Thursday, July 28, 2011

Marina out of service...

Marina yang out of service...out of class

Faham ke maksudnya?  Hanya yang terasa diri kotor mahu memperbodohkan orang lain untuk melihatnya  'bersih'

Pastinya sebagai seorang politik, Tun Mahathir tidak pernah kesal dengan seseorang yang bernama Marina ini, sebagai politikus berlatarbelakangkan doktor, Marina umpama kanser busuk yang akan dibuang bila2 masa tanpa rasa kesal dan ragu2, memang wajar ia berada dalam  tong sampah.

Berfikiran songsang, berlawan arus adalah sikap seseorang yang ingin mernarik perhatian orang lain untuk melihat dirinya lain dari yang lain  dan bagus!

Pada Dr Siti Hasmah - kami menganggap bukan salah bonda mengandung kerana Marina sendiri yang pilih jalan berliku sejak awal lagi.

Marina yang tidak dapat dikawal menunjukkan juga tohmahan kepada Tun selama ini yang kononnya menguasai atau mempengaruhi Najib, mengkonspirasi Anwar, mempergunakan polis nyata fitnah dan pembohongan pembangkang. Mahathir sendiri tidak dpat mengawal dan memberi kebebasan kepada Marina untuk berpihak.

Marina sendiri jika sebenarnya seseorang yang mampu, berkebolehan dan berkeyakinan sewajarnya berada dalam satu perjuangan yang lebih baik dan lebih mulia. Marina wajar menjadi pembela dan pejuang kepada orang2 seperti Azizah, Shamsidar, Saiful dan sewaktu dengannya. Mereka itulah yang sebeanrnya ditindas hak dan kebebasan mereka untuk membersihkan diri.

5 comments:

 1. yesss!!! yang mulia hanya memuji dan megampu semua yg UMNO/BN buat...semuanya mulia, tiada silap lansung, tiada cacat cela, sempurna mengalahkan Tuhan. Yesss!!! UMNO/BN lagi hebat dari Tuhan!!! sayang BN

  ReplyDelete
 2. Malayisia negara yang mengamalkan demokrasi, Kita tidak boleh paksa seseorang untuk menyokong mana-mana parti. Marina menyokong perjuangan BERSIH kerana dia percaya SPR tidak bersih dalam mengendalikan Pilihanraya. Salahkah?

  ReplyDelete
 3. UMNO banyak buruk, banyak silap, banyak cacat cela tetapi tidaklah sebanyak PKR dan PAS.

  Mana mana pihak yang menyokong BERSIH bukan sebagai satu pertubuhan yang sah berdaftar dan mengadakan perhimpunan haram sudah tentu salah.

  Marina masuklah PKR, DAP atau PAS atau bergerak dalam satu NGO yang sah untuk berjuang tentunya lebih molek.

  ReplyDelete
 4. klongmen, hang kalau nak pertahankan boss hang, gunalah point yang bagus-bagus. ni tidak, guna fakta low class, macamana orang nak percaya.

  ReplyDelete
 5. Bro, kalau dah baca.. terima kasih, jangan percaya.

  ReplyDelete