Monday, January 19, 2015

Tidak menyokong UMNO bukan lagi sesuatu yang tidak normal..

Setakat ini tidak ada tanda-tanda Najib akan berundur malah tampak semakin kuat kerana mendapat sokongan setia pelbagai pihak terutama di kalangan pemimpin untuk terus kekal.

Anwar juga turut memberi sokongan secara tidak langsung.

Pembangkang juga tidak menunjukkan kemampuan sebenar untuk mengkritik kerajaan secara keras kerana pilihanraya umum masih jauh dan menyimpan segala kelemahan di pihak kerajaan untuk dipergunakan kelak menjelang PRU dalam tempoh 3 tahun lagi.

Slogan pembangkang tidak mempunyai isu tidak lagi boleh digunapakai kerana rakyat yang buta politik pun sudah celik.

Pengalaman orang Melayu termasuk ahli UMNO memberi undi kepada pembangkang di era paklah sebagai protes boleh berulang di masa hadapan.

Tidak menyokong UMNO bukan satu lagi yang tidak normal kerana sekarang pun Melayu dan Islam dibiar terkapar oleh parti itu !!! Parti itu merasakan dia perlu disokong tanpa perlu mengharap balasan (?) dan tidak boleh dipertikaikan (?)

Menyerang idola kekuatan Melayu seperti Daim dan Mahathir tanpa segan silu dari kalangan pemimpin hingusan UMNO pun sudah jadi normal dan seolah diarah..
Inilah kejayaan terbesar UMNO sedang dipecahkan kerana sayangkan jawatan di satu pihak...dan gila jawatan di satu pihak lagi.


8 comments:

  1. Tun Daim memiliki kekayaan MELAMPAU dan SOALnya dari mana datangnya sumber kekayaan beliau? Akhir tahun 1969 selepas Peristiwa 13 Mei , Daim bersara drp dunia guaman buat selama-lamanya,bekerjasama dgn Low Kiok Boo &n Thamby Chik buka bisnes garam, tapi kurang ilmu DAIM GAGAL.Daim buka pula bisnes buat plastik &n alami kerugian kerosakan jentera akibat mogok yang dilancarkan oleh pekerja yang tidak puas hati. Kilang terpaksa ditutup dan pinjaman permulaan yang tidak berbayar daripada Bank Bumiputera dengan ugutan untuk mengisytiharkan Daim muflis.DAIM GAGAL LAGI.

    Pada tahun 1971, Daim buka Syarikat Maluri Sdn Bhd. Menjelang awal 1970, Daim baru tahu cara yang mudah dan cepat untuk menjadi tokoh peniagaan Malaysia ialah mendapatkan kontrak perniagaan yang sudah pasti dalam genggaman melalui jaringan politik. Daim telah membeli tanah lombong di sekitar Maluri drp kerajaan dengan harga yang sangat murah dan membangunkan kawasan tersebut dan sebahagian di jual kpd Kerajaan. DAIM MULA BERJAYA.

    PD tahun 1979 bila dia membeli Malaysian French Bank. 1984, ambil alih United Malayan Banking Corporation Bhd dan sempena perlantikkan sebagai Menteri Kewangan pada tahun yang sama Daim menjual kembali saham perbankan tersebut. Sebelum bersara, Daim Zainuddin membeli saham dalam Hock Hua Bank (Sabah) Bhd pd 1997 dan sekali lagi menjual kepentingan di dalam bank selepas sekali lagi dilantik menjadi Menteri Kewangan.

    Pada 1997, Langkah Bahagia membeli saham di dalam Hock Hua Bank (Sabah). Mohd Nasir Ali umum beliau bertindak bagi pihak Daim. Hock Hua Bank ditukar nama jadi International Bank Malaysia Berhad dan digabungkan bersama Multi-Purpose Bank serta enam lagi syarikat kewangan untuk menjadi AFG.

    Setelah ditamatkan riwayat sebagai Menteri Kewangan, dikhabarkan, Daim telah membawa sejumlah Wang yang disimpan diluar negara PULUHAN BILLION US DOLLAR dan melabur di dalam sektor perbankan. Daim dikatakan memiliki International Bank of Commerce (ICB) 59 cawangan di Indonesia, 23 cawangan di Africa dan 9 cawangan di Eastern Europe. Daim menguasai ICB Financial Group Holdings Ltd. (ICB) memiliki dan menguruskan bank komersial di 12 buah negara termasuk di Asia, Afrika dan Eropah Timur. Daim kini memiliki sebanyak 151,844,00 unit saham dalam ICB yang mewakili kepentingan 84.4 peratus.

    Mungkin DS Anwar berkata benar BUAT PERTAMA KALINYA (Sebelum beliau dihumban ke Penjara). Dari mana Daim mendapat PULUHAN BILLION US DOLLAR? Tun Daim "the small man" juga dikenali sebagai Pembuli Pasaran Kewangan bilamana Bank Negara mengasak hampir kesemua matawang di pasaran kewangan antarabangsa di antaranya Pound Sterling, US Dollar dsbnya. Lim Kit Siang telah membawa permainan buli matawang oleh Bank Negara sewaktu Daim menjadi Menteri Kewangan di Parlimen - tetapi dijawab dan diSELINDUNGKAN oleh DS Anwar sebagai TIADA APA PERUBAHAN ASET BANK NEGARA. Mungkinkah sewaktu itu DS Anwar tidak tahu atau sama-sama mencuba menaruh harapan akan wang gelap pasaran kewangan dikongsi bersama? Apakah DS Anwar dituduh meliwat kerana Daim tidak mahu berkongsi wang gelap hasi drp buli pasaran matawang?

