Google+ Followers

Saturday, July 8, 2017

LOW CLASS, NO CLASS..

Dari mula hingga sekarang,  persistency Tun terhadap Najib sangat jelas,  its about 1mdb yang kini diiktiraf dunia sebagai skandal,  bukan calang² skandal, skandal seorang PM kelepek duit rakyatnya sendiri. 

Isu pokok yang perlu difahami... 

Dalam istilah penggubahan wang haram,  fokus kepada dua persaolan utama. 
Pertama,  sejumlah wang yang luarbiasa banyak,  sudah ada bukti dalam akaun peribadi najib.
Kedua,  dari sumber mana wang tersebut,  dari derma.. Apakah pihak berkuasa dijelas secara 100% sah terbukti.. 

Persaolan kedua inilah yang dipertikaikan kerana ada keraguan manasabah (prima facie)  yang sepatutnya dibuat pensahihan melalui mahkamah.

Sebaliknya AG membuat KEPUTUSAN TIADA KES.. tiada kesalahan,  maka pertikaian telah meningkat dan diangkat menjadi skandal. 

Salah siapa??? 

Lain lain isu selepas itu turut menyokong memang ada keraguan manasabah. Isu pokok inilah yang sedang membelengu dan belum pun sempat mensucikannya,  bertali arus bertimpa isu² cabang dan ranting yang didedahkan. 

Pembangkang menang atau kalah pilihanraya PRU14 adalah satu isu berasingan, tetapi 1mdb yang diangkat sebagai skandal kekal untuk berhadapan dengan pelbagai siasatan,  kajian menjurus kepada siapa penjenayah. 

Lambat laun,  setahun,  sepuluh tahun,  seratus tahun,  selagi belum kiamat isu ini akan terus diperkata dan diburu. 
Akan ada pemimpin umno masa depan akan mencari penjenayah sebenar untuk mensucikan partinya daripada turut dikaitkan secara memalukan. 

Jika pembangkang menang,  ia sekadar mempercepat isu ini ke mahkamah dan ramailah musang dan lebai yang sangkut. 

Tun telah mengorbankan segala kepentingan peribadi dunia untuk isu itu dan tiada patah baliknya sehingga ke hujung nyawa.

Yang mengkritiknya tidak korbankan apa apa pun,  mereka masih mengepung kepentingan peribadi dunia. 

Tun turun sebagai panglima perang,  memimpin dan berada di barisan paling hadapan.. Di mana Najib? sebagai PM, kenapa duduk di barisan belakang,  bersembunyi,  hantar pecacai tolong jawab.. 

No class,  low class.. 
Kat situ je,  awal awal lagi, pembangkang dah menang. 



# Ramai yang otak masih berfungsi akan sokong Najib jika dia bangun mempertahankan dirinya secara jantan,  jelas dan benar demi maruah bangsa,  ugama dan negara.
Najib patut mulakan dengan.. 
1) Laporan Audit Negara didedahkan..
2) Penubuhan RCI 1mdb..
3) Membenarkan pendakwaan dibuat ke atasnya.. 

Anda sudahpun tahu jawapannya kann.. 






58 comments:

  1. Apa2 pun bn/umno yg terbaik kerana Najib belum dibicarakan, jadi masih tak bersalah kan, tu pun tak boleh fikir, jadi aku akan undi bn/umno juga he he he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ke dedak haram?

      Delete
    2. Bukti semua dah ada di negara Singapura,Amerika,Switzerland, Luxembourg dan Italy cuma di Malaysia MO1 keparat arah di OSA kan,, itu saja ceritanya......!!

      Delete
    3. Kalau ada org cakap mcm nie:
      "Apa2 pun bn/umno yg terbaik kerana Najib belum dibicarakan, jadi masih tak bersalah kan, tu pun tak boleh fikir, jadi aku akan undi bn/umno juga he he he."

      Korang cut n paste je: Bengap la lu!!!

      Delete
  2. Najib sedang dibicarakan secara hina oleh rakyat setiap saat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dibicarakan oleh pembangkang yg dengki...syok sendiri

      Hehehe

      Delete
  3. Bro KD.

    Saya nak tanya satu soalan ikhlas.

    Selepas UMNO-BN Najib ditumbangkan nanti in shaa Allah, sanggupkah bro memegang jawatan sebagai AG dan hadapkan semua yang bersalah dalam siri klepet ini ke muka pengadilan.

