Saturday, June 6, 2015

Penyokong Pun Buat Perangai Buruk Yang Sama.

Bukan sahaja Najib mengambil sikap sembunyi dan lari tetapi penyokong pun ambil sikap yang sama, hakikatnya hanya hanya satu, bodoh sombong dan tidak mahu akui realiti semata mata telinga dan mulut disumbat dengan benda haram untuk menghalalkan yang salah.

Beberapa blog penyokong Najib sudah tidak siarkan komen yang mengkritik Najib dan paling teruk blog bodek si** har******* dengan izin, menghadkan kepada member sealiran pu***** dia sahaja.

Anda tahu blog mana satu dan paling penting anda sebagai pemerhati atas pagar, penyokong Najib yang sederhana, pencinta kebenaran untuk berfikir.

Tidak dinafikan beberapa blog penyokong Tun ada yang delete beberapa komen tetapi itu atas dasar makian melampau dan merapu low class.

Beberapa blog penyokong Najib pula yang cari makan memilih jalan selamat dengan fokus kepada parti dan pergolakan pembangkang dengan menjauhkan diri isu Mahathir-Najib.

Mereka sebok dalam hal kain orang tetapi tutup mata hal dalam kain sendiri yang terkoyak rabak.

21 comments:

  1. Tidak sepatut nya di batalkan. Jika pihak polis sudah di maklumkan, IGP boleh sahaja menagambil tindakan proaktif sebelum sidang berjalan. Ini tugas KDN sebenar.

    Ini juga bukan bukan demonstrasi. Satu forum ketelusan dari Najib sendiri setelah beliau sendiri berdegar-degar "nothing to hide"

    Kini aku mahu Najib berundur. Tidak kira apa jua 1MDB mesti juga di sisasat secara TUNTAS !

    Jika benar, Melayu dan Hak nya sesuka hati begitu senangi di gafai ? Mencemarkan maruah dan kredebiliti Umno sebagai tonggak pemerintah yang sudah terbukti berjasa.

    Atau, satu lagi forum mesti di adakan untuk penjelasan tertangguh ini, masa terdekat sebelum Ramadhan.

    ReplyDelete
  2. Sabarlah KD. Perjuangan yang ikhlas menuntut kesabaran.
    Ditambah pula kita ni cuma hambaNya, maka terbatas kemampuan kita, Kun Fa Ya Kun bukan hak kita.
    Sedangkan ALLAH jua yang berhak menentukan ajal maut dan rezeki manusia (KUASA, WANG, SIHAT DLL).
    Maka, ianya tidak akan terlewat sesaat atau tercepat sesaat.

    JIka ditakdirkan Najib memang kedapatan SALAH dan jatuh (hilang nikmat kuasa), ALLAH LEBIH TAHU WAKTU YANG SESUAI baginya (Najib). Dan jangan pula kita bergembira (mengutuk mencacinya) sebaliknya panjatkan rasa syukur kerana ALLAH mendengar doa kita dan menyelamatkan kita daripada kebinasaan. Biarkan hukum dunia (mahkamah) membicarakannya.

    Jika kita pula terbukti SALAH, jangan sombong melemparkan perkataan maaf padanya (Najib) dan berisgtifar banyak-banyak kepada ALLAH.

    Atas semangat perjuangan (mengikut hitungkira kepercayaan masing-masing), teruskanlah berpesan-pesan dan menyampaikan kebenaran tanpa jemu (ASALKAN NAWAITU) kita betul & cakap yang kita sebarkan adalah benda yang benar sahaja.

    Kita janganlah 'memaksa' ALLAH mengikut kehendak hati kita. Jika semua kehendak kita, ALLAH kena ikut dengan serta merta, maka sifat ALLAH yang MAHA ADIL dan MAHA MENGETAHUI jatuh tidak sempurna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ini Komen Tuan adalah Komen yg paling berhemah..tq.

      Delete
    2. MEMALUKAN ......!!!

      Satu dunia kini tahu siapakah diri Najib sebenar. Bukan panglima gagah berani tspi gerun takut berdepan dgn negarawan lanjut usia. Nah.... Sila baca laporan akhbar Bangkok Post bertajuk "Malaysia PM slammed for failing to face critics on scandal".

      KUALA LUMPUR - Malaysia's embattled prime minister provoked fierce criticism on Friday by not attending an event at which he was to defend himself over an escalating scandal threatening to engulf his administration.


      Malaysia's Prime Minister Najib Razak speaks during a press conference in Kuala Lumpur, on May 11, 2015
      Prime Minister Najib Razak had been expected to use the public forum to hit back at critics of a state-owned development company he launched that is reeling under billions of dollars of debt and accusations of fraud.

      But after 89-year-old former prime minister Mahathir Mohamad -- the chief voice pushing for Najib's ouster over the affair -- showed up to speak at the event, police ordered it shut down, citing unspecified "public order and national harmony" concerns.

      Political opponents and Malaysia's active social-media scene accused Najib of engineering the cancellation to avoid facing his main accuser in public.

      "He lost an opportunity to win over support for himself, to explain everything... that no money is missing," Mahathir was quoted saying by The Malaysian Insider news portal.

      Najib launched the company, 1Malaysia Development Bhd (1MDB), in 2009 and, as concurrent finance minister, is responsible for its operations.

      But it is reeling under an estimated $11 billion debt, which has weighed on the ringgit currency and sparked fears for the country's sovereign credit rating.

      Reports this year also have alleged that possibly billions of dollars have gone missing through mismanagement and murky overseas transactions.

      Najib and 1MDB have denied wrongdoing, saying the company is on solid footing.

      But both opposition and ruling party critics have accused 1MDB of providing incomplete and shifting explanations.

      Najib's office blamed his no-show on the security warning from his national police chief.

      But critics mocked that, noting that the event was held at Najib's own ruling-party headquarters.

      "Najib has only himself and the (police chief) to blame if even more Malaysians are now convinced that the prime minister has a lot to hide," said leading opposition parliamentarian Lim Kit Siang.

      In February, the New York Times published a lengthy expose detailing multi-million-dollar purchases of luxury US real estate by a close Najib family associate, financier Low Taek Jho, whom various reports also have linked to 1MDB's dealings.

      Low has denied involvement.

      Najib clung to power in 2013 polls, but lost the popular vote to an opposition that promised to end endemic corruption and oppression under the long-ruling Barisan Nasional (National Front) coalition.

      Mahathir, who governed with a tight fist from 1981 until his 2003 retirement, has said the coalition will suffer a historic loss of power unless Najib is replaced.

      Crony capitalism and abuse of democratic rights was rife under Mahathir, but he remains influential, and Malaysians have watched his anti-Najib campaign with fascination.

      Under pressure, Najib earlier this year ordered his auditor-general to examine 1MDB's books. Its report has not yet been released.

      Critics including Mahathir have called for criminal investigations, but little has been done by Najib's regime.

      Malaysia's central bank on Wednesday, however, said it had launched an investigation into whether 1MDB had broken any rules on offshore borrowing and investments.

      Delete
  3. Ikut hati aku, aku maki aje si lahabau tu..tp aku sabar jua kerana aku tau takde pekdahnyer. Bukan kerbau tu dengar kalau aku maki pun. Sabar jerlah.. org sibuk psl gempa bumi sikerbau tu tak sempat guna otak unt melawat rakyat jd mangsa..baik sungguh hati kerbau tu ek..

    ReplyDelete
  4. Ada anom tulis, saya tokok tambah lagi bagi sodap..

    Mahathir Mamak, nama asal Iskandar Killai A/L Iskandar Ali Kutty, pon bukan nama asal, beranak di Koraila, India, sudah Nyanyok, Meroyan sebab IPP milik kroni dia semua dipaksa jual kepada 1MDB. Dulu dia yang rancang black-out seluruh negara untuk tubuhkan IPP. IPP menjual tenaga dengan harga yang tinggi kepada TNB. Tan Sri Ani Arope tidak bersetuju lalu letak jawatan. Kawan saya mendapat bonus 18 bulan semasa kerja dengan IPP. Bayangkan berapa keuntungan yang IPP dapat dengan mencekik darah rakyat. Bayangkan berapa Banyak KOMISEN untuk Madey, ANAK CUCU and the GANG berkoyan-koyan. 

    Lepas tu dia minta pulak RM2 billion untuk bailout Proton kunun2nya untuk R&D. DS Najib tak bersetuju. Sebagai Pengerusi Proton kalau Madey genius sangat pulihkanlah Proton. Dulu Proton maju sebab cukai import kereta tinggi. Macam tu lah cara dia nak tunjuk hebat. Nak tunjuk hebat tapi pelekeh rakyat. Lain dulu lain sekarang Madey, you are nothing but a loser hence, you also have to compete in order to win. Kenapa Perodua berjaya tapi tidak Proton. Maknanya Madey, kau otak lembap bukanlah pandai sangat.

    Tun Dollah letak jawatan, syarat menantu dia Khairy dapat status Menteri. DS Najib setuju selepas PRU13 dan Khairy kena tunjuk kewibawaan dan ketokohan utk jawatan. Kau Madey marah sangat dgn Khairy sbb anak Botak @ Pondan@Gay kau kalah dlm pemilihan UMNO. Madey, kau paksa DS Najib supaya Khairy tak diberi liputan dan peranan dlm apa2 pun jua rancangan kerajaan supaya politikal milage Khairy merosot. DS Najib bukan jenis main belakang macam kaulah Madey LANUN, cuma Khairy memang species Bodoh lagi tak sedar diri.

    Lagi syarat kau letak kat DS Najib supaya membantu anak kau siHaramjaddah Mirzan yg terbukti Bonggok, Lembap, suka Berjudi, kalah besar bila berjudi, berapa kali Kerajaan nak kena BAILOUT anak celaka kau Madey? Last kau paksa Mokhzani jual saham dlm SapuraKencana utk tanggung bayar hutang anak bodoh Mirzan. Kenapa tak suruh Mokhzani jual sekali saham kau dalam MAXIS?

    Apa citer kilang kondom beri pada Marina di SADHU, daerah Outram dlm perjalanan ke Hatyai? Hee hee banyak2 kilang KILANG KONDOM yg kau kasi makan kedarah anak bini cucu kau. Apa citer Bank kau dekat Guam yg lagi satu anak kau kat Jepun Mirinda jaga?

    PRU 14. Masa tu kerajaan sudah kaya kerana GST. Peniaga tidak boleh lari dari cukai lagi. Begitu juga Madey pun susah nak dapat komisyen (black money) lagi kerana ianya akan dapat dikesan dengan sistem GST yang lebih efficient. Wang-wang haram tidak boleh mengalir keluar dari negara lagi. Malaysia menjadi negara maju. Gaji kakitangan kerajaan dinaikkan 25%. Cukai korporat diturunkan untuk bersaing dengan negara lain bagi mendapatkan FDI (Foreign Direct Investment). Banyak peluang pekerjaan diwujudkan. Cukai pendapatan turun untuk bantu golongan pertengahan. BRIM naik dua kali ganda.

    Madey akan hapuskan BRIM. Dia tak kan bagi duit kat orang susah. Sudah tentu BN akan kalah kerana sebahagian besar penyokong kerajaan adalah penerima BRIM. Selain dari BRIM kerajaan juga ada banyak sediakan modal untuk orang yang mahu berniaga melalui TEKUN dsbg. Jadi soal lebih baik bagi joran dari bagi ikan tidak timbul. In fact Kerajaan bagi kedua-dua sekali. Sapa yang mahu berniaga boleh berniaga. Sapa yang mau makan gaji boleh makan gaji.

    Kesimpulannya BN akan menang pada PRU 14. Jangan termakan hasutan Mamak Celaka yang ingin merosakkan negara. Madey, kau nak bertanding ker dlm pemilihan UMNO atau kau Nak Anak Botak Mukhriz Gay Pondan jadi PM? Haram Orang UMNO mengundi utk Anak Botak kau yg tak ada pendirian..gagal mentadbir Kedah, gagal patuh pd Presiden, Perdana Menteri... Kalau Amerika paksa kau, kalau Mukhriz jadi Perdana Menteri waktu tu, apakah Mukhriz akan JUAL MALAYSIA, kerana nak selamatkan kau Madey Celaka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini orang cakap banyak...........................tapi kalau ajak debat/bincang........dia akan lari......demi keselamatan orangramai katanya!

      Delete
    2. Yang celaka nya kau bangsat...cakap sana sini...da bertahun idup 1 jasa pun xde...suka ati la pun klu tun nak naikkan anak dia...bukan BAPA KO PUNYA NEGARA PUN!!! cakap ikut sedap nenek kau jer keparat....oi sial gampang anak haramjadah...jgn nak blagak kurang ajar....
      Semua suku sakat yg nyokong jubor ni mmg jenis cakap jer besar...telor xde...dayus dan bacul....

      Delete
    3. Anon 1:18 aku pun nak tambah gak la...

      Ko ingat tak sebelum nenek ko gol dia crita pd smua org kampung yg dia menyundal pasal frust boyfriend dia rupanya da jadi pondan tua. Mak ko tu adalah hasil jualan 15sen seround dan x penah ingat la plak sape punya spesis.
      Lepas tu biasa la kan, kuah tumpah ke nasi...mak ko pun berkecimpung dlm bisnes yg sama...tpi mak ko hebat ckit...asal nampak binatang je pun abis di paksa keatasnya...x lama pastu kluar le ngko yg mana ko ni x blh nak dikenal pasti spesis manusia ke atau binatang yg sondol mak ko. Agaknya ko ni pun ada pembawakan nenek ngan mak ko kot...tu pasal cakap cam pelacur pondan....

      KESIMPULANNYA : SAPA PUN BLH CAKAP TANPA BUKTI...

      Delete
    4. Wow!!! Hebatnyiaaa si bapok pengikut setia jubor ni....yg TEKUN tu dia ingat zaman jubor gak....hahaha...patut la bodoh...x tau ujung pangkal lgi mau cerita....wow!!!hebatnyiaa si bahlol ni....

