Saturday, May 16, 2015

PELUANG TERBAIK PENYOKONG NAJIB...

Apabila Najib menyerang Mahathir - tidak pasti apakah ini selaras dengan keputusan Majlis Tertinggi UMNO meminta Najib segera memberi penjelasan kepada rakyat (?)

Apabila Najib menyerang Mahathir apakah ini semua sudah mendapat perkenan dan perbincangan hati ke hati dengan Muhyiddin (?)

Apabila Di Ipoh Tun Dr  Mahathir membuat pengakuan bersedia berdebat dengan Najib.

Tentulah molek Najib  yang terkenal dengan darah pahlawan Bugis untuk tidak menolak cabaran tersebut.

Inilah peluang cai dan penyokong Najib untuk menyarankan dan menggesa Najib untuk sedia berdebat dengan Mahathir.

Cai dan penyokong Najib yang cukup galak membuat pelbagai tuduhan terhadap Mahathir sebelum ini sebagai taktik serang balas termasuk bailout, penyelewengan  dan sebagainya elok sangat bekalkan saolan itu kepada Najib untuk tanya direct.
Sudah tentu Mahathir terketar dan menggigil nak jawab saolan tersebut !!!!!


Eloklah cai dan penyokong Najib fokus kepada debat tersebut. Kalau Najib tak berani, elok selepas ini zip mulut masing-masing.

39 comments:

  1. Aku setuju..drpd dok terjerit jerit kat sabah, baik one to one dgn TDM..kite tgk panglimanya anak bugis ni...semasa najib boleh bwk rosmah berdiri sebelah tolong lap peluh semasa berdebat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi hero lah bang oi. .bini lawan tak elok diheret sama..nak belasah belasahlah lakinya..ko ni pun dah jadi Maddey hantam karomo..Pandikar taik Kuching. Jurus dah abis.

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff - Pembina Tamadun (sendiri declare)

      Ngko tak payah nak sembang kencang..ini lah orang yg memanggil rakyat bodohkerana terlebih makan belacan berdasarkan analisa pak tiri laki mak dia..
      Nak sembang sains nak tunjuk bagus konon..woi ted poyology, yg konfem taik ngko tu...

      Delete
  2. Mana datang duit banyak2....

    Jawab jgn tak jawab...

    ReplyDelete
  3. Najib serang Madey? Bila masa dia jadi the first one kicking the ball? Teloq dah lanjut pun masih tak faham antara defend dengan attack! Ptuihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. TED POYOLOGY MANOFF

      komen ngko ini mesti hasil drpd analisa rapi dan rumit berdasarkan poyology/derasology yg ngko selalu sembang tuh..tak gitu ted

      Delete
  4. Kenapa Najib mesti layan Mahathir dah jadi Gila dan Sewel.

    Orang balik Mekah, buat macam madey sewel nie ker?

    Isshh isshhh.... Madey dah serupa dirasuk Syaitan/Iblis.... Langsung tak takut mampos masok neraka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau boleh tahu siapa masuk neraka,mesti ilmu dari nik aziz atau bomoh kelapa.

      Delete
    2. Jangan kaitkan orang yang dah mati lah.
      Ulamak cakap kalau ikut seperti iblis, tempatnya nerakalah.
      Sbb Allah dan janjikan Iblis Syaitan akan dimasukkan ke dalam nerega bersama org2 yg berjaya disesatkan.

      Kalau Mahathir rasa dia tak takut Tuhan, nak ikut Syaitan, maka dia tak takut nak masuk neraka lah..
      yang tu pun tak boleh faham?

      Belajar Agama tak mahu, nak jatuhkan orang lain je.. kejenya.

      Delete
    3. Aku tengok gambar Maddey pakai ihram putih. .wow. ."waraq" betul la..gambar tu chai2 Maddey kasi viral boleh " garner support" kalintong orang supaya chaya mustahil Maddey boleh tipu

      Delete
    4. Ada masalah ke dengan kain ihram? Pakaian yang dituntut Allah semasa berihram? Kau ada madalah dengan Allah ke...

      Mungkin jiwa kau kontang sebab belum pernah pun berpakaian sedemikian.. rasa ego dan bongkak sombong, rasa pandai, rasa bijak...