    Soalan di atas nampak macam main-main tapi jangan terkejut sekiranya perkara yang nampak main-main akhirnya menjadi betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. John doe....kenapa bodoh sangat!!!

      Delete
    3. John doe tak bodoh tetapi terlalu banyak makan pill bonggok hingga menjadi bebal dan dungu......!!!

      Delete
    4. Terima kasih bro KD.

      Mana tahu memang bro bakal menjadi AG selepas ini.

      Saya gunakan perkataan 'sanggup' sebab ia adalah 'amanah' dan bukan keseronokan.

      Ada pula unknown 8:04 jelas menampakkan kedunguan diri sendiri disebabkan dia tak mampu untuk absorb fakta bahawa bro KD punya kelayakan untuk menjadi AG.

      Patutlah masih berselindung di sebalik ananyMOUSE.

      Delete
    5. SiSalwah abdat diatas tu faham ka tak apa maksud saudara John Doe yang sebenar??!!......

      Delete
    6. Bro 10:08.

      Sis salwah sebenarnya terpadam perkataan 'kamu' di antara perkataan 'tetapi' dengan 'terlalu'.

      Delete
  4. Kluangdiamond,

    Lu cekap manyak betut maa aa , Wa manyak sokong . Manyak malu lea aa kalau negala kena pimpin itu macam punya pemimpin maa aa ,tatak halapan n tatak masa lepan maa aa ,apa mau halap lor rr .
    Wa mau pemimpin manyak belisih punya maa aa , belisih punya balu lakyat pon jadi belisih n hidup belisih maa aa .

    ReplyDelete
  5. Apa2 pun bn/umno yg terbaik kerana Najib belum dibicarakan, jadi masih tak bersalah kan, tu pun lu tak boleh fikir, jadi aku akan undi bn/umno juga he he he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ape jangan risau.

      Tunggu ja bila AG bertukar tangan. Mungkin kepada bro KD dan mungkin kepada orang lain.

      Yang penting bukan pengkhianat.

      Delete
  6. Yang low class no class sebenarnya adalah mereka mereka yang berpenyakit hati dengki iri hati. Secara scientific nya penyakit penyakit ini tidak ada ubat, doktor pun tak mampu benyembuhkannya melainkan dengan mensuci hati.
    Tak kiralah mengenai isu 1MDB atau lain-lain isu, cara penyelesaian nya tidak boleh berserta dg penyakit hati. Manusia yg berpenyakit ini di murkai oleh Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. penyakit hati ialah tak kenal mungkar dan terus melahap butir tahek low , dan hirup kincin lobai brahmin.
      Otak tarok lutut. Akal sumbat ponggong spt 406.
      Itulah penyakit hati yg tidak akan dinyata oleh org berpenyakit hati

      Delete
  7. Heran aku mahathir dah banyak kali cakap u-turn pun ada orang boleh percaya? Anwar telah dihukum kerana kes meliwat pula pun nak disokong? Ni lah contoh penyokong2 mereka dah bodoh tahap giller he he he

    ReplyDelete
  8. Situa bangka mudah.luoa yg low class

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kah tahek low class tu?

      Delete
    2. si tua bangka yang disegani seluruh dunia tapi paling ditakuti oleh si buah terkepit.betul2 punya 1st class dulu kini dan selamanya

      Delete
    3. Ringkas, padat lagi tepat bro M Noor.

      Delete
  9. Ya la, duit syarikat kerajaan di bawah seliaan mof masuk akaun menteri mof 42 juta tanpa pengetahuannya tak perlu didakwa kata ag kerana dimaklumkan pm najib tak tahu duit tu masuk akaunnya. Kemudian orang yg masukkan sampai sekarang tidak didakwa dan tidak menjawab kenapa masukkan duit ke dalam akaun pm najib. Ni dlm negara, tak libat pun negara luar. Memang hebat pm najib bila orang sokong duit 42 juta masuk akaunnya dari sumber syarikat kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i love PM.... takkanlah PM tergamak nak mencuri ye. Baik hatinye PM hingga duit berbilion Pak Arab derma mencurah masuk dalam akaun peribadi. Baik hatinye PM ada lebihan duit derma dipulangkan. Cerita sebegini boleh dibukukan dan dicadangkan Kementerian Pendidikan menimbang kisah budi luhur DSN dijadikan teladan untuk generasi pelajar agar dapat mencontohinye.

      Delete
    2. Duit politik yg masuk akaun Anwar, LIM guna eng, Lim kit siang, Saifuddin nasution, Mat sabu tu kamu tak bising dan heboh ke???

      hehehe....tulah . Kalau tak faham jgn ulas. Nampak bododh ajer.

      Delete
    3. cerita sikit pasal duit 42 juta masuk akaun Najib...

      Aku pun nak tahu....betul ke?

      Cerita sikit....just nak test yg kamu ni faham kes tu atau tidak.

      Atau sekadar jadi penyambung kepada penipuan/fitnah/berita kurang tepat

      Delete
  10. Itu lah dia raja wang.
    Semua dia sapu smpai terang.
    Kemudian dia cuma kumpul petualang.
    Diberi tahek low sukatan balang.
    Dikawal media dia canang sorang.
    Dia tak heran utk buat sumbang.
    Rakyat dia tak pandang.
    Bising2, dia lempar sorang sekupang.
    MALAYSIA dlm fasa malang.
    INILAH DIA RAJA WANG

    M9ga ALLAH Selamatkan anak cucu yg tanggong HUTANG.
    Silap2 negara pun hilang...

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa sapu wang??
      1MDB tak guna wang kerajaan pun...1MDB pinjam.
      1 MDB bermasalah hari tu sebab tadbir urus yg kurang cekap/ sabotaj oleh pihak pengkhianat yg menyebabkan IPO tak dapat di buat menyebabkan aliran tunai terganggu

      Sekarang plan rasionalisasi tengah berjalan....hutang dh banyak berkurang
      Sekarang dengan projek Bandar malaysia dan TRX, 1 MDB akan menjana keuntungan besar di masa hadapan...

      Apa masalah korang??? So far apa yg DOJ dah buat? Ada tangkapan? Ada dakwaan??
      Nothing!!! sekadar berita depan dan persepsi untuk orng yg bodoh macam KD dan pembangknag yg lain serta segelintir rakyat yg minda mereka dah korup

      Delete
    2. 8.12
      memang pinjam..lepas pinjam kena bayar kan? sejak diambil oleh oleh MOF, duit dari mana yang digunakan untuk membayar hutang 1mdb tu?

      Memang tengah merasionalisasikan..dengan jual aset dengan murah dari harga belian..dengan menjual kepada syarikat dari negara China? mcm tu

      Sabar..skrg DOJ tgh cari lagi mana lebihan duit yang diseleweng tu..persepsi ye..kalau mcm tu negara2 luar yg dah ambil tindakan kepada mereka yang terbabit boleh dianggap tak sah le? pattnye saudara offer diri kepada org2 yang "teraniaya" tu..boleh buat duit bro..sbb bukti bro ni bukti air liur je...kaannnnnn?????

      Delete
  11. Teloq xde..jgn haraplah. Pencacai je yg meroyan

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. terbaik untuk low class dan no class

      Delete
  13. Kah... kah...kah Anon 6:44 PM tak pandai nak berbahas pun tapi nak nak tunjuk macam pandai berbahas sangat. Bahasa yg di guna pun bahasa hutan belantara. Bahasa Malaysia dlm SPM dah confirm corot ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 747,
      sekira rasa pedih2 itu dibawah telor, tandanya awak ada masih ada harapan utk pulih.
      Tp ingat! hindarkan tahek low dlm diet anda.
      Ok, selanat mencuba.

      Delete
  14. Pembangkang memang low class and No class

    ReplyDelete
  15. Tun Mahathir pasang perangkap kali kedua buat Anwar

    8 JULAI: Kenyataan Tun Dr. Mahathir yang diterbitkan oleh The Guardian UK yang kini menyokong pula Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri jelas menunjukkan keperibadian beliau yang sanggup menghalalkan apa sahaja demi mencapai kepentingan peribadi beliau.
    Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Ab Aziz Kaprawi dalam satu kenyataan medianya berkata ketika zaman pemerintahan Tun Mahathir sendiri menjatuhkan Anwar kerana terlibat dalam kes salah laku tidak bermoral.
    “Tun Dr. Mahathir sendiri pernah mengatakan pada tahun 1998 bahawa Anwar Ibrahim tidak layak bukan sahaja untuk menjadi Perdana Menteri malah menjadi pemimpin atas salah laku yang tidak bermoral.
    “Malahan, Tun M sekali lagi telah mengingatkan kepada rakyat pada tahun 2013 akan bahaya sekiranya memilih Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri dan jangan berikan peluang langsung sekiranya tidak mahu melihat negara dimusnahkan,” katanya dalam satu kenyataan pada Sabtu.
    Walau bagaimanapun kata Aziz apa yang berlaku hari ini jelas menunjukkan bekas perdana menteri itu terdesak untuk meraih sokongan pembangkang lain semata-mata untuk mencapai agenda peribadinya.
    “Tetapi apa yang kita saksikan pada hari ini, Tun M telah menyatakan sokongan beliau terhadap Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri dan bagi saya ini merupakan satu helah licik untuk mendapatkan sokongan ahli parti pembangkang seperti DAP, PKR dan PAN untuk menyelamatkan beliau dari hasil siasatan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) seperti mana yang disebut oleh YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Abdul Razak di blog beliau.
    “Tun M sebenarnya semakin terdesak dengan penubuhan RCI bagi menyiasat kerugian forex berjumlah RM30 bilion oleh Bank Negara semasa beliau menjadi Perdana Menteri sebagaimana dinyatakan dalam laporan Petugas Khas,” katanya lagi.
    Hari ini, Straits Times Singapura menerbitkan kenyataan beliau bahawa sekiranya pembangkang menang pada pilihanraya akan datang, Anwar Ibrahim tidak boleh terus menjadi Perdana Menteri kerana masih di penjara.??7.
    “Maka, seorang Perdana Menteri ‘Interim’ diperlukan sementara menunggu permohonan pembangkang untuk mendapatkan pengampunan diraja untuk Anwar Ibrahim.
    “Persoalannya, siapakah Perdana Menteri ‘Interim’ tersebut?
    “Sekiranya Mukhriz hendak dijadikan Perdana Menteri ‘Interim’, maka jerat Tun Mahathir berjaya,” ujarnya.
    Tambah Aziz jika hasrat Tun Mahathir tercapai menjadikan anaknya sebagai Perdana Menteri sudah pasti peluang tersebut tidak akan dilepas kepada mana-mana individu termasuklah Anwar sendiri.
    “Tidak mungkin apabila Mukhriz telah dijadikan Perdana Menteri, Tun M akan memberi laluan kepada individu lain, terutamanya musuh politik beliau selama 18 tahun, Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri.
    “Adakah Anwar Ibrahim akan terjerat dengan permainan Mahathir buat kali kedua?” soalnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teori bodoh timbalan menteri, tapi kebodohan itu mampu naik jadi menteri..

      Betullah kata anwar, liwat Ii adalah konspirasi najib..

      Delete
  16. BIOL...
    Asyikx DOJ
    President US sendiri tak percaya DOJ.../Ini biol Pakatoons menyanjong dan tepok tangan
    Tahu tak yg perkara yg dihebohkan DOJ barux ini dibuat di tempat terpencil,kalau kat Malaysia ni,macam diPermatang Pauh....ia nya akan berlalu begitu aja macam yg lepas
    Impak...elek yg tentu duit Pakar U Tun lebor pada Pelobi
    Macam mana teruskan prosiding jika pihak mangsa tidak dihubungi untuk maklumat...malu nanti kalau diberitahu tiada duit hilang wa ka ka ka
    Kenapa tak berani sebut terangx siapa MO1...
    Apa bingong punya cadangan KD...
    1..PAC telah mengkaji laporan dan siapax angota PAC...cari la sendiri
    2...RCI 1 MDB taik kucing apa...Semua agensi Keselamatan telah membuat Peyiasatan,tidak ada kesalahan yg bmemerlukan RCI diadakan,malah pendakwaan di Makhamah pun tidak dapat dilakukan
    3...Apahal lak Najib benarkan Pendakwaan atas dirinya ,untuk kesalahan apa...lol.Kan Pakar U Tun dah cakap dia tidak ada bukti untuk mengsabitkan Najib.Benda ni tak nak sokong kenyataan Pakar U Tun...tapi benda karut marut dibuatnya sokong lak....Dah mentaliti sebegini,patut la dah dekat 2 thn Najib masih jadi PM Lagi...
    KD...siapa yg dah banyak makan DEDAK NI....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 Kapir dah serah barang curi.
      1 Melayu Islam minang bila nak serah barang curi?

