Saturday, July 9, 2016

NO MORE

Blog ini bercadang untuk tidak lagi menyentuh tentang Mahathir dan Najib secara langsung kerana secara rengkas telah disentuh tentang negatif dan positifnya.

Kita sudah sudah tahu perbezaan mereka, dan sungguh tidak sesuai untuk dibandingkan, seperti langit dengan bumi.

Berapa banyak pun untuk kita bercerita atau untuk berbohong atau untuk kaberap, sejarah tidak dapat dipadamkan.

Apa yang terjadi kepada Anwar, antara contoh nyata dan nukilan sejarah yang sudah lewat dan sukar untuk dipadamkan.
# Yang nak ulas dan komen,  biarlah sopan.  
Jangan jadi pariah setakat nak kata go fly kite.

3 comments:

 1. Setuju Tun dn Najib tak ada bandingan. Tapi tak setuju tak boleh di bincang cara direk ke apa ke. Bila keluar pos begitu, boleh ada peluang menunjukkan jauh beza nya Tun dan Jajib - lebih dari "40 ft pole" bak kata omputih.

  Tapi aku ha nya numpang komen saja di blog ini. Pemunya blog yang punyai kata putus pasal ini.

  ReplyDelete
 2. Setuju bebenor Yang nak ulas dan komen, biarlah sopan, Jangan jadi pariah setakat nak kata go fly kite.

  Ada seorang Projib yang coba pertahankan Najib di sana sini di blog Protun dan Pprojib. Dia sorang aje, enyamar berbagai, kekadang pakai nama, biasa nya tak. Jugak menyamar nada, bahasa dan cara. Seolah olah Kacang Merah DAP.

  Takpa dia masuk. Selalu nya dia di balas tiap kali dia masuk. Llebih ramai rakyat dan pengundi tahu kelemahan Najib dari apa yang di kata dan terutama nya apa yang tak di kata nya. Dia sepatut nya keluarkan fakta dan hujah mengdefen Najib. Tapi tak buat. Sebab dia tak dapat cari fakta dan hujah. Tak banyak yang ada.

  ReplyDelete
 3. Kita ramai2 titik dia setiap kali dia masuk. Kadangkala mcm orang gila meroyan.merapu nya mengalahkan orang mabuk. Hari2 mintak bukti sebelah kita.jelas dpn mata pun tak dpt fikir. Kalau bukti sebelah dia terpampang, kata fitnah.itulah aje yg dia tahu. Berulang2 mcm org gila. Penyudahnya maki hamun, mencarut. Sebut tun, boboi, lgbt, pluralist, DAP, Rothschild, shiah ..banyak merapu nya.
  Kita tutuh dia cukup2 kalau dia masuk dimana2 blog!!

  ReplyDelete

Keyakinan

  1. Seminggu dua ni ramai sangat leader dan owner dari syarikat networking yang lain call saya. Mereka nak jumpa, nak meet & great, nak...