Thursday, July 7, 2016

MELIHAT NAJIB SECARA POSITIF

DI PAGI Jumaat yang mulia ini,  masih Syawal,  jom kita berfikiran positif.

Mahathir bagus,  Najib bagus dan lebih bagus dari Mahathir kalau Najib berundur atas moral. Untuk kebaikan ugama,  bangsa,  negara dan parti.

Berundur ketika berkuasa,  sebelum pilihanraya bukanlah sesuatu yang tidak biasa.
Tiada kemudaratan jika berundur secara sukarela. 

Berundur sebelum terlewat. Berundur bukanlah negatif,  ia juga satu hijrah.
Berundur bukan bererti salah dan kalah tetapi bererti kemenangan jati diri untuk meletak status sebagai negarawan.

Lebih penting,  berundur adalah positif, untuk kebaikan.

Tuntut dan desak juga,  lim guan eng letak jawatan,  bercuti atau berundur untuk kebaikan pentadbiran negeri !!!!

18 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus. Buang itu kodok goblok tiap kali dia masuk.

      Delete
  2. Seronok dengan berita pemimpin yg korup tapi ada yg dibicarakan ada yng tidak dibicarakan atau masih ada agaknya yg tunggu giliran utk disabitkan dengan undang undang rasuah. SPRM lepas ni sibuk buka fail daftar kes dan naik turun mahkamah. Peribahasa melayu paling popular abad ni ...HARAPKAN PEGAR PEGAR MAKAN PADI.

    ReplyDelete
  3. Encik Kluang, Bagus pujokan ini kepada Najib. Tapi takut dia alang2 menyeluk perkasam biar sampai kepangkal lengan, buat baik berpada2 buat jahat jangan sekali sebab tu beliau buat berulang kali rembat sampai roboh. Sampai muflis M'sia baru dia puas....

    ReplyDelete
  4. Dan penggantinya nanti perlu berundur sebaik saja di tuduh itu dan ini. Dan pengganti selepas itu harus buat benda yang sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan dipenghujungnya apabila semua kena berundur kerana di tuduh itu dan ini, setiap orang pimpin diri sendiri, he he

      Delete
    2. Mana boleh? Aku nak pimpin Najib pulak. Tak mahu cakap undang undang mana aku nak gunakan bila memimpin tuh.

      Delete
  5. Bukan dia peduli, Bang. Rosy dah pegang dia. Mana boleh lepas. Mana Rosy kasi dia nak lepas jawatan. Piat telinga satu hal. Piat yang tu, melolong, Bang. Mesti tak mau punya.

    Kena pikirkan cara cara lain nakkan dia letak jawatan. SR dah keluor berita panas lagi.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setidak tidaknya dah pegang jawatan. Beza dengan boboi, belum pegang jawatan tapi dady desak soh amek juga. Dady guna macam macam termasuk SR tapi nampak gayanya desakan dady tinggal sebagai desakan. Buat boboi ianya blessing in disguise ... tak payah pikul jawatan yang dai tidak mampu.

      Delete
    2. Anon 7:37 ni mat maselan ke?

      Delete
    3. Yang sebut boboi itu ia lah apa yang di gelar Jing Projibo sebab dia dulu nya asyik mengejing orang kakaka hahaha di sana sini dalam blog protun dan projib.

      Nyata dia di bayar untuk masuk beberapa blog, bikin kacau dengan komen komen takda isi di ulang berkali kali untuk coba distract pembaca dari apa yang di tulis di pos pemunya blog.

      Macam Red Bean DAP dia tuh.

      Delete
    4. Cuba suruh admin tutup blog ni mcm depa suruh najib letak jawatan.. Xkn admin dgn rela hati nk tutup.?? Xkn nk dengar membabi buta?? NAJIB masih just sokongannya di parlimen.. Bodoh la jika majorities nk ikut ape saje kehendak nafsu minorities... Gunalah akal yg dh tinggal sikit tu bro...

      Delete
  6. Akhirnya Kluangman mengaku juga Najib bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini jugak komen Jing Projibo itu. Dia twist dan spin, mengata apa yang sebalik nya. Di suruh makan pil dia tak mahu.

      Delete
  7. kalau dah tau najib bagus buat apa nak undur?
    tun m lagi teruk ...ramai yang suruh undur...umur dh lanjut lepas 22 tahun jd pm baru nak pencen..ltu. pun masih menyebok gak nak kuasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di 923, Jing Projibo itu gunakan nama pulak. Kali ini mengarut gaban. Dia tulis aje apa dia suka, tak hiraukan sama ada fakta atau karutan. Selalu dia anarkis, macam komunis.

      Delete
  8. sebok sangat suruh najib undur apakata kau sendiri undur tutup blog x berfaedah ni....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog ini ditutup sesaAt selepas najib undur Sebagai tanda hormat dan kasih kepada najib.

      Delete