Sunday, July 10, 2016

SAOLAN UNTUK FLY KITE@LANGAU

Saolan

1) Adalah Laporan Audit Negara (LAN)  dibentangkan pada kabinet dan kabinet bersetuju di OSA kan.

2) Di OSA kan atas sebab apa (?) sedangkan LAN dijanjikan semasa rakyat mahu tahu status 1MDB.

3) Bolehkah Majlis Raja Raja dan Sultan Melayu memanggil Ketua Audit Negara untuk memberi penjelasan.

4) Bolehkah rakyat memohon kepada mahkamah supaya LAN dibentangkan di Parlimen dan dibuka kepada awam.

5) Statement siapa yang lebih berintegriti,  Sarawak Report atau Ahli Parlimen Kota Belud.






# INILAH PELUANG TERBAIK UNTUK KERAJAAN MEMBUKTIKAN BAHAWA SARAWAK REPORTS MEMANG KAKI KENCING..  BUKA LAN UNTUK UMUM !

47 comments:

  1. Maaf lari tajuk tuan admin ,saya nak ucapkan selamat hari jadi kepada YAB Tun...semuga Tun terus istikamah dalam perjuangan dan kita sebagai rakyat Malaysia yang cintakan Negara tetap menyokong perjuangan suci Tun.

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Tun..

    ReplyDelete
  3. Hahaha FLY KITE@LANGAU - tepat tuh, KD. More, please.

    ReplyDelete
  4. Saolan 1) Adalah Laporan Audit Negara (LAN) dibentangkan pada kabinet dan kabinet bersetuju di OSA kan.

    Jawab nya: Rasa nya tak, ha nya Pegawai Kerajaan berkenaan saja yang cop Rahsia, Sulit atau sebagai nya.

    Tapi, bila dah di cop begitu, perlu PM atau Pegawai atau Jawatan Kuasa yang di tugaskan meng"declassify"kan.

    ReplyDelete
  5. 5) Statement siapa yang lebih berintegriti, Sarawak Report atau Ahli Parlimen Kota Belud.

    Declassifykan saja le LAN itu supaya rakyat boleh bandingkan dan tahu siapa yang membohong.

    Silap silap si Belud pun belom lihat dokumen LAN itu. Pada hal dia ada kuasa mintak senaskah LAN itu. Tapi tak pernah dengor dia ada kata begitu.

    Kot dia jenis belud yang orang Jepun suka makan. Bergelumang dengan tanah, berbelit belit dalam lubang.

    ReplyDelete
  6. Serawak Report mungkin ada integriti kalau ia tidak terima wang dari mana-mana pihak, tidak membeli dokumen dan mengedit dokumen atau neutral dalam laporannya. Apa yang awam nampak ialah SR sedang melakukan konspirasi sebagai mana Mader dituduh berkonspirasi terhadap AnWar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kisah lah konspirasi ke tak terhadap Anwar Al Jub. Pokok na, Mahkamh yang hakimkan dia bersalah dan masuk penjara.

      "Konspirasi" terhadap Najib bila nak sampai ke Mahkamh? Tun Mahathir saman Najib apahal kes nya?

      Patut ada banyak saman yang lain terhadap Najib sebab Pandi tak akan ambik tindakan terhadap orang yang kasi dia jawatan dan ganjaran yang lumayan.

      Delete
    2. Minoriti kafir harbi nk paksa majoriti ikut telunjuk mereka.. Malu sikit la binatang kluang,kau ni x habis habis jadi suara rasmi puak kafir dajjal.. Muhasabbàh diri tu sikit.. Nk ke kau tutup blog sampah kau ni apabila kami desak?? NAJIB still pilihan majoriti ahli UMNO dn Rakyat Malaysia.. Ini fakta yg perlu kau hadam.. Jgn bodoh piangkn diri sendiri dikhalayak.. Ada ke patut yg minoriti nk paksa kuasa majoriti ikut nafsu songsang mereka.. Kenapa??? Takut NAJIB le tuu.. Takut kepentingan kroni tergugat..?

      Delete
    3. Majoriti ahli????
      Bila undi dibuat???
      Adakam undi terhadap najib untuk semua ahli. Kalau najib menang majoriti kami blah....
      Pemilihan umno pun tangguh tak tahu sampai bila.
      Cakap biar berakal

      Delete
    4. 848...Betulah Awak tak pernah membaca selain tv 3suku tv rihat tidur makan utusan... Ikut suara mojoriti siapa Yg dpt pd pru lepas?..,, org bertanya jawab bukan merapu...

      Delete
    5. Tak jawab soalan pun. Sah spesis meroyan spin mr fly kite ni. Dasar pemakan dedak haram gitulah caranye ye tak?
      Itu belum aku bangkitkan soalan pasal kenyataan bodoh piang dia. Undi popular 47% majoriti ka? Majoriti umno sokong Jibby? bila buat undi? Kan Tun dah cabar Jibby buat referendum majoriti sokong Tun atau Jibby tapi Jibby tak berani. sebab apa? sebab dia tau dia akan kalah teruk sebab anjing pemakan dedaknya berapa ekor sangat nak banding 3 juta ahli umno atau 27 juta rakyat malaysia.
      Tu pun fly kite muka tak malu tampal kulit babi mengaku majoriti sokong jibby. ko dan pemakan dedak haram je yang sokong fly kite.

      Delete
    6. Bodoh sangat ke anon 10 July 07.53 ni... Cam ne kau kira undi popular tu?? Kau ni klau dh bodoh tu, please simpan je.. Jgn tunjuk kt org kebodohan tahap melampau tu.. 47% tu adalah undi solid utk parti berlambangkn dacing (Barisan Nasional) kalau kau nk tau.. Yg selebihnya tu adalah gabungan parti2 yg bertanding menggunakn lain2 lambang.. Xkn le kau boleh campur semua undi termasuk parti2 dr Sabah, Sarawak dn bebas tu dn berkokok yg korang dpt sokongan majoriti rakyat?? Lawak ape yg kau buat ni dol?? Bertanding je guna satu lambang klau anak jantan.. Susah la nk bg faham spesis kafir harbi puak songsang depan belakang sama rasa ni...

      Delete
  7. Jing jibbo 8.48 am...Najib still pilihan majoriti ahli umno dan RAKYAT MALAYSIA?
    Kah..kah..kah..buktikanlah dgn adakan PRU sekarang..SEKARANG! Ko Jing ingat ko majoriti, sedarlah diri sikit, minoritilah ko Jing..2 prk belum cukup memajoritikan sokongan rakyat terhadap bos ko Jing.bodoh ko tahap gaban. Siapa takut bos ko? Siapa? Dia yg penakut! Satu dunia dia tunjukan betapa penakut nya dia ke mahkamah.
    Jing..ko betul2 takde modal lain ye.kafir harbi tu kan ko, Mak bapak ko, seluruh keluarga ko kan? Janganlah nafikan pulak. Tak baik nafikan hakikat sebenarnya. Semua org tahu siapa ko Jing. Kafir harbi, lgbt, pluralist, Jews, jaws, Rothschild, DAP, red bean, Mr bean, shiah ,kominis..Ini semua kan ko Jing? Ye kan? Tak baik ko nafikan Jing. Berdosa!

    ReplyDelete
  8. Anon 8:48 tu faham bahasa ke tak ? ...lain yang KD tulis ,lain yang dia jawab.Memang la majoriti rakyat sokong Najib iaitu yang tak tahu apa2 dan hak termakan dedak.Tetapi tahukah kamu juga yang rakyat yang masih pangkah UMNO tu bukan mereka sayangkan Najib tetapi mereka setia kepada parti yang telah banyak berjasa kepada orang2 Melayu itu, mereka masih sabar dan tak sampai hati untuk menghukum parti yang tidak berdosa itu...harap2 kamu fahamlah tu!!!.....

    ReplyDelete
  9. 8:48:00 AM takut dengan Protun, tak berani mengata Protun, ha nya hentam "Minoriti kafir harbi nk paksa majoriti ikut telunjuk mereka.."

    Dahtu guna bahasa kurang ajor mengata "Malu sikit la binatang kluang.."

    Nak desak "tutup blog sampah kau ni", konon. Pada hal dia sekor aje yang mendesak.

    Pengkomen itu sudah biul.

    ReplyDelete
  10. Buat apalah pi tanya si go fly kite tu. Dia bukan ahu apa2 pun. Tapi sangat pakar melan..p saja.

    ReplyDelete
  11. Kupra worak mengata NAJIB still pilihan majoriti ahli UMNO. Mana ada pilihan parti sebab di tangguh dek Najib, takut kena guling jika adakan pilihan parti.

