Thursday, June 25, 2015

Tangkap Justo Kenapa Pada Ramadhan (?)

Ramai dah bertanya saolan ini dalam versi masing-masing..hebat dan berfakta...

Saolan KD simple dan santai... yang bertanya tentulah tak pening kepala seperti yang nak menjawab supaya nampak logik...

Kalau tak boleh jawab...biasalah...maki dan melalut, itu dah standard.

1) Hal petro saudi tu hanya 1/1000 dari urusniaga 1MDB, betul tak (?)

2) Sebelum sebelum.ini pernah ke kita dimaklumkan samada dari petro saudi atau 1MDB bahawa ada berita palsu sedang tersebar dan pemberi maklumat palsu sedang dikesan.

3) Ada atau tidak laporan polis dibuat berhubung maklumat palsu. Kalau ada, bila tarikhnya, buat di mana dan siapa yang buat.

4) Kalau pemberi maklumat yg boleh memburukkan Mahathir ditawar sejuta kenapa tawaran yang sama tidak dibuat untuk mengesan penyebar maklumat palsu(?)

5. Jika sudah tahu lama, ini maklumat palsu kenapa tidak saman Sarawak Report (?)

6) Tangkapan baru dibuat, kenapa ramai beranggapan apa yg justo sebarkan maklumat palsu (?) ..sedangkan masih terlalu awal...

7) Siapa yg arahkan justo (?) Siapa yang bayar (?)' Berapa jumlah bayaran (?)

8) Kenapa perlu petrosaudi minta maaf kepada Malaysia sekarang sedangkan berita palsu sudah lama tersebar (?) Bukankah sepatutnya 1MDB yang wajar berterima kasih kepada Petro Saudi (?)

60 comments:

  1. Nak tanya sikit...kata menteri nak bantu thai hantar mereka2 yg sebarkan maklumat palsu...

    Bukan ke patut gomen kita yg perlu mohon mamat tu di hantar kesini utk disiasat? Kenapa? Apa yg dibuatnya tu telah menjatuhkan nama baik pm kita yg tercinta i love pm dan buat negara kita kecoh!!!...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ya ya betul...i love pm tuii!!!

      Delete
    2. Jgn tinggalkan daku....Ayam4U. Legacy JJ buat Najib.

      Delete
  2. macai mamak pening kepala nak spin...
    sian ko KD.. bulan2 puasa patut perah otak pikir ibadah..sangka baik
    tp kena jadi anjing suruhan Mahadeey.. perah otak pikir cmna nk teruskan fitnah..

    moga kau di beri hidayah.. atau jika tidak terima azab Tuhan.. seberat2nya.. blog ko ckup banyak sebar dan mencambahkan fitnah.. tanggunglah bila mati nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sakit hang makan ubat dulu pas tu baru cakap - barua Najib macam hang boleh belah p main jauh jauh....

      Delete
  3. Misdirections.......cekap pm punya counter intelligence.hehehhehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman mamak jd PM dulu lg cekap.. sbb tu boleh letup Altuya.. semua org nampak Najib...
      hahaa bijak betul mamak main wayang..

      Delete
    2. 125 ni kira seditious ni.....

      Delete
    3. ms altantuya diletup... itu adalh waktu pak lah jd pm..

      ko ni dah melalut betul..

      ko kata org buat fitnah la.. org menipu la.. org spin la..

      tp yg jelas disini, apa yg ko mengata org itu lah sebenarnya ko yg buat..

      sebab tu la.. bila ko selalu munafik kan org dan selalu melaknat kan org.. sebenarnya ia bbalik pd diri ko sndiri..

      Delete
    4. Altuya dibunuh zaman Pak Lah tido.. tp yang wake up dan penjaga ialah MAMAK.
      Mamak sampai skrg berkuasa.. zaman Pak Lah mamak senang aturkan kerja sbb Pak Lah blur dan suka tido.. sbb tu just 0ne-click Pak Lah terus jatuh...

      Mamak ingt Najib boleh mudah2 dijatuhkan dgn Altuya.. malang.. Sirul tak berani cerita dalang sbrnr.. takkan lah bodoh Najib nk suruh Pegawai Polis Khas nya sendiri bunuh org lepas tu kaitkan dgn dirinya...

      itu mamak style.. sedition of MAMAK yg mnyebabkan ramai terbunuh Al Maunah dulu taknak ckp? opss arahan bunuh Memali? berani kita tubuh RCI utk Memali?

      amacam balaci mamak?

      Delete
    5. "zaman mamak jd PM dulu lg cekap.. sbb tu boleh letup Altuya.."

      tadi tulis mcm nie..

      pastu explain balik mcm kat atas - anon 1.48..

      buat kenyataan pun berbelit2..

      itu lah ciri2 org munafik.. selalu mengatakan org lain munafik dan dilaknat..

      padahal apa yg dikata adalh merujuk kpd diri sndiri..

      Delete
    6. "zaman mamak jd PM dulu lg cekap.. sbb tu boleh letup Altuya.."

      kah..kah..kah macai madeayyy meroyan bace statement? padahal tak tuduh pun PM letup..tp zaman mamak jd PM lagi cekap.. cekap apa? cekap mengaturkan how to blackmail Najib..


      punye kronik tahap pendewaan pada Madeay mamak.... satu glitch je pasal Mamak Keling tu macai mamak meroyan mcm nk kiamat dh dunia
      tp 1001 fitnah pd Najib.. jadi bapak munafik besar terhadap isu2 negara.. macai2 ini tk rasa bersalah..

      Apakah mamak madeay tuduh Najib bunuh Altuya itu tidak menggambarkan Madeay lahanat itu terlibat?
      Sedangkan kes Memali pun Mahadeay ckp dia ada di China, selepas 30 tahun kes tu baru tahu rupanya mamak lahanat ni menipu...


      Org2 munafik yg mengelilingi Mahathir si bapak pembelit.. itulah sbrnya lubuk Munafik.. buat lembik tengkok.. akhirnya berbohong..!

      Delete
    7. anon 3.25,

      org lain ok jer.. ko tu jer yg meroyan dgn penulisan yg pnjg bjela2.. dipenuhi pula dgn kata2 macian, hinaan dan kutukan..

      sendiri berperangai munafik.. kata org lain


      Delete
    8. Anon Kejora..

      Don't talk ..no need to talk much if you still chickened out to hide behind 'AnonyMOUSE'. Where is your integrity man.. or you a man..or perhaps another pondan?

      I reiterate that you're the typical AnynoMOUSE who pretend to be a smart Alec but too coward (tikus menikus) to post his real name.

      The comparison in quality between those who post with real names & those who don't is like dark night and day. You belong to those who are iirresponsible assholes, possess no balls and afraid of being arrested for critisizing certain personalities or even polticians for that matter. This tikus/anonyMOUSE spread nothing good but evil with non-substance garbage slur or blind allegation.

      For that matter, I have deep respect to blog like chedet or the scribe. These 2 blogs never allow Anonymous comment.

      Delete
  4. giler soalan2 KD... nk cover kantoi fitnah lepas.. meroyan soalan pelik2.. dia tanye bende yg die nak tanye..kemudian xboleh ditanye.. cilakak putar alam.. mamak kerala punya pasal..

    ReplyDelete
  5. Seperti dijangkakan...6 anon di atas..satu pun tak menjawab...berputar sesama dia. Kita tunggu lagi...siapa yg kena...

    Tapi gerenti...no answer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kd...kecuali no 1 laa....cuba pahamkan...sarcastic tuuu...

      Delete
    2. ko gile ke ape tanya dkt blog comform xde jawpan la.
      mamak pun tak brani jawab skrg sape yg kasi dia maklumat tipu palsu tu..
      nk kenakan PM..last sekali dia yg terpalit najis dan dosa!

      Delete
  6. Keluang, turtle, anak sungai sama saja kepala 4 segi.

    ReplyDelete
  7. Individu yang berasal dari Switzerland itu dilaporkan menjual maklumat tentang syarikat pelaburan milik Malaysia, 1Malaysia Development Berhad (1MDB) kepada pihak tertentu, malah disyaki turut menjual banyak maklumat sulit lain atas tujuan untuk menampung kehidupan mewahnya.


