Wednesday, June 24, 2015

Annuar Musa, bola belum disepak, dah dipanggil lefri...

Selepas N2H - annuar musa tiba-tiba muncul membuat beberapa statement tentang Mahathir !!!! Kemudian namanya disebut-sebut akan menduduki kabinet baru atas kelantangannya..ini jenama recycle.

Now dia ditanya tentang pembelian blok pangsapuri di Australia.
Admin no komen apa-apa pun.
Cuma belum sempat bola disepak, annuar dah berdepan persaolan !!!
Yang tak bestnya - sekali lagi muncul nama PM... dalam ketika 1MDB belum selesai.


...............
KUALA LUMPUR: Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (Mara) Tan Sri Annuar Musa mengakui urusniaga pembelian sebuah blok pangsapuri di Melbourne, Australia yang
dikendalikan anak syarikatnya, Mara Incorporated (Mara Inc) dilakukan mengikut prosedur yang ditetapkan.

Malah, urusniaga tersebut mendapat kelulusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang bertindak sebagai pengerusi Majlis Ekonomi Bumiputera.

"Urusniaga tersebut bermula pada 2012 dan diluluskan Mara Inc pada akhir 2012 dan dibawa ke Majlis Mara untuk kelulusan pada Mac 2013.

"Seterusnya ia dibawa untuk kelulusan Kementerian Luar Bandar dan Wilayah, sebelum ke Majlis Ekonomi yang dipengerusikan perdana menteri untuk kelulusan,"
katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media khas berkenaan dakwaan wujud unsur rasuah dalam urusniaga pemilikan hartanah Mara di Australia seperti dilapor
akhbar The Age.

Annuar berkata, pembelian blok pangsapuri itu dibuat berasaskan penilaian oleh syarikat penilai (hartanah) profesional.

"Di peringkat Mara urusniaga pembelian dilakukan mengikut proses yang ditetapkan. Sudah tentu pembelian berasaskan penilaian oleh penilai profesional,"
katanya.

59 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apakah pahlawan bugis masih bertelo?

      Delete
    2. komen ko ni dh keterlaluan sgt dah nie..

      jangan sesuka hati panggil org laknatullah..

      nanti berbalik pada diri sndiri..

      Delete
    3. makhluk yg gunakan kuasa nya utk arahkan POLIS tembak mati org Islam di Memali itu memang layak di gelar LAKNATULLAH!
      full stop!

      Delete
    4. Adoi. .adoi.."Ted Manoff" ciplak 5.00 Am buat hal lagi..udah2 LA ciplak dah tu bagi komen barang dalam kain...tak malu ke ?

      Delete
    5. pengecut jugak ye pahalawan upahan mamak..opsss balaci upahan mamak
      tahap kena clone Ted Manoff.. bebrisaa.. haha
      sape xde telor..

      Delete
    6. Najib dah sah Pah LAWAN Bugis yg keberadaan telornya diragukan dek tak berani muncul untuk menjawab skandal 1mdb di sessi 'Nothing to hide' anjuran NGO penyokongnya sendiri.

      Tapi Anon_6:04 am, 8:-53 am, 8:56 am, 9:07 am, 7;53 am, 7:42 am, 7:51 am, 7:59 am, 8:56 am, 8:39am, 8:50 am, 9:01 am, 9:02 am, 9:18 am, 9:20 am, 10:03 am.....yg saya sebutkan nie lagi hebat dari Najib. Mereka layak digelar Pahlawan Bugil yang tak ada telor langsung. Apa taknya, mereka ibarat baling batu sembunyi tangan..tak ada telor untuk tonjolkan identiti atau nama sebenar. Aneh...lagak macam bagus tapi berselindung di balik anynoMOUSE, bak tikus lagi menikus.

      Berani kerana benar tanpa anonymous,
      Othaman Ahmad

      Speaking without fear or favour

      Delete
  2. Org yg pernah hina Hukum HUDUD, yg membunuh nyawa2 org Islam dgn cara mengarahkan POLIS tembak tanpa belas kasihan.. mengupah SB untuk atur perjalanan politik musuh.. itu namanya makhluk LAKNATULLAH..

    balaci2 mamak terasa ke?


    takut pulak dengan perkataan LAKNATULLAH?
    org yg tk buat jahat tak takkan takut..

    Najib bersumpah dengan penuh nama Allah di 3 buah masjid.. tidak rasa gerun..

    mamak? nak pegang Al Quran pun terketar2 lepas tu suruh tafsir semula? gila org tua tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn tlalu riak dan takbur..

      LAKNATULLAH itu maksud nya di laknat allah..

      mana ko tau siapakah org yg dilaknat allah itu..?


      Delete
    2. Balaci Najib dah naik isim, mereka takut dengan bayang-bayang sendiri, sebab itu mereka meracau tak tentu hala.

      Kalau Najib betul-betul telus, pasal apa larikan diri dari program Nothing To Hide dengan alasan keselamatan sedangkan yang buat kecoh hanyalah seorang kuncu Najib yang bernama Ali Tinju yang menggelupur, memekik-memekik, meraung-raung di depan pintu dewan untuk dijadikan alasan oleh Ketua Polis Negara bagi 'menyelamatkan' Najib dari berhadapan dengan soalan-soalan dari Tun Dr. Mahathir, Datuk Seri Ahmad Said, serta Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan.

      Isu mengenai 'faktor keselamatan' semasa di PWTC semasa program Nothing To Hide pun juak-juak Najib tak dapat nak spin lagi, sekarang timbul macam-macam isu lagi, sebab itu mereka dah naik isim kerana dah tak tentu arah tak tau nak kelentong apa lagi.

      Delete
    3. Yg ISIM tu mamak kerala madey laknatullah penjenayah terbesar negara tu!
      Org tak jemput tk muka tak malu terhegeh2 dtg
      dh dtg majlis org buat provokasi..
      tak cukup lagi naik pentas ckp atas pentas yg dia tak dijemput.. selama 20 minit sarat dengan kutukan pada Najib.. membebel zero fakta..

      betul2 macam pelacu politik yg ketagih sokongan.. mamak kerala lakukan semua ini demi anak2nya..
      kasihan..pencacai2 mamak macam kena pukau..

      benda tak betul ialah mamak.. 22 tahun buat mcm2 jenayah tp lepas semua..sbb org hormat dia..tkmau ungkit lg kisah lama.. tp mamak ni tak puas.

      Najib bagus tk dtg sbb majlis tu dh jd majlis iblis dan mamak.

      Najib dtg utk melayan org tua gila tu buat apa?
      lepas layan balaci2 mamak naik hangin.. baling kerusi or apa2 kekerasan.. agk2nya skrg siapa untung?

      mamak jg untuk sbb anak2 dia mmg dh kaya raya.. yg dtg jelir lidah utk save mamak tu dpt apa? NOTHING to GAIN laa..

      kecuali khairuddin awww mufliss tu.. dendam dgn UMNO Penang.. Najib jd mangsa.. sbb UMNO Penang tau khairuddin tun bapak penipu..

      tp mamak apa peduli..kalau pelacor lorong hj taib tawar diri utk lawan Najib pun mamak kerala akan angkut dukung.. bg ruang luas.. janji Najib mesti tumbang..


      1mdb is a piece of shits yg mamak jadikan ia bahan utk menjahanamkan UMNO..

      Delete
    4. Madeay riak ckp dia tu hebat.
      zaman dia Malaysia dikenali
      zaman dia maju.. kaya raya..

      itu RIAK tak?

      itu TAKKABUR tak?

      itu SOMBONG BONGKAK tak

      betapa SYIRIKnya balaci Madeay, seolah2 Tuhan xwujud??.. semua ini kejayaan kuasa Madeay??
      Madeay je hebat?

      Balaci madeay.. lu pikir pakai lutut ke pakai tapak kaki?

      Balaci MAdeay Mudah Lupa.. toksah lah asak sgt Madeay lawan Najib..
      aku risau tgk kesihatan mamak tua umur 90an tu..
      korang tak kesian ke ??

      Delete
    5. Rasa2nya saya terhidu parasit 'kejora tengek' yg penakut macam bos dia, si Pah LAWAN Bugis merangkap presiden UMLO (United Malay Liberal Organization), suku sakat Jho Lo.

      Apa barang.... kenapa berselindung di balik anonyMOUSE...takut..tikus-menikus. Usah menyamarlah.. Baumu yg busuk tetap dapat dikesan dari blog Parpukari lagi. Untuk pengetahuan pembaca blog di sini, anon 6:04 am, 7:59 am & 8:56 am adalah makluk pemuja KJ yg nenggelar dirinya sebagai Kejora. Sila lihat sendiri dalam blog parpukari yg bersepah dgn tulisan sampahnya menyamar pelbagai watak.

      Now I repeat and challenge you to reveal your true identity. Abstain yourself from pretending to be a smart Alec but too coward (tikus menikus) to face reality and whatever consequences.

      The comparison in quality between those who post with real names & those who don't is like dark night and day. Anon: 417 am belong to those who are iirresponsible assholes, possess no balls and afraid of being arrested for critisizing certain personalities or even polticians for that matter. Your tikus/anonyMOUSE spread nothing good but evil with non-substance garbage slur or blind allegation.

      For that matter, I have deep respect to blog like chedet or the scribe. These 2 blogs never allow Anonymous comment.

      Delete
  3. Replies
    1. nk wt cmne.. arahan tuan anjing belaan.. kalu tak Raya ni pulus tak masuk poket KD..
      mamak ajar hidup ni utk DUIT..

      Delete
  4. Mana rba2 yg sokong ko kd? Dah senyap? Hahahaha....nampak sangat dah jadi macam kes anwar.....terang2 dalam video dia yg dok balun chinadoll tapi tak nak mengaku. Guru (si mamak) dan anak murid (si aljub) berkarektor sama.

    Hari ini dalam bulan ramadhan al mubarak....satu lagi pendedahan secara sah dan sahih telah terbukti dengan tangkapan Xavier Andre. Masih lagi ko nak pertahankan si mamak yg dengan terang bersekongkol dengan rba? Hahahaha.....

    Najib memang terlalu lembut. Itulah kesilapan dia. Cumanya...hari ini dah hampir senyap puak2 rba. Dengar cite ada yg dah bersiap dengan padam email. Padam maklumat dalam pc. Ada yg dah booking tiket nak lari....hihihi....ya Allah...sungguh besar kuasamu.

    Jawa dan Mamak adalah keturunan pengkhianat yg meruntuhkan kerajaan Melayu Melaka. Ingatlah fakta ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lanun tu sebut elok2.. marah Tengku Mahkota Johor sb tu ketrunan mereka..
      kalau mamak kerala lainlah mereka bukan rumpun Melayu..

      Delete
    2. Yg lain tu nampak mcm ok. Bhgn ko kata jawa tu pengkhianat, ko memang haram jadah.

      Delete
    3. org jawa ni taksub mcm Syiah jugak ye.. rilek la bro jawa jd penyamun dgn mamak pun ramai.. bertaubat lah!

      Delete
    4. Tu dia para balaci Najib dah naik isim, merapu yang bukan-bukan lagi.

      Walaupun Xiaver Justo dah ditangkap, tetapi tentunya akan merungkai berbagai lagi persoalan yang cuba diselindungkan oleh Najib selama ini mengenai 1MDB.

      Kerana kerajaan Switzerland takkan nak biarkan warganya 'diperlakukan' sebegitu rupa tanpa pengadilan yang sepatutnya.

      Nampaknya 1MDB dah jadi makin menampakkan cahaya di hujung lorong yang cuba diselindungkan oleh Najib selama ini. Mereka ingat dengan memperlakukan sedemikian maka mereka akan boleh lepas bebas? Sebenarnya akan menimbulkan masalah yang lebih besar kepada mereka kerana sebagai eksekutif di Petrosaudi, tentunya banyak maklumat yang akan didedahkan di mahkamah oleh Xiaver Justo hingga menyebabkan Najib tak tidur lena.

      Kepada juak-juak Najib, jangan takbur dan riak sangat kerana penahanan Xiaver Justo akan menambahkan runsing kepada Najib kerana takut makin banyak yang akan terdedah kelak.

      Delete
    5. sedap je panggil org lain balaci..
      PM kita skrg Najib bukan madeay..
      kena taat pemerintah bukan taat pd mamak yg dhnyayok.

      Delete
    6. Keri's Berayon....

      Don't ever jump to the gun, the game is still ongoing..it isn't over yet. I am with full optimism that the truth shall prevail.

      Anyway....selamat berpuasa.

      Delete
  5. Allah Maha Kuasa bro.. lembut2 Najib tp kerana dia buat baik banyak.. pastu Tuhan akan membela nya.
    Skrg ni stau persatu mula terburai. Wpun mamak kerala sudah arahkan part 2- MARA, tapi itu pun akan terbongkar siapa dalang sebenar..

    Mamak kerala hebat..dia pencen tp dia boleh mempunyai jaringan yg hebat utk menjatuhkan org yg di tak suka..

    berbeza dengan anaknya Mukhriz yg celaru identiti..lembam.. tak boleh pikir.. takde modal nak pacu Kedah..
    Kedah sekarang mcm negeri kartun..hari2 cerita bab angan2 Mat Jenin..nak buat itu nak buat ini..nak buat bandar Getah..nak buat airport Intr, nak keluarkan buah terbesar, nak mcm2.. tapi stau HABUK pun tak nampak jalan..

    KUIN yg PAS rosakkan dulu pun Mukhriz LEMBAM ni xmampu selesaikan sampai skrg.. ada hati bapak dia Mamak Kerala ni nak naikkan anak lembam ini ganti Najib?

    Jadi Tuhan nk tunjuk.. mamak kerala ni sbrnya nothing.. tanpa sokongan org2 yg bergayut di tampuk kuasa dulu yg janjikan wang bertimbun2 dn projek mamak kerala ni tak boleh buat apa2..sbb anak2 dia sendiri GAGAL dlm bisnes (mokhzani, mirzan),

    Gagal jadi manusia Islam (marina), gagal jadi ahli politik contoh dan digeruni (Mukhriz lembik),.. tp masa yg sama lagak angkuh merasakan dia hebat.. tp anak2 nya sendiri langsung tak de talent.. hanya bergayut di celah kangkang bapa shj..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lihatlah juak-juak Najib tak tahu nak berfikir, mereka hanya tahu menyerang peribadi keluarga Najib pula. Datuk Seri Mukhriz yang tak ada kena mengena pun ditohmah dengan begitu keji oleh mereka, dituduh lembam dan sebagainya, sedangkan yang dituduh lembam itulah dengan izin Allah jua dapat merampas Kedah dari PAS sebelum ini. Sedarlah bahawa orang-orang PAS di kawasan Ayer Hitam mengundi Datuk Seri Mukhriz dalam tempoh 2 penggal ini hingga beliau menang bergaya di Parlimen Jerlun dalam PRU 12 dan DUN Ayer Hitam dalam PRU 13. Kerana undi di DUN Ayer Hitam pada PRU 12 yang diwakili calon UMNO Othman Aziz kalah, tetapi undi parlimen Jerlun di DUN Ayer Hitam dimenang oleh Datuk Seri Mukhriz. Begitu juga dengan PRU 13, undi DUN Ayer Hitam dimenangi oleh Datuk Seri Mukhriz, tetapi undi untuk parlimen yang ditandingi oleh Othman Aziz di DUN Ayer Hitam kalah. Orang-orang di Jerlun menyenangi Datuk Seri Mukhriz Tun Dr. Mahathir, di seluruh Kedah pun sama, orang sangat menyenangi Datuk Seri Mukhriz Tun Dr. Mahathir, sebab beliau boleh masuk dengan semuak lapisan masyarakat, semua kelompok masyarakat, beliau tidak terlalu berpolitik, tapi lebih kepada pembangunan Kedah, sebab itu juak-juak Najib risau dengan keadaan ini.

