Friday, July 8, 2016

MELIHAT MAHATHIR SECARA NEGATIF

Melihat Mahathir secara negatif memerlukan fakta untuk berhujah dengannya.

Menghormatinya dan meletakannya di tempat yang paling tinggi tidak akan mengurangkan sedikitpun keberkesanan kerajaan untuk mengurus negara.

Nasihat dan teguran awalnya jika diterima,  ditangani secara berhemah tidak akan menjadi kudis api yang merebak seperti sekarang.

Suara Mahathir awalnya tidak lebih dari seekor nyamuk pencen tetapi apabila tidak dirawat umpama aedes membawa denggi yang mampu membunuh seekor gajah.

Memerangi Mahathir dengan sekadar berlandaskan 3.85 CGPA hingus meleleh dan Menteri yang dilantik sekadar Yang Kuat Bodek (YKB)  tidak akan sampai ke mana berbanding dengan Mahathir,  22 tahun sebagai PM bukan kecik anak.
Serangan semborono sekadar meningkatkan pengaruh dan kebenaran Mahathir.

Ketika Mahathir PM,  di kabinetnya belasan dan puuhan Menteri yang handal seperti Samy Vellu,  lee liong sik, Anwar ibrahim,  musa hitam,  lim kheng yaik termasuk paklah dan termasuk Najib yang pada masa itu masih mentah.

Negatifnya Mahathir bukan sahaja dia tidak mesra barat,  tidak pandai main golf,  tidak pandai bisnes tetapi masih dapat memajukan negara dengan pelbagai projek mega yang kini menjadi landmark dan keuntungan negara.

Negatifnya Mahathir dia mendahului laporan Audit Negara dan Laporan PAC.

Hari ini,  sesiapa yang boleh acces Sarawak Report Akan mengetahui apa yang ditulis dalam Laporan Audit Negara yang dulunya secara sombong dan angkuh rakyat disuruh tunggu untuk penjelasan 1MDB, sampai masa di OSA... pariah punya janji.

Samada Sarawak Report berbohong atau tidak, saman memanglah sudah tiada keberanian...jadi buka sajalah laporan tersebut kepada public untuk dinilai dan dibandingkan.

Jadi janganlah pecacai asyik terjerit terpekik melolong pasal bukti, bapa segala bukti dah terlopong dibaca satu dunia.

Apa yang negatif kepada Mahathir,  dia kehilangan segalanya tetapi kebenarannya, keikhlasannya kepada bangsa Malaysia tidak boleh "dibeli", negatifnya itu "yang mahal".









15 comments:

  1. Sedih sekali saya membaca tulisan tuan kali ini.
    Apanak buat, Cash is King!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sedih pun. Awak tak nampak pun sindiran nya. Betul Cash Is King. Tapi God Is Great. Nanti Allah SWT akan membalas dia dan gerombolan nya. Amiin.

      Delete
  2. Tak boleh nak banding Tun Dr Mahathir dgn Najib. Amat jauh beza nya. Semangat Melayu nya amat kuat walau pun dia ha nya 75% Melayu. Mcm yang akui di blog dia.

    Tapi Najib kata dia Bugis, "pendatang jugak". Dengan kata kata dia pendatang itu dia menjatuhkan maruah Melayu.

    Bermacam lagi dia tidak kuat ke Melayuan nya. Buang ISA yang membendong DAP yang anti-Melayu, anti-Islam dan cetuskan pergaduhan kaum 1969. Buat keputusan buang Akta Hasutan yang melindungi hak dan kepentingan Melayu dalam Perlembagan.

    Najib ketepikan DEB, kasi biasiswa kpd anak Cina, kaum yang terkaya di negara ini dah berpuluh puluh tahun, yang beratus jutawan Cina beri derma biasiswa dll, hingga UTAR tak mahu terima RM30 juta dari seorang jurutera jutawan Cina sabelom PRU13.

    Najib di kasi Tsunami Cina di PRU13. Kalau dia tak di ganti sabelom PRU14, mungkin UMNO dapat Tsunami Melayu jugak di PRU14.

    ReplyDelete
  3. tak perlu banding pun ... madey retired .... DSN is current PM that all period !! kerja bodoh dan bangsat nak nak buat perbandingan ... yg pasti perbuatan madey post retirement yg membangsatkan diri dia sendiri ... better go fly kite !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go swimming under the longkang.................KIHKIHKIH

      Delete
    2. Go fly kote ko la AnonymousFriday, July 08, 2016 10:02:00 PM

      Delete
  4. Anon 10:02, cuba explain sikit di mana bangsatnya untuk bertanya saolan dan kenapa si bangsat itu tidak menjawabnya.

    Laporan Audit Negara bocor.. Satu dunia tahu siapa bangsat bangsatnya.

    Jangan jadi pariah kalau setakat nak kata go fly kite, dah outdated.

    ReplyDelete
    Replies
    1. madey n protun yg outdated dah gameover lama dah .. go fly kite !!

      Delete
  5. Semuga ALLAH bersama Tun.

    ReplyDelete
  6. Apapun ds najib tak akan mampu bertahan lebih lama.
    Skandal 1mdb kes internasional..luar dalam negara nama najib razak didahulukan dan jho lo diutamakan.

    Beza dgn hal ds anwar..kes dia hya dlm negara sahaja. Luar negara dia masih bebas segalanya..tapi najib?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lah tu... spin fitnah je lah tu .. go fly kite !!!

      Delete
  7. go fly kite kata cannot banding dng najib...of course TM tak ada tandingan especially wt penyangak and bangsat macam najib...
    ooi kalau ada teloq pie lah saman ...
    satu dunia dah baca latest news on penipuan 1NDB...mana nak sembunyi lagi ???
    pie mampuih laahhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pegi mampusss .. PAC dah keluar that it ... go fly kite !!

      Delete
    2. hang pusing cam na pun, satu dunia dah baca tentang INDB...
      malulah ada PM macam bangsat nie, dah lah kamjat, penyangak pulak tu.
      PAC ??? semua najib bangsat dah beli dah...hang ingat rakyat bodoh macam hang ka ?
      hassan cari makan dok dlm selimut kat pahang laa nie, tak berani tunjuk muka coz semua dah tau dia memang penipu cam boss dia jugak.
      hang pie terjun parit dng najib penyangak and bangsat tu ok.
      selasa nie jng lupa pie mahkamah ok....tu pun kalau ada air muka lagi lahhh.
      tapi rakyat malaysia tau, hang dng najib bangsat tak ada teloq utk saman ok...
      pie mampuih lah dua dua hampa...

      Delete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete