Thursday, June 25, 2015

SARANAN ZAHID DISOKONG..

Dewan Bahasa dan Pustaka perlu mengkaji semula samada tanda atau simbol berikut (?) membawa maksud tanda soal (saolan) atau tanda satu ugutan, atau tanda satu pertuduhan atau tanda satu jenayah.

Kekeliruan mula timbul apabila setiap saolan yang mempunyai simbol tersebut..
1) tidak pernah mendapat jawapan
2) dianggap pertuduhan dan fitnah
3) dalam kes tertentu, pihak yang bertanya telah disaran untuk ditangkap sebagai penjenayah.

Mungkin ini hanya berlaku di Malaysia kerana cuaca yang panas sejak kebelakangan ini.

Blog ini juga menyambut baik saranan Zahid Hamidi supaya pihak-pihak yang menyebarkan maklumat palsu 1MDB disiasat, ditangkap...

Apa sahaja Sarawak Report, The Edge, Blog tertentu mungkin boleh dikategorikan palsu..

Apa sahaja yang keluar dari mulut 1MDB dan Menteri Kewangan boleh dikategorikan tulin, benar dan tiada keraguan dan tidak perlu lagi (?)

Jika garis panduan ini dikeluarkan sudah tentu Malaysia lebih aman.

Dengan terhentinya penyebaran maklumat palsu, mudah sikit untuk 1MDB memikirkan cara membayar hutang.

Matawang RM yang makin merudum pun mungkin boleh naik semula.

Kadar jenayah akan berkurangan

PM pun dapat tidor lena dan fokus pada masalah dan pembangunan negara.

Bagi orang-orang macam admin, tidak ada untung atau rugi, admin pun mungkin boleh fokus pada benda-benda lain seperti menjual sparepart kapalterbang atau jet...

Buat blog, tanya saolan..sorang pun tak dapat jawab..
Buat blog, tanya saolan..lain ditanya lain dijawab..

Tutup blog pun ada faedah...
1) menyelamatkan saudara seugama dari melakukan dosa berganda dalam makian dan hinaan.

Cuma kesian, kalau semua tutup blog, mana pula depa nak cari makan...

Setiap salakan berbayar...

25 comments:

  1. Ada kerja kosong sebagai macai tak? Berapa gaji? Epf ada? Elaun bulanan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ted tetapi tak lah lumayan seperti kau dapat sekarang

      Delete
    2. ted clone.. keja kosong sebagai penjilat mamak akan kosong tak lama lagi selepas KD di tahan Polis
      salinan entry2 blog penyamun KD ini sudah ada :)

      suka sgt usik org..bila org diam lg dia usik.. skrg bila org tu bangun siap la ko KD :)

      peace....

      Delete
    3. entry KD tetiba: "SARANAN ZAHID DISOKONG.."

      pandai sungguh munafik ni berlakon.. babi menyamar jd kerbau.. (KD)

      Delete
    4. Adoi. ..adoi..ashek2 chiplak/clone "Ted manoff"...komen pula merapu...belajarlah jadi ORl sikit baru macho!

      Delete
    5. Kau macho ker ted?

      Delete
  2. KD aku rasa selain negara Arab jahilliah dan beberapa negara africa yang mundur dan rakyat sentiasa dimundurkan minda supaya senang menyamun harta negara. Malaysia juga tiba tiba yang terkenal sebagai negara termaju antara negara dunia ketiga sebelum ini terutama semasa zaman Tun M sudah bertukar seperti negara tersebut tadi , dimana siapa yang banyak menyoal apa yang dibuat kerajaan terutama berkenaan projek dan pengunaan dana harus disiasat dan lagi bagus orang ini dilondeh dan diperburuk imejnya hanya kerna dia banyak menyoal . ( ? )

    Sudah lah aku rasa kerajaan sekarang sudah lambat dalam usaha memulih dan menutup segala salah laku mereka terutama Najib dan isterinya , rata rata rakyat dah semakin meluat . Aku rasa KD cuba hang cari semula clip youtube Najib sumpah mubahalah yang dia kata dia tak kenal althatuya pompuan mongolia tu aku chek beberapa kali memang betul ada yang tak kena , kerana banding dengan saiful sumpah dia lebih tepat dan realistik , tapi najib tak sebut nama dengan jelas macam tak kena la , kedua mungkin bala dok mai satu persatu sebab najib dok main dengan sumpah ini , masalahnya rakyat ia ini kita yang menerima tempias nya adoi , lepas MARA apa pulak skandal yang nak mai , aku yakin sangat kes pompuan mongolia ini akan menghantui najib dan rosmah semula.