      Saolannya..mana duit tu?

      Delete
    5. TED POYOLOGY MANOFF

      Ngko terendam dlm tong ikan ngko ker...komen ngko ni hasil analisa mane plak..yg ngko dok jaki dgn org tua tu apehal..ini ker ciri ciri tamadun (kononnnn..,) yg ngko nak bina tu..kurang ajar, biadap, bodoh sombong

      Delete
  5. Ish tak habih2 lagi isu nak jatuhkan Najib.

    Mahathir dh ambik tempat Nuar Ketum sebijik2..
    apakah ini karma balasan kpd Mahathir sbb menjatuhkan Anwar tanpa belas kasihan tahun 1998 dlu?

    Semakin gila agaknya negarawan ini.. tak puas nafsunya untuk gulingkan Najib sampai berjaya.

    KD pulak tukang cucuh api.. laga melaga.. sama sifat syaitan.. kepas tu pura2 ckp bab 'akhlak penyokong Najib'?

    Munafik yang menguasai alam siber politik Malaysia.. mcm tu lah jadinya.. tak untung pun pada kita.

    *Balik Umrah sepatutnya insaf, bermesyuarah secara baik, dan memaafkan semua manusia..

    ini balik2 jd mcm dragon nak telan orang... apakah Umrah nya 'mambrur' atau sekadar melancong makan angin ritual2 gitu?


    Mahathir.. cukup2lah.. KD.. elok taubatlah dari terus mencucuh api.. mengadu domba sesama pemimpin UMNO.
    Kau rasa banyak pahala boleh lepas api neraka ke?
    atau ko rase takkan mati.. nak tongkat langit jugak? jadi tak heran dosa pahala?

    ReplyDelete
  6. Cuba baca artikel ini :

    SERANGAN TERSUSUN DAN TERANCANG TERHADAP KERAJAAN MELALUI 4 FASA. IA BERKAITAN STRATEGI..PERSOALANNYA SIAPA YANG MENYERANG?

    FASA 1 "SEGMENTIZING THE MALAYS"
    Saya yakin ianya telah dan sedang berlaku di Malaysia dengan memecahbelahkan Melayu. Di mana Melayu berpecah.?

    a ) Melayu berpecah dengan haluan kepartian.
    b ) Sentimen kenegerian
    c ) Qasta dan kedudukan Melayu Kaya dan Orang Bawahan

    Secara ringkas, kita mengakui melayu berpecah dari kerana haluan kepartian antara PAS, UMNO dan PKR.Sentimen kenegerian makin kuat dimainkan.Qasta dan kedudukan mengambil tempat dalam rencah memecahbelahkan orang melayu bila orang bawahan melayu tidak lagi merasa bangga melihat kejayaan orang melayu dan tidak lagi melihat kejayaan orang melayu kaya ini sebagai satu kebanggaan dan rahmat selain melihat dengan perasaan benci dan hasad dengki.Sebaliknya juga berlaku bilamana "orang kaya Melayu" tidak lagi merasa sikap kebertanggungjawaban kepada bangsa sendiri dan melihat orang bawahan dengan pandangan sinis.

    2. FASA 2 " CREATING HATRED TOWARDS PERSONALITY & PARTY"
    Yang jelas berlaku dalam UMNO sekarang bilamana terwujudnya kebencian terhadap pemimpin dan sesama sendiri dengan menzahirkannya secara terbuka.Antara yang jelas untuk kita lebih faham ialah:

    a) Kebencian kepada pemimpin ( hilang tawadduq)
    b) Kebencian sesama sendiri dari hasil perbedaan pendapat dan kerana berbeza warloard dari hasil pertembungan pemilihan dalaman parti.
    c) Hilang keyakinan kepada parti dan hilang keyakinan untuk terus memperjuangkan parti.Lebih mengerikan bilamana ia menjadi agen pengkhianat dari dalam parti mereka sendiri(adakah wujud golongan ini?)