    Mengarut mengata Takut NAJIB le tuu.. Pada hal yang nyata dan dah disebut ramai rakyat bertalu talu is lah Najib yang takut. Nak saman SR dan WSJ pun takda bola.

    ReplyDelete
  12. 1) Adalah Laporan Audit Negara (LAN) dibentangkan pada kabinet dan kabinet bersetuju di OSA kan.
    - soalan tak sempurna, adalah atau adakah. Kabinet tak diperlukan utk mengOSAkan LAN. itu urusan pentadbiran kerajaan. Ahli parlimen boleh kemuka soalan dalam persidangan parlimen.

    2) Di OSA kan atas sebab apa (?) sedangkan LAN dijanjikan semasa rakyat mahu tahu status 1MDB.
    - Satus 1MDB melalui lapuran PAC bukan LAN. LAN salah satu sumber rujukan PAC diantara byk sumber lain yg merumuskan PAC.

    3) Bolehkah Majlis Raja Raja dan Sultan Melayu memanggil Ketua Audit Negara untuk memberi penjelasan.
    - tiada peruntukan

    4) Bolehkah rakyat memohon kepada mahkamah supaya LAN dibentangkan di Parlimen dan dibuka kepada awam.
    - tiada peruntukan, lapuran PAC sudah memadai

    5) Statement siapa yang lebih berintegriti, Sarawak Report atau Ahli Parlimen Kota Belud.
    - sudah tentu bukan SR, dah nyata siapa pemilik SR ni dan utk kepentngan siapa

    jgn buang masa spin bahan sampah dari SR better go foy kite !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kata bodoh, marah. Tapi apa tak bodoh nya kamu menyalin pos KD kamdian kata jangan spin, tak beri fakta dan hujah pun.

      Lebih dari bodoh, kamu bangang, hamjadah. Macam Najib kata penyokong nya seperti kamu bangang hamjadah di kempen PRU13 dulu.

      Delete
    2. die bukan salin. die jawab soalan kd tu. betol atau tak ntah la. sape yang rajin pegi la cari jawapan lain

      Delete
    3. 4:33. Ko memang haram jadah bukan aku yang cakap. Tuan ko si najib yang kata. Ko punya memori kat otak tinggal berapa byte saja mungkin lupa tuan ko marah dulu. Bangsat eh! itu pun Najib yang cakap.

      Delete
    4. Why they are dragging their feet to investigate? Do these bloody public servants morally took home monthly pay to discharge their duty as what was pledged in their oath? What about the stolen billion ringgit? If these bloody public servants have not started to investigate the case how could Malaysia able to retrive the money before all be gone? Is Najib has any intention to write off all this billion? Najib or his stooges please answer these logic question. If not then you are really bangsat because the billion of ringgit does not belong to your father or grandfather.

      Delete
    5. OOOI fly kite harami macam boss hang Najib kamjat and penyamun NO 1 dlm dunia.
      Esok SELASA, ajaklah Najib laknatullah pie saman SR...Berani ??? Ada Teloq ???
      Setakat makan dedak and cuba pusing utk boss hang Najib laknatullah aja...
      satu dunia dah tau pasai boss hang najib...muka nak bubuh tang mana bahalul oooi ?
      Sekali lagi aku remind hang...ESOK SELASA TAU... ADA TELOQ ???

      Delete
  13. Kluang binatang khinzir pemecah belah umat muhammad.
    Jawab lah jau nanti d hadapan Allah wahai si kluang khinzir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu lebih keji dan jijik dari babi, nokhtah.

      Delete
  14. Memang sah tak ada fakta, lain ditanya lain dijswab..
    Awak nama siapa?
    Saya orang Pahang..

    Tak ke bangang jawapan macam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org Pahang kalau sokong Najib, bingai. Sebab najib kata di Pekan dulu bahawa dia Bahasa melayu pun kekok. Tak payah cerita lah apa yang dia bengkok.

      Delete
  15. Salam. Masih lagi ada yang cuba hadamkan. PRU 13 undi Pembangkang 52% undi Kerajaan 48%. Cuma kerajaan menang kerusi lebih dr pembangkang. Maksudnya suara rakyat lebih kpd pembangkang.