    Aku harap KD kita boleh bersabar dan boleh tengok lepas ini apa lagi laknat yang nak mai kat najib , Ya allah swt kesian lah kat kami , kalau nak kena pun bagi lah kat najib dan rosmah , kami tak tau apa-apa . banyak perkara disulitkan dan diskandalkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga laknat itu kembali pada kau dan kumpulan mahathir laknatullah..

      semoga Allah Yang Maha Berkuasa lagi Maha Mengasihani melindungi Malaysia, rakyatnya serta pemimpin2nya yang adil dari bala musibah..

      hancurkan musuh2 kami Ya Allah yg bertubi2 merosakkan nama negara ini, khianat dan fitnah yang mereka lancar semoga Engkau Tuhan Yang Maha Adil menghancurkan dakyah2 mereka ini...
      sama ada dr kalangan bangsa kami atau dari luar sana..
      Ameenx10

      Delete
  3. Antara blogger yg akan ditangkap tak lama lagi ialah KD..
    elok ko bersiap sedia lah.. storage hdd ko klu format pun xleh nk padam sbb cache entry ko merata2 duk ada..

    berani buat fitnah berani lah tanggung..

    Allah Maha Berkuasa bukan Mahathir Laknatullah!

    ReplyDelete
  4. "Naib Pengerusi DAP, Teresa Kok Suh Sim yang didakwa mengikut Akta Hasutan 1948 berhubung video klip yang disiarkannya sempena Tahun Baharu Cina, hari ini gagal dalam rayuan supaya kesnya dibicarakan di Mahkamah Tinggi."

    heheh KD dan Mamak pulak akan take turn... don't worry KD... tuan mamak ko banyak duit berkoyan2 hasil rompakan 22 tahun.. stkt saman kecik2 cmtu no hal kn..kn..kn.. KD munafik kn..

    ReplyDelete
  5. Kena marah dengan bos ke kd? Meroyan tetiba. Kononnya org tak jawap kau. Bila aku jawap soalan kau, kenapa kau diam?

    Kononnya org meluat tengok najib dah. Yang pastinya, simpati najib dah dapat. Keberkesanan pentadbiran najjb dah semakin menunjukkan hasil. Si mamak makin tertekan. Lagi banyak soalan dia bagi kat najib, semakin banyak pulak soalan org ramai pada dia.

    Dari hal altantuya, dia dah bersumpah. Tapi ada pulak penjilat mamak kata tak jelas la, itu la dan ini la. Macam2 alasan. Si aljuburi dan si mamak pernah bersumpah atas apa yg org ramai dakwa mereka buat? Haram.....

    Nak tuduh rosmah itu dan ini...nampak ke depan mata? Ada ke perkara yg berrekod? Kes cincin dah dijawap oleh si pembuat cincin. Hal jet, pilot dah bagi penjelasan. Apa lagi? Hal Noah Foundation yg ada aset dan tunai lebih rm300 juta tak nak pulak ditimbulkan.

    Siapalah agaknya mati tak makan kalau tutup blog. Tak payah nak tuding jari kat org la. Tengok cermin tu kd. Kalau kau rasa semuanya tak betul, apa cadangan yg kau ada? Cuba tunjuk la walaupun sedikit yg kau tu berotak untuk akal kau berfikir. Ini tak bangkang je...pastu amek nasihat si mamak dan rba2 yg bersepah dalam blog kau ni.

    Aku masuk sini sebab blog kau ada pautan kat blog GAP. Kalau tak.....aku takkan masuk. Setakat komen otak udang yg syok sendiri....tak berbaloi untuk aku komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bernas BRO.. ringkas tp tajam..!
      kalau duk tanye lg memang PEKAK dan TULI lah KD neh!

      aku pun masuk sbb blog KD ngok ni sbb GAP tu pegi list blog hantu raya2 mcm ni.. pelik jugak aku.. GAP ni..

      Delete
  6. paste dr posting seseorng dr entry lepas...:

    "Di perhatikan..setiap begitu INTENSIF blog ini menyerang PM Najib, tak mungkin blogger biasa yang tak terima makan upah suruhan dari atasan akan begitu kuat kerja dan se intensif ini demi menjatuhkan seorang pemimpin seagama."


    KD..ikhlas jawab bape puak mamak haramjadah tu bayar ko untuk jalankan doktrinisasi jatuhkan Najib ni?

    lumayan x utk beli hartanah TRX? kalau lumayan aku nk join jugak la jd macai mamak.. duit amik la tp pangkah tetap Najib.. mamak aku ludah jua.. aku nk duit dia ja.. sbb duit dia tu ialah duit mak bapak aku yg dia ROMPAK masa jd Pee Emm dulu.. keh...keh..keh..