      Delete
    2. donald trump ye..heheheheheh...ko pecaya donald trump ye..

      Delete
    3. 419,
      donald trump apa pulaaak.
      2Kapir dah serah balik barang curi.
      1 Melayu Islam isteri MO1 belum serah balik barang curi.
      Bukan isu tak repot pulis lg..
      Isunya yg dikatakan Melayu Islam, Isteri MO1 mungkar lahap bahan curi.
      Barang curi itu hak yg akan dikembalikan kod rakyat malaysia.
      Engko 419, tak suka brg curi dikembalikan sbb ko panas tuduh org percyakan trump apa lah.
      Ko mmg lahanat tahap satu, pelahap tahek low...penhirup kincin lobai.
      Dajjal pun mata satu mcm ko.

      Delete
    4. Yang Biol lagi Bengap lagi Bangang lagi Bebal lagi Bingai lagi Bharal lagi Benak lagi Bodoh 10:31...

      (1..PAC telah mengkaji laporan dan siapax angota PAC...cari la sendiri)

      PACarimakan tuh??? NurJazlan kasi dedak Grade Timbalan Menteri cukup untuk dia pusing cukup cukup...

      Hassan PACarimakan sembunyikan SURAT BNM yang terang mengatakan GOODSTAR milik Jho Lo tuh siang malam dungu dungu pak menteri dan ahli ahli dUMNO siap yang bekas Oxford, gangster TPM, Teuku ke Kayu, anak Keduak, anak Masla GPA 3.8 dari bawah kut, anak yang bunyi macam penyanyi Dahla...cuma beza keluar anak tekak bodoh tak macam menteri...

      Lepas PAC Report memang ada kes siap KPNajib nak ketuai siasatan selanjut nya...memang ada kes Sharol Halmi hendak dipanggil sampai sekarang tak panggil panggil...Zahid samseng pun ada kata gak Jho Lo mungkin di panggil...10:31 biol...lu nak kelentong pun lu bodoh nak mampos!

      (2...RCI 1 MDB taik kucing apa...Semua agensi Keselamatan telah membuat Peyiasatan,tidak ada kesalahan yg bmemerlukan RCI diadakan,malah pendakwaan di Makhamah pun tidak dapat dilakukan)

      First Task Force di bentuk....MACC ada siasat, PDRM 'DRAMA' high class raided 1MDB's office dan Najibugislanun pun ada kata TUNGGU AUDIT TUNGGU SIASATAN...

      Hey BIOL 10:31 5 bulan lepas TASK Force di bentuk 4 Tan Sri...senyap atau diBUBAR atau di UGUT atau diSALAI atau di BELI atau di PERAM jer sampai jadi telur tembelang???

      MACC ada minta MLA dari AG untuk siasatan lanjutan...mahu nya AG dari Swiss pun AG Amende tuh buat muka TOYA jer macam PM01 toya toya toya walau 7-8 negara siasat dan bicara dan jatuh hukum Malaysia macam pundek tak buat apakebende...

      Audit 1MDB mana? Siasatan 1MDB KPNajib nak cari lobang cacing mana? Sekarang ada kemungkinan dia ada jumpa lobang cacing tapi disergah nya dengan scandal GOPI yang dia sendiri ada lobang cacing yang nak terburai...maka nya tidak...kalau...

      -Ghani Patail di 'SAKIT' kan, kemudian 'SIHAT' kembali setelah bersara sakit siap boleh masuk Court kembali dan dapat pulak ke sidang BOD kat mana Hydro tuh???

      -TS Abu Kassim 'sakit' kemudian balik kemudian SPRM buat SOLAT HAJAT MEGA wei! Tup tup dia bersara awal tapi tetap menjadi petugas SPRM sehingga tempoh bersara sebenar...sehingga lah yang diganti boleh dikatakan ada DOG-TAG dan tali-anjing yang dipegang kuat dari arah PURA PURAJAYA menyiasat sekehendak LANUN hingga kes KBS 100 Juta beku, kes Ayer Sabah DUIT dalam bertukar dari RASUAH jadi MONEY LAUNDERING...now kes GOPI di angkut nya abang abang polis...janji DRAMA terkejut dah lah...

