Thursday, July 28, 2011

Bolehkah pembangkang maju dan berjaya atas pembohongan yang berterusan...

Suara2 minta " Najib Diundurkan " adalah suara2 terdesak yang amat sangat sedangkan mereka tahu pilihanraya umum adalah masa dan tempat yang sesuai.

Dalam mereka memperkatakan Najib adalah diktator, mereka bertindak lebih dari seorang diktator mengajak rakyat gulingkan kerajaan yang dipilih oleh demokrasi.

Dalam masa mereka katakan UMNO dan BN terdesak mereka jugalah yang minta pilihanraya dipercepatkan sedangkan UMNO dan BN cukup selesa dan masih disokong rakyat.

Dalam mereka meminta keadilan, mereka jugalah pembohong tulen, dan mengelak daripada undang2 dengan pelbagai taktik tangguh.

Dan apabila keputusan dalam Suruhanjaya DiRaja tidak memihak kepada mereka, mereka mempertikaikan, minta polis meneruskan siasatan sedangkan Suruhanjaya ditubuhkan atas saranan mereka  polis tidak boleh dipercayai.

Mampukah pembangkang berjaya dan maju jika mereka sedari mereka sebenarnya putar alam, pembohong dan penipu rakyat.  Apakah mereka cukup yakin rekayasa mereka terus boleh memperbodohkan rakyat?
Bukankah mereka terus merancang pelbagai strategi 'pecah dan belah' dan segala bentuk pembohongan sambil mengharap rakyat terus menyokong mereka? Mereka hidup dan relevan atas isu yang dibuat2, sampai bila???

Mereka kini cukup bimbang kerana melihat majoriti rakyat lebih 'cool dan diam'. Merteka semakin mendekati alam barzah.

No comments:

Post a Comment