      Kamu sibuk mengata pasal ahli keluarga Tun Dr. Mahathir, kamu tak lihatkah Rosmah bini Najib yang memeluk Lim Chong Wei yang saya rasa Lim Chong Wei pun geli gelaman dipeluk oleh Rosmah, di manakah peranan Najib sebagai suami yang membiarkan bininya memeluk lelaki lain, malahan ditayang di media pula tu. Saya bukanlah nak mengata ke Rosmah tu, tetapi untuk tatapan juak-juak Najib yang menghina keluarga Tun Dr. Mahathir kononnya lembam dan sebagainya itu.

      Delete
    2. tudia lagi sakan balaci mamak jilat..
      mcm takdak Tuhan.. seolah2 ketrunan mamak kerala ni mcm DEWA..
      yg menang di Kedah tu faktor pertama ialah PAS sendiri bergolak.. PR bergolak kerana DAP mula tunjuk sikap anti Islam

      Kedua.. Allahyarham Tan Sri Azizan pro pada Krjn Persekutuan menyebabkan org2 PAS yg taksub mula keliru dan berpecah, manakala dasar Najib PM yg mesra dengan pembangkang Islam, berbeza dgn Mamak Kerala yg sgt pendendam, bila tolak UMNO ibarat tolak Mamak..maka dihukum kami dengan 'sekatan' dana spt Terengganu dn Kelantan..

      Ketiga, MB PAS banyak buat kesilapan dengan projek2 yang jadi kontraversi seperti isu besar balak di Pedu, Baling, isu Madrasah yg amat memilukan umat Islam Kedah.. isu rumah2 hiburan yg bercambah di Kedah.. dan sedikit sahaja faktor anak MAMAK.. Mukhriz Lembam..dgn harapan si LEMBAM ni dpt tadbir Kedah dengen lebih berkesan..

      Bg balaci kat atas.. kau jangan syirik dgn Mamak dan ketrunan mamak kerala tu sehingga kau nampak Mamak ni mcm DEWA..dn rakyat Kedah ni pilih anak MAMAK sbb kehebatan anak MAMAK?

      kalau anak MAMAK tak dijanji jd MB seolah2 Kedah akan tumbang? Kau tak tahu betapa senangnya anak Mamak 'cuci kaki' masuk Kedah n naik jd calon MB.

      Semasa isu2 besar melanda Kedah di zaman PAS buat hal.. anak MAMAK Lembam ni ada di mana? di KL? atau sedang makan kenduri di Jerlun.. adakah anak MAMAK ni turun dgn Pegerusi Perhubungan ketika itu melawan kezaliman PAS? takdakk..

      tiba2 bila menang juak2 MAMAK di luar Kedah ckp ini semua krn anak MAMAK LEMBAM tu dicalonkan jd MB sbb tu UMNO menang? Celakalah dgn kesyirikan mcm tu wahai balaci mamak

      Nk tau anak mamak ni power or not tunggu PRU14 ni.. rakyat Kedah dh mula gelisah dgn gaya LEMBAM anak MAMAK.. satu hasil pun tak nampak..

      so.. kalau balaci juak2 mamak boleh pertikai org lain..jgn lupa.. anak MAMAK ini juga NOTHING to HIDE.. useless.. hanya berlakon dlm media.. media Transformasi Kedah yg anak MAMAK ni kasi duit.. hari2 cerita macam MAT JENIN..

      kau tunggulah sikit masa lg akan ada 'pemberontakan' melawan anak MAMAK KERALA si LEMBAM ni..

      Tuhan Maha Adil.. di luar korang nk jahanamkan Najib..di Kedah anak MAMAK Kerala ni juga akan terheret.. sbb bapak si botak ni rakus.. lupa yg anaknya sendiri FAILED!!

      Harap bercakap dlm media pun telo.. tak boleh nk address kemas mcm seorng PAHLAWAN.. anak mamak LEMBIK.. 2x5 dgn Najib kalau ckp Najib lembik sbb Najib yg naikkan dia..

      so watch out your words la balaci MAMAK.. hukum KARMA buat mamak kerala MAdeay Laknatullah akan tiba!!

      doa mangsa2 MEMALI tetap akan dimakhbul.. !!

      Delete
    3. Khusus utk Kejora @ Anon 8:50 am, pemuja KJ & pendukung Najib.

      Tuduhan2 rambang tanpa fakta dgn bahasa kelas musibat tak bertamadun saya jawab sebagai berikut:-

      Sebagai umat Muslim, haram & syirik bagi kami mengidolakan maupun mendewakan seseorang. Tun yg banyak jasa & bakti hanyalah seorang mentor sahaja, tidak lebih dari itu.