      -Zeti Aziz 'KEPANASAN' isu 1MDB nih sampai 2 kali beb 2 kali campak ke AG muka toya tuh tapi di kembalikan nya ke BNM tapi BNM tetap jatuh penalty kepada AMBank berapa 30 juta kacang tanah jer?! Dah bersara dia bagi wawancara baru baru nih kemudian selang beberapa hari dia keluar pulak statement 'I LEARNT MY LESSON' (bunyi macam di tunjuk tong drum jer...?) itu semua apa kesimpulan nya???

      -Tinggal lah PDRM nih satu...tapi pun jadi songeh jugak apabila No. 2 SB Datuk Hamid Bador pun ada sembur sikit sikit cuma sekarang dah kehabisan telor ke air liur gak nya...


      (3...Apahal lak Najib benarkan Pendakwaan atas dirinya ,untuk kesalahan apa)

      PM01 LANUNBUGISPENYAMUN MENGAKU wang ada mari account peribadi 2.6 Billion wei!!! 42 Juta juga ada sangkut account peribadi siap boleh joli joli...dan paling BEST dia ada kata NAK SAMAN JULY 5 2015.....

      Hoi BODOH NAK MAMPOS 10:31 dah July 9, 2017 (aku melayu-muslim di America satu hari kebelakang tapi news 2 hari terdahulu) 2 tahun bingai...SELASA keberapa KETUA PENYAMUN BUGIS LANUN nak SAMAN????

      OK lah nih baru 1% percent jer...bagi kau banyak banyak pun dah berabuk otak dungu para dUMNO nih semua...3 juta kali bodoh...memalukan melayu-muslim...nanti GE14 kita kerja overtime walau tak dibayar apa pun (tak minta di bayar pun sebab rezki kami Alhamdullillah lebih dari cukup) hanya kerana CINTA KAN MALAYSIA!

      OK bye!

      Melayu Luar Negara

      Delete
  17. Barang curi? Pi lah repot polis cepat apasal dok meroyan kat sini? Bodus betui! He he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. repot polis lagi? senua tak jalan.
      Lagi, Melayu Islam Arkeristokarat dan Lobai Brahmin dok peluk tak lepas kuasa,lari debat kawal media ,gebang sehala....lagi tu la Melayu Islam Jumud dan totok terus.
      Tanah dah tak Melayu,Laut dah kiri China, kanan India.
      Kokok pecah pungong.
      PRU14 kasi hapus UMNOBNPAS,
      Berkas masok semua, termasok
      ulat2 Tahek Low A9 dan Q7.
      Kasi settle

      Delete
    2. 11.58
      awk ni ketinggalan zaman ni..duduk kg mana ni? tahu tak ada org dah g report, ditahannya dibawah SOSMA? yg paling best, lawyer dia sendiri pun kena tahan..inilah malaysia ku

      Delete
  18. Tiada repot polis, tiada bicara Jadi Najib belum bersalahkan. Jadi aku akan undi BN/UMNO lah kan he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa tanya ni? suka ko la nk undi siapa.
      biasa la Dajjal undi Setaan, paduli hapa?!

      Delete
    2. org macam saudara ni le MO1 suka..SENANG KENA KENCING..

      Delete
  19. Kah.... kah.... kah..... semua keratan keratan surat khabar dan video video ulasan dan ucapan Turn M mengenai Timbalan nya dah disiar semula oleh TV dan YouTube. Anda buat lah analisa sendiri atas apa yg Turn M cakap dahulu dan sekarang.

    ReplyDelete
  20. Kah kah kah x 1000 !! MahaKUTTY @ MahaPerompak marah anak murid 'rompak' dia pulak!!!

    ReplyDelete
  21. Lebih baik ko analis apa RPK ckp bab Atlantuya...

    ReplyDelete
  22. Anon 7:23 AM nak tukar tajuk pulak bila dah kena batang hidung Madey, dengar je ape Madey kata pasal Anwar dulu dan kini kemudian buat penilaian. Tak yah nak tukar2 tajuk baru ada class baru high class.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 7:33 AM nak tukar tajuk pulak bila dah kena batang hidung Jib, dengar je ape RPK kata pasal Jib dulu dan kini kemudian buat penilaian. Tak yah nak tukar2 tajuk baru ada class baru high class.

      Delete
  23. Kesimpulan dan kajian lps Pru 14 umno msh gah sbg pemerintah.matdey plk nyayuk main taik sendiri

    ReplyDelete