    Berikutan pendedahan mengenai pembocoran maklumat syarikat 1MDB oleh Xavier Andre Justo, ramai tertanya-tanya siapakah sebenarnya gerangan individu berkenaan dan apa tujuannya melakukan perkara tersebut.


    SOALAN pd KD... SIAPA YANG PEMURAH SANGAT BAYAR KOS2 FITNAH NI PD EJEN2 FITNAH?

    dan SIAPA YANG PALING GALAK DAN LANTANG PAKAI BAHAN FITNAH NI DENGAN BERANINYA NAIK KE PENTAS NOTHING TO HIDE??

    aku rasa MAMAK KERALA tu tahu jawapanya.. kan dia hebaatttt... dewa ko KD....hehehe

    Najib takkan tumbang Inshaa Allah..malah makin rakyat yakin MAMAK tu JAHAT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punye jahat KD dan gerombolan MAMAK MAhaDeeey Laknatullah ini.. penjanayah tu di angkat sbg hero.. di bela.. divert isu kpd Krjn Thailand pulak.. then cuba nk tabur lg fitnah mcm konspirasi besar Najib

      hahaha celake ko KD.. ko terbayang2 dgn wajah Mahazalim MAdeay yg masa dia jd PM dulu..itulah kerjanya.. menagturkan KONSPIRASI menjatuhkan musuh2nya...

      Delete
    2. anon 1.41 dan anon 1.45,

      tu jela keja korg..

      pd akhir ayat mesti tselit ayat mengutuk, mengeji dan memaki hamun org lain..

      bahasa mencerminkan bangsa..

      tak semestinya btl.. tp ada kebenarannya..

      buruk bahasa menunjukkan buruk la bangsa dan keturunannya..


      Delete
    3. Itulah identiti sebenar anon2 ini yg menggelar dirinya Kejora. Bolehkah makhluk yg tebal dgn memaki hamun, melaknat, mencarut dipercayai....????

      Delete
  8. Hahaha kita tunggu siapa yang jatuh tersungkur diludah dan dihina kita tunggu pru 14 ni sempoi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kkah..kah..kah kita tunggu jugak anak lembam mamak tu apa nk jd PRU 14 ni.. Kedah babai laaaaaa...

      kita boleh ludah ramai2 muka mamak anak beranak ni sbb berjaya jahanamkan segala2nya di bumi Melayu!

      Delete
  9. Kau ni KD dah tak ada modal nak balun Najib macam2 helah pulak kau bagi.

    ReplyDelete
  10. tngkp penjenayah dlm bulan Ramadhan boleh jd topik entry besar KD balaci mamak madeay neh?
    punye kering isu.. tabung fitnah dh kontang.. kantoi bersekongkol dgn penjenayah2 luar..
    yg ko fitnah caci maki org dlm Ramadhan tu tk jd isu ke KD?

    munafik.. KD.. punye tebal sikap munafik ko.. anak bini ko cmne agaknye duduk dgn bapak & laki munafik cm ko KD... dayus2..

    malang utk anak2 ko berktrunan bapak mcm ko KD.. same malang mcm Mukhriz yg lembik tu dpt bapak rakus tamak haloba.. anak jd mangsa!

    ReplyDelete
  11. aku terpikir dgn balaci2 madeay yg jd penyerang Najib setiap hari ni..
    mcm mana rupa muka diorang ni..
    apakah org2 mcm KD ni manusia yg Solat nya di jaga?
    apakah tidak makan wang haram..
    atau pergaulan dlm masyarakat.. org mcm KD ni.. yg mentalnya boleh dipertikaikan

    fitrah manusia normal, apatah lg yg betul Solat nya.. mustahil berperangai jahat dan munafik mcm KD dan geng2nya..

    sehingga jelas terbukti penjenayah dn talibarut2 kafir asing jd dalang dlm kes ini dgn Mahathir sebagai ketua penjahanam... mereka masih terus tak segan silu dgn pembongan..fitnah... terus spin..

    aku musykil KD ini seorang Muslim Ahli Sunnag Wal Jamaah..

    aku takut blogger2 penyokong mamak ini ada kaitan dengan unsur ajaran lain.. termasuk SYIAH..

    pelik benar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 20 anon.. satu pun tak bagi jawapan..

