Friday, July 15, 2016

GARA GARA TUN DR MAHATHIR UMUM PARTI BARU...

Seperti yang dijangkakan mana mana yang berketurunan cacing akan kepanasan...
mana mana yang berketurunan beruk akan bergaruan...
mana mana yang berketurunan ungka akan meloncat dan melompat...
mana mana yang berketurunan anjing akan terjelir lidah kepenatan menyalak...
Mana mana yang berketurunan langau akan viralkan najis...

Semuanya gara gara Tun Dr Mahathir mengumumkan penubuhan parti baru.

Bagi aku yang kurang setuju tetapi tetap relaks dan normal untuk menerima kebebasan dan demokrasi.

Sukahati lah siapa pun termasuk Tun Dr Mahathir nak tabuhkan satu parti atau sepuluh parti asalkan dia tidak melanun duit rakyat.


Heh...

45 comments:

  1. Tiada apa yang dapat dikatakan lagi melainkan doa restu untuk Tun semuga berjaya dengan pertolongan ALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO dapat pertolongan Allah SWT ... PAS dapat pertolongan Allah SWT .... jadi jgn syok sendiri ya ... go fly kite !!

      Delete
    2. Puak Najib langsung tidak ada saluran komunikasi yang berkesan untuk memberi penjelasan sesuatu isu kepada rakyat. Yang ada hanya pemakan dedak. Ramai rakyat dah tak tengok TV3 pun.

      Delete
    3. Utusan, Berita Harian dan RTM pun dah tak begitu banyak pembaca dan penonton. Utusan & BH tentu rugi, tak banyak pun iklan untuk bawak hasil. Bergantung kpd duit songlap berbilion itu jugak.

      Jadi, mana rakyat boleh terima apa apa penerangan di buat dek depa. Lebih soalan dari jawapan. Isu 1MDB dan berbilioj ringgit masuk ekaun Najib dan famili tak akan selesai sehingga Najib di ganti atau di gulingkan di PRU14.

      Delete
    4. Aku beli utusan pun pasal tengok tender., lain lain berita meragukan.

      Delete
    5. DAP cakap duit raya utk anak2 dan ibubapa juga DEDAK & RASUAH.... anda setuju???

      Delete
    6. Admin bagi dedak dan rasuah kat anak ka???

      Delete
  2. bn releks jer kut....najib x buat stm pun....lantaklah tun m nak tubuh parti apa pun....all the best....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. its better really ... let people do their own assessment of all contested political party objectives. Voters will vote whichever party their like based on their own judgement. Reality is political party survived based on political fund .. hence new party especially need lots of money from cronies .. that how all this losers politician make money ...they don't really care about people... ha hah hah better go fly kite !!

      Delete
    2. Political fund dari duit songlap berbilion masuk ekaun Najib tak ada berkat. Tuhan akan balaskan. Masa nya akan sampai. Anwar Al Jub menunggu cell di sebelah nya di huni.

      Delete
    3. Fly Kite's comment proves two things:-

      1. That he believes in cash is king. No cash no support. Another proof that he is a dedakian who has no qualms whatsoever in selling off his soul for cash.

      2. He really needs to brush up his English.


      Delete
  3. Harapkan Ahgong dan raja2 pun macam diorang buat dek jer. Rakyat payong raja jalan sehala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn tohmah Agong dan Raja2 ... they are well informed and trust DSN leadership. Jgn syok sendiri .. better go fly kite !!

      Delete
    2. Betul, they are well informed. Dulu Majlis Raja Raja dah menyuarat tanpa Najib dan Menter2 Besar. Keluarkan kenyataan akhbar mahukan isu 1MDB dan berbilion ringgit masuk ekaun bank Naji di selesaikan secepat mungkin.

      Sekarang dah ada Laporan PAC tapi masih tak selesai. Hari hari rakyat ungkit, soal dan caci. Menunggu Majlis Raja Raja mesyuarat lagi, keluarkan kenyataan akhbar lagi.

      Delete
    3. Marah Agong pulak? Ngko nak ke aku lantik ngko jadi Agong baru? Ok Chai?

      Delete
    4. Marah Agong pulak? Ngko nak ke aku lantik ngko jadi Agong baru? Ok Chai?

