Saturday, May 5, 2012

Penghormatan pada Ambiga, Anwar - Pemerhati...Antara Perhimpunan Raksasa Dunia...

Ambiga dan Anwar wajar jadi tetamu terhormat untuk belajar:
1) Patuh pada undang2
2) Pilih tempat yang sesuai
3) Apa maksudnya perhimpunan aman
4) Kalau rasa kuat dan jadi pilihan rakyat - tak perlu mengganas
5) Bukan setakat bersih di mulut tapi lebih penting di hatiPerhimpunan raksasa Jumaat depan tanda kekuatan Umno: Najib


May 5, 2012 Perdana Menteri berkata perhimpunan itu juga akan membuktikan bahawa ribuan anggota parti itu mampu berhimpun dalam keadaan aman tanpa mendatangkan kemudaratan kepada orang lain.
KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata perhimpunan raksasa di Stadium Nasional Bukit Jalil sempena sambutan ulang tahun ke-66 Umno pada 11 Mei adalah tanda kekuatan parti itu untuk mara ke hadapan dalam satu barisan yang ampuh bagi mencapai kemenangan yang besar dalam pilihan raya akan datang.
Perdana Menteri berkata perhimpunan itu juga akan membuktikan bahawa ribuan anggota parti itu mampu berhimpun dalam keadaan aman tanpa mendatangkan kemudaratan kepada orang lain.
“Saya melihat tarikh lahir Umno yang ke-66 ini satu yang amat sesuai sebab kita dah lama tak buat satu perhimpunan secara raksasa dan masanya sesuai untuk kita.
“Semua orang tahu bahawa pilihan raya (akan diadakan) tak lama lagi jadi eloklah kita paparkan kepada rakyat apakah jasa Umno selama ini,” katanya dalam wawancara eksklusif dengan Umno-Online di sini.
Beliau berkata anggota Umno juga perlu berbangga kerana menjadi sebahagian daripada keluarga besar parti keramat orang Melayu itu.
“Jangan kita rasa terhina, jangan kita rasa tertekan bahