Sunday, July 31, 2016

SABAH UBAH AKAN MELANDA SEMENANJUNG

Semangat politik Sabah Ubah yang dibawa oleh Shafie Apdal,  mampu jadi badai dan tsunami untuk menghalau UMNO keluar dari negeri tersebut.

BN bakal kehilangan fIx deposit untuk PRU akan datang,  Musa sudah tidak boleh aman lagi.

Walaupun Shafie tidak bersama Muhyiddin dalam satu parti ia mungkin satu perancangan sesama mereka dari segi strategi supaya perjuangan SABAH UBAH lebih mudah diterima.

Konsep Sabah Ubah boleh diterap dengan mudah oleh Johor selain Selangor dan Pulau Punang yang sudahpun membuktikan keberhasilan dan kemampuan mentadbir dan mengurus.

Kelantan sendiri sudah sekian lama bersendiri, ertikatanya Kedah dan Terengganu bakal mengikut jejak jika PAS bijak berpolitik.
Hadi diundurkan  antara ramuan membolehkan PAS ke depan, bekerjasama dengan Pakatan Harapan sekadar satu bonus.

17 comments:

  1. Baguslah KD nampaknya kau memang betul-betul taubat dah

    ReplyDelete
  2. Nak ubah konon... Maaf katalah sendiri tengok lah apa nak ubah.
    Aku nak tengok sejauh mana perubahan tu ... Ye lah Shafie Afdal cakap berapi konon tapi dulu tak sedar diri. sekarang nak lawan balik ....
    Deii ko orang tak tau ke apa dia dah buat masa dalam UMNO ... Ko korek korek la..
    Boleh tak aku cakap yang ni perubahan taik kucing....
    Aku tak leh nak control gelak bila sume akan berpakat dengan Madey ....Aku malas nak cakap la. Aku masih tak lupe apa Madey sudah buat dulu ... Pergh cakap tak serupa bikin ... Ambik ko Madey

    ReplyDelete
    Replies
    1. APA yang Anon 5.25 gelabah sangat ni....?????
      Malaysiakan negara demokrasi.
      Sesiapa pun bebas tubuh party untuk menentang umno.
      Tak melanggar perlembagaan pun.
      Lainlah kalau NAJIB nak istiharkan Malaysia jadi negafra otokrasi
      macam Korea Utara, barulah tak boleh tubuh party.
      Bila dah tubuh party baru, kenalah ada manifesto.
      Maifestonya ialah UBAH.
      Apa maksud mubah......?
      UBAHLAH - tukar kerajaan, ganti kerajaan baru, buang umno.

      Delete
    2. apa tun buat , menaikan nama negara
      kau pun bahlol jadi selesa
      apa najib buat, macam hantu raya nama negara merana
      hanya kau dan orang2kau JE RASA SELESA
      RKYT MENDERITA
      RAMBUT KEMBANG MERATA
      HARI RAYA BERKARAOKE DI SRI PERDANA
      Manusia kamu2 ni jenis apa????
      bebal adaknya
      setan kamu semua apa taktakut dijilat api neraka ???
      kamu ni aku rasa dah terleka
      meh kemari aku ubat kamu semua
      supaya insaf dan terima seadanya
      fikirkan 91th umur nya tapi masih cintakan negara
      demi masa depan keturunan kita
      sedar2lah kita
      kebenaran akhirnya
      tidak didunia diakhirat adanya
      bongkar semuanya
      sudah takda guna
      ini waktu berguna
      jika kau masih degil kau ni memang JENIS MANUSIA TAKADA GUNA

      Delete
  3. Yang tidak boleh diubah ialah Otak pecacai yang makan dedak, pagi petang siang malam fly kite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ubah bro keluang .... jadi lebih beritizam menentang madey dan protun .... lebih lebih lagi bila melibatkan DAP ... the war has begun .. so go fly kite as you wish !!!

      Delete
    2. Parti Perikatan Tanah Melayu(1957) dibentuk untuk mendapatkan kemerdekaan dari penjajahan british, gelombang kedua Parti Perikatan(BARU) akan terbentuk untuk membebaskan negara dari kemelut intergriti kepimpinan melanda sekarang.

      buat pilihan bijak untuk masa depan keturunan anda.

      Delete
  4. Assalamualaikum KD..

    yang pertama aku harap kau sedar pakatan sudah kalah PRN Sarawak dan 2 PRK.
    Kekalahan besar ni telah memberi kekuatan UMNO utk melaksanakan PRU bila2 masa...

    Kalau tidak kerana isu DOJ PRU tentulah telah dilaksanakan dan ramai penganalisa kata UMNO BN akan menang..


    Yg ke 2...

    Syafie afdal tak sekuat mna hanya mengaharapkan slogan DAP UBAH yg sudah ketinggalan zaman.

    Kau pun tahu KD ......najib klau turun SABAh cikai2 20 ribu...itu biasa..

    Msalah kau KD terlampau ego dan hebat dalam berkata2...suka memperkecilkan lawan seolah2 lawan kau hanya parti nyamuk..

    sedarlah KD kau akan terus kalah kalau kau berfikir hanya war2 perkataan dedak PRU 14 dalam genggaman..

    Bukalah mata ...Tun M sendiri sudah akui PRU bukan diutamakan utk jatuhkan Najib tetapi kekerasaan....UMNO bakal menang pru 14 kerana UMNO menjaga rakyat..

    Kekuatan UMNO adalah BR1M...Br1m dedak ya KD...parti baru Tun M bakal bungkus kerana apa? kalau sembang dedak ja tk kemana la...rakyat nk tahu program bantu kos kehiduan dan rumah..

    sebelum berpisah sekali lagi buat analisis pilihanraya kecil...knapa UMNO menang besar dan Rakyat menolak Tun M...

    ReplyDelete
  5. Kesian KD tak nak belajar dari sejarah dulu... Kau tau tak Shafie tu dah buat ape dalam UMNO. Maaf kata dia dengan TSMY sama je segolongan dengan MADEY ....
    Nak suruh Sabah ubah ... Dei sendiri kena ubah la. Nak tubuh parti ha pandai2 ko la.
    Aku percaya ramai org Sabah yang sedar apa Shafie dah buat kat mrk dulu2....

    Emmm Shafie and TSMY boleh cakap le berapi2 itu la ini la ...tapi sy percaya ramai drpd kita yang dah belajar dari sejarah.

    Jangan terpengaruh dengan provokasi ni... Ianya sama masa zaman Anwar buat

    ReplyDelete
  6. Hari ni Pilihanraya belum diputuskan, orangramai seperti sudah buat keputusan nak pangkah siapa!!!!!!!
    Subur Demokrasi....bersyukur Malaysia tanahairku.

    ReplyDelete
  7. Tak ada yang nak jawab ke?
    Sekadar tuduhan tanpa bukti, peluru kosong, makan diri?

    ReplyDelete
  8. Untuk Hadi diundurkan adalah sesukar PaKemBar mengundurkan regim 22.0 satu masa dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda dah baligh ke masa tu? Istilah regim pun tak Kena tempat digunakan...

      Delete
  9. nasihat buat protun yg sokong sgt madey kutty ... daripada melalak buang masa dok cerita pasal 1MDB yg madey kutty pun sendiri cakap dgn jelas yg dia takda bukti .. lebih baik fokus sokong madey segerakan penubuhan parti ... jgn melilau melalak lagi ... madey kutty dah habih akal nak topple PM period ! muktamat ! ... hanya dgn gabungan parti madey baru dan pembangang jer boleh cuba kalahkan BN pada PRU14 .. seperti setiap PRU sebelum ini ... usaha tanda kejayaan .. kipidap .. dongibab .. or else go fly kite lorrr!!!

    ReplyDelete
  10. Hairan.. Kita kalau dah meluat tgk orang tu pun malas. Aku la tgk TV3 dan baca utusan pun malas, dah meluat. Nak hadir majlis UMNO pun dah tak mau, meluat.

    Tapi si fly kite ni tak jemu2 masuk sini. Inilah dasar hipokrit pemakan dedak. Dia masuk sini bukan sebab meluat dgn kita tapi sebab perlukan dedak.

    Tun nak tubuh parti baru biarlaaa.. Yh korang sibuk2 nak perlekeh apa hal.. Telur dah goyang ka? Kalau goyang jgn lupa kepit2 dgn paha macam si najebon selalu buat tu na.

    ReplyDelete
  11. Hairan.. Kita kalau dah meluat tgk orang tu pun malas. Aku la tgk TV3 dan baca utusan pun malas, dah meluat. Nak hadir majlis UMNO pun dah tak mau, meluat.

    Tapi si fly kite ni tak jemu2 masuk sini. Inilah dasar hipokrit pemakan dedak. Dia masuk sini bukan sebab meluat dgn kita tapi sebab perlukan dedak.

    Tun nak tubuh parti baru biarlaaa.. Yh korang sibuk2 nak perlekeh apa hal.. Telur dah goyang ka? Kalau goyang jgn lupa kepit2 dgn paha macam si najebon selalu buat tu na.

    ReplyDelete