      Delete
    2. kd..satu pun ko xbrani jawab..
      yg ko meroyan nk suruh jwp soalan2 sewel ko tu utk membelit lg fitnah.. sorrylah.. mental disorder kd munafik

      Delete
  12. Julian Assange pengasas wikileaks ditangkap kononnya sebarkan berita bohong pasal propaganda US. Tup-tup isunya meletup dengan terdedahnya skandal dan maklumat rahsia negara besar tu...

    hehe.. tonton filem pasal dia..menarik..

    ReplyDelete
  13. Aku nak ltk jawatan sebagai macai ahjib!

    ReplyDelete
  14. Jangan lupa jilat Ah jib gor puas2 tau cai Jibby...nati pru 14 dah tak boleh menjilat dah kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn tertinggal tau jilat dan sembah mamak madeay kutty al munafik tu setiap hari...
      nanti pru14 mamak tu boleh bikin ajaib.. dia akan lahir semula jd muda utk jd PM.. mahafiraun da return..

      kah..kah..kah.. macai danial sembah madeay nnt ko mampos boleh mintak sorga mcm puak2 PAS jgk..

      Delete
    2. Hahahaha hg pon sama jangan lupa sembah kaki kak ros tau ambik berkat dan bau harum wahahaha

      Delete
    3. Bila mamak naik jdi pm....ko dlu kmi cari...hahahah

      Delete
    4. Wakakaka cakap dengan orang tak ada otak dengan2 aku sekali pun hampir terikut nasib baik! Kirim salam dekat Jibby tau cakap dekat dia jangan dok pelingkup Umno dgn Negara ni! Duit ringgit dok jatuh nuuuuuu

      Delete
    5. kasihan watak2 mcm danial ni..
      kejap anon kejap danial..
      kalau Madey naik jd PM semula tanda2 nak kiamat besar dh hampir..
      hehehe..

      pelingkup sebenar UMNO ialah mahathir.. sehingga UMNO berpecah.. diharamkan.. UMNO disabitkan dgn politik wang, UMNO jd medan kontrator kroni cari makan.. UMNO jd tmpat manusia2 yg tamak .. itulah hasil 22 tahun mahathir bawa UMNO..

      kenapa penyelewengan wang Mahathir buat utk bail out company2 kroni dan anak2nya kau tak mau sentuh?
      beli aset2 buruk ketenteraan kemudian tersadai di padang pasir? byg lagi penyelewengan yg tak berani kau sebut?

      ko nk cari aku sbb pe? nak tangkap nak zalim mcm Madey buat dulu?
      ko ingt bumi ni xde Tuan ke? bumi ni takde Tuhan yg mentdbir ke?

      ko rase mahathir tu terlalu hebat?

      dr ayat2 ko danial jelas menunjukkan ko dn balaci2 seangakatan berada di pihak yg tak betul.. keangkuhan kesombongan yg tinggi.= sifat iblis.. jadi takkan berjaya.. tunggulah..

      Delete
    6. Bodoh bagi bukti la kalau orang tua tu nak jadi Pm balik bukan cakap sedap mulut ja wakaka

      Delete
    7. ko ckp madeay jd PM ko ko nak cari aku?
      ok aku tak takut..nk jumpa konco2 mahafiraun.. aku takut dgn Allah bkn dgn mamak kukubesi.

      so kalau xjd PM better duduk sbg rakyat.. jgn jd penghasut dn perosak negara.. sanggup duduk di pentas2 musuh utk serang negara dan PM.. ko rasa k cerdik ke danial?

      Delete
  15. KD aku tolong hang copy paste soalan hang. Sebab macai Jibby tak reti baca artikel atas tu dia baca komen ja pos kat komen senang tgk dia jawab atau merapu kih kih kih

    1) Hal petro saudi tu hanya 1/1000 dari urusniaga 1MDB, betul tak (?)

    2) Sebelum sebelum.ini pernah ke kita dimaklumkan samada dari petro saudi atau 1MDB bahawa ada berita palsu sedang tersebar dan pemberi maklumat palsu sedang dikesan.

    3) Ada atau tidak laporan polis dibuat berhubung maklumat palsu. Kalau ada, bila tarikhnya, buat di mana dan siapa yang buat.