      Delete
  4. Betul tu kd.
    Tun baru bincang dan umum cadangan untuk tubuh parti baru yang bergabung bersama pembangkang, tetapi blogger pro najib dah dah mula ketuk tin kosong dengan pelbagai bunyi dan rentak.
    Tersenyum baca komen mereka. Nampak sangat takut hilang sumber dedak jika najib kalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan ketuk tin kosong, ada yang letupkan mercun, kena muka sendiri. Tengok lah sekarang ada ramai yang bibir tercebis, hidung senget, mata sepet dan juling akibat mercun itu.

      Suma Bugis Lanun punya pasal, songlap duit banyak bilion.

      Delete
  5. Siapa2 pun boleh tubuhkan parti baru dibawah konsep demokrasi tapi.....yang haram jadah nya Dog And Pig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dog tu kamu, Pig tu yang seleweng 1MDB dan songlap berbilion ringgit masuk ekaun dia, ekaun bini dia dan ekaun anak tiri dia.

      Delete
  6. Orang Islam ape kau ni, IQ tahap ape ye. Dog And Pig is meant for kafir. Kau ada ke bukti sahih, kalau setakat dengar cakap orang saja,melaun le kau ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko IQ tahap Dog and Pig.

      Bukti?

      “Bodoh sangat le kamu tak tahu apa itu bukti, tak mahu google makna nya, keras kepala asyik jeritkan takda bukti apekebenda.

      Ini dia makna bukti:

      Kamus DBP, Bukti: keterangan yang nyata, dalil, saksi, tanda

      bukti = evidence

      Oxford English Dictionary, Evidence:

      1. clearness, obviousness
      2. indication, sign, testimony, facts making for a conclusion
      3. information tending to establish fact, statements, proofs admissible as testimony in court
      4. serve to indicate, attest

      Dari apa yang dah keluar di berita di dalam dan di luar negara sejak meletup nya skandal Najib, dari Hansard atau rekod testimony kapada PAC di Parlimen, kepala hotak kau kalau tak habis habis soalkan bukti. Bodoh, bangang, tongong, bahalul, baghal.

      Aku akan keluarkan komen ini setiap kali kamu keluarkan soal bukti.”

      Delete
  7. Apa yang depa takut sangat? Kan Tun M ni dah tua, nyanyuk pula, dah tak relevan, parti yang akan ditubuhkan tidak bermakna jadi macam parti Onn Jaafar blah blah blah Ada yang spin sampai kata parti PUNDEK. Takut sungguh depa. Dog and Pig. Dalam UMNO dan BN pun ada dog and pig kan?

    La ni guna Islam pula. Bila sapu duit, makan upahan duit haram tak ingat ugama pun. Maki orang tak ingat ugama pun. Mengumpat pun tak ingat ugama. Islam apa ni?

    Desperate la tu. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde apa nk ditakutkan. In shaa Allah kalau anwar berkelakuan baik dlm sel, 2018 beliau akan dibebaskan. Masa itulah akan berlaku jenaka hebat dlm politik malaysia. KETUM vs KETUMBAR @ KETUAT. Sama2 kita tunggu saat itu. Kalau selesai barulah aksi melawan AHJIBGOR akan menjadi lebih hebat...hehehe
      (politik ni mcm wwe wretling.. gaduh yg dirancang utk bisnes)..

      Delete
  8. Tun momok nak buat parti baru dan pakatan baru..bagus ssgt la ...lagi cepat lagi baguss.. pskatan terdiri dari pluralist.. syiah.. komunis..evangelist DAP Kristen. ..G25... majlis peguam pelopor GAY dan LGBT... tak kan nak harapkan mereka ini membela kesucian islam dan akidah umat islam sekiranya mereka berkuasa di Malaysia nnti.... slogan selamatkan Malaysia bermaksud Hancurkan Islam di Malaysia. ...
    apa apa pun pakatan baru ni akan menyebabkan anwar dan kerabat istana segambut pupus kering dengan cepat lagi...
    teruskan perjuangan yg sia sia ini tun momok dng puak libralist pluralist ini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA........kesian.
      Gerun sampai ke tulang hitam.
      Amik contoh party IKATAN yang bergabung dengan PAS.
      Ada sesiapa berjemaah mengutuk IKATAN..........????
      Ini baru betul, tak kisah, kan sebab tahu IKATAN memang
      tak dapat mengikat or memikat......KAHKAHKAH.