      Delete
    5. Mamat 1:18, kilang kondom tu utk bg pelanggan mak hang....hahaha

      Delete
    6. Biar aku tambah..
      mak kau yang sekian lama menjubur akhirnya lahirlah kau anon 1800 dlm sebuah jamban. Tergolek kai dlm mangkuk jamban..that why kau punya tulisan taraf mangkuk lubang jamban..
      najis betol kau punya otak hinggakan komen pun tak pakai otak. Nasib baik kau ni orang lagi..kalau dibiarkan nanti mungkin jadi haiwan dipadang rumput.

      Delete
    7. Hahaha anon 1;18....ni la macai sijubor...jubor da kena depan blkg, kiri kanan, atas bawah psl x dtg...siap kesluruh dunia lgi beeita kePONDANannya....da xde idea....hentam kromo je....
      Betulla kata anon 4:59 tu...spesis bapok sundal...

      Delete
    8. Oh...oh...aku pun nak tambah ckit...mak ko masih berutang ngan aku time dia bli susu keldai dlu...katanya nak bagi minum sekor kera...agak2 ko tau dak kera mana yg dpt susu keldai tu??? Hehehe

      Delete
    9. Sian anon 1:18 ni...marah betul dia kat tun...hebat betul tun, dtg forum je blh sebabkan jibgor hilang telor...tu blum tun buka mulut depan2 dgn si jibgor bahalol lgi.
      Nape marah sangat anon 1:18? Da xde idea? Pahlawan bugis hang kecut telor? Tu la...sokong lagi pemimpin penipu, bongkak, penyeleweng, pengkhianat dan perompak negara....ujung2 sendiri dapat lebam kat biji mata....padan muka hang

      Delete
    10. Rasa2nya macam kenal dari bau busuk menyengat si AnonyMOUSE Tikus Menikus yg sering merepek meraban back anak pelesit bertuankan si Kejora Jahanam (KJ).

      Delete
  5. Sdr,
    Kita jangan silap faham,ini la satu strategik politik yang amat licik telah diambil olih Najib untuk memperkecilkan taraf TDM.Bagi Najib TDM adalah saorang bekas PM dan rakyat biasa saja sekarang.Najib bilax bolih menentukan dan melaksanakan tindakan yang menunjukkan dia adalah PM sekarang,Sedih melihat TDM disuruh berhenti tapi apa akan daya SUKUGUAM memberitahu tiada jemputan khas untuk beliau beliau hadir hanya sebagai rakyat biasa dan takkan nak ambilalih program.Dari dulu lagi saya telah nasihatkan para pendokong kuat TDM supaya amat berhati hati dalam memberi sokongan kepada dari apa aspek jua pun,jangan nanti tindakan TDM memalukan beliau sendiri,contoh 1 MDB maklumat distorted,Kes Sirul.Kita janan syok sendiri tengok komen menyokong TDM dalam blog ini ,tapi pergi jengok blog yang multi racial,oran bukan Melayu hentam TDM.Kalau betul lah TDM mempuyai ramai penyokong terutama di kalanangan ahli UMNO,semalam dah jatuh dah Najib,tapi sebaliknya macam tak ada apa terjadi.Bak kata TDM sendiri,Melayu mudah lupa,saya harap dia juga tidak mudah lupa bagaimana Almarhum Tunku dilupakan semasa dia jadi PM.Kita tidak mahu lihat TDM jatuh dalam kelompok To be seen but not to be Heard.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. TDM dijemput ya....kalau kurang paham sila baca atau bertanya....

      Delete
  6. Aku tengok buletin perdana 8.00pm 2 hari lepas..dymm Agong ( Melayu la tu) bertitah dan baginda yakin sepenoh2nya terhadap keupayaan kerajaan di ketua Najib al-bugissi dan timbalan muhyidden al-jawaii merungkai permasalahan terkini..heran juga gue ..Agong melayu confident mai Anne Madei Keling tua tak confident pula. ....heran heran ..walau bagaimana pon memang berdaulat dan bijak sungguh sultan2 Melayu ni tidak membiarkan rakyat berpechah. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 4:48..'pemimpin bila sudah tidak ada integriti. Apa yag nereka cakap rakyat sudah tidak percaya..mereka terpaksa bergantung kepada pihak lain..

      Jika lemah - mereka akan bergantung kepada kuasa luar.

      Jika mereka miskin - komisyen, rasuah adalah jalan singkat untuk kaya ..

      Jika diri sendiri lemah - mereka berlindung dengan sumpah palsu.

      Ketika mereka takut - baru tersedar asal usul dan pahlawan lama jadi sandaran.

      Semua itu sudah terlewat. Pemimpin itu sendiri menzalimi dirinya.

      Delete