    3. FASA 3 " KIPNAPING THOUGHT OF UMNO MEMBERS"
    bilamana :-

    a )"Orang UMNO" seolah2 sudah bersuara seperti pembangkang.
    b ) Menggunakan dan menguasai media sosial UMNO untuk mempromosikan serangan dan fitnah terhadap UMNO sendiri tanpa ahli UMNO sedar bahawa mereka merupakan barisan serangan yang telah di tawan oleh pihak2 tertentu untuk membinasakan UMNO seakan dipukau atau kerana kejahilan dan keangkuhan mereka sendiri atas alasan kononnya alasan menegur parti kerana sayangkan parti sebelum ianya parah dan rebah walhal mereka ini sebenarnya sedang mengkritikalkan parti mereka sendiri..

    4. FASA 4 "PUBLIC ANXIETY"
    bilamana kerisauan, kegusaran dan rasa cemas rakyat terhadap satu institusi yang mewakili kekuatan majoriti Islam Melayu khususnya dalam institusi kewangan dan "rezab melayu" melalui beberapa cara :-

    a) Mencetuskan rasa ragu dan sangsi pencarum atau penyimpan akan kredibiliti dan kemampuan institusi tersebut dengan tujuan melumpuhkan ekonomi Islam Melayu.
    b) Mempromosikan dan menggembar-gemburkan akan kesilapan dari sesetengah keputusan yang kurang cermat oleh pemimpin.
    c) Fasa 4 ini akan lebih senang dan tuntas di selesaikan bilamana fasa 2 & fasa 3 tadi berfungsi dengan baiknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro...jawapan siapa peranchang ada dalam al-Quran..iaitu orang yang "dimurkai" dalam surah Al-Fatihah iaitu YAHUDI laknatullah..Pelaksana kerja kotor dan lichik ialah agen2 Evangelist DAP dan chai2 dalam PKR serta chai2 lain..

      Delete
    2. TED POYOLOGY MANOFF

      Nasib baik la ngko bgtau, kalo tak aku tak.tau..Pandai larr ngko ted..bole la bina tamadun

      Delete
  7. KESIMPULANNYA:

    siapakah mereka ini yang menggunakan formula strategi sebegini rupa sehingga menimbulkan segala permasalahan sebesar ini dalam sejarah Malaysia. Pemimpin saling berserangan. Warloard mula menonjolkan kekuatan sendiri.

    Institusi kekuatan Islam Melayu di fitnah.FELDA( berlaku di PRK Rompin) hilang keyakinan peneroka yang mendapat rezeki berzaman dan berkurun beberapa generasi.Lembaga Tabung Haji(TH) sudah hilang kredibiliti dengan jolokan menggunakan duit bakal jemaah haji untuk (bailout) satu syarikat milik kerajaan 1MDB.

    Ini semua merupakan rentetan perjalan perlaksanaan satu strategi menghancurkan kuasa Islam Melayu di Malaysia. Ianya dilakukan bukan setahun dan ianya dirancang dengan teliti dan tuntas dengan jangkamasa tertentu. Siapa mereka?

    Adakah pihak ini merupakan salah satu parti pembangkang dalam Malaysia?

    Adakah mereka ini merupakan sebuah kaum yang sememangnya tidak akan berdiam diri bila melihat kekuatan Islam Melayu yang cuba diruntuhkan tetapi masih gagal?

    Adakah mereka ini merupakan sebuah agama yang sememangnya telah bermusuh dengan Islam selama berkurun?

    Justeru itu saya dengan rendah diri untuk mengajak rakan dan sahabat untuk terus istiqamah dan tawadduq dalam mempertahankan Islam Melayu yang masih berkuasa tatkala ini untuk terus menjadi asas dan teras kepada sebuah kejayaan negara.Ahli UMNO seharusnya meningkatkan jati diri untuk mempertahankan parti.Dalam ketika kita diserang seharusnya kita meminimumkan apa jua perbezaan antara kita ahli parti.Warloard harus menjadi pendamai kepada sengketa kedudukan.Satukan niat.Satukan cita2 untuk terus menjadi ahli yang memberikan kekuatan kepada parti yang kian layu.Gadaikan amarah.Gadaikan ego buat sementara waktu.Persetankan kepentingan peribadi...

    Hj Hadi dan TG Haron Din masih mempertahankan Perdana Menteri kerana mereka faham, mereka look the tree, not the wood.

    UNTUK KITA SAMA-SAMA MENEPIS SEGALA DAKYAH DAN FITNAH YANG AKAN MENGHANCURKAN AGAMA DAN BANGSA KITA...

