Wednesday, July 20, 2016

AKU PUN TERMASUK DARI MEREKA YANG BANGANG...

Aku memang suka merayau di lelain blog termasuk yang tidak sehaluan.

Biasanya di blog ini menjadikan hiburan kerana hujah mereka tidak lebih bersekitar kepada lawak dungus.

Di blog ini lah juga buat aku ketawa terbahak bahak.

Blog yang serius seperti di blog batu batan,  blok syaitan dari britain,  blog mylembuku... Hujah mereka sekadar nak menghalalkan cara dan raja spin dan fitnah untuk dicopypaste oleh pemakan dedak lain.

Di blog sealiran,  isu 1MDB dan mempertahankan Tun masih konsisten.
Pengomen pula seumpama flykite(langau) untuk kacau daun bersepah tanpa fakta.

Tetapi di dalam banyak komen, terdapat satu komen yang menusuk, berbunyi lebih kurang begini:

"Hari ini kalau kita menganggap pemimpin umno dan menteri kerajaan dungus, yang lebih bangang sebenarnya ialah kita,  yang mengundi mereka"

Itu termasuklah aku dan aku setuju 1000%.



16 comments:

  1. lama tak buat komen pribadi, artikel diatas ini saya setuju pandangan admin >>>>1000%.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. Admin.teruskan usaha melawan kemungkaran. Bravo bro!

    ReplyDelete
  3. Sy tidak setuju tuan blog. Dulu masa PRU13 kita semua masih tak tau yg PM penyamun ini manusia yg jahat serta ahli2 kabinet kayunya adalah mereka2 yg lebih pentingkan periuk nasi mereka berbanding kepentingan bangsa,agama Dan negara.kesilapan tanpa sengaja bknlah kesilapan yg sebenarnya tambah2 lg BL kita sedar kita berubah kpd kebaikan. Tp selagi najib jd PM Dan mereka yg bersekongkol dgnnya masih berkuasa dlm umno maka dlm pru14 nanti kita yg sedar ni marilah pakat ramai2 undi parti baru yg dicadangkan oleh tun m.kita guna kuasa rakyat yg ada pd kita semua. Selamatkan agama,bangsa Dan negara kita drp pengkhianat2 ini. PM,kabinet kayunya Dan org2 yg bersekongkol dgnnya adalah pengkhianat agama,bangsa Dan negara. Mereka pentingkan pangkat,Wang Dan perut mereka sj.

    ReplyDelete
  4. Tun ada berkata lebih baik sokong politikus yang di kenali berbanding politikus yang tak dikenali.

    Tun kini di kenali oleh gen Y meskipun gen Y tak pernah mengenali Tun sebelumnya.

    Apakah tuah ini bakal mengubah landskap hanya PRU yang akan menentukan.

    Sebelum itu usah dicurahkan air di tempayan, meskipun guruh berdentum belum tentu hujan akan turun.

    ReplyDelete
  5. Tun Mahathir idolaku dan keluargaku semasa menjadi PM.
    Kini Tun Mahathir tetap dihati.
    Parti baru Tun M kami sedia menanti.

    ReplyDelete
  6. Tuan Admin. Yang paling lawak apabila pak menteri menguak mengatakan ini semua agenda AS untuk menjatuh kan pm yg dipilih secara demokrasi. Yg lawak nya ialah , pm pun x tau apa itu demokrasi sebab memecat pihak yg tdk sealiran dgn nya. Ini ke demokrasi. Nk putus urat kentut menahan gelak ni. Haaa....haaa....

    ReplyDelete
  7. Blog MYKMU masih dok berusaha dok pertahankan Najib, kesian sampai sebodoh itu ye??.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah. Sama macam kes Anwar, kalau bukan reformist yang pertahankan siapa lagi. Sama macam LGE, kalau bukan solidariti yang pertahankan siapa lagi. Itu tugas hakiki yang tiada kaitan dengan kebodohan atau kepandaian. Namun kebodohan tetap ada. Bodohnya dunia bila percaya Saddam memiliki senjata pemusnah awan. Bodohnya dunia percaya bahawa manusia berasal dari beruk.

      Delete
    2. habis nak pertahan LGE ? nak setuju dgn kerjafitnah madey kutty ? go fly kite !!!

      Delete
  8. masa undi pru13 dulu belum ada bunyi 1mdb. kalu bunyi tak undi punya. masu tu, tdm pun bangang juga la pasal pi buat roadshow merata sokong najib. 1mdb hangat di pasaran sekitar tahun 2013 yer selepas pru, dan hangat lagi bila tdm bunyi. setakat rafizi , tony phua, bunyi tak goyang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebabnya Tun M bukan anti Najib. Tapi, apa yang telah berlaku dalam isu 1MDB tidak mungkin dapat diterima. Cumanya, masih yang ingatkan fitnah. Tapi, kalau singapura dan US sudah berjaya mengesan asset yg ada kaitan dari 1MDB berada didalam akaun individu tertentu, macamana nak dinafikan lagi. Memang sah Najib sudah bersekongkol mengsonglap duit 1MDB.

      Delete
    2. sah kepala hotak ko bro... go fly kite !!!

      Delete
    3. orang yg sebangang fly kite ni la yg buatkan blog ni meriah... sebodoh bodoh manusia di zaman ini penjilat juboq boogeese dan pemakan dedak tegar... kn kn fly kite kn... pi la fly kite sendiri mr bangang...

      Delete
  9. yg bangang dan dungus adalah pengundi calon cina DAP .. period !!!!

    ReplyDelete
  10. Kes 1mdb bodoh ni selepas pru13 baru hangat diperkatakan.Jadi pertimbangan kita masa tu adalah berkenaan dengan dajjal semasa.Dajjal semasa ketika pru13 adalah anwar berahim.Tapi dajjal semasa pada waktu ini adalah ahjib atau nama glamor dia sekarang adalah Malaysian official 1.Jadi Malaysian official 1 ini sudah tidak boleh tidak haruslah mengundurkan diri atau diundurkan dengan kadar segera untuk menyelamatkan Malaysia drpd menanggung kemaluan yg teramat besar kepada dunia.

    ReplyDelete