Thursday, May 21, 2015

UMNO PATUT BERSYUKUR KERANA MASIH ADA ORANG YANG ADA OTAK

Isu rakaman ucapan Muhyiddin dalam satu majlis kelolaan Zahed Hamidi yang didedahkan kini memperlihatkan betapa tidak rasionalnya sesetengah pihak yg lebih mempertikaikan si perakamnya berbanding isi ucapan Muhyiddin yang tepat ke batang hidung Najib.

Persaolan kedua..apa yg mereka takutkan sangat? Sedangkan Muhyiddin kata, dia hanya takut pada Allah sahaja...

Orang UMNO patut bersyukur sebab masih ada orang UMNO yang masih ada otak seperti Muhyiddin.

Jika ada seorang lagi Naib Presiden bersuara...Najib sudah tahu kapal bugisnya sudah dimasuki air..

Yang jahat dan khianat ialah mereka yang merupakan mastermind tetapi masih bebas. BOD sekadar kambing hitam.

49 comments:

  1. Aii KD sudah puji kepimpinan UMNO..Kita sama2 tengok berape lama bertahan...

    ReplyDelete
  2. Betul kata anda penulis. Yang Hak Itu akan Tegak Berdiri Yang Batil itu akan tersungkur. Kalau TPM pun dah masuk gear 4 apa lagi yang lain Pak-Pak Menteri Umno dan ahli-ahli majlis tertinggi UMNO . Tunjukanlah pada semua ahli UMNO dan rakyat malaysia yang lain bahawa anda semua berjuang demi agama bangsa dan tanah air. Jangan jadi bacul untuk menyokong pemimpin yang membawa rebah. Walau sebaik mana pun PM tunjukan untuk membetulkan perkara yang berlaku. Yang nyata Imejnya umno telah tercalar teruk dan begitu sukar untuk memulihkannya melainkan beliau sanggup mengorbankan jawatanya demi parti UMNO.

    ReplyDelete
  3. Hidup Muhyidin, bersihkanlah dosa anda & dosa UMNO selama ini..


    Singkirkan Najib & lantiklah semula MENTERI2 baru yang lebih LAYAK.


    Rakyat benci Shaberi Cheek, Menteri Ayam, Maslan yg terang2 menipu RAKYAT majoriti..

    Dah lah menipu, buat muka tak malu pulak, ingat Rakyat mendoakan NERAKA untuk anda.

    Balasan Allah di Padang masyar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuhan suruh buat elok2 doa masuk shurga hang pulak doa masuk neraka..emosi boleh emosi kita manusia. .marah boleh marah kita manusia..sokong sapa2 kita boleh sokong kita manusia..tapi doa masok neraka takda dalam Quran..hang nak confused orang atau nak confused diri sendiri? Kami Rakyat tak faham la

      Delete
    2. Kami Rakyat nak najib berenti!!

      Delete
    3. Syaitan musuh kita yg nyata.. syaitan berjanji berusaha agar kita masuk neraka. Kenapa kita bekerjasama dengan syaitan.


      Sepatutnya kita doa kebaikan, doakan kita semua mendapat petunjuk dan hidayahNya.

      Delete
  4. Bab ni aku sokong TS Muhyiddin tp bukan suruh derhaka pada Najib.
    Sbb bila derhaka. esok2 naik Tuhan akn dtgkn penderhaka yg sama juga untuk jatuhkan TS Muhyiddin
    So, bagus retreat program tu, cuma nk betulkan Najib perlu guna tatacara yang berhemah.

    TS Muhyiddin mmg smart guy dan tegas, cuma bersabar dan doa untuk mudahkannya jd PM bila sampai masa.

    Tapi aku harap Tun tak buat hal lagi.. sebab gaya Tun pun kadang2 meragukan..

    ReplyDelete
  5. Asyik harap tu dan ni untuk jatuhkan Presiden dan PM secara gertak-mengertak jer.

    Mula-mula kata Sarawak Report, lepas tu BSI, lepas tu :TH, lepas tu KWAP, lepas tu Deutz Bank, lepas tu Pandikar dan yang terbaru rakaman Muhyideen.

    Panglima Bugis dan perahunya tak tenggelam pon. Steady jer pelayarannya.

    Nampak bodoh dan bangang jer kalian semua yang harapkan sangat Mahadey buat sesuatu.