    Jika sekiranya Daim memiliki Bank dan kepentingan besar dalam Industri perbankkan ICB, Tun Mahathir juga memiliki Bank di Guam. Tapi tak banyak yang mengetahui Kekayaan Tun Mahathir berganda-ganda drp Daim yang sebhg dilaburkan kembali di Malaysia. Macammana anank-anak Tun Mahathir semuanya kaya raya? sebut saja Mokhzani...Tokey Minyak, Mukhriz..laa pon Tokey Judi, Kapal, Arak dan Minyak, Mukhriz Tokey Fibre optik? Cuma Marina Mahathir miskin papa kedana kerana selalu lawan Tun Mahathir, jadi dia tak dapat apa2..nak kahwin jadi bini no. 2 Nazri Aziz pon Tun M larang...kesiannya Marina...sampai matilah melawan Bapak?

    Apakah Kekayaan Melampau Tun Daim dan Tun Mahathir ini sebenarnya Wang Rakyat yang dirompak keluar oleh kedua2 Tokoh Negarawan yang merupakan Lanun dan Perompak yg Merompak melaui batasan? Adalah diharap DS Anwar mampu mencerahkan suasanan dengan penyerahan bukti-bukti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagaimana pulak dengan kekayaan anwar yang tak pernah surut tu??... taknak pertikai ke/ atau dia tak perlu dipertikai kerana dia adalah tuan kamu?... janganlah dok menyetan kat sini.

      Delete
    2. Betul tu. Kekayaan Anwar Al Jub lagi menghairankan dan lagi tak masuk akal. Sudahlah-sudahlah Anon 8:38 AM. Nampak sangat cara jijik kamu untuk menyelamatkan Si Peliwat Tua Agen Zionist daripada disumbatkan ke dalam penjara dengan menyerang dan menyebar fitnah terhadap bekas-bekas pemimpin kita yang telah banyak menabur jasa dan bakti kepada negara.

      Delete
  2. AnonymousMonday, January 19, 2015 8:38:00 AM, kalau nak spin cerita pun buatlah betul2....

    RBA terbaiklah kau ni!

    ReplyDelete
  3. Anon 8:38 terima kasih kerana ditugaskan memantau blog ini dengan ulasan-ulasan yang memukau. Mungkin anda antara yang dimaksudkan "bangang" oleh Najib tempohari.
    Teruskan tugas anda dengan cemerlang.

    ReplyDelete
  4. Ha ha..itulah kehebatan anak Melayu bertaraf dunia..Malaysia kena ada ramai mcm Daim..

    Jatuh bangun masa jadi usahawan biasa beb.

    Tu yang dok ada istana segambut??

    Dari banduan terus hidup kaya raya...

    Tarbusssss.....

    ReplyDelete
  5. Anon 8.38 , hang pi ni pi masuk blog sana sini , dok bawa cerita sama , pasai apa , jubok hang semalam anu-ar balun lebih stim kot , atau peliaq hang masuk jubok kaki jilat jubok najib , Cerita hang ni dah basi sejak tahun 1999 , pakai cerita rekaan pecacai pkr zaman Anu-ar kena tendang dr umno , Tun Daim byk buat pelaburan dan business di luar negara tak ada kaitan dengan kerajaan malaysia apa yang hang susah hati sangat mampoih pi kat dia la .Aku nak bagi tau hang yg bangang macam najib dan anu-ar , Malaysia ekonomi naik mencacak dan pembangunan membangun dengan infrastruktur masih diguna dengan muka tak malu oleh najib dan Anu-ar di sumbang oleh zaman pemerintahan Tun daim dan Tun M dan ekonomi meleset dan diusahakan untuk pulih pada tahun 1985/1999 oleh Tun Mahathir dan Tun Daim , Anu-ar tau jubok jantan dan sapu projek untuk kroni , Najib masa tu tau apa , cuma masalah kawin bini baru . Anu-ar pernah pada 1999 berjanji nak bawa berkotak-kotak bukit rasuah keatas Tun mahathir dan Tun Daim sampai sekarang bukan nak kata kotak banyang kotak pun tak nampak yang nampak asyik dok jolok jubok jantan dan maksiat dgn cindoll tu la kegemaran dia . lepas tu pi sana si kelentong dgn fitnah , orang melayu yang akai lembab macam hang anon 8.38 pun percaya , elok la hampa pi terjun mampoih tak guna hidup.

    ReplyDelete
  6. Diam berniaga...ada untung ada rugi...Robert Kuok berniaga ada untong ada rugi...

    Nuar Juboq tak berniaga tapi banyak wang! Heran. ...herann

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SIAPA YANG PALING BERKUASA POLITIK DI MALAYSIA

Dari segi politik tentulah Zahid hamidi yang PALING BERKUASA, tetapi kekuatannya mastermind  bersandar kepada Najib. Ismail hanya berkuasa d...