    4) Kalau pemberi maklumat yg boleh memburukkan Mahathir ditawar sejuta kenapa tawaran yang sama tidak dibuat untuk mengesan penyebar maklumat palsu(?)

    5. Jika sudah tahu lama, ini maklumat palsu kenapa tidak saman Sarawak Report (?)

    6) Tangkapan baru dibuat, kenapa ramai beranggapan apa yg justo sebarkan maklumat palsu (?) ..sedangkan masih terlalu awal...

    7) Siapa yg arahkan justo (?) Siapa yang bayar (?)' Berapa jumlah bayaran (?)

    8) Kenapa perlu petrosaudi minta maaf kepada Malaysia sekarang sedangkan berita palsu sudah lama tersebar (?) Bukankah sepatutnya 1MDB yang wajar berterima kasih kepada Petro Saudi (?)

    ReplyDelete
  16. Di perhatikan..setiap begitu INTENSIF blog ini menyerang PM Najib, tak mungkin blogger biasa yang tak terima makan upah suruhan dari atasan akan begitu kuat kerja dan se intensif ini demi menjatuhkan seorang pemimpin seagama.

    Bila matlamatnya hanyalah untuk jatuhkan sesama Islam jadi kita kena waspada..ia bukanlah blogger yg baik atau benar.. watak ini konsisten dengan movement Mahathir di luar sana.. hebat jaringan ini?

    takda satu entry pun cerita bab dunia lain.. 100% serang Najib.. kebencian meluap2 (yg dikatakan ulamak hasutan syaitan)

    otak manusia waras boleh pikir.. gelagat blogger mcm ini tidka boleh diharapkan isi kandungannya.. seruannya..

    dan org mcm ini mana mungkin akan ckp benar..yg baik pun dia akan burukkkan sbb nawaitu dia dah tak betul.

    pasti setiap hari dia mahu isi keburukan pd Najib, oleh itu pasti banyak tokok tambah rekaan, prasangka, olahan dan serangan yang tiada nilai dilancarkan.. kebaikan Najib 100% dilupus..ini cara org2 Jahiliyyah!

    jadi bila habis semua keburukan dicerita.. modal habis. maka syaitan akan duduk dlm kepala KD ni utk reka fitnah pula, akhirnya lama kelamaan akan terjadi suatu yg lebih dhsyat, kemungkinan pergaduhan besar.. kerana syaitn berjaya hasut dgn jarum2nya.


    Bayangkan beratus2 entry dlm masa kes 1mdb ini dikeluarkan dgn satu matlamat.. iaitu Tumbang Najib.. apakah perjuangan ini benar?

    manakala tiada satu pun entry pasal menyerang musuh2 sebenar..seperti DAP harbi, PKR dan media asing yg mahu lihat Malaysia jahanam..amat janggan bukan org2 mcm KD dna penyokong Mahathirsme ini?

    Bayangkan org mcm KD ni.. apa matlamatnya? hari demi hari ditaburnya kebencian mendalam, fitnah kering pd PM semata2 mahu lihat Najib jatuh.. sedangkan apakah dr sudut Agama dibolehkan kita lawan Najib sebegini rupa?

    Apakah Islam halalkan fitnah atas org yg kita benci.. dan lepas org itu tumbang Tuhan akan berkati usaha penggulinggan itu? atau lebih besar bala bencana yg akan menimpa?

    KD ni agama apa? apakah dia ini penganut ajaran sesat? atau mazhab2 yg bertentangan dengan Ahli Sunnah?

    Kaji dlu watak seseorng itu bila mahu jadi pengikutnya..

    ruginya ada wadah blog tp buat tugasan untuk syaitan..bulan mulia bulan Rahmat buatlah entry2 yg lebih mendidik akhlak, jiwa bersangka baik.. ini sehingga tiad langsung sempadan.. seoalah2 mereka2 ini tiada lagi pegangan Agama...

    " Kebathilan tidak akan mengubah kebathilan.. Kebathilan tidak akan dapat mengalahkan yang HAQ.."

    wallahualam


    ReplyDelete
    Replies
    1. Woo. ...panjangnya...namun tersangat2 bernas isinya...

