Wednesday, May 20, 2015

Tak Salah Kalau Beri Masa Pada Najib..

Admin sudah sediakan 7 artikel lagi untuk diterbitkan berkaitan dengan Najib teapi akhirnya tak sampai hati untuk siarkan. 

1. Simpati dengan DS Najib

2. Jika disiarkan pun, komen-komen cai langsung tak relevan dengan tajuk sebaliknya komen serabut tak tahu hujung pangkal, fakta tunggang terbalik dan ada yang bertelagah sesama sendiri di laman blog ini, cukup meloyakan.

3. Sudah banyak blog lain mula bertukar angin dan menyebelahi Tun Dr Mahathir dengan artikel-artikel yang lebih bagus - kita hanya perlu baca dan enjoy.

4. Lewat kebelakangan ini pula DS Najib sendiri sudah rajin menjawab segala bentuk saolan termasuk yang tidak ditanya - just baca dan enjoy.

5. Yang lebih menarik kenyataan-kenyataan DS Najib itu jika kita rajin selak dan bandingkan, ianya berbeza dan saling bercanggah dengan kenyataan sebelum.

6. Admin percaya, buah yang cukup ranum atau ditebuk tupai lambat laun gugur juga bila sampai masanya - just wait and see.

7. Jika jatuhnya ke bumi dan bersepai - tiada siapa lagi akan peduli.



# Beberapa pihak mula memberi tekanan supaya Najib di ambil tindakan kerana didakwa berbohong di dalam Parlimen berhubung simpanan wang di Singapura yang ditebus dari Kepulauan Cayman (?) - mengelirukan !!!


33 comments:

  1. Fuhhh.. KD.. aku takut ko yg bersepai...
    ayam tak patuk..itik tak sudu.. ulat je yang hurung nanti...

    kah..kah..kah... posting entry dh meroyan entah ke mana...

    ko bace tak ape yg ko tulis... kah..kah..kah.. ayat2 seorng yg kecewa.. gagal..

    busuk hati ko KD.. moga Tuhan bg ko Hidayah.. balik ke pangkal jalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya...semoga dapat hidayah setinggi hidung Madey Keling

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      Ader ker hidayah setinggi hidung?..ajaran maner plak tu? Ini analisa cipan maner plak?
      Ko da termakan ikan busuk kut?..

      Delete
    3. Ted Manoff ni budak India beragama Hindu jadi jangan diperbodohkan oleh budak India ni

      Delete
    4. Patut ler pakai nama omputeh - ted manoff..pariah rupenyer!!!..

      Delete
    5. oh yer ker???
      kalau macam tu ted vongok ni KAPIR lar...
      so, tak payahlar sebok pasal sesama melayu ni.
      Pariah tak dialu-alukan untuk membuat komen pasal najib, pasal tun dan pasal umno! Batu api kau rupanya!

      Delete
    6. Keling idung tinggi mana nampak org idung penyet..
      maka jd lah si hidung penyet makanan si hidung tinggi..
      sbb hidung penyet otak bodoh.. tk reti pikir..
      aku kasi KLCC je ko sembah aku sampai mampos..

      kah..kah..kah. KLCC tu duit bapak aku ke kasik?

      kah..kah..kah...cer kire bape ketol hidung penyet ber bussines dlm tu??

      DEB amat2 berjayaa... kah..kah..kah.. aku kencing hangpa percaya... kelingg tuaa

      Delete
  2. Tanye Sirul.. Madeayy tahu tak Altuya tu dtg?
    Tanye Sirul.. arahan paling atassss ialah dr pejabat manaaaa...
    kah..kah..kah.. black mailed Najib... kunun.. keling mau pakai senjata yg sama.... senjata makan tuann skrg...

    umur 90 dh meleret2 tp masih nk ikut seruan iblis... kasihaannn.. termasuklah machai setia keling tua tu... KD.. harap ko esok makan ubat penenang ikut dos yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kehadapan
      Macai Penyapu, Tetap Dan Berpencen Ah Jib Gor.

      Macai penyapu ni cukup ketagih dgn blog KD...setiap entry kurang kurang 50 komen maki hamun dtg dr macai penyapu ni..hanya dgn komen maki hamun tdm saja la dpt menenangkan jiwanyer yg sakit...huhuhujujuhuhuhuj!!!

      p/s: cai penyapu ni juga satu satunyer macai yg mengaku najib ni perompak...kikikikikikiki!!

      Delete
  3. Skyhawk dn MAdeayy...

    Kunun di PBB hantam Ameeeriikaaaaa.... puihhh.. jd hamba Ameeerikaaaa jgk..

    Tidak berapa selepas digunakan, pesawat A-4 Skyhawk mengalami pelbagai masalah senggaraan dan mengalami kadar kemalangan yang agak tinggi yang berakhir dengan terkorbannya Allahyarham Leftenen Wahi bila mana jet yang dipandunya telah terhempas ke dalam Laut Cina Selatan.

    Berikutan itu, pada tahun 1989 kerajaan mengumumkan untuk menamatkan perkhidmatan Skyhawk dan digantikan dengan pesawat Bae Hawk 108/208 menjelang 1994.

    Baki 40 buah Skyhawk yang ditempatkan dibawah panas terik di Gurun Nevada tidak pernah di bawa balik ke Malaysia.

    40 Buah Skyhawk ditinggalkan sebagai alat ganti di Gurun Nevada itu telah diuruskan oleh sebuah syarikat US sendiri dan perbelanjaan pengurusannya dibayar oleh Kerajaan Malaysia setiap tahun.

    Menurut seorang General TUDM yang telah bersara pada sekitar tahun 2000 dan 2003, TUDM telah bercadang untuk membawa balik ke Malaysia semua pesawat Skyhawk tersebut dan menjualnya.

    Pegawai-pegawai dari TUDM telah diterbangkan kesana untuk melihat keadaan pesawat tersebut, mereka telah menemui pesawat tersebut dan yang memeranjatkan ialah pesawat-pesawat tersebut pada ketika dan waktu itu bukanlah hak milik TUDM!

    Segala surat menyurat yang melibatkan pembelian pesawat Skyhawk ini juga telah hilang dan pihak TUDM telah gagal menunjukkan sebarang bukti tentang pemilikan pesawat tersebut oleh sebab itu mereka tidak boleh membawa pulang pesawat Skyhawk tersebut ke Malaysia.

    Pertikaian keatas hak milik pesawat Skyhawk ini telah berlanjutan selama beberapa tahun sehingga jelas dipastikan bahawa pemilik pesawat tidak dapat dipastikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidakkah membayar harga 80 buah pesawat Skyhawk A-4PTM tetapi hanya mendapat separuh atau memiliki 40 buah pesawat jauh lebih membazir dari menamatkan perkhidmatan MiG-29 dan menjualkan keseluruhan 16 buah dengan harga RM300 Juta?

      Tidakkah dengan hilangnya hakmilik keatas 40 buah pesawat tersebut yang berharga RM8Juta sebuah itu kita juga telah hilang RM320 Juta? RM320 Juta wang rakyat yang membayar cukai?

      RM320 Juta pada tahun 1982 adalah lebih tinggi nilainya jika dibandingkan dengan RM320 Juta sekarang.

      Adakah menguntungkan jika kita membayar sebuah syarikat bagi menguruskan harta yang bukan milik kita setiap tahun?

      Dan jika didalam proses jual beli MiG-29, Tun Mahathir mengatakan yang untung hanya kroni ,dalam proses jual beli dan menghilangkan hak milik Skyhawk ini pula siapa yang untung? Rakyatkah yang beruntung?

      Nampaknya kini Mahathir mudah lupa dan bukannya Melayu mudah lupa..




      fuhhh RM320 juta.... tahun 1982... kalau skrg mau berapa belas Billion Madeay mau convert?

      Itu belum cerita pasal jet PM yg baru tu... sbnrya MAdeay dh beli beberapa biji jet zaman dia jd PM..

      Najib hanya ganti 1 jet baru.. jula 2 jet lama.. kekalkan 3 jet... MAdeayy terus menipu...!

      Delete
    2. Ya ya...Najib bijak membeli harta negara..beli yg baru tahan lama..Madey Keling kurang cherodek. .beli barang lusuh...ini lah tanda dia totok India..hang pi tengok mana ada bugis dalam Mesia ni jadi pembeli barang2 lusuh? Yang ada Hindu je ..Madey Keling masih terbawa2 dengan kehinduan dari India

      Delete
    3. Fuhh..komen membodek tahap dewa..ted manoff..najib mmg suka dgn macai macai nama omputeh ni..
      Nama omputeh muka pun biar mcm omputeh..jgn nama jet omputeh tapi muka cam selipar tat seng..

      Delete
    4. Tolong jangan dilayan budak Ted Manoff ni - anak India beragama Hindu

      Delete
    5. Tak tengok tak leh kata..bayangan muka selipar tu ada lah refleksi rupa kamu sendiri..kamu jenis species Jin buragas takut melihat yang indah dan gemar kepada wajah yang burok. .buat si Labu dan Labu2nya kamu jenis rendah diri kepala boleh dipijak2 takut kat Omputih kerana SPM bahasa Inggeris fail..

      Delete
    6. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      Laaa..ngko ni rupanyer pariaaa..kahkakahkahkah...patut lar komen komen ko kurang hajorr..pariaaa rupanyer kahkahjahkahkah....

      Delete
  4. wah wah penjilat najib seronok sakan kutuk org..

    Sama mcm bos dia..tukar nama jadi ah jib gor..dia pun sesat guna nama ted manoff...kah kah kah

    43billion tu blh bikin 6mega projek mcm putrajaya..klua dsb..tp 1mdb dan najib dpt buat apa? Gst....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg mengutuk TDM kat sini ..dua org jer, sorang pakai nama mat saleh ( cam poyo )..sorang lg pemaki hamun tetap TDM..org tua tu rilek jer..

      Delete
    2. YG kutuk najib ada 1800 org yer kat sini??
      macai agak 1800 ni boleh lawan Ketum dlu launched BLACKOUT rally tak kurang dr 40k manusia?
      1800.. kah..kah..kah... uweekkkk... madeyy n gang.. failed

      Delete
  5. Anon 2:26 dan 2:28...gud info
    Cuma mungkin sudah ada jawapan atau pengesahan.
    Tun perlu beri penjelasan, wajar elok tanya Tun jika kesempatan.
    Dalam menjawab Tun tidak mempunyai masalah untuk menjawabnya dan selepas itu sama-sama kita nilaikan.
    Harap Tun tidak guna alasan kena tunggu audit negara.

    ReplyDelete
  6. KD, selama tun mentadbir negara 22 thn, pernah ker tun mengelak menjawab pertanyaan?

    ReplyDelete
  7. Dah tau lah apa jawapan Mahadey akan bagi bila kena korna baring. Pilih salah satu jawapan beliau:

    1. Dah lama berlaku. Saya dah lupa.

    2. Bukan saya yang uruskan benda-benda ni. Ada orang lain yang uruskan. Kena chek fail dahulu.

    3. Siapa yang tanya? Siapa dia?

    4. Saya ada terima surat sulit dengan cerita tidak senonohnya perangai orang yang bertanya. Saksi pun ada.

    5. Soalan tu amat menghinakan Bangsa, Agama dan Negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini sah pecacai kuli Anwar sebab dia sangat hafal cara anwar jawab saolan.

      Delete
    2. Pulak dah..Nuar tu Raja Menjuboq. .tak pernah pon jadi rujukan. ..

