Friday, June 26, 2015

KEMASKINI: AKHIRNYA JUMPA JUGA TELOR..walaupun bertempoh

Kemaskini:

Letak semua jawatan mulai 11julai dan sokong TMJ.
Kenapa 11Julai (?)

Asal:

Datuk Khairul Anwar Rahmat Penganjur N2H mendahuli...


22 comments:

  1. Soalnya admin adakah telo itu boleh dimkn? Atau telor tembelang?? Huh stress aku pikir soal politik!! Nah hayati ceramah KH ZAINUDDIN MZ laskar ababil ada erti didalam

    ReplyDelete
  2. Kita juga boleh jumpa telor ayam pelbagai gred di pasaraya terkemuka di negara ini .

    ReplyDelete
  3. Kpd sya plak...sya akan cuba sedarkan org2 kampung saya tentang si penipu dan penipuannya moga ia menjadi buah mulut di kedai kopi sampai melarat ke semua kampung berdekatan...

    Harapan saya umno bebas dari penipu dan penyamun....insyaallah

    ReplyDelete
  4. Anon 1:28 am....


    Saya sokong. Saya juga dah, sedang dan akan terus menyeru UMNO dikembalikan kpd perjuangan asal, iaitu demi Agama, Bangsa & Negara.


    Selepas pucuk pimpinan Tun Mahathir, UMNO telah bertukar bentuk menjadi UMLO.

    Abdullah Badawi:
    United Malay Lembik Organization (UMLO).

    Ah Jib Ghor:
    United Malay Liberal Organization (UMLO) suku sakat Jho Lo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah macam balaci dia si Anom Kejora...cakap, maki, hamun, carut tapi bila dicabar tak berani tunjuk diri.

      Anon Kejora, WHERE IS YOUR BALLS..........?????

      Don't talk ..no need to talk much if you still chickened out to hide behind 'AnonyMOUSE'. Where is your integrity, man.. or are you truly a man..or perhaps another pondan?

      I reiterate that you're the typical AnynoMOUSE who pretend to be a smart Alec but too coward (tikus menikus) to post his real name.

      The comparison in quality between those who post with real names & those who don't is like dark night and day. You belong to those who are irresponsible assholes, possess no balls and afraid of being arrested for criticizing certain personalities or even politicians for that matter. This tikus/anonyMOUSE spread nothing good but evil with non-substance garbage slur or malicious slandering.

      For that matter, I have deep respect to blog like chedet or the scribe. These 2 blogs never allow Anonymous comment.

      Delete
  5. Pahlawan bugis berdegar2 ckp perjuangan, tp bila nak ada pemilihan telor hilang..setakat lama mana nak tipu orang dgn retorki dia? Tong kosong lg palsu, kalau kat tepi jalan takpa le,.. tapi pulak jd peneraju negara.. amat malang negaraku..lagi memang alamat akan makin parah negara.. RM akan jadi Rupee Malaysia tak lama lagi apabila pemimpinnya adalah penipu dan penyagak

    Penyokong 1MDB menyalahkan Xavier Swiss - tapi yg peliknya, macamana boleh XS ni boleh ada kuasa ugut? Ini lah natijahnya mempunyai peneraju negara yg buat angkara, boleh diugut dan selalunya org yg memang takut akan angakarnya sendiri akan sanggup buat apa saja..termasuk menjual negara utk selamatkan diri dari angkaranya sendiri. Inilah yg sedang terjadi di Malaysia

    Kalau emel XS tu memang dah palsu, mesti dr hari pertama dah kata palsu - aforethought dari penyamun utk melindungi perbuatannya

    Apakah jadi dengan isu audit 1MDB..adakah masih mahu tangguh utk cook up the book sth to make it look ok?
    Apa pula YR1M? Ada audit atau PAC akan siasat? Ini menunjukkan betapa kotornya pimpinan negara skrg ini

    UMNO/BN yg menang secara tipis PRU13 dlm byk kawasan akan mungkin sekali hilang kerusi2 tipis tersrebut. Org2 melayu tak lagi boleh menaruh kepercayaan terhadap UMNO/BN kerana ianya parti yg tidak boleh dipercayai lagi

    Sokongan tidak patut lagi diberi kepada UMNO/BN - mungkin ini ada baiknya jika tiada apa2 kumpulan/parti yg dominasi politik negara - ianya menjadikan mereka bongkak dan perasuah di siang hari. Mungkin baik jika org Melayu mengalihkan sokongan ke PAS atau mungkin parti yg baru yg tidak menyokong pembangkang/BN secara membuta tuli

    Perpecahan kpd parti2 kecil mungkin kurang baik utk negara tapi apabila sesuatu parti itu mendapat majoriti ianya menjadikan mrk lupa akan kepentingan negara/rakyat. Pembangkang pun bukan parti yg bersih mana pun, hinggakan ahli keluarga merekapun jadi ahli politik. Jadi jika kerajaan baru dibentuk dengan serpihan2 parti ini mungkin lebih baik , agar mereka tidak berkelakuan penyamun di siang hari - mrk akan check and balance dgn diri mrk sendiri dan tidak menipu rakyat dengan sembrono sahaja

    Masa utk satu sahaja parti mengusai pemerintahan negara sudah tamat - dogma ini perlu dibuang kerana ia menggalakkan rasuah dan kemusnahan negara

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAJIB TANGGUH PEMILIHAN UMNO BUAT KALI KEDUANYA.

      Kenapa...?? Sebab dia akan ditentang dan takut kalah hilang jawatan.

      Sila baca laporan ini :-


      On June 17, the regular meeting of the United Malays National Organization’s Management Committee, chaired by UMNO Vice President Muhyiddin Yassin, turned into a free-for-all, according a source in KL, with Shahrizat Abdul Jalil, the head of the party’s women’s wing, unloading bitterly on Prime Minister Najib Tun Razak.

      Shahrizat reportedly said Najib was wrecking the party and looting the country. She also criticized Najib’s wife, Rosmah Mansor, for her extravagance, the source told Asia Sentinel. The meeting, which included the party’s three Vice Presidents and other top members, appeared to have agreed with Shahrizat, the source said. Muhyiddin has been aligned with former Premier Mahathir Mohamad on a months-long, off-again, on-again campaign to push Najib out of office.

      Delete
  6. Perggghhhhhh....kembalikan umno ke zaman mr yes man. Tak sokong pecat dan ISA.......macam tu ler telur mamak. Dalam blog ni lagi best...jangan komen kalau sesiapa yg tak suka.


    Sampai hari ni soalan aku.....SIAPA DAN MANA MELAYU YANG BERJAYA DAN KAYA DI ZAMAN SI MAMAK???....tak terjawap lagi ..... baik admin, rba mahupun abg man si macam2 (ketua akuan la, pakar sejarah la) dengan menulis dalam bahasa broken english......

    Telur kau mana kd?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keris Mangkok Berayon..kate nak bagi komen ttg slander 1MDB, maner??..semmbanngg...ooohh mlm ni sabtu mlm ahad..mlm ni merempit kat maner???...huhuhuhuhu...

      Delete
    2. Telor kd da tentu tentu bukan dalam seluar BAPAK kau keris oiii...

      Delete
    3. Aku dah bagi satu. Yang lain tunggu pac bagi ye setan rba. Telor bapa aku kau nak sebok. Telor bapak kau yg disedut aljuburi kau tak nak amek tahu ke?

      Delete
  7. Mr yes man buat kerja tp Mr bodek n Anggok man Membodek untuk diri kepentingan sendiri

    ReplyDelete
  8. Kes emel palsu tu afterthought org bugis. Sbb sebelum ni mrk dok jenuh nak pusing kat mana lagi.
    Besok nanti "unit" di bank SG pun tiba2 dah jadi cash sebab skrg ni dok tengah kumpul duit GST.