    ALLAHUAKBAR!!!!

    WASSALAM...


    artikel dipetik dari blog yang inginkan perdamaian.. bukan blog yang mewarisi sifat2 iblis yang suka anak Adam bergaduh dan berbunuhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak copy paste...lebih baik kau cooy paste satu buku bawa je sini..

      Senang je nak berdamai...pemimpin lemah perlu berundur...bagi pada pemimpin baru...tengok muka pemimpin lama, orang dah menyampah..orang dah tutup tv, dah tukar channel...

      Sedarlah...

      Delete
    2. Tu top TV?....Chai oh Chai. ...ko ni putus fius ke ape

      Delete
    3. Ted Poyology Manoff,

      Ngko ni bangang ke ape

      Delete
  8. Berani kerana benar,
    Takut kerana (?)

    Seperti dijangkakan, cai Najib dah buat 1001 alasan, mereka sanggup perah otak untuk jadi pembohong dan penakut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senget la mamat ni
      Apa benda yg benarnya?
      atau jiwa korang yg sakit.
      Sikit2 cai Najib...cai Najib..

      Keras hati, suka permusuhan.
      Biar Allah SWT bagi pengajaran dan gagalkan segara usaha2 korang dan ketua2 korang yang tak henti2 mengapikan dan mewujudkan permusuhan dan fitanh kepada kepimpinan negara.

      Sudah luar biasa dan menjelikkan situasi sekarang ini bila seorang yang sudah pencen sebagai PM, umur sudah 90 tiba2 mengajak dan mencabar PM skrg debat?

      Memalukan dan menjatuhkan maruah seorang negarawan.

      Dengan debat boleh hapuskan kemiskinan?
      Dengan debat boleh naikkan ekonomi ke?
      Dengan debat boleh hapuskan masalah ke?
      Dengan debat boleh kayakan orang Melayu ke?
      Debat boleh selesaikan masalah negara ke?

      Siapa yang perah otak sekarang ini bersungguh2 untuk jatuhkan PM Najib?

      Muak dan meloyakan.. gerakan yang penuh dengan muslihat ini.

      Semoga Allah SWT selamatkan kepimpinan Najib PM dr fitnah dan kejahatan, diperbaiki kelemahan dan kekurangannya memimpin Malaysia..

      Sesungguhnya Allah SWT Maha Berkuasa, bukan Mahathir atau Pakatan Rakyat.

      Marilah kita bersatu minda, mempertahankan UMNO, kelemahan diperbaiki secara mesyuawarah, PRU14 semakin dekat.

      Wallahualam.

      Delete
    2. Ini agaknya komen sampah yang KD maksudkan..
      Dah jadi cai najib lepas tu malu pulak nak ngaku...aku cai madey tak malupun..jadi cai di pihak yg memperjuangkan kebenaran apa nak malu dan marah...
      Jadi cai hilangkan duit memanglah malu..
      Saolannya simple...mana duit tu? Tak payahlah nak pot pet panjang2...sampah tetap sampah.

      Mahathir ditanya...dia hanya jawab...bolehlah sikit2 kalau nak debat...ertinya dia bersedia...bukan mencabarpun...
      Saolannya?...Najib bersedia atau tidak?
      Jika Najib ditanya kelak? Apa jawapannya...gelagat cai Najib menunjukkan jawapan seolah olah mereka sendiri tahu Najib tidak berani????

      Yes debat akan mengurangkan kemiskinan...sebab..debat akan menunjukkan pemimpin yang lemah...perlu berundur.

      Delete
    3. Kita memang menyeru ke arah penyatuan ahli umno seluruhnya tetapi pemimpin yang lemah perlu diundurkan untuk penyatuan baru yang lebih kuat.
      Ini antara madey dan najib...salah satu mesti berundur...madey sudahpun berundur...giliran najib pula...kenapa susah sangat nak letak jawatan demi parti dan bangsa?
      Tanpa Najib..orang lain tak pandai ke?

      Satu saolan - mana duit tu?