    KD terketar lutut dh.. dia ingt SB duk lena..

    kah..kah..kah

    ReplyDelete
  7. KD dn mamak madeay haramjadah akan tido tak lena bulan Puasa ni..bukan sbb nk buat Tahajjud tp sbb dh kantoi bersekongkol dgn PENJENAYAH antarabangsa!

    see...

    Putrajaya Akan Buru Pihak Yang Terbitkan Berita Palsu 1MDB – Zahid
    Posted by: pisau in Berita Utama 5 hours ago 0 97 Views

    Putrajaya akan mula ‘memburu’ The Edge kerana menerbitkan apa yang disifatkan sebagai berita palsu berkenaan 1MDB dan usahama antara 1MDB dengan PetroSaudi International, kata Menteri KDN, Zahid Hamidi.
    Menurut Zahid, pihak berkuasa akan mula menyiasat akhbar tersebut ekoran penangkapan bekas eksekutif PetroSaudi yang menjadi sumber kepada pembocoran dokumen tentang usahasama 1MDB-PetroSaudi bernilai USD1.2 bilion (RM4.5 bilion) yang telah digantung ekoran wujudnya penyelewenganwang berjumlah ratusan juta ringgit.

    ReplyDelete
  8. Takotnya aku!! Kerja macai pn kena tangkap ke? Yg curi duit rakyat tu mcm mana? Yg tipu rakyt mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba bagi definisi "duit rakyat"....boleh? Selama ni dari tahun 2008 bermula dengan kata2 "kita akan membentuk kera....jaan pada september 2008"....dengan kononnya blackout masa pru13, scorpene tak boleh menyelam, kajang blue movie, chinadoll, liwat saiful, 40,000 bangla dan bermacam lagi janji2 pru yg tak tertunai......siapa agaknya ye??? ?.....aduhhhh...mesti pedih hati kau nak jawap.......

      Delete
    2. Lagi lagi chiplak Ted Manoff..tolong berhenti la mangkuk oi....kalau aku ashek2 nak defend jangan chiplak Ted Manoff bila mana nak bagi komen bernas?...Alè Uto lu...

      Delete
    3. hehehe KD hantar mcm2 hantu raya nk counter ko KERIS.. tercekik die.. jwpn padat..
      padan muke ko KD..

      duit rakyat xtau..duit negara ada.. rakyat bayar cukai jd duit negara..kite tk panggil duit rakyat..

      duit zakat kita tak panggil duit rakyat sbb bile bayar ia jd duit institusi zakat.. bodoh benar RBA KD..

      bab duit negara yg merompak tu skrg umur dh 90.. baru sambut besday.. tak kena tangkap2 pun.. berbillion lesap... why?

      Delete
  9. Blog ini beri ruang untuk mereka menyatakan pendapat yang bernas, bergantunglah kepada kebijaksanaan masing2.

    Mana-mana komen yg admin tak jawab tak layan anggap saja komen taraf sampah atau kucing kurap.

    Kalau "ter"singgah di blog ini terima kasih, tapi kalau kerap masuk kerap komen..itu bukan "ter" lagi...itu pilihan tanpa paksaan.

    Mungkin apa yang ditulis di blog ini ada kebenaran yang betul2 menyentap urat saraf, harap maaf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ptuihhhhh 'pendapat bernas' atok kau kd.. mcm haramjadah ko punye entry2 hasutan setiap hari..

      tunggula makan nasi kem kamunting.. aku doakan ..save budget ko..

      Delete
    2. Itu aje? Taraf sampah la konon. Kalau tercekik....bagitau je tercekik. Patutlah kau sokong si mamak sebab otak auta kau sebijik macam mamak. Mesti telur kau dah mula masuk kerandut...kan? Kahkahkah....

      Delete
    3. Oh ya...aku masuk berulang sebab blog kau masih di pautan GAP. Cuba keluar. Lagipun aku nak tengok la sejauh mana akal kau....tapi macam dah boleh agak....bodohnya tahap cipan.

      Aku tak kata aku hebat. Segala yg baik datangnya dari Allah. Yang buruk itu dari aku. Berpendirian atas yg benar. Keyakinan datang dengan ilmu dan kenyataan sahih. Bukan main hentam tak tentu hala. Memecah belahkan umat melalui fitnah ni adalah ajaran kafir harbi dan yahudi.

      Delete
    4. TPM pun tak tau cerita Sebenarnya...dahsat u

      Delete
    5. Alahai keris mangkok berayon..ngko sendiri yg muka tak malu baca blog KD, GAP pulak ngko heret..dasar mat rempit berlagak cam bagus..yg dok melayan ngko di pengcarut laknatullah...

      Delete