan pemimpinnya macam isu lompat parti di Perak pijak gambar tiga adun yang lompar parti, malahan pijak gambar Najib pun UMNO tak berani nak ambil tindakan.

    Sebabnya UMNO dipimpin oleh pemimpin pengecut, tidak mempertahankan ahli parti, hanya menjaga temolok sendiri tanpa melihat ahli akar umbi di bawah ini.

    Apa salahnya jika Tengku Adnan dan pimpinan UMNO mempertahankan tindakan membakar bendera itu sebagai respon kepada DAP supaya tidak mencari pasal dengan mana-mana pihak jika tidak mahu orang lain bersikap keras terhadap mereka? Tetapi pimpinan UMNO tak pertahankan ahli bawahan, malahan mereka hanya menjaga kepentingan diri, sampai nak ambil tindakan terhadap ahli mereka pula.

    Kita tahu bahawa tindakan bakar bendera itu tak patut dibuat, tetapi tindakan bakar bendera itu adalah sebagai respon kepada DAP yang bersikap biadap terhadap UMNO. Kalau bakar bendera DAP sebab DAP bersikap biadap terhadap UMNO, maka orang-orang yang bakar bendera Israel yang menindas penduduk Palestin pun tentu akan diselar oleh pemimpin UMNO macam Tengku Adnan inilah, saya mencadangkan agar Tengku Adnan ke negara-negara Arab dan marah kepada orang-orang yang bakar bendera Israel ini.

    ReplyDelete
  14. Mamat yg mengomen dr semalam dan hari2 sebelumnya gunakan perkataan laknatullah dan sebagainya tu adalah dropout sekolah rendah lagi....sklh menengah, kolej, universiti??? Jgn harap la dia blh msk...bukannya masuk bermaksud enrollment tpi masuk "physically" pasal muka pembawa virus bodohnya da disebarkan ke seluruh institusi pengajian dlm negara.

    Dia ni "ditemui" sedang menconteng dinding dgn perkataan2 kotor nya oleh seorang pahlawan pondan penipu dan bodoh juga. Terpegun melihatkan kebodohannya yg menconteng dinding dgn perkataan "I Lebeh Pantai Meniput" si pondan pun membayangkan perkataan tu sinonim dgnnya cuma diadjust sedikit jdi pendek dan diberi kpd mamat yg sama bodohnya utk di jadikan sepanduk/placard bila berkumpul bersama2.

    Utk menghargai jasa si mamat ni, dia diberikan sebuah I Padnipu (arga 42b utang sampai mati) utk dia berlatih agar kebodohannya dapat diupgrade sehingga ke level super ultraman bodoh melalui contengannya didalam ruang maya. Imbuhan yg diberikan kpd mamat bodoh ni adalah berbentuk asset oopsss unit dlm matawang USangatDumdumb.



    ReplyDelete
    Replies
    1. kah..kah..kah balaci mamak speechless..
      meroyan posting ntah ape2.. dh xboleh nk ckp pasal 1mdb..
      lantak ko lah labu..

      mamak kerala ex PM yg ko puja tu mmg layak di gelar begitu sbb 22 tahun lepas kezalimannya terpahat dlm sejarah negara yg tak dapat di padam lagi...


      takde sekor pun lembu madeay kt sini berani jawab pembunuhan beramai2 di Memali dulu tu bukan arahan Mahadey.. pembunuh kejam yg berselindung dibelakang IGP PDRM...

      dayus.. pengecut.. berani dgn org2 kg, makcik2 yg hanya melindungi diri dgn kayu dan golok.. tp mamak kerala pakai keta kebal masuk kg org Melayu.. bunuh mereka dgn kejam..

      kau takkan selamat lah wahai mamak mahadeay!!

      Delete
    2. Bukan time tu pondan ada dalam umbo juga ke? Dia wat pe? Cari telor? Betul la kata hang pondan hang dayus bacul...

      Delete
    3. sah kan madeay yg jadi dalang membunuah Memali
      sbb dia PM..
      kau nak pusing ke mana anjing RBA suruhan 11.10?

      Delete
  15. Pelik....baru ari ni gomen sedar SR dll bg maklumat palsu??? Da bertahun kluar dan da brp klai kena hemtam baru la ni sedar? Hehehe...

    KUALA LUMPUR: Home Minister Ahmad Zahid Hamidi confirmed at a press conference that the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) would be urged to investigate and act against the UK-based whistleblower website The Sarawak Report for publishing alleged leaked emails between 1MDB and Petrosaudi International (PSI).

    He was making the call following the purported arrest of an ex-PSI Director, Xavier Andre Justo, 49, in Bangkok as the alleged source of the “leaked emails”.

    In addition, he said, his Ministry would investigate The Edge for publishing what appears to be unverified news on 1MDB’s aborted joint-venture with PSI. “Based on the forensic part of a report from our Thai counterparts, the emails may have been tampered with to tarnish the joint-venture.”

    He added that the Ministry was responsible for monitoring any publication licensed by it, and The Edge will have to face the music if they were found to have “cherry picked” in publishing the content of the “leaked emails”. “They may have been malicious and may have had bad intentions.”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam baru nampak dokumen2 tu ari ni jer dorang ni...padahal da lama pun...siasat tak, saman tak, tanya pun idak....

      Macam x betul jer...macam nak cover jer...macam bodoh jer...

      Delete
  16. Opinion from RPK Malaysia Today: Mana2 chai2 Madey dey thamby tak puas hati plse go fly to meet RPK in UK.."" So far it appears that Xavier did not have direct contact with Sarawak Report but that the dealings were all done through a middleman.

    It is still too early in the investigation but one name that has popped up is the name of Sufi Yusof, who works for Tun Dr Mahathir Mohamad and handles chedet, Dr Mahathir’s blog.

    It seems Sufi has made a number of trips to Thailand over the last year or so to meet Xavier and the Thai authorities are trying to establish this through the immigration records. Whether Sufi was aware that some of the documents were doctored or whether he is a party to this fraud is also the scope of this investigation.

    If the Thai authorities manage to establish that some of the documents and e-mails were, in fact, doctored and that Sufi did make a few trips to Thailand to meet Xavier and was aware of, or was a party to, this fraud, it is not going to look good for Dr Mahathir..."""...Madey. .oh Madey

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee KD terkedu.. tgk ko bantai..
      xboleh spin die buka entry baru lagi.. soalan.. soalan..

      zaman mamak kerala dulu sape berani soal2 dia?
      nk rase nasi sup Kem Kamunting?

      hehehe...

      Delete
    2. Ted Manoff....

      The game ain't over yet. Now.. a friend has just sent me the follow eye-capturing material...perhaps also for your reading interest.


      On June 17, the regular meeting of the United Malays National Organization’s Management Committee, chaired by UMNO Vice President Muhyiddin Yassin, turned into a free-for-all, according a source in KL, with Shahrizat Abdul Jalil, the head of the party’s women’s wing, unloading bitterly on Prime Minister Najib Tun Razak.

      Shahrizat reportedly said Najib was wrecking the party and looting the country. She also criticized Najib’s wife, Rosmah Mansor, for her extravagance, the source told Asia Sentinel. The meeting, which included the party’s three Vice Presidents and other top members, appeared to have agreed with Shahrizat, the source said. Muhyiddin has been aligned with former Premier Mahathir Mohamad on a months-long, off-again, on-again campaign to push Najib out of office.

      Delete