      Delete
    2. Jing Projibo kau tak payah cakap pasal Islam, nilai Islam le.

      Islam tak benarkan membohong, menipu, memfitnah. Lebih2 lagi, menyeleweng dan mengsonglap berbilion Ringgit duit.

      Nuor Al Jub sedang tunggu Jibo masuk cell sabelah dia di Sg Buloh.

      Delete
  9. Salam

    Kita sebenarnya xleh taksub pemimpin, cth nye madey ni...pasal ramai taksub terus membabi buta menyokong apa yg dibuat. Aku tak tau lah zaman madey perintah dulu korang penjilat madey sedar tak ape yang dah dilakukannya selama ini.
    Korang gi lah tanye usahawan2 otai bumiputera masa zaman madey dulu camne. Lepas tu islamic statement nye banyak yg contradict yg mana PAS ambil peluang untuk membidasnye.

    Korang tau ke citer pasal 1MDB sebenarnye ... kalau setakat kata seleweng la, korupsi la ... baik tak yah publish diam diam je la makan dedak madey ....

    Ko kata pemimpin sekarang bohong, tipu, fitnah, songlap ... apa la penjilag madey ni ... tak yah nak sebut la ... korang tau ke zaman madey cam ne

    Maaf kata la... hanya kroni tertentu sahaja yg Berjaya mendapat green light dari Madey untuk develop mega project.

    Konon untuk bela rakyat... taik madey la ... korang penjilat madey tau tak ape yg berlaku disebalik tabir.

    Pelik memang pelik .... penjilat madey kata pemimpin sekarang korupsi la. tak telus la. punah la.. dei penjilat madey ini ayat dulu madey sudah pakai ...

    Yg bestnya sekarang nak kowteam dengan pakatan harapan ... hahahah aku nak cakap madey bahalul korang penjilat madey marah lak ...tapi aku bagitau kat semua yang madey ni dari dulu lagi bahalul ..... ok la tukar term bahalul = tak cerdik. Nanti penjilat Madey marah aku lak.

    Hidup sandiwara madey ......... saksikan seterusnya.

    Tahniah kepada penjilat madey kerana akan bersama pakatan haprak untuk menentang kerajaan masakini.


    Yang paling kelakar madey nak bersama PKR yang ditubuh oleh Anwar yang Si Madey dah sumbat kan dalam jail .... Puihhhhh.

    Anwar tersenyum sinis .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg membabi buta tu pnyokong2 ajib. bila buta, songlap duit berbilion ringgit pun tak nampak.

      Delete
    2. Jibo tak bole senyum sinis. Dia tau David Cameron PM Britain baru menang PRU kali kedua pun, alih alih kena letak jawatan. Dia tak kisah sangat, sebab tak buat salah jenayah.

      Jibo bila kena letak jawatan, akibat ke Sg Buluh le dia bersemayam. Di sebelah Nuor Al Jub.

      Kali itu, Nuor bukan saja senyum sinis dan sinus, juga tepok tangan gemuruh satu masyarakat penjara.

      Delete
    3. Skrg dgn GST, tol naik, harga barang naik, biasiswa dh hampir tiada. Masa dulu, kontraktor melayu agak selesa dgn byk nya kerja sebutharga. Skrg kurang dari dulu. Payah juga la sebenarnya. Harap keadaan lebih baik nanti.

      Delete
  10. Salam Bro

    Aik alih tajuk Najib masuk jail lak .... haha hahah penjilat madey memang tak faham faham lagi

    ape nak buat ini la org2 yg sejak dari era madey dulu celik mata buta hati... tak tau ape sebenarya yg berlaku

    Tak kisah siapa masuk penjara jumpa anwar ... tapi korang boleh baying tak muka anwar kat penjaratu ... tersenyum lebar pasal ape. nak tau x.. x bos dia dah nak melutut depan dia

    kesian kesian hahahahha



    Penjilat madey ,,, selamat menjilat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang dah nak melutut depan Nuor Al Jub tuh, Bugis Lanun ye? PM England pun alih alih kena letak jawatan. Bugis Lanun pun gitu juga. Bila takda jawatan aje, arah ke Sg Buluh le dia.