    UMNO dibawah org lanun bugis jelas nyata byk wayang2 yg boleh dipersoalkan. MCA dan MIC juga salah kerana bersekongkol dengan parti UMNO yg makin hilang ketelusan dan kredibilitinya. MCA akan jadi makin tak relevan kpd org Cina. Masa sudah tiba utk org Melayu dan org atas pagar utk elak dr undi BN demi keselamatan, kemajuan dan kesejahteraan rakyat. Dengan kurangnya majoriti UMNO maka negara perlu ada kerajaan baru yg terdiri dari serpihan parti - mungkin ini akan menyebabkan ketidaktentuan, tetapi ianya adalah evolusi yg perlu bg kemajuan negara. Dengan tiada nya parti yg terlalu dominan, maka parti2 ini akan sentiasa berhati2 dan tidak berani menipu rakyat dengan sesuka hati

    ReplyDelete
  9. Umno jd serupa beruk kalau diambilkira komen keris mangkok jamban.
    umno jd serupa anjing kalau diambilkira komen ted keling anak hindu
    umno jd umlo bangsat kalaulah puak pukimak ini manjadi ahlinya.
    selamatkan umno dr mereka ini. Jangan dilayan komen haramjadah itu. Otak bikinan najib pahlawan bugis perompak negara
    . Makin dilayan makin meroyan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku buat komen terus Umno jadi Anjing...ini apa punya ayat dan apa punya idea la? Lu ada bisul dalam otak ke? Dah bernanah kot?

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff-pembina tamadun (sendiri declare)

      ..bukan bisul, bukan nanah..cuma orang dan makin menyampah dengan komen bangang ko tu!!..so sedar larr diri..

      p/s: bisul dlm otak??!!..sentap nampak

      Delete
  10. Saya menghidu ada parti yang akan ditaja dan disokong dalam diam oleh putera raja.
    Parti ini akan menggantikan UMNO di....

    Saya percaya, dengan titah kias rajanya, semua orang melayu yang syg rajanya akan menyokong sepenuhnya parti baru ini di... (wujud di ... sahaja). Sultan sorang ni jer yang peduli apa dengan kerajaan persekutuan..... Negeri dia kan. Hehehe.

    Kalau Sir Abu xxxxx dan Sir Ibraxxx pandai main politik dunia pd eranya, tentulah cucu cicitnya ada kepandaian sama. Main politik demi keselamatan dirinya & rakyatnya.

    Kalau pembesar negara ini disepak terajangnya balik ke negerinya, akan makin meriah lah politik kita nanti. Makin berasap-asaplah crita sementara nak tunggu GE14.

    Kawan x nak campur.... kawan main jauh2x... Lari ke gunung jer ler nmpknya kawan dgn monyet beruk lagi selamat sejahtera.

    Dum sana dum sini kat kota key el tuh, macam-macam bunyi..... Kawan pesan2x jer. Lari balik kg ler.



    ReplyDelete
  11. Apa nak jadi dgn kau orang di bulan ramadhan ni....

    ReplyDelete
  12. ku mengharapkan ramadan kali ini penuh makna.
    agar dapat ku lalui tanpa gst dgn sempurna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon 2.20, sory aku tambah sikit lagu kau.

      selangkah demi selangkah
      umno menuju kekuburnya.

      Delete
    2. Pr pun dah kena kapan. Semoga politik propaganda PR pun sama menuju kehancuran. Black 505 dah jadi kenyataan kat selangor. Tunggu penang pulak.

      Delete
  13. Assalam Bro,aku rasa tidak berfaedah kita kutuk mengutuk di Bulan Ramadhan ini.Banyakkan bersabar dan beristiqamah.Dan juga aku tak bersetuju jika UMNO dikaitkan dan dipersalahkan kerana 1MDB.UMNO ialah sebuah parti sahaja yang menjadi wadah orang Melayu selama ini.Kenapa ia dipersalahkan? Jangan begitu.Cuba guna akal dan logik kita,siapa sebenarnya yang menimbulkan masalah tu ? Jika pemimpin UMNO yang menimbulkan masalah,tendang sahaja dia.Tak perlu kita korbankan UMNO kerana pemimpin yang tak jujur.HIDUP UMNO.........

    ReplyDelete