    Kan dah kata, Mahadey tu dah nyonyok, asyik merepek jer macam orang tua yang tunggu nyawa padam. Macam mana Mahadey ni nak melawan Pendekar Bugis? Asyik lupa, tak ingat, kena semak fail apabila kena korner baring?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ' panglima bugis dan perahu steady jer pelayaran'..kahkahkahkahkshkahkahkah..kalo steady nape membohong dlm parlimen???..kahkahkahkahkahkahkah..mula mula duit cash dlm bank singapore, kemdian kate bukan cash tapi paper asset, la ni ahmad husni pi bubuh garam kate dlm bentuk unit pulakkk!!...kahkahkahkakahkshkah..
      Steady mmg steady larr..steady menuju ke gaung...kahkahkahkahkahkahkahkah!!!!

      Delete
    2. Mana Ted Manoff dan kuncu2 yang seangkatan & sewaktunya?

      Listen to me now & listen me good. Stop your foolish nagging like a stupid dude.

      At last by virtue of Muhyddin's admission, the truth prevails. Billons were mysteriously lost & spent unwisely by scoundrels without the knowledge of the DPM and the cabinet ministers.

      Both Najib & TDM committed bail out. Nevertheless, Najib did it in discreet manner and only made it known when blown out of proportion. Unlike Najib, TDM tabled his initiative in the cabinet ministers meeting for mandate. There was no secret or hidden agenda as the immediate following day became the headlines splashed over at every newspaper and media news report in the country. Money spent for the NS Highways, Twin Towers, Penang Bridge, Putrajaya, LRT railways, etc are worthy and recognized world class and regard as proud heritage and legacy of the nation for a long long time

      That demonstrates how industrious and determine but transparent Tun Mahathir was. He is the best thing ever happened to us and by the graciousness of Almighty Allah, he is still surviving with good health and charisma to protect the well being of the people and the country.

      I simply love & respect this grand old statesman.

      Delete
    3. idiotic guy.. transparent Tun Mamak? puihhh... ..
      mcm bagus sgt ckp engeliss suruh org bace posting..rupenye nk suh jilat keling expired tu.... ini spesis2 madeyy jugak.. tk boleh idup org Malaysia ni kalo xde engeliss.. kah..kah..kah..

      Delete
    4. Ashek2 chari Ted Manoff..ashek2 chari Ted Manoff? Kenapa ye? Kenapa? Aku tau le Kechik2 dulu ko pi ngaji Bahasa Inggeris dengan Madey Keling tu.. tu yang bertenaga sangat dengan English language..sama macam Madey Keling dok promote English supaya boleh maju..jenis jiwa lemah..bahasa sendiri di lempar bahasa orang dijulang. ..tang mat Saleh pakai tisu paper chuchi taik di pungkok tak ikut..pi ikut pula Chara Melayu chuchi taik di pungkok. .lu sahih demam la

      Delete
    5. Anom 11:45 AM & Ted Msnoff.....

      Teringat saya zaman sekolah rendah tahun 1960, cikgu Mrs. T. Ambrose mengajar nyanyi..... 'London bridge is falling down..falling down..falling down'.
      Hari ini dalam sejarah saya nyanyikan semula...Ajibghor is falling down..falling down..falling down. Bolehkan..?? Tentulah boleh sebab Malaysia Boleh..!! Yang tak boleh kan 1MDB & 1Malaysia sebab rakyat marsh & reject. Pakai nampak Najib & si Semah dah tak dapat titon lena, asyik ngigau dan terkencing-terkencit due to guilty conscious.

      Delete
  6. UMNO adalah parti keramat org melayu..sbb itu jika pemimpinnya berkhianat utk kepentingan juak juaknyer sajer dan mengenyangkan tembolok sendiri dan suku sakat ..dgn sendirinyer pekung busuk terbongkar terburai satu persatu...
    Buat masa skrg hanya antara TSMY atau KU LI shj pilihan yg jelas utk menggepalai parti dan ketajaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp Madeayy nk hapuskan keramat utk kasi pada keluarga kroninya...
      Madeayy akan restu kot ketika ni untk naikkan Muhyiddin SAMA seperti dia tnjuk sokongan pd Anwar untuk jatuhkah Tun Ghafar.. (bijak belit keling ni..), kemudian sokong Pak Lah paling singkat untuk, kemudian sokong Najib sungguh2 utk jatuhkan Pak Lah...

      Now.. TS Muhyiddin pulak Madeay kasi thumb up... sedangkan Najib tak hina dan tikam belakang Pak Lah ketika Pak Lah diserang bertubi2...

      Apakah TS Muhyiddin seronok sgt skrg? mau terperangkap lagi mcm mangsa2 sebelumnya?