      Delete
    2. bila seangkatan dikatakan bernas..

      jika tidak sehaluan dikeji dan dihina..

      tidak begitu ted manoff..?

      anon 3.48,

      nasihat anda sgt bguna kpd keris berayon, anon 1.41, 1.45 dan 3.28..

      sebab mereka suka gelar org dgn panggilan buruk, suka mengeji, menghina, mencaci dan memaki hamun org..

      mcm tiada pegangan agama..

      Delete
    3. puak2 mamak madeay ni buat dosa pun tak rasa apa2..
      nampak org lain teruk..
      itu tanda Tuhan pun tak bg Petunjuk.. duduk lah dlm sesat!

      Delete
    4. "puak2 mamak madeay ni buat dosa pun tak rasa apa2..
      nampak org lain teruk..
      itu tanda Tuhan pun tak bg Petunjuk.. duduk lah dlm sesat!"

      tgh sampaikan kpd diri sndiri ker..?

      Delete
  17. Bila aku cabar kau ke google plus...kau senyap kd. Kenapa? Kecut telur?

    1. 1/1000....1mdb dan petrosaudi? Siapa kata kau? Bukan kah dulu kau dengan rba sependapatan bahawa berbillion ringgit hilang bila urusan dengan ps ni batal. Lebih tepat rm2 billion lebih. Juga bukankah kau juga ygbtulis aset2 yg diambilalih dari petrosaudi ni bernilai lebih dari sepatutnya....dalam jumlah berbillion juga. Sekarang nilai pertosaudi ni cuma 1/1000???....kahkahkah

    2. Berbuih mulut jurucakap 1mdb kata sarawak report hanya sebar fitnah. Petrosaudi pun kata emailnya digodam dan banyka maklumat diputar belitkan. Cuma mereka tak bagitahu situasi sebenar. Mungkin tak nak ganggu siasatan polis. Bodoh!!!

    3. Memang tak ada laporan palsu dibuat. Tapi jangan lupa, najib saman tony pua dan rapijik sebab dakwaan yg ambil dari laporan sarawak report......bodoh....sebab iannya fitnah....

    4. Nak buat macam kes tawaran untuk si mamak.....apa faedahnya? Naiib buat free je....minta tolong interpol. Tak payah membazir.

    5. Sarawak report....bukan akhbar tapi lebih kepada blog atau pun tabloid. Kat london pulak tu. Bukan kat sarawak. Susah nak cari tu. Selebihnya....kau rasa sebab apa?

    6. Tangkapan baru dibuat. Tapi pengumpulan bukti sudah lama. Bukti2 ditempat kejadian, adalah antaranya dokumen asal yg telah diubah untuk tujuan ugut.

    7. Siapa yg upah...kena tanya polis. Jangan buat bodoh pulak...kena tanya si mamak jugak. Siapa yg berkepentingan ler. Sebab yg mula keluarkan isu ni tony pua dan rapiji. Melalui the edge dan minsider.

    8. Petrosaudi minta maaf pada rakyat Malaysia pun nak kecoh? Dah tentulah urusan nak tangkap si justo adalah kerjasama bersama. Jadi apa masalahnya?



    Kalau kau betul nak berdebat......apa kata datang ke google plus? Ada berani? Takkan cuak kot....bergurukan si mamak ...mesti handal....tak nak test power ke? Kihkihkih.......i am doing a chicken dance....kihkihkih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saolan di atas tu petrosaudi atau 1mdb yang jawab, macamana pula mangkok hayun ni tolong jawab, dia taraf cai je..

      KD, tahniah... kau pandai nampakkan puak2 ni jenis.makan dedak ayam.

      Delete
    2. aku dh agak balaci2 KD mamak kerala ni bukan nak jawapan apa2.. mereka nk permainkan isu dan nak teruskan agenda jahat mereka shj.. iaitu agenda menjatuhkan Najib.. full stop..

      sbb tu Najib tak perlu jawab.. bila jawab mereka akan main isu lg ligat..

      ko takperlu jawab bro KERIS.. puak pembelit ini sengaja nak kenakan ko..

      Delete
    3. Tahniah dari rba.....kenapa kadam rba? Cuak ke tengok jawapan aku? Ko ingat rba boleh buat fitnah tapi tak ada org boleh jawap? ?.....kadam...kadam......

