Monday, July 18, 2016

JANGAN HILANG AKAL...

Logik ke Mukhriz nak gulingkan Najib atas faktor nak jadi PM?  Gila agaknya Mukhriz itu kalau mencari 1001 alasan untuk menjatuhkan Najib?

Lebih gila kalau perjuangan Mahathir sekarang untuk tujuan yang sama?

Pernah dengar ada ungkapan Mahathir ?

Kalau nak jadi PM dan gantikan Najib,  kalau itu lafaz Mukhriz?
Memang hilang akal lah anak Mahathir ini!

Jadi kaji balik,  siapa yang dok fitnah,  dok heboh perkara ini?

Jadi kaji balik,  Siapa juga yang meroyan serta kecewa bangat dan mendesak Mahathir umumkan siapa yang akan ganti Najib?

Setakat yang aku tahu,  Tun Dr Mahathir ada menyatakan bahawa siapa sahaja boleh menggantikan Najib. !!!

Matlamat utama undurkan Najib. Kenapa?  Ia berlegar kepada isu 1MDB,  dari dulu hingga sekarang,  kritikan Tun ke atas Najib masih isu yang sama dan rentetannya.
Tun tidak pernah ubah tiang gol,  yang ubah dan tukar leferi adalah Najib...

Jadi kalau selepas ini masih ada suara yang kata perjuangan Mahathir untuk menjadikan Mukhriz sebagai PM.. Orang itu mungkin baru keluar dari Tampoi atau Tanjung Rambutan.

Jika yang menyebutnya taraf Menteri,  jelas itu pemimpin bengong...

Untuk jadi PM,  kedudukan Mukhriz umpama jauh panggang dari api... Hatta yang dekat, seperti Muhyiddin (sudah hilang jaawstan TPM) Zahid,  Hishamuddin pun belum tentu dapat...

Memang betul,  kalau sekadar standard Najib sebagai PM,  ramai yang boleh,  contoh terbaik yang layak ialah Ahmad Bashah...


Heh

19 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oik, komen aku menghentam puak Jibo, tak menghasut, tak mencarut, tak mengarut pun kena buang?

      Apa hal KD? Aku selalu bagi banyak komen hentam puak Najib pun kau nak censor?

      Tau le kau boss, ini blog kau. Tapi coba kau beri alasan apa dan di mana komen aku tu yang tak semenggah.

      Kalau takda penjelasan tak lama salepas ini, tak masuk lagi le aku di blog kamu ini.

      Aku selalu tengok tak banyak komen di blog kamu ini. Aku coba popuarizekan blog kamu, tulis beberap komen. Selalu aku tengok ada yang ikut komen salepas aku buat 2-3 komen di sini.

      Pahal pun, kamu boss. Ikut kamu le, nak beri penjelasan ke tak, atau kalau kamu nak buang komen aku yang ini jugak.

      Delete
    2. Komen aku di 347 yang kena buang, di 425 yang mencari penjelasan -

      Untuk mengtahui berapa banayk komen aku buat di blog kamu, tengok le IP computer bagi komen ini yang keluar di dashboard blog kamu. Dan juga IP satu lagi computer yang aku gunakan pada masa masa nya. Yang isi kandungan, bahasa dan nada yang serupa.

      Namun demikian, kalau kamu tak suka komen2 anti-Najib aku di sini dan tak mahu beri penjelasan, itu hak kamu, kamu punya blog. Hak aku pulak - pergi ke blog2 lain.

      Delete
    3. Laporan audit negara tertakluk osa. Jika anda baca di SR atau mana mana sahaja, maklumat itu samada palsu atau tidak tidak boleh dipetik atau dimaklumkan, disebarkan. masih satu kesalahan...

      Delete
    4. 1-2 minggu lalu Ketua Polis Negara kata bahawa pihak nya pun masih belom nyata dan akan menanya Ketua Audit Negara sama ada apa yang di sebut di Sarawak Report itu betul ke tidak, hal itu memacah rahsia atau tidak. PDRM akan menyiasat jika begitu.

      Ada siapa membaca KPN mengumumkan bahawa sudah di sahkan itu rahsia dan tidak boleh di bincang apa yang di laporkan dek SR itu? Jika ada, sila berikan link nya.

      Tak lama dulu ada beberapa blogs yang popular alih alih bertukar haluan, jadi kuat menyokong Najib. Ada yang di katakan mula pakai BMWZ6 atau sebagai nya yang mahal saperti Mercedes. Tak tahu lah jika KD sudah jadi begitu.

      Namun demikian, ada lah hak dia nak menjawab atau tidak soalan2 yang saya kemukakan di komen ini. Saya sedang menimbang jika ada faedah nya terus menyumbang komen komen di sini.

      Delete
  2. Apa deme' kata mencacai puak Tun sekarang ni tak penting. Yg penting ia lah teruskan tibai deme' sampai berapong di Sungai Perak nuh.

    Deme' banyak tahi, ayor sungai Perak tu banyak, bior tahi deme brapong dengan depa di sungai.

    Setuju, tahi 1MDB tak akan hilang berapa banyak ayor pun.