      Berita Najib chickened out to answer critic over the 1MDB scandal bukan saja jadi bahan berita akbar di New York tempat Yahudi Ameriks, tapi juga di semua pelusuk dunia. Selain itu, berita paling memilukan yg buat dunia terkejut adalah kebiadapan polis merentap rampas maikrofon ketika Tun sedang berucap. Najib & KP Polis bagai anak derhaka yg tak nengenang jasa orang tua itu. Perlu diketahui dari dulu lagi Tun amat diminati & sentiasa jadi buruan wartawan luar & dalam negeri. Ucapannya sentiasa menjadi tajuk & bahan berita, tidak seperti Pak Lah atau si Najib. Yg ini imej Najib dah tercalar teruk ekoran layanan buruk terhadap seorang negarawan & takut bersemuka dgn Tun Mahathir. Satu dunia menyaksikannya di You Tube.

      Perihal tingkah Marina apa nak diherankan. Dia dah bersuami, jadi itu tanggungjawab suaminya, bukan Tun lagi. Saya nak tanya...salahkah nabi Adam ketika Qabil membunuh adiknya Habil? Salahkah nabi Nuh bila anaknya mati lemas dlm kekufuran kerna ingkar naik bahtera? Salahkah nabi Lut bila isterinya melanggar larangan menoleh belakang sewaktu bumi Sodum & Gomurrah diterbalikkan? Salahkah nabi Muhammad bila bapa sdranya (Abu Jahal & Abu Lahab) kufur & menusuhi kaum mukminin Mekah?

      Najib sepatutnya kawal gelagat Rosmah yg suka menonjolkan diri, 'lagak lebih dari menteri memperagakan kemewahan... Gelagat meluatnya jauh berbeza berbanding 5 isteri pm terdahulu. On many occasions, it has been observed she's dominating Najib.

      Ex Son of Spura

      Delete
  6. Keris Berayon.....

    JAWA, MAMAK & BENSON HEDGES ada makna simbolik.

    JAWA itu ...Jantan Lawa atau Janda Lawa.
    UMNO ITU.... (United Mamak & Nana Organization).
    BENSON HEDGES itu .... Bila Ekau Nikah Samo Oghang Nogori, Harta Ekau Dan Gaji Ekau Solosai.... macam si Rosmah perabih sakan..kan..kan..???????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam sejarah tak ada yg simbolik. Jelas....portugis dapat bantuan luar dari kerajaan jawa. Dapat bantuan mamak dari dalam. Benson&hedges....sedut asap keluar asap dapat kanser....

      Rosmah bini najib. Ko nampak ke dia perabih duit? Nampak dengan mata kepala ko? Nak cerita macam la korang ada duduk sebelah rosmah masa dia perabih....ke ko jadi anak ikan dia? Kahkahkah....

      Delete
    2. depa ada transaksi lengkap kot Rosmah beli pakai wang Perbendaharaan negara.. sbb tu mamak gelisah.. ooops lupa mamak gelisha sbb Mirzan dulu bermewah dgn duit PETRONAS..

      diam seribu bahas juak2 mamak kalau cerita bab kegagalan Mirzan..wpun telah di bail out..bapaknya

      itu lah tanda TAK BERKAT!!

      Delete
    3. Keris Berayon....

      Kamu melontar fitnah saya anak ikan Rosmah? Kasi free malah dibayar sekalipun saya tak berselera. Yang dah ada yg sah (dulu nikah dg anak dara bukan janda) di rumah pun dah cukup & syukur Alhamdulillah.

      Gelagat bongkak & kekerapan menonjol diri dgn jenama mahal di majlis rasmi yg kita semua tonton di stesyen2 tv mengalahkan Permaisuri Agung. Sering lawat ke luar negara asing & pulang dgn 1 kontena barang nyoping..apa barang I
      ITU....?? Kalau tak ada angin, takkan pokok bergoyang? Selain jadi bahan cakap budak2 kastam, ianya juga jadi tajuk berita di dada2 akbar & majalah ternama seluruh dunia.

      Delete
  7. Macai Najib xde idea sebenarnya...
    Tahap pemikiran pun lagi kurang dari org bodoh...asyik repeat benda yg sama tpi takut nak bertanya kpd tuan punya diri...dasar pondan x bertelor....

    hidup dorang ni bak hidup segan mati tak mau...
    Dah idup lama tpi x bg apa2 hasil pd negara, rakyat atau agama nya...cuma melalak cam anjing...konon tau apa tun buat salah tapi selama idupnya x plak dia nak betulkan...bila tun da tak berkuasa bru nak bising...tu maknanya LOOSER!!! Sampai ke arini pun cuma ckp kosong kat blog2...dlu2 kat kedai kopi kot tpi org x layan...

    Diorang ni jenis mereka yg menghidap sakit jiwa nak kan perhatian tpi pasal terover bodoh terus dipulaukan....

    Apa agaknya jawapan looser ni bila anak tanya "abis selama ni bapa wat pe kalau da tau benda2 tu smua x betul?"

    Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. balaci mamak byk idea ke?
      dlm 22 tahun cerita KLCC.. je?
      hari spin 1mdb ?
      itu idea ke atau just a piece of shit yg madeay hidang utk juak2nya utk dijamah hari2 ?

      opp lupa Madeay kn skrg dh taraf dewa bg juak2 ini.. NOTHING to HIDE la..but just LICKING mamak!!

      Delete
    2. Yang cakap kosong tu bukan kadam2 si mamak macam kau ke? Kami cakap ada bukti dari segi audit deloitte dan ernst&young. Kamu cakap ikut kata si penipu sarawak report....hahahaha....lepas ni kita tengok....siapa yg kena....kihkihkih....

      Delete
    3. Pondan bertelor....harap cakap je...

      Suruh soal live tak nak...piraa mabuk...p main kat hj taib la.

      Hehehe

      Delete
    4. Keris kontot si palawan bugis merempit...hehehe...gambar pegang tombak...hehehe...jaga apa tu? Jaga telor kot? Hehehe

      Delete
    5. 858...jawapan bapa..."maaf nak, bapanya telor da hilang dlu lgi..." hahaha

      Delete
    6. balaci madeay skrg meroyan xtau nk ckp apa.. sbb kantoi rupanya mamak bersekongkol dgn kafir2 luar dan organisasi musuh negara utk fitnah 1MDB!!

      lastly mereka hnya mampu ckp 'telor'...'telor'..'telor'.. nampak tak betapa meroyan balaci2 mamak madeay??

      gila kronik anon atas tu.. semua posting dia akan ucap telor...

      Delete
  8. anak Mamak Mukhirz lembam tu hanya amik kesempatan situasi politik Kedah PRU13...
    dlm keadaan org PAS bergaduh sesam sendiri.. PR tak sehaluan di Kedah..
    dan UMNO bg ruang besar pd anak MAMAK LEMBAM ni..

    nah skrg juak2 mamak angkuh sombong .. berlagak hebat kunun Kedah dpt balik pd UMNO krn Mukriz LEMBAM tu?

    abis tu PRESIDEN UMNO.. Najib nothing la?

    itu la nmpak sgt pendewaan ketaksuban balaci2 mamak madeay kutty ni.. sampai org lain langsung xde faktor positive. semua hanya milik Mamak Madeay dan ketrunan madeay.. celakalah puak2 ni..

    tunggu PRU14..aku nk tgk anak mamak madeay ni bertarung mcm mana... dulu dpt karpet merah bkn main sombong juak2 mamak ni hina Presiden UMNO! tk kenang budi Dato Bashah yg berkerja keras utk menangkan Kedah.. korbankan kedudukan dan jawatan MB demi anak Mamak KERALA Bongkak ni!!

    skrg mereka2 ini lupa diri.. tunggulah PRU14.. nk tgk apa jadi dgn Mukhriz!!

    ReplyDelete
  9. Lepas ni ramai rba2 cabut lari. Apa kata ko offer ganti diaorg kd? Cantek gak. Memang tak ada ampun punya ko kena...hihihihi.....dari jadi kadam si mamak lagi baik jadi kadam babi. Untung2 boleh dapat chinadoll macam si aljub. Tapi ingat...pastikan tiada rakaman dan tertinggal jam. Kalau tak mau gak ko cakap...YOU ULANG I SAMAN....kahkahkahkah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. KD balaci Mamak Madeay Kerala tak sangka rahsia MAMAK KERALA terburai membusuk.. serangan demi serangan pd PM xmenjadi..tp patah balik tak lama lagi..

      another dirty game by MAMAK KERALA ... MARA Aussie.. hohoho.. aku tak sabar nk koyak rahsia mamak lagi...

      u know this mamak kerala had gave his land in Kedah to a Christian Catholic Church in Alor Setar..early 1990s? so what u expect from this kind of Mamak? pluralism? liberalism? ask Marina..she had know better who is her BAPAK!!!

      u know how mamak kerala & family deliberately playing 1mdb issues non stop to cover up something very2 BIG... from coming out.. hahahaha.... wait n see...

      DOA MEMALI pasti di Makhbulkan ALLAH TAALA...

      Delete
    2. Alhamdulillah kalau makbul...doa tu pun termasuk gak utk mereka yg duk crita itu ini tapi x wat ape2 pun sampai ari ni....
      Panjangkan doa supaya PENIPU rakyat di beri balasan...amin

      Delete
    3. Alhamdulillah.. penipu besar mamak madeay diketahui jg akhirnya sbg dalang terhadap pelbagai macam tragedi2 buruk negara. Selama mana nk tutup dosa. akan terbongkar jugak.

      PENIPU besar mamak madeay takkan seronok lg lepas ni.. satu persatu kembali pd nya!

      Delete
  10. I LIKE IT!!

    I LOVE U MAMAK!!! NOTHING TO HIDE!!... hehehe


    "so.. kalau balaci juak2 mamak boleh pertikai org lain..jgn lupa.. anak MAMAK ini juga NOTHING to HIDE.. useless.. hanya berlakon dlm media.. media Transformasi Kedah yg anak MAMAK ni kasi duit.. hari2 cerita macam MAT JENIN..

    kau tunggulah sikit masa lg akan ada 'pemberontakan' melawan anak MAMAK KERALA si LEMBAM ni..

    Tuhan Maha Adil.. di luar korang nk jahanamkan Najib..di Kedah anak MAMAK Kerala ni juga akan terheret.. sbb bapak si botak ni rakus.. lupa yg anaknya sendiri FAILED!!

    Harap bercakap dlm media pun telo.. tak boleh nk address kemas mcm seorng PAHLAWAN.. anak mamak LEMBIK.. 2x5 dgn Najib kalau ckp Najib lembik sbb Najib yg naikkan dia..

    so watch out your words la balaci MAMAK.. hukum KARMA buat mamak kerala MAdeay Laknatullah akan tiba!!

    doa mangsa2 MEMALI tetap akan dimakhbul.. !!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke? Yg nampak doa kpd kejatuhan seorang penipu rakyat...1 demi 1 terkena kat muka...hahaha da lebam abis....

      Dari hari kehari dah byk yg x di jawab...sian macai2 pondan...kiri kanan depan blkg kena hentam..

      US, UK, Indon, Spore dan terbaru Australia...hehehe

      Delete
    2. sape yg jatuh sbnrnye? sape yg tipu rakyat guna duit Tabung Haji beli bangunan dgn harga mahal demi nk selamatkan penyamun2.. ??
      bila TH nk beli tanah TRX yg bg untung besar mamak tu mengelupor.. padahal zaman dia jd pm boleh pulak dia bail out kroni dgn Tabung Haji?

      macai jawab kenapa zaman mamak madeay boleh bail out zaman skrg nk melabur mamak mengamuk?

      jawab sat?

      Delete
  11. Jeng..jeng..jeng.... episode by episode mamak kerala regime put their trial against Najib...

    but the game now become MORE INTERESTING laaa.. KD.. come laaa.. dont sleep la... dig out more story about Najib.. !! please.. mamak become angry....

    another dirty game by MAMAK KERALA ... MARA Aussie.. hohoho.. aku tak sabar nk koyak rahsia mamak lagi...

    u know this mamak kerala had gave his land in Kedah to a Christian Catholic Church in Alor Setar..early 1990s? so what u expect from this kind of Mamak? pluralism? liberalism? ask Marina..she had know better who is her BAPAK!!!

    u know how mamak kerala & family deliberately playing 1mdb issues non stop to cover up something very2 BIG... from coming out.. hahahaha.... wait n see...

    DOA MEMALI pasti di Makhbulkan ALLAH TAALA...

    ReplyDelete
  12. MahathirMohamadLaknatullahWednesday, June 24, 2015 9:59:00 AM

    LAGI PEMBONGKARAN!!


    PAKATAN SULIT BERPROFIL TINGGI untuk jatuhkan Najib dan UMNO!!

    Dalang sebenar penjahanam ImDB :

    Xavier Andre Justo + Tong Kooi Ong + Malaysia Insider + The EDGE + Sarawak Report + New York Times Report + Monetary Authority of Singapore yang diketua oleh MAMAK MAHATHIR MOHAMAD KUTTY ??

    skandal paling dahsyat seorng negarawan Malaysia demi menjatuhkan DS Najib?
    Di khabarkan berjuta Dolar wang digunakan oleh GROUP MAMAK MAHATHIR MOHAMAD untuk MEMBAYAR pemberi maklumat2 dr firma2 besar yang kununnya menyimpan maklumat pelaburan 1MDB..

    Allahu Akbar.. aku sangka umur 90 dia jadi manusia yg dekat dgn Tuhan..
    rupanya umur 90 dia jadi Jeneral Syaitan berkepala Manusia???

    http://theflyingkick.blogspot.com/2015/06/tindakan-undang-undang-akan-diambil-dan.html
    http://mahamissa.blogspot.com/2015/06/busted-ada-yang-dah-mula-kantoi-dalam.html

    ReplyDelete
  13. TINDAKAN TERKINI PIHAK BERKUASA!! SKANDAL PALING DAHSYAT YANG MELIBATKAN NEGARAWAN???

    Semua organisasi media antarabangsa dan tempatan, yang beroperasi di Malaysia dan Singapura, mungkin akan dipanggil oleh polis kerana menerbitkan artikel menggunakan dokumen-dokumen yang telah dipalsukan oleh bekas kakitangan PetroSaudi International, Xavier Andre Justo, yang telah ditahan atas dakwaan perasugut.

    Siasatan polis akan tertumpu kepada sumber-sumber di dalam artikel yang telah menyerang PetroSaudi dan 1Malaysia Development Bhd, mendakwa berlaku amalan rasuah dalam kedua-dua firma tersebut.

    Antara firma-firma lain yang reputasi mereka turut dipersoalkan oleh pelbagai organisasi media - berdasarkan 'maklumat bocor itu - termasuklah BSI Bank Ltd, Bank Negara Malaysia, Monetary Authority of Singapore termasuklah firma audit KPMG, Deloitte dan Ernst & Young.

    Dokumen-dokumen tersebut asalnya muncul di blog berpangkalan di United Kingdom, Sarawak Report yang didalangi oleh Claire Newcastle Brown yang turut menulis surat terbuka untuk mempertahankan Justo. (SUMBER)

    Beberapa pihak yang lain mula menyebut tentang peranan Tong Koii Ong, pemilik The Malaysia Insider dan The Edge serta pernah dikaitkan dengan serangan matawang yang kemudiannya terhenti apabila isu tersebut kecoh di media.


    TUHAN SEDANG MENUNJUKKAN KITA SEBENARNYA SIAPA DAJJAL SEBENAR DLM KES TERBESAR INI!!!