      Bodoh jugak TS Muhyiddin kalau menari ikut rentak Madeay Keling nihh.. sbb next Madeay akan matikan karaektor TS Muhyiddin pula.. tak mustahil bukan?

      Jadi UMNO bkn parti keramat org Melayu.. tp parti rejim Madeay Keling.. kalau telunjuk kakinya tak dituruti.. Jawa ke BUgis ke.. Banjar ke.. Keling takde takut maa... kasi cantass laaa..

      kah..kah..kah..kah... Melayu mmg bodoh utk dibodohkan doleh Keling, Portugis, Belanda, British, Cina.. Bangla.. kah..kah..kah...

      Delete
    2. Kehadapan
      Macai Penyapu, Tetap Dan Berpencen Ah Jib Gor

      Seperti biasa rutin macai penyapu mengantar komen maki hamun tdm sebanyak.mungkin sbg sebahagian dr terapi penyembuhan penyakit jiwa kacau nyer yg.kronik..
      Macai penyapu tak dpt menerima realiti, ahjib gor akan belayar terus takkan kembali...kikikikikikiki!!.. kipidap pegang penyapu cai....huhuhuhuhuhuuu!!!

      Delete
  7. Ku Li Menteri kanan, Muhyidin Pm, Anifah Aman TPM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang kena tanya Mahadey dulu, setuju ke tidak. Lepas tu tanya berapa lama boleh kekal kat jawatan. Kan dah biasa, goblok.

      Delete
    2. kah..kah..kah TS Muhyiddin ni mcm cerdik tp GOPOH..
      Madeay dh siapkan 'fail2 khas' Muhyiddin dr skrg.. nanti fail2 tu akan terbuka.. bila Muhyiddin pandai2 nk aturkan negara tanpa ikut selera MAdeay..

      kah..kah..kah.. aku suke tgk Melayu2 bodoh dr UMNO dan PAS ni.. akal sejengkal tp lagak cm sebatu.. org Melayu ni suke dgn retorik.. propaganda.. MAdeay dh study kebodohan otak Melayu.. The Malay Dilemma.. kah..kah..kah..

      Delete
    3. teruskan bermimpi bro...

      Delete
    4. Tu je 3 perkataan ayat ko? Lemah..longlai. ..pandangan dia disokong dengan pengamatannya terhadap strategi hanyir Madey Keling selama hari ini..ingat story simpan duit berguni2 dalam pejabat balachi Madey Keling..apa jadi kes tu? Di tutop. .Najib yg tutop ke? Muhyiddin yang tutop ke?

      Delete
    5. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      Yg konfem hanyir tu bau mulut ngko..sehanyir ikan yg ko jual tu..
      Org tak ader nyer nak sebok psl hal tun..ko komen berkoyan koyan burukkan tun..org tak ambil pusing..org cuma nak tau biler si penakut bini tu nak berenti..komen keturunan par** anak hindu sikit pun tak jadi.kudis...

      p/s: ko tengku ker tengkurak ker..takder org KESAH...

      Delete
  8. Kalo tanya Mahadey, susunan yang paling baik semestinya

    Mahadey- Menteri Kanan

    Muhyideen- Perdana Menteri Sementara

    Mukhriz - Timbalan Perdana Menteri merangkap Perdana Menteri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo tanye Machai, susunan dia cenggini

      Najib - PM/ Menteri Kewangan/Menteri Wanita , Keluarga & Masyarakat/Menteri Luar & Dalam Negeri/ Menteri Pelajaran SJKC

      Ahmad Maslan - Menteri Retorik, Propaganda & Sampah

      Hassan Malek - Menteri Ayam Itik Ikan Lembu & Kerbau

      Shaberi - Menteri Informasi Telefon, tiang telefon.& tiang letrik

      Machai jawatan sama - pegang penyapu

      Delete
    2. Kah..kah..kah.. machai keling..merepek sungguh.
      angkara sakit hati pd Najib..
      esok lusa Muhyiddin pula kena...
      lu tgk laa.. Madeayy punya hati perut.. tak lari jauh maaa.. kalo umo 40 xberubah jgn harap lah umur reput 90 tu die nk jd baik...

      Delete
  9. Berpandukan Tajuk diatas, adakah ia suatu perakuan bahawa yang lain tak ada otak adalah Zombies?

    Manusia semua memang ada otak. cerdik atau tidak jer.

    ReplyDelete
  10. Cuma yg kita pening kepala bila negarawan mengulas isu semasa dah tahap politik jalanan.