    ReplyDelete
  3. Itulah benda yg selalu dicanang jing2 jibbo..Tun nak jadi kan Mukriz PM! Kalau lah Tun diamkan aje semua salahlaku jibbo, kalau Tun bisik2 Kat telinga Jibbo, kalau Tun kowtim dgn Jibbo, mungkin Mukriz boleh naik jadi PM. Tapi semua ni tak berlaku.
    Tun pemimpin yg berintegriti. Sesiapa boleh jadi PM katanya. Tun tak peduli pun nak cover jawatan MB anak nya.Yg penting negara selamat. Jibbo mesti di turunkan. Itu yg menjadi keutamaan Tun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui. Kalau Tun nak anak dia jadi PM baik dia main game sama dengan pendedak. Pastikan Muhyiddin dan Shafie Afdal kantoi, make sure Mukhriz masuk nama dalam senarai sebab dia kan undi lebih banyak daripada Sham Kuda kalau Najib tak sabo hari tu. Kemudian pelan-pelan kasi nyah Zahid Hamidi, buat deal Sham Kuda jadi PM, Mukhriz jadi DPM. Setel.

      Delete
  4. Itu blog gila Devoured Savior yang selalu melalak. Dedak banyak bagi kat dia. Mentekedarah banyak dedak sebab tu jadi gila.

    ReplyDelete
  5. Jika ada sesiapa nak pakai kete hebat sikit dari sekarang, dari kancil ke navara, dari waja ke perdana, dari honda ke merc, dari suv ke bmw... Toksahlah berangan nak buat blog dan makan dedak...

    Jom buat bisnes, minat? Modal tak besar, pakai kete tanpa hutang body dengan siapapun....
    Minat tolong email nama dan lokasi ke dotmaikay@gmail.com...wakil kami akan hubungi... satu malaysia termasuk sabah sarawak.

    ReplyDelete
  6. Terbaiklah admin.... wa salute sama lu lah.. artikel yang bernas dan berpijak dibumi nyata kata orang...

    ReplyDelete
  7. Saya sokong tuan admin 100% , yang keluarkan kenyataan seperti itu adalah manusia yang berotak mereng,jahat dan munafik .Pesanan untuk manusia ini segeralah bertaubat sebelum ALLAH membalas segala kejahatan kamu !!...

    ReplyDelete
  8. Dunia pun tahu tujuan TDM....Tak payah banyak excuse
    Dulu naqk Najib tumbang,selamatkan UMNO
    La ni nak tubuh party nak tumbangkan BN...BN tu sapa..
    Apa Admin ingat semua orang bermentaliti macam Pakatoons atau Penjilat Kahak
    Sapa yang harus bertaubat di sini...yg sekongkol dgn Pembohong...
    Maanusia hanya merancang ALLAH yg menentukan
    Setakat ini ..buka mata sikit.be realistic ....pihak mana yang tegap,dah dekat 2 thn dah...
    Never mind,keep on barking....

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAHU PUN ENGKAU, Manusia merancang ALLAH yang menentukan.
      So, leave everything to ALLAH, ok. Jangan melalak-lalak,
      seolah-olah usaha orang lain tak diredai, hanya Najib saja
      yang diredai. Allah maha mengetahui.
      Allahlah yang akan menentukans amada usaha Tun Mahadir berjaya
      atau sebaliknya. Orang macam engkau cuma menyalak tak habis-habis.

      Delete
    2. Memang mula dulu Tun cuma nak turunkan Najib selamatkan UMNO. Tapi dah UMNO bodoh gi rapat barisan untuk pertahan pemimpin korap lagi kurap nak buat camne. UMNO sendiri yang mintak. Kalau UMNO pupus pun lepas ni kita akan bersorak sebab parti dah jahanam memang patut kena tendang saja, bagi makan pasir.

      Delete
  9. Jikapun seribu lojik diberikan dalam menafikan sesuatu isu, ia belum tentu mampu mengatasi sebuah persepsi yang mengiakan isu berkenaan. Ia terpakai pada semua isu yang melibat semua pihak baik di sini mahupun sana. Cumanya bila terkena batang hidung lawan kita teruja, terkena batang hidung sendiri lawan akan ungkapkan yang ini: "what goes around comes around".

    ReplyDelete
  10. ANON 8.39
    Orang yang berpendidikan tidak akan mengatakan orang lain bodoh.bukan sikit dekat 3 juta orang.
    Tapi saya rasa ungkapan bodoh ini memang tepat kena pada sdr sendiri kerana BODOH ditipu hidup hidup..
    Betul ke Najib korup...kalau cakap tunjuk bukti marah
    Tapi telan hidup percaya betul dgn TDM
    Mula mula 42 bil,lepas tu 27 Bil.lepas tu 7 bIl lastx duit tak hilang
    Nak jatuh Najib saja,dan selamatkan UMNO....La ni sengkongkol dgn DAP,wujud parti baru nak jatuhkan UMNO
    Sekarang ini siapa yg di dalam katagori BODOH..dan dipersendakan olih Rakyat
    Malah Oppo pun liat untuk beri sokongan
    Kita lihat siapa yg makan pasir nanti kerana dah dekat dua thn ini kebelakangan .dah terpampang siapa yang makan pasir...

    ReplyDelete
  11. Assalam Bro,mari kita sama-sama tunggu dan lihat kesudahannya.Allah Maha Mengetahui !

    ReplyDelete
  12. Assalam Bro,mari kita sama-sama tunggu dan lihat kesudahannya.Allah Maha Mengetahui !

    ReplyDelete