Saturday, July 30, 2011

Palanaviel naik pangkat, Hishamuddin dapat tambahan Potfolio baru...

Kekal Menteri Amaran sekarang tambah lagi Menteri Lanjutan...
Garang tapi lembut..hey you, i lanjutkan lagi tau...

Pendaftaran Biometrik Pekerja Asing dilanjutkan

29/07/2011 11:36am
KUALA LUMPUR 29 Julai- Program Pendaftaran Biometrik Pekerja Asing yang sepatutnya berakhir 31 Julai ini dilanjutkan ke satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian.
Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, ia bagi membolehkan proses pendaftaran oleh majikan, pekerja asing sah dan tidak sah berjaya diselesaikan secara keseluruhannya. - Utusan

........................


Palanivel made a Fool Minister - MIC is so chip cheap..


PUTRAJAYA: Prime Minister Najib Tun Razak announced that MIC president G Palanivel would be made Minister in Prime Minister’s Department.
 “I’m going back to Tun Razak’s time when there were two Indians in the cabinet.

Walaupun kalah dalam pilihanraya, dilantik senator dan timbaalan Menteri atas 'balasan' tidak dipilih dalam pilihanraya kecil dan kni dilantik pula sebagai Fool Minister, nampaknya tanpa segan silu, Presiden MIC bertaraf senator menerimanya.
 

Agaknya sudah tidak ada maruah "MIC" ini yang boleh dibeli dengan begitu murah oleh Najib dan kembali menjadi 'yes man' kepada UMNO - cara ini tidak membantu kaum India menyokong dan memberi undi kepada MIC dan BN -  Tolonglah belajar dari MCA !!!!


Di  zaman Tun Razak, dua menteri keturunan India dilantik sebagai menteri penuh atas dasar mereka menang(?) dalam pilihanraya, kemenangan dan lantikan yang bermaruah.

Dan ini untuk Najib dan sepupu layanzzzzzz... 

Perwakilan MIC gesa adakan edisi kedua MyDaftar

30/07/2011 3:33pm

PUTRAJAYA 30 Julai — Perwakilan ke Perhimpunan Agung MIC ke-65 yang bermula hari ini menggesa kerajaan supaya mengatur edisi kedua program MyDaftar.
"Ada beribu-ribu lagi yang masih tidak ada dokumen pengenalan diri, jadi edisi kedua MyDaftar akan memberi banyak manfaat kepada ramai rakyat dari kaum India,” kata perwakilan dari Selangor, L.Chandran, semasa membahaskan laporan tahunan parti di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya di sini hari ini.

3 comments:

  1. Jangan2 keling dari India atau dari Sri Lanka Tamil Naidu. Jumpa Samy Velu...alasan surat beranak sudah hilang telan dek ular sawa. Terus KDN bagi Kad pengenalan baru, surat beranak baru dan pasport antarabangsa baru. Menambahkan lagi berjuta-juta rakyat india yang kebanyakan pelarian negara asal. Cakap melayu pun tak tahu. Tapi imigresen bagi masuk ...bagi visa lagi. Ya allah punya lemahnya security negara malaysia dapat menteri pondan sepupu si najib..dua2 kena tukar tak sayang negara punya pemimpin. Sial betul anak2 bangsawan ni ...cari pemimpin UMNO dari golongn petanilah akan datang..dia tau susah bukan macam orang kaya..tak pernah hidup susah tak mesra rakyat........

    ReplyDelete
  2. Keling ni sebelum jadi warganegara malaysia, dia ikut apa kata kerajaan. Tapi bila dah jadi warganegara tiba2 berjangkit kuman AMBIGA..mendesak kerajaan konon "my constitutional right" untuk menumbangkan kerajaan malaysia semua atas dia ada hak perlembagaan...haah itu keling punya auta..bila dia dah senang melayu nak dimakannya.

    ReplyDelete
  3. Perempuan2 dari vietnam, india dan china sedang membanjiri negara, 10 tahun lagi mereka akan bawa anak2 mereka untuk mendapat warganegara.

    Masa tu PM kita, YAB Dato' Hishamuddin will say no hal.. boleh kasi sama seperti dulu.

    Dalam masa yang sama perempuan Melayu berkurangan kerana dilarikan ke Lombok oleh mat indon.

    ReplyDelete