    Isu keselamatan sabah kerajaan tubuhkan Esscom malah petrronas akan membina pelantar minyak sbg pertahanan.Yang menjadi kesedihan dikaitkan dgn pembelian jet.
    Nasib tidak dikaitkaitkan dgn rambut rosmah.
    Isu sabah memdedahkan bagaimana marahnya Tun M. Agak2 siapa yg tidak boleh tido ini Tun M ke atau Najib?

    ReplyDelete
  11. Ramai di sini bukan ahli UMNO @ tidak berjiwa umno, tidak menghayati umno dan tidak mencintai UMNO khususnya yang emosi tentang Mahathir. Faktor utama mereka membenci Mahathir kerana mereka tahu pru13 MASIH TEWAS DISEBABKLAN mAHATHIR DAN pru14 AKAN SELAMAT JIKA umno DENGAN KATA mAHATHIR, INSYAALLAH.

    Orang UMNO tidak benci Najib jauh sekali nak bodek Mahathir, sokongan atau bantahan berdasarkan tingkah laku dan perbuatan pemimpin jika lari dari etika perjuangan yang bersandarkan Islam dan Melayu, bangsa dan Negara.

    Oleh itu jika ada komen memburukkan Mahathir ia sekadar sakit hati musuh UMNO, musuh UMNO adalah musuh Islam dan Melayu (PAS gagal dalam perjuangan ini). Dan jika UMNO lemah - selepas ini orang Melayu dan Islam akan jadi seperti pelarian Rohinggya.

    Kesultanan Melayu dan pihak keselamatan walaupun bengteng yang kuat dan terakhir tetapi tipu daya musuh mampu melemahkan mereka. Kuasa luar sedang menanti kelemahan politik kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen sakit hati, kutuk maki Najib tu pulak kira mcm mana bro?
      lu mabuk ke bro.. Najib PM yg sah skrg..
      PM dan Presiden UMNO.. kutuk maki mcm tak hingat Tuhan.. ok plak? itu ke UMNO style yg ko nak?

      Asal bukan Najib?
      BG aku asal bukan Keling dah ok.. aman dunai UMNO
      sbb keling ni lah UMNO rosak berkali2..sampai ke hari ini..

      keling tu ajar UMNO dgn rasuah..spy org sokong UMNO krn wang.. pangkat.. projek.. zaman siapa yg ajar begitu? Zaman Tunku.. org UMNO londehkan gelang, cincin emas, golok gadai tanah untuk berjuang... zaman Tun Razak org2 UMNO diberi ilmu supaya cerdik.. zaman Keling.. org Melayu di ajar RASUAH.. TIKAM BELAKANG.. BETINA.. begitu susah nk hapuskan..

      Itulah Hikayat Malay Delima yg hasilkan KELING TUA tu...
      sorry to say.. machai...

      Delete
    2. Ya pemimpin datang dan pergi ikut tertib dan saluran budaya tersusun UMNO..
      bukan ikut telunjuk kaki KELING Tua tamak haloba hasad dengki tu
      Kita takmau seseorng pemimpin perlu ada justifikasi dengan BUKTI yang jelas..
      bukan sepak terajang maki kutuk hina mcm pemimpin kita tu sampah atau najis... itu bangang namanya dan takkan berkat pun UMNO jika ikut telunjuk kaki MAdeay..

      So skrg ni macai mcm ko mengelupur guna sandaran mcm2.. 'pemimpin datang dan pergi' lah.. 'umno parti keramat' lah.. semata2 nk pujuk org lain sebodoh ko dan KD mengikut telunjuk kaki MAdeay Keling tua tu..

      so rosak hancur UMNO dgn cara Keling tua tu.. sorry takmau aku ikut jejak langkah Keling tua yg ama gaya iblis hasut anak2 Adam supaya bercakaran..

      Delete
    3. Kehadapan,
      Macai Penyapu, Tetap Dan Berpencen Ah Jib Gor

      Kalo TDM tu perasuah, najib yg bijak laksana membontot TDM berpuluh tahun tu buat ape?...
      Yg ko mencacai ni bagai tak sudah.ni kita camner plak?.

      p/s: sorry to say...ngko sampah...huhuhujuhujubuuhuju!!

      Delete
    4. Kpd AnonyMOUSE pro Najib...

      Saya lebih rela pemimpin Islam berketurunan DKK (darah keturunan keling) dari Melayu pengkhianat yg tunduk akur dgn telunjuk Zionist yahudi, amerika, British & little Israel spork. Selain Tun Mahathir yg memang take dapat dipertikaikan jasanya, pedagang/nubaligh mamak2 malbari & gujerat turut berjasa mengislamkan umat Melayu di zaman pemerintahan Parameswara/Melaka yg dulunya nenganut agama hindu & budha. Fakta ini termaktub DSLAM sejarah. Lagipun wajah & roh Tun Mahathir lebih Melayu dari kebanyakan umat Melayu ITU sendiri.