      Delete
  18. Pro Jibby adalah manusia paling hipokrit! Masa zaman Pak Lah dulu tak disuruh bersatu tapi bila Ah jib gor habis dicanang suruh orang melayu bersatu la apa la kepala bana habis semua keluar. Memang betul lah Cash Is King!

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman Pak Lah syaitan besarny tetap mahathir
      tapi disebabkan Pak Lah redha utk step down..dan Najib tak serang macam mahathir.. seluruh akar umbi setuju Najib ganti Pak Lah.. proses itu aman sebab Najib tak lawan Pak Lah wpun sikap Mahathir amat buruk.. provokasi.. dan sehingga sanggup keluar dr UMNO..

      itukah watak icon kesayangn ko danial? bebal sampai keluar UMNO?

      Delete
    2. Zaman paklah siapa yg tak nak bersatu? Bukan ke si mamak jugak kepalanya? Macam sekarang jugalah keadaannya. Paklah letak jawatan sebab kalah teruk. Bodoh.......alahai....kadam2 mamak...klcc tak ada melayu. Litar sepang untuk org kaya buang duit. Proton sekadar jadi babi2 meniaga buat kereta....apa lagi? Mana melayu?.....kd jawap ler....mana melayu zaman mamak? Mana ..?

      Delete
    3. KERIS.. monumen2 inilah yg mencandukan Melayu2 bodoh mcm danial tu.. nampak gah depan mata.. tp boleh kita rasai? bila bg BRIM yg betul2 masuk ke dalam perut anak isteri.. bapak..ibu atok nenek kita.. puak2 mamak ni menggelupor sakan..

      aku makin pelik kenapa pembaziran membina monumen2 yg jauh sekali nk sampai hasilnya pada rakyat bawahan.. tidak dipertikai tapi bila bg BR1M atau dasar2 yg terus kepada rakyat jelata mahathir marah sgt.. meracau2 pelik..sepatutnya dia sokong dan gembira.

      tp itulah sebenarnya wajah penipu mahathir dlm bermuka2 dengan rakyat..

      dasar penswastaan yg mahathir gubal dlu menyebabkan semua PM2 selepas mamak ini terpaksa warisi dengan jumla konsesi2 yg tak masuk akal.. betapa rakusnya mahathir membela kroni2nya..

      Delete
    4. Hahaha Pak lah redha kah kah kah...Ah jib gor pun suruh pak lah letak jawatan ni bila orang suruh dia letak jawatan meroyan habis tak cukup tanah nak lari wakakaka

      Delete
    5. Mahathir yg boikot UMNO dan ugut keluar dan betul2 keluar tu sape sbrnya yg meroyan?
      danial..kalau kau nk jd kakipenipu baik takpayh hujah

      sbb kau akan tipu..tak guna hujah.. sembahlah dewa mamak kau tu.
      Pak Lah turun sbb desakan mamak madeay tu.. Najib tak buat apa2 movement utk jatuhkan Pak Lah..hanya tunggu pelan peralihan tu yg agak panjang.. MAMAK yg mengeluport tak sabar.. nak segera..

      sejarah xboleh bohong..kau tu kaki pembohong danial..

      Delete
    6. Puihh tak yah smbng pasal hujah la soalan KD pun tak jawab2 lgi wakaka meroyan la dgn keris berayon..kih kih

      Delete
    7. Yang aku jawap kat atas tu apa....wahai kadam dap? Tak baca ka? Kd pun dah tercekik.....

      Delete
    8. sapa KD pelacor murahan mamak tu yg aku kena pulun nk jawab?

      ko jawab la pasal mamak tu punya soalan..
      mamak diam skrg ni sbb takut dh kantoi?

      dulu mamak suka sumbat org dlm penjara..

      kali ni dia sendiri teringin nk rasa bermalam ni Sungai Buloh dengan Ketom..?? agak2 la kan..

      Delete
  19. KD lari lepas tu impor tmasuk danial pembohong ni tuk counter aku?
    dayusnye style..
    mamak hilang mana? lepas kantoi bermaklumat dengan penjenayah..
    elok Saudi ekstradisi mamak madeay ni utk dibicarakan di Saudi atas hasutan dan fitnah dahsyat!

    ReplyDelete