Monday, July 11, 2011

Sokongan kepada Anwar makin bertambah...

KUALA LUMPUR – Golongan gay di Malaysia kini dilihat sangat aktif di laman sosial Facebook dengan menubuhkan pelbagai akaun persatuan dan kelab.
Berdasarkan tinjauan mynewshub.my hari ini terdapat persatuan yang menggelarkan diri mereka sebagai ‘Persatuan Gay Malaysia Kebangsaan’.
Persatuan tersebut turut berani menggunakan jata negara pada lambang persatuan mereka.
Persatuan yang mengandungi sejumlah 8,533 orang yang mengklik `like’ pada akaunnya  turut menjadi tempat untuk golongan gay mencari kenalan baru dari dalam dan luar negara, selain bersosial sesama mereka.
Persatuan yang menjadi medan mencari pasangan untuk golongan gay di Malaysia itu turut menjadi platform bagi golongan gay berbincang dan mempromosikan diri.
Ada yang meninggalkan nombor telefon bimbit untuk dihubungi.
Bagaimanapun, tidak semua pengguna Facebook yang ‘like’ akaun Facebook persatuan berkenaan merupakan mereka yang terlibat dengan kegiatan homoseksual.
Malah ada juga di antara mereka yang mengecam dan menyindir golongan gay di dinding akaun persatuan itu.
Dipercayai, Persatuan Gay Malaysia Kebangsaaan bukanlah satu-satunya persatuan gay Malaysia yang terdapat di Facebook.
Berikut disenaraikan beberapa persatuan dan kelab gay yang dipercayai berpengkalan di Malaysia:
 1. Persatuan Gay Malaysia Kebangsaan
 2. Terengganu Gay Club
 3. Persatuan Blogger-Blogger Gay Malaysia
 4. Persatuan Gay Berkumpulan
 5. Persatuan Belia Gay Malaysia
 6. Persatuan Gay Malaysia
 7. Persatuan Gay Melayu
 8. Persatuan Gay Perak
 9. Persatuan Gay Sejati
 10. Persatuan The Gay
 11. Persatuan Gay Berwibawa ILPKL
 12. Persatuan Gay Club (PGC)
 13. Persatuan Gay Serantau
 14. Persatuan Lesbian dan Gay SeMalaysia
 15. Persatuan Gay SeMalaysia (PGS)
Media sebelum ini kerap melaporkan aktiviti-aktiviti golongan gay yang semakin menjadi-jadi, khususnya di Lembah Klang.
Gejala ini dikatakan semakin meluas dalam kalangan golongan lelaki yang dikatakan gagal mendapatkan teman wanita atau pernah dikecewakan oleh wanita.
Turut dikatakan menjadi faktor adalah jawatan dan pendapatan tinggi yang dimiliki oleh kaum hawa pada hari ini.
Kedudukan wanita disifatkan menyebabkan ego kaum lelaki tercabar sehingga menyebabkan mereka memilih untuk melibatkan diri dalam dunia gay.
Bagaimanapun, dalam kesibukan golongan gay  menggunakan Facebook sebagai medan berinteraksi kumpulan penggodam laman-laman web tempatan yang menggelar diri mereka sebagai RileksCrew memberi amaran kepada  persatuan dan kelab golongan itu.
RileksCrew memberi amaran untuk menggodam akaun-akaun Facebook golongan berkenaan.
Sehingga kini, Terengganu Gay Club  berjaya digodam oleh kumpulan RileksCrew dengan meninggalkan nota pada laman Facebook kelab tersebut yang berbunyi:
“This Page Been HACKED By RileksCrew, Please Do Not Country Name For Gayers Club… We Will Remove This Page.. !!”.
Kemungkinan banyak lagi akaun Facebook berkaitan aktiviti kumpulan gay di Malaysia yang akan digodam kumpulan ini dalam masa terdekat.
Oleh: ZAMZUKHAIRI NOORDIN

3 comments:

 1. Kita memberi amaran kepada kerajaan BN, bahawa ini mukadimah kepada kebangkitan rakyat dan jika sekiranya mereka tidak sedia membuat perubahan kepada pilihanraya dan demokrasi,bantahan dan kebangkitan lebih besar boleh berlaku bila-bila masa sahaja dan tidak semestinya sebelum pilihanraya, tetapi juga selepas pilihanraya. Kita tunggu dan lihat respon kerajaan.

  ReplyDelete
 2. KITA TUNGGU PR BERKATA BENAR.TIDAK BERBOHONG DAN ANWAR BERSUMPAH LAKNAT.KALAU TIDAK RAKYAT SEMUA AKAN UNDI UMNO BN..KITA TUNGGU SEMUA.TIADA SUMPAH TIADA UNDI.FAHAM TAK??

  ReplyDelete
 3. BERSIH hanya disokong oleh ahli dan penyokongnya tanpa kebangkitan rakyat atas pagar atau yang berkecuali - so apa yang nak dibanggakan.

  Kalau bersih berani buat sekali lagi perhimpunan haram di KL aku jangka 'maut' akan menanti mereka, rakyat akan bangkit menentang.

  kami dah bosan dengan poltik biawak anwar dan ambiga

  ReplyDelete