    Semoga Allah SWT pelihara DS Najib dr anasir jahat termasuk ancaman2 jahat melibatkan nyawa... mereka sudah semakin tidak berperikemanusiaan lagi..

    Allahu Akbar!!!!

    ReplyDelete
  14. kt mane Tun Mahathir nk letak muke? boleh u-turn ke? mcm sudha jauh terlajak..pening2.. bulan2 puase masih nk bergaduh sesama Islam..akhirnye jadi abu.. semoga diberikan HidayahNYA pd kita semua!
    hidup PM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun x penah sorok muka malah dia siap dtg n2h. Pastu siap ng jemputan utk dia disoal abis abisan lagi...cuma sekor palawan bugis tertanggal telornya dan x jumpa2 sampai arini...hehehe

      Delete
    2. bongok anon 11.19, tak de akal nk jawab..ko pusing2

      moga kau akan hilang telor sbb asyik sebut perkataan tu!
      atau anak laki2 kau lahir xde telor.. semuga balasan buat pengkhianat!

      Skrg Tun mamak nk sorong muka kt celah mana? lepas terbongkar skandal besar penipuan dan fitnah mahadahsyat oleh regim mamak bersama sahabat2 penjenayah luar?

      dlu boleh lah lagak naik pentas ckp mcm hero.. skrg dh tau rupanya dia talibarut asing yg serang dan fitnah imdb.. haram jadah punya negarawan boleh jd pengkhianat sekelip mata!!

      Delete
  15. Aku doakan semoga akan tertangkap juga Mahathir Mohamad penjenayah besar ini bila terbongkarnya satu persatu kerja jahat diam2nya melibatkan organisi dan gerakan2 luar!!

    Umur 90 Mahathir bkn jadikan dia semakin baik tetapi semakin JAHAT dan TERKUTUK perangai. Pura2 ke bazar Ramadhan tp sebalik itu bertemu dgn perancang2 asing demi menjahanamkan UMNO dn negara.. khususnya dendam terhadap Najib

    Kau takkan selamat Mahathir. kau pasti akan di balas oleh Allah atas kezaliman lalu dn skrg!
    Amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 11:44 am & sdra Salih cakap tak berasas sedangkan siasatan terhadap Xavier Andre Justo belum habis, masih belum dibicarakan di court of law. The game is just starting...it ain't over yet. So don't get over excited. Tengoklah nanti...siapa yang kena.....!!!

      Delete
    2. Tok2 guru & orang tua2 sering berkata, kalau dah lanjut usia, orang itu seirng terjejas kesihatannya, muka berkedut, gigi tiada, jalan bertongkat atau dipimpin, pendengaran tak jelas, tuturnya juga kabur & nyanyuk, pelupa, dan rambut pun gugur dan botak.

      Heran bin ajaib...kenapa ciri2 ini tidak ada pada insan yg bernama Mahathir. Malah beliau masih berkharisma, berketrampilan, wajah tenang berseri-seri dgn senyuman, bercakap dgn jelas tanpa teks, berdaya ingatan kuat, berani berdepan dgn sesiapa dan dalam situasi apa pun, masih kuat menjelajahi dunia, masih dan sering dijemput ke forum antarabangsa, masih diburu oleh pemberita dalam & luar negara untuk diwawancara dan pandangan serta kata2 hikmat darinya. Apa istimewanya insan bernama Mahathir ini... adakah ianya satu rahmat atau kutukan dari Illahi..? Berapa keratlah manusia zaman ini yg dapat rahmat sedemikian rupa. Najib, Kit Siang, Anwar, Hadi Awang yg jauh lebih muda pun tak dapat anugerah seperti ini. 90 tahun usianya, sdra2....

      Namun ada parasit pemuja KJ di blog ini mengeluarkan 'fucktwa' konon Tun Mahathir dilaknat Allah. Bila masa pulak Mahathir mendabik dada dgn sombong sebagai Negarawan, kecuali Najib yg dgn lantang bagai guruh di langit mengaku dalam dirinya mengalir darah pahlawan bugis. Tun kalau berucap tak pernah terpekik melolong.. sentiasa lembut, berhemah, berkias-kias tapi dgn makna mendalam spontan tanpa bantuan teks. Betullah pepatah Inggeris, 'Empty vessel make most sound'.... Najib tong kosong....!!!!!

      Delete
    3. Mendewakan manusia?...ajaib pulak dah... bini pun tak tutup aurat... anak sonsang dr Agama..Cukup teruk dah parah taksub pd mahathir... mcm nk sembah pula?

      SESAT LAGI MENYESATKAN wahai othaman..makhluk pemuja Mahathir laknatullah!!

      Delete
  16. Anon 11:44 and the gang..

    Luahan rasa bika emosi tidak stabil atau ketika saraf tergelincir sangat menyedihkan dan mohon tingkatkan kesabaran.

    Kami hulurkan kesian dan simpati.

    ReplyDelete
  17. Sekarang faham sudah knp annuar musa mempertahankan. Najib

    ReplyDelete
  18. Kelihatan skandal rasuah & penyelewengan Wang kerap melibatkan Melayu. Kes di Australia ada persamaan dgn skandal pembelian stesyen2 janakuasa lapuk yg tidak setimpal dgn harga pasaran semasa.

    ReplyDelete