Thursday, July 14, 2016

WAJAR KE DAP DAN REDBEAN AJAK RAKYAT BENCI UMNO atau

Wajar ke pemimpin dan cai UMNO ajak rakyat benci DAP...

SATU PANDANGAN DARI SUDUT X

Dalam berpolitik yang matang perlu ke kita diajak benci membenci parti A atau parti B.

Kalaupun ada pemimpin yang buruk akhlak di parti tersebut, yang perlu disingkirkan adalah pemimpin atau pemimpin-pemimpin tersebut.

Jika pun parti itu mempunyai pemimpin yang dianggap tidak menyumbang kepada kebaikan, parti tetsebut tidak perlu dibenci, tidak perlu hasut rakyat dengan benci sebaliknya tunjuklah contoh yang baik dan lebih penting bina kekuatan untuk tewaskan parti tetsebut secara demokrasi atau setakat yang dibenarkan oleh undang undang.

Jika di dalam parti A sendiri ramai pemimpinnya buruk akhlak,  apakah berkesan jika pemimpin tersebut menghasut rakyat membenci parti B dan sebaliknya.

Sebagai contoh...
Pemimpin DAP dan UMNO...  Apa status akhlak pemimpin mereka (?)
Wajar ke mereka menghasut rakyat dan menanam rasa benci antara satu sama lain...



# gunakan otak tengah untuk mengulas...terima kasih

15 comments:

  1. Bukan saja tak wajar - kurang ajar. DAP anti-Melayu, anti-Islam, cetuskan pergaduhan kaum 13 Mei 1969.

    Depa coba persoal Perkara Perkara sensitif dlm Perlembagaan negara yang di lindung Akta Hasutan. Lim Guan Eng dah kena tindakan Akta Hasutan.

    Depa DAP tak hormatkan Perlembagaan negara dan di suruh berambus dari negara ini, berhijrah ke negara yang Perlembagaan nya depa hormati.

    Ramai yang dah buat gitu tapi masih ramai lagi yang belom cukup duit nak berambus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cumja DAP je ke, Anon 10.31.........?????
      Macam mana dengan lanun Bugis yang meropmpak duit rakyat.....????

      Delete
    2. Ko la protun layan madey bullshit full of shit ...go fly kite !!!

      Delete
    3. Encik LANGAU rupanya..........!!!!

      Delete
    4. OOI go fly kite...hang Mai Pulak ?
      Bila nak Ajak boss hang pie saman ?
      Sampai kiamat pun najib laknatullah Tak Ada teloq utk saman punya...
      Hang nie dah laa Langau, otak lembu and bodoh Pulak tu...
      Terlampau banyak makan dedak jadi lagu nie Lah bahalol...

      Delete
    5. Hahaha hohoho hihihi

      Mr Fly Kite kena panggil LANGAU yang selalu hinggap di babi

      Ada orang kena mcm tu will fall on his sword mcm ancient Roman general bunuh diri

      Atau baring atas landasan keretapi di lenyek, macam Jepun hara kiri

      Tapi kau aku tau tak berani buat gitu sebab kau katak puru

      Delete
  2. Salam. Moveon la..kisah lama kot. Klau masih macam tu dendam..inggeris belanda portugis dan jepun semua musuh melayu dulu..kenapa tak dendam?

    ReplyDelete
  3. Salam. Moveon la..kisah lama kot. Klau masih macam tu dendam..inggeris belanda portugis dan jepun semua musuh melayu dulu..kenapa tak dendam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelom move on, try and fix your laptop dulu, Majid. Tak bercahaya nak baca bila komen kau keluar 2 kali.

      And sapa kata tak dendam Portugis, Bretes dll tuh? Aku nak serang PM baru Bretes dengan minyak wangi esok malam.

      Delete
  4. Negara ini ada undang2. Sebagai parti yang memerintah, jika terdapat perkara2 yang boleh menyumbang pada perpecahan kaum maka individu yang mencetuskannya perlu diheret kemahkamah.
    Tetapi malangnya, kerajaan najib seolah2 bersekongkol pula dengab baju merah.
    Kerajaan sepatutnya menjaga keamanan kaum, bukan berada dibelakang pencetus isu perkauaman semata-mata untuk menakut-nakutkan kaum A pada kaum B untuk kepentingan politik.
    Apa yang rakyat nak lihat adalah kemampuan takbir urus oleh sesebuah parti yang boleh meningkatkan rakyat dan negara. Bukannya kerana rasa takut dan benci pada parti lawan.

    ReplyDelete
  5. Its about party ... the very essense of political system in Malaysia ... to get rid of leader must from within .. no such thing from outside via deklarasi rakyat or street demos ... go fly kite bro !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. When you say go fly kite. you don't say "bro", Mister Bang Balls. You say, "You, Bugis Lanun, why you seleweng 1MDB and songlap billions into your personal bank account?"

      Delete
  6. tepuk sebelah tangan tak jadi. bila dua tangan lama (ultramelaise dan ultrakiasau) bertepuk keluarlah bunyi yang menyakitkan telinga. kalau nak semuanya kembali normal senang ajer bro ... kembalikan si dua tangan tadi ke tempat asalnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi Jing Jibo mana ada guna tangan melainkan untuk mengoncang barang Najib. Pastu berlendir, boss kau jadi ultramelaise Bugis Lanun.

      Delete
  7. Hi there, I discovered your web site by means of Google whilst searching for a comparable subject, your web site came up, it seems great.

    I have bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just was aware of your weblog via Google, and found that it's really
    informative. I'm going to be careful for brussels.
    I will be grateful should you continue this in future.
    Lots of other folks shall be benefited from your writing.

    Cheers!

    ReplyDelete