      Delete
    3. Sindrom macai MAdeay.. aku betui org lain semua tak betuii..
      aku Raja segala Raja.. Raja pun aku potong taring...
      kah..kah..kah..

      MAdeay style.. dia akan layannnn org2 yg ada sisi gelap.. dia akan biar org tu gelumang dgn dosa dan kemungkaran.. then dia akan pakai balik org tu.. sbg perkakas senjata melindung dirinya..

      hangpa saja BODOH tak kenai sapa Mamak MAdeay tu... penatt oiiii.. otak Tuhan bg suruh pikir.. bukan JILATTTT..

      Delete
  8. Ciri ciri pemimpin yg sudah dijajah oleh orang asing
    1. Suka dapat nesihat orang asing
    2. Hutang dengan banyak tujusn hutang bukan utk rakyat
    3. Boros ber belanja .....belanja bukan utk kepentingan rakyat
    4. Jawapan sentiasa berubah ubah

    Najib dan anwar oranf yg sama...boneka yahudi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sama..Najib suka yang halal. .Nuar sebaliknya. .

      Delete
    2. Madeayy lg xsama..dia suka yg gelap..
      yg putih dia tak sukaaa..
      lagi satu biawak lidah mmg cabang.. tp biawak takpandai cakap engeliss..
      Madeay pandai wooooo...
      kah..kah..kah..

      Delete
  9. Masa apa lagi yg najib mau..
    Najib sudah berbohong di dalam parlimen...amat memalukan..rujuk hansard parlimen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soklan tu macai kena tanya madeyyy.. apa lg madeyy mau setelah 22 tahun jd PM kukubesi..
      skrg dh jd penasihat itu ini... umur dh mereput 90.. mau jadi org baik2 laah bukan ikut iblis.. pecah belahkan umat manusia..

      Delete
  10. Ckp sape pun blh...da bertahun2 ckp2 bodoh psl tun ni x pun jdi apa...tun ok jer...

    Yg dok komplen mcm2 issue ni blh masuk guiness world record psl berpuluh thn mencuba xpi xde hasil . Title nya "world's most dumb person".

    Yg paling TERANG ialah pariah rul dan kangkung bersekongkol menipu rakyat Malaysia kata duit cash ada d spore tpi xdak....yg ni x yah tanya sape dah...seluruh negara tau...bawa mhkamah mana pun pasti 2 ekor ni hanyut...klu kat sesetengah negara hukuman nya sangat dahsyat kerana KHIANAT/TIPU negara...

    Klu mangkuk2 yg bwa issue tun kat dlm ni stkat ckp jer baik x yah ler...xde 1 mhkmah pun nak dgr "hearsay"...mhkmah bukan utk org2 bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah..kah...kah... Madeay punya isu pun tak cukup padang nak jawab..
      jawab dulu laaa.. tak larat laaa nk tanya..
      zaman dia jd PM dulu sapa berani tanya?

      lu tanya esok pagi ada tetamu tak diundang laa berdiri dpn pintu.. jemput naik keta gelap...

      bodo.. Melayoo Mudah Lupaaa..

      Delete
    2. Kehadapan
      Macai Penyapu, Tetap dan Berpencen Ah Jib Gor

      Da agak da, separuh dari komen ( maki hamun ) dtg dr macai penyapu yg sama..yer lah..tak tenang jiwanyer yg sakit...tdm rilek jer..kikikikikikikiki...
      Macai penyapu yg declare najib perompak..yg declare nak buat repot polis terhadap tdm dibalai polis yg terdekat dgn rumah tdm, ujung2 habok pon tarak..huhuhuhuhu
      Konon.komen maki hamun dia bole buat org benci tdm..ujung2 jd bahan ketawa jer...huhuhuhuhuhu!!!

      p/s: cai ..cam biasa..sambil key.in.tu.jgn.lupa pegang pemyapu....huhuhuhuhu!!

      Delete

PM SELEBRITI

Setakat ini apa berita yang ada nilai ekonomi dari Anwar...