Wednesday, June 3, 2015

40 Penyamun + 1 Sarjan

1MDB ini macam cerita Ali Baba Dengan 40 Penyamun...

Najib tak suruh hutang banyak-banyak, tapi BOD hutang keliling pinggang pastu menyamun syarikat awam sampai licin.

Itu cerita tak best...

Part yang menarik ialah apabila sarjan - timbalan chief - tak dapat bahagian seperti BOD, maka dia pun cari akal, nak lawan chief memang tak berani, komplain kat belakang je...

Jadi sarjan ini (lakonan arwah ibrahim pendek) pun gunakan dadu yang hanya ada dua titik untuk ajak rakyat bertaruh...tentulah dia saja yang menang.

Samalah sekarang apa yang berlaku kepada Muhyiddin, dia guna akalnya yang pendek, rakyat yang berharap tetap terkena.

Semoga cerita itu tidak menjadi kenyataan tetapi rasanya memang macam dah "terkena"

5 comments:

  1. Dlm cerita tu chef penyamun mati kena tikam oleh kasim baba. Ko ke yg nk jadi kasim baba dlm isu 1 mdb? Ada berani?

    ReplyDelete
  2. mana mau lari bhai?
    Kalau BN kalah PRU, lu tetap kena... mahkamah mari.
    Semua kena bongkar. Lagi teruk woooo.... nanti muka monyok macam khir toyo.
    Nyesal pun tak guna!.
    Takkan mau jadik pelarian politik, lari USA, duduk kondo anak?
    hahahaha.....
    Ada kuasa, lu bolehlah orang temberang sayang lu.... tarak kosa? US pun tak mau layan.
    Macam cibai nanti hidup lu.... Mati dalam buangan.

    Harun din pun dah sound... lu sembunyi benda besar, lu tak berani nk dedah... sebab lu sendiri kena gertak dengan org lagi power.... Lu hidup dikelilingi ganster-ganster dan penyamun tarbus bertali leher. Sbb tu lu mati2x tak mau turun sebab lu takut rahsia makin membusuk terbongkar.

    ReplyDelete
  3. RM42,000,000,000 adalah bersamaan dengan 121,800 kilometer panjang sekiranya disambung hujung ke hujung wang kertas RM50.00.

    ReplyDelete
  4. Masa semakin suntuk , apa pun dibuat hujung hujung masih lagi hutang tak boleh langsai , harap harap boleh balun komisen dari tepi dalam apa saja transaksi jual beli sebab nilai biliyon biliyon komisen mesti ratusan juta , malangnya disebabkan kebodohan sendiri beban bala yang mari sebab semua banyak main , ini lah balanya bila duit bagi budak-budak main , main pula dengan tok arab kaki belit dan auta habis la . mintak jangan rakyat pula yang tanggung dah la . Menteri bagi tau kena bagi masa nanti dapat unutng , dah 6 tahun dah , untung tak nampak , hutang yang menimbun yang dok labur di luar negeri makin tak nampak bayang macam dah melayang , hai nasib la ooi....

    ReplyDelete