Saturday, July 9, 2016

MENTERI YANG BERTANGGUNGJAWAB ATAS LAPORAN AUDIT NEGARA YANG DIBOCORKAN PERLU LETAK JAWATAN

Tindakan ssk (siapa lagi kalau bukan saleh said keruak) meminta pdrm menyiasat bagaimana laporan audit negara (LAN) dibocorkan kepada SR merupalan tindakan yang tepat dan betul.

Sangat membimbangkan jika sebuah laporan yang sangat penting dijaga di OSAkan tetapi boleh bocor sewenang wenangnya. Siapa orang dalam yang terbabit (?) Berapa pula derma yang dalang ini dapat hasil kerja kotor.

Kalau KDN dibawah Hishamuddin,  sudah tentu dalang ini akan dicari sampai ke lubang cacing.

Keresahan ssk petanda awal laporan SR adalah betul (?) Jangan ada pula yang berlawok kata itu laporan palsu (!) Jangan sesama sendiri bertelagah pendapat dan kantoi !!!

Adalah lebih baik LAN dibuka kepada umum supaya kerajaan boleh menjawabnya satu persatu.
Apa guna Menteri Kabinet yang baru dilantik kalau mereka gagal menjalankan tugas.


17 comments:

  1. Tu lah, org dlm tu tak dapat derma dari "derma" berbilion ringgit tuh. Bocor le rahsia.

    Tapi mungkin jugak org dlm yang bosankan salah laku 1MDB dan berbilion masuk ekaun sendiri Pak Pandey, Mak Mandey dan Tiridey.

    ReplyDelete
  2. anasir subversive dan agent sabotageur ... on top of that SR may fabricate everything ... knowing madey n protun may have mole in the government ... should do better thing ... go fly kite !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. where got? go bang balls

      Delete
    2. Senang je Encik fly kite......tunjukkan laporan audit yang sebenar, kemudian barulah boleh buat tuduhan, laporan yang SR buat tu PELESU. Otherwise, laporan SR tulah yang benarnya, tiada yang tidak benar, melainkan benar belaka. Ada berani Encik fly ...........???????
      FLY = langau

      Delete
  3. penipu punya manusia....salleh kruak tak katapun dia resah pasal laporan tu disiarkan..... kamu jer yang buat spekulasi.... dia cuma resah sebab SR semakin galak menerbitkan laporan yg tak benar dan menghasut..... belum ada satu pu setakat ni laporan SR adalah perkara yang benar ...melainkan perkara yang di manipulasi........

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa tak keluarkan fakta dan hujah membuktikan tuduhan "tak benar dan menghasut"?

      Delete
  4. KD, bukan setakat keruak pencacai najib, bahkan semua menteri 1NDB bawah najib bangsat perlu l etak jawatan.
    rakyat dah tak boleh tengok menteri menteri pemakan dedak dr najib andsome lebih bahalol drp 3.85, nazri mulut kasut, rahman kamjat, keruak bahalul and penjilat najib dan ramai lagi nama nama yg rakyar tak nak dengaq nama depa langsong and hanya tunggu masa saja nak tendang depa nie semua dlm next election.
    go fly kite, jng lupa lusa hari SELASA....ada teloq ka ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dgn pendapat ini. najib gakda bola, tak berani saman sr, wsj, taku pekong lain dia keluar

      Delete
    2. Niat yg disampaikan tu baik, tapi mulut bukan main busuk macam lubang jamban. Rakyat perlukan kerajaan baru yang baik, berhemah dan pandai menjaga rakyat, bukan bersifat pendendam dan kaki maki hamun seperti contoh pengomen di atas. Cubalah berhemah bila menulis, moga kerajaan najib digantikan dengan kerajaan lebih mulia dan bukan kaki tabur wang dan tabur makian.

      Delete
    3. Ko tanya said kruak la bro. Pehal pulak tanya kt blog ni. Ni bukan blog said kruak...huhuhu

      Delete
    4. anon 5.50 pm, tidak ada istilah komen yg bersopan untuk najib and semua menteri and ahli MT and pemakan dedak.
      kami rakyat yg derita kalau boleh nama najib kamjat pun kami tak mau dengaq.
      dunia akhirat najib and pencacainya kami tak akan maafkan.
      rakyat susah kerana najib bangsat and semua menterinya.
      aku sendiri adalah ahli umno but selepas issue 1ndb and gst and 4B duit rakyat hilang, aku and seluruh keluarga and ramai kawan dah kerat dua kad ahli umno kami and buang dlm parit coz tulah tahap and status umno laa nie...tahap parit.

      Delete
  5. nak tanya sikit kenapa SK tu asyik tulis bahasa orang putih je dlm blog dia ?

    ReplyDelete
  6. HAPPY 91ST BIRTHDAY AYAHANDA TUN......

    ReplyDelete
  7. ...biasanya tun akan celebrate b day melalui ytl yg dapat duit rakyat yg diberi oleh tun sendiri...billion2 tuuu...

    ReplyDelete
  8. gigih betul nak tumbangkan najib and BN......sampai lah ni tak dapat2.... pastu satu2 kena timpa bala.....see the trend :)

    ReplyDelete