      Delete
    4. Maddey punya logiknya tahap longkang. .kamu mesti ikut aku..aku dulu pon letak jawatan kamu pon kena ikut aku letak jawatan..Maddey oi Maddey oi

      Delete
    5. Ted...tanpa longkang...air busuk tidak akan mengalir..

      Sebesar mana pun pembangunan, semaju manapun negara, sistem saliran longkang dan perparitan memainkan peranan yang cukup besar.

      Lebih mulia kerja seorang pencuci jamban dengan gaji RM900 daripada menjadi pemimpin korup dan songlap.

      Delete
    6. Aik. .Maddey salahguna kuasa@songlap tolong anak dia dulu tu bukan longkang ke?

      Delete
    7. Ted...saolan tu KD minta cai najib pass pada Najib untuk tanya direct pada Madey..

      Ko agak2 mcm mana...

      Delete
    8. Tuan tuan anonymous semua..

      Kalo ted poyology bgtau...kena la percaya dia ni pembina tamadun tauu ( dia sendiri yg declare ,)..dia punya rutin simple jer..da bangun tifo, dia bg ikan dia makan , lpad tu dia bins tamadun..ader masa senggang dia akan.bagila komen komen derasology dan bebalogy kat blog KD blog lain yg pro tun m

      Delete
  9. Celaka blog KD ni ko gelar org yg bertanya balik isu Tun Mathir bailout company anak dan sedara Siti Hasmah tu sebagai 'cai'?
    ko mewakili puak mana sebenarya? Suruh Madeay buat parti baru takpun join parti KADIAQ spesis sama mcm Madey Keling tu klu dh terlalu kurang ajar dan tak boleh patuh dengan kepimpinan UMNO.

    Apa kau rasa mulia sudah ko menjadi pengadu domba? Ko tu bkn stkt cai Madeay tua kutuk tu tp sudah bersifat ANJING suruhan spt mn gelaran talibarut zaman sebelu merdeka, Anjing Penjajah!

    ReplyDelete
  10. citer panjang2..isi takde

    penat menaip kat keyboard

    soalan senang jer > duit 1MDB tu kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok .. pi tanya PRIVATE ACCOUNT COMMITTEE dan Audit la ...bila tanya Najib nnt Najib jawab dengan kemas dan BERGAYA siap dengan full detail nanti ko kata Najib manipulasi pula detail2 tu... lu orang semua serba tak kena..ko , chai2 dan Maddey mau apa sebenarnya? Longkang betullah level korang ni termasuk Kakbedah Chipap Chapoi

      Delete
    2. Oooo PRIVATE ACCOUNT COMMITTEE... aku ingatkan PRIVATE JET NAKMATI... bunyi dekat dekst jer tu...

      Sempat ke Najib nak bentangkan semua itu...atau dah hilangkan diri.

      Saolannya...mana duit tu? Berani debat ke tidak? Gokus pada dua saolan tu...jangan nak elak jawab...

      Delete
    3. Fikir ikut kepala hotak jngan fikir ikut kepala lutut.emosi yg marah tidak membantu.kebanyakkan project 1mdb masih didalam perlaksanaan jadi buat masa ni income belum nampak lagilah.Dan ko KD ko ni memang pengandu domba tulin dua tiga bulan kebelakangan ini takdak lain topik tiap2 hari madey itu madey ini arrr borring cuba laa sekali sekala kau tukar topik.

      Delete
    4. TED POYOLOGY MANOFF

      Najib jawab kemas dan bergaya..tang mane?!..kalo stakat bg jawapan kat tv3 ( itupun da direkod awal )..yg menanya pun macai belaan..tang mane yg bergayenyer tuh..try tengok one to one dgn tun m ..live..ader.berani..kite tgk.bergaya ker atau berterabur..

      Delete
  11. Tekanan demi tekanan yang Dr M kenakan menyebabkan timbul pertanyaan dan keraguan mengenai keikhlasan dalam membuat teguran itu…selama ini kita diamkan tetapi setelah keterlaluan, kita semak semua kenyataan lalu yang yang rupanya seiring dengan cara pembangkang dan pengkhianat lain…
    (Oleh rmf).. Nathaniel Tan, pembantu khas Datuk Seri Anwar Ibrahim sejak dari tahun 2007 “Dia (Nat) pernah menjadi Setiausaha Eksekutif kepada Pengerusi Foundation for the Future iaitu Anwar Ibrahim…“Selain membantu Tian Chua, dia menulis dalam Malaysiakini dan dipercayai masih berperanan dalam sebarang program “educating Malaysia for democracy” yang dibiayai oleh CIA,” ulas The Unspinners…Many people are throwing about words like ‘tactics’, ‘strategy’, ‘Mahathirism’, ‘racial and religious incitement’, ‘strengthening Pakatan Rakyat’, etc, etc… I did this because, like so many others, I wanted to concentrate on the big picture. I desperately wanted a Malaysia free of Umno... For too long now, I think Anwar, PKR and Pakatan have become convinced that they can get away with murder, because they believe those of us who hunger for change simply have no other options… This story suggests that we are on the edge of a crisis; that forces linked to former prime minister Dr Mahathir Mohamad are looking to dethrone Prime Minister Najib Abdul Razak, and instigate an era of unprecedented racial and religious strife…
    Kalau ini tidak benar, tiba giliran Dr M untuk menjawab apa yang terselindung kerana ianya berkait rapat kepada agenda jahat yang paling besar… AIDCNews – 15/08/12 – Seorang pembaca meminta kami menyiarkan semula tulisan ‘Angela’ berkenaan lingkaran Anwar Ibrahim dengan Jesuit, Freemason dan New World Order (NWO) yg pernah disiarkan di sini..“Nanti orang keliru dengan mengatakan Anwar hanya terlibat dengan Freemason (zionis), sedangkan Anwar juga terlibat dgn Jesuit (Kumpulan Jesus)… ini berkaitan Jesuit-Yahudi-Freemason Illuminati New World Order.
    .. Shen Yee Aun (SYA) bekas Setiausaha Pemuda Sosialis DAP Klang mendedahkan jika Anwar Ibrahim, BERSIH, SUARAM dan Malaysiakini ditaja oleh National Endowment for Democracy (NED), maka DAP pula ditaja oleh Socialist International.. kaitan atau rantaian belakang tabir puak pembangkang ini ialah organisasi pro-demokrasi di Amerika Syarikat dengan tali barutnya di Malaysia..segalanya ada dalam media alternatif dan bukanlah lagi satu rahsia..malah satu buku setebal 131 halaman telah dihasilkan oleh organisasi AS itu sejak 2009..rupanya sudah habis seluruh pelusuk negara mereka redah untuk mengajar rakyat bagaimana hendak menolak BN.
    ..dalam bab Dominionism and ChristianZionisme in Malaysia, Ian Buchanan mendedahkan statistik sebanyak 70% penganut Kristian di Malaysia adalah Evangelis. Gerakan Evangelis ini dipengaruhi agenda global imperialis barat dan Yahudi, fahaman mereka adalah Christian Zionism dan Dominionism. Walaupun tidak semua Evangelis di Malaysia berfahaman ekstremis begini, tetapi trend yg meningkat saban tahun membimbangkan..

    ReplyDelete
  12. debat buang masa jer. apa tujuan nyer. nk memanipulasi minda pendengar. last2 org melayu berpecah bbelahh. mat saleh nk debate, kita pon nk debat. tapi mat saleh bila selssai bleh siap pergi pub minum ssame. tapi melayu huhahuha tk kmane. gaduh jer lbh. buang masa.

    ReplyDelete
  13. Hang da hj atau umrah ke? Klu blum cpat2 le pegi mta maaf ngan Allah tu..kalau da pegi, cpat2 ler bertaubat sebelum nafas terakhir...

    Yg hangpa crita ni pasal hubungan tun dgn Allah... bukan dgn sesape...ingat!!!hangpa2 smua dok keji org g dan balik umrah...

    ReplyDelete
  14. 22 thn perintah, lebih 10 tahun da bersara tpi org yg dok sebuk kata tun m x betul dan macam2ni x plak dpt buktikan walau 1 pun ya...

    Smada tun m mmg bijak atau pun yg dok kutuk dia smua ni terlampau bangang... cakap berdegar2 1 haram pun xde...siap kutuk org balik beribadat dr mekah lagi....

    ReplyDelete

PM SELEBRITI

Setakat ini apa berita yang ada nilai ekonomi dari Anwar...