    ReplyDelete
  16. Salam. Masih lagi ada yang cuba hadamkan. PRU 13 undi Pembangkang 52% undi Kerajaan 48%. Cuma kerajaan menang kerusi lebih dr pembangkang. Maksudnya suara rakyat lebih kpd pembangkang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sampai 52%, Mat. Kamu betulkan lah laptop kamu yang komen kamu keluar 2 kali tuh. Lepas itu boleh lah isi kandongan komen kamu boleh betul.

      Delete
    2. bukan suara rakyat yang dapat kat PR tapi suara BABI menyondol, ork! ork! harap betulkan tanggapan salah tu, wakakaka

      Delete
  17. Najib masih lagi popular dn akn terus pepular seterusnya memenangi pru 14.pilihan raya Serawak dn prk sg.besar dn kk telah membuktikan disebalik ramalan awal protun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dia popular, mengapa gambar dia satu hapah tak keluar di PRN Sarawak atau di PRK itu.

      Sebab takda duit nak bayor? Kan ada berbilion masuk ekaun dia, ekaun bini dia dan ekaun anak tiri dia.

      Delete
    2. gambo Kim dan Peter Pan bersepah sepah pun tak menang juga

      Delete
  18. Bro bro sekelian..baik punya titik Kat si flykite Jahanam ni! Jom ramai2 kita tibai dia kalau dia masuk. Berbagai nama tapi org yg sama tu. Tutuh, tibai dia cukup2, lenyek dia sampai lumat..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju setuju setuju. Jom jom jom.

      Delete
    2. Kenapa dia pakai banyak nama? Mungkin dia banyak bapak kot...

      Delete
  19. i tot Protun hebat tapi seekor langau boleh jadi kecoh???

    apapun flykite memang handal!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flykite memang:
      Handal menjahanamkan
      Handal melanun
      Hendal membohong

      Delete
    2. flykite go bang balls

      Wimbledon tennis championship matches dah selesai, kau bole take over. Pakai bola kau sendiri.

      Delete
  20. Aku rasa flykite memang terer

    ReplyDelete
    Replies
    1. terrer makan dedak and dapat stock dedak from najib penyangak and penyamiun adelah.
      yg lain tergolong dalam golongan ahli umno bongok and pencacai najib penyamun duit rakyat.
      kalau terrer sangat, suruh lah najib pie mahkamah utk saman...kan esok hari SELASA !!!
      boleh ? Berani ? ada teloq ? silap silap go fly kite pun sama dng najib...tak ada teloq !!! kah kah kah.

      Delete
  21. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  22. Satu je soalan aku sebelum nak jawap soalan2 kau.....BILA DAN DIMANA LAPORAN AUDIT NEGARA DI OSA KAN?????

    Laporan audit 1mdb di osa kan sebelum pembentangan PAC. Sesudah itu, dibentangkan diparlimen ianya tak jadi osa lagi. Berkoyan kena sesah pasal laporan 1mdb tak macam dijangkakan oleh anjing2 protun. Lagi mau kencing ke?

    Din telurter keluaq dah mamai kena sesah. Lu pun kalau nak jantan silakan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu bukan jantan nak chalen orang di sini. Kamu hermaphrodite.

      Jangan cakap pasal cop rahsia le, tak mustahak, pahal pun IGP nak tanya Auditor General, kemudian siasat siapa bocorkan rahsia.

      Yang penting, kau jawab le ke mana pergi nya US7 bilion (RM28 bilion) yang pasukan AuG tak dapat account tuh. Kau dapat berapa sen dari nya?

      Delete
  23. Telor berayun. Ko spender tak pernah ada ye? Orang dedak man cam ko spender pun tak mampu beli ke..aisehman, itu pasal lah tolo ko berayun. Tak geli2 ke mangkok ayon..eh sorry..tolo berayun? Berlambang2 bagai, guna logo kerajaan. Ko kerja kerajaan ke, atau kera hutan?
    Berlogo2 bagai. Nak banggakan negara bukan takat logo ngok. Sama2 selamatkan negara dari pemimpin khianat. Ni tak.kau mentedarah dedak. Patut lah tolo ko berayun!

    ReplyDelete
  24. telur berayun ni otak kat buntut kot.....sampai sekarang lapuran ag masih osa.....yng tak osa lapuran pac.......pac dan ag.....tak sama.....klu tak osa, apa yang marah sangat dengn sr kasi bngkar.....

    ni telur berayun....telur kat kepala, otak kat buntut....

    ReplyDelete