      Delete
  12. hipokritnya kau kd..."orang umno tak benci najib"....yang kau dok lalak hari-hari kutuk najib apa kehal??...."jauh sekali nak bodek mahathir"....hari-hari agungkan mahathir.,apa pulak laks???.....macam-macamlah...akulah kalau begini sikap ahli parti umno ,tidak ada kesetiaa pada parti tak kiralah mader ke najib ke muhyidden ke dan lain-lain....eluklah biar umno kalah terus....aku tak rugi apa-apa,hidup macam ni jugak,kais pagi,makan pagi dan seterusnya...biar jadi abu dan arang semua...alang-alang nak jatuhkan najib,,biar jatuh semuanya sekali...lagi agak-agaknya bila itu berlaku ,siapa yang mula-mula dihadapkan kemahkamah???....agak-agak akulah tentunya bukan najib....entahlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo najib terlentang, yg ko emo sgt ni nape?!. Pemimpin datang dan pergi ..parti tetap tegak berdiri..setia pd parti tau plak ko sebut...kalo da tak bole terima najib jatuh ko duduk jer lar dlm seluar dia

      Delete
  13. Yg sokong Ah Jib Gor tu org yg tiada kepala otak...hutang 1MDB tu RM42 billlllliooooon, dah x bole bayar dah...korang ingat sikit ke....separuh dari nya dh x tau ke mana...interest setahun RM2.5 billioooon.....duit mana lagi nk cekau bayar kalau x duit kerajaan & duit kerajaan tu duit rakyat la yg yg byr GST & Tax.

    ReplyDelete
  14. kau cina rba...bukankan bangsa kamu yg banyak tipu cukai dan macam-macam tipu....duit rakyat kau barangkali....phuii!!!

    ReplyDelete
  15. TIPU TETAP TIPU DAN PENIPU NYA DISINI IALAH KANGKUNG....Cakap apa pun bukti terang pd sekitar 10mac2015, kangkung telah MENIPU seluruh rakyat Malaysia...Cuma yg aku ckit respect sikangkung ialah...DIA TIPU SIAP DIDOKUMEN KAN ATAS KERTAS....HAHAHAHA....
    AHJIBGOR ADALAH PENIPU TERSOHOR DI MALAYSIA...

    ReplyDelete
  16. Jibgor ni mcm filem p ramlee ahmad albab la..."kita kaya kanda...bisnes kita untung tiap hari kanda" (padahal bisnes merompak)

    ReplyDelete
  17. Najin penipu negara...najin penipu negara...najin penipu negara...

    ReplyDelete
  18. Ooi jibgor...wu funn ada keje kosong...try apply la...jawatan "senior manager tipumaster khianatnegaralogy" kelulusan 3.85 x 3 1/4, kebolehan: tahan maki

    ReplyDelete
  19. Kd bodoh yg lain2 turut bodoh.

    ReplyDelete
  20. Mahathir itu ibarat dah mati, orang mati, cuma dia tinggalkan wasiat dan pesanan suruh pemimpin sekarang jaga UMNO baik-baik, jangan tipu rakyat walau rakyat tak nampak, Allah nampak, bala CASH.

    Yang kau melalak membohong memfitnah pasal orang dah mati buat apa, biarlah dia di adili di alam nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibarat mati? KD ..KD...yang keluar bau hanyir dari mulut Madey tu mati apรจ pula?

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff-pembina tamadun (sendiri declare)

      Aiii..tanyer soalan pun hanyir ka?..membohong dalam parlimen tak hanyir ka?...
      Lupa larr..keturunan par** anak hin** mana paham kiasan melayu!!

      Delete
  21. Allo ted man of idiot...crita byk x yah....tipu makna tipu...cam hang biasa wat gaklah bla jual blacan hang...

    Hang x pyh crita hal org kain psl org yg hand duk sokong telah MENIPU SELURUH RAKYAT MALAYSIA...Awat bapa hang x penah ajaq ka? Yg hang duk sebuk buka2 fakta agama sebelum ni skrg mai crita la...agama mana yg suruh penganutnya nipu? Tak pun hang beragama belacan kut....padan le x blh nak defend kangkung g...bongok...

    ReplyDelete

PM SELEBRITI

Setakat ini apa berita yang ada nilai ekonomi dari Anwar...