      Penjilat Jibo, selamat melondeh. Cepat londehkan hingga berjijih lendir tuh. Dia nak join Nuor tak lama lagi.

      Delete
  11. Merujuk kepada tajuk di atas..
    Dan merujuk kepada ulasan ulasan di atas...

    Dapatlah dikenalpasti siapa yang panas dan bergaru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tambah: bergaru mcm monyet. Penyokong Jibo, ler, KD.

      Delete
  12. Heran juga. ..Madey dah jadi Lanun jugak..dia merampok jawatan Chief Pakatan ikut suka ati dia je...Lanun Kerala ni lain macam sikit..dia mungkin lebih pengalaman sebab masa dalam tongkang dari Kerala agak biasa dengan ombak laut Benggala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko bangang. Bangang hamjadah, Najib kata jenis ko ni di kempen PRU13 dulu.

      Title Lanun tuh di reservedkan untuk Bugis Lanun saja, le, Jing Jibo.

      Delete
  13. Apa BANGANG nya genh penjilat kahak ni...kena tipu hidupx den Penjilat Kahak no.1
    Memang Melayu mudah lupa
    Blog ni la yg menyalak siang malam TDM hanya nak Ajibgor jatuh dan nak selamat kan UMNO
    Macam tuduhan dan fitnah dibuat dlm 2 thn kebelakangan ni....hanchus kerana maanusia hanya merancang ALLAH menentukan segalanya...so fahamx ajala
    Buka mata sikit ,ada ke orang UMNO mengelabah....ish..ish,malah suka ada,tak payah susah susah nak kerja kuat untuk memporak peranda kan Oppo...yg bercelaru skrg siapa
    Tapi saya tak salah kan geng Penjilat Kahak di sini,sewbab mentaliti mereka...tak payah disebut,kalau tidak takkan dah 2 thn melalak Najib masih PM lagi
    To add the blogger who likes to write Fly kites....now these Macais can go and flies air ballons
    Cheers....SHRE anbd MDB

    ReplyDelete
  14. Penjilat Kahak no.1 da Melayu mudah lupa ko maksudkan Projibo dan Jibo ye? Aku setuju.

    ReplyDelete
  15. Umpama ada dua restauran yang berdekatan.
    Restauran A, kedainya kotor dan pekerja yang selekeh.
    Restauran B, sedikit bersih tapi tidak sedap.
    Mahu atau tidak, pengguna terpaksa memilih diantara satu restauran itu untuk makan, jika tidak akan kelaparan.
    Melihat keadaan itu, maka bercadanglah C untuk buka restauran baru dab minta B bergabung bersama.
    Belum pun C mulakan perniagaan bersama B, tapi A dah kelam kabut mensabotaj niat C supaya tiada persaingan.
    Alangkah baiknya kalau A membersihkan restaurannya dan menyuruh pekerjanya sentiasa rapi dan kemas. Biar pelanggan sendiri yang buat keputusan restauran mana yang mereka pilih.
    Memburuk-burukan restauran B dan juga C, bukanlah jaminan yang restauran A akan menjadi pilihan sekiranya restauran B dan C lebih bersih dan sedap serta layanan yang memuaskan.

    ReplyDelete
  16. Mulanya nk jatuhkan najib atas alasan selamatkan umno (dlm masa sama resign dari umno laki bini). Kini tubuh parti baru nak lawan dan hancurkan umno. Lepas tu apa pulak? Mcm2 betul la perangai org dh tua ni. Masih waras ke tun?

    ReplyDelete
  17. Assalam Bro,TDM masih waras.Dia minta Najib letak jawatan,Najib tak mahu.TDM buat Deklarasi Rakyat,nak serah pada Agong,Najib halang,nak harapkan pemimpin UMNO semua dah kena beli.Semua agensi dikawal Najib.Cara yang terbaik lawan cara politiklah...tak gitu....TDM nak selamatkan Malaysia aje....

    ReplyDelete
  18. Ntah apa politik malaysia ni..apa2 jer asal takde org mcm anwar lg..bagi malu jer..politik malaysia ni mcm sampah..fitnah dan buat org percaya.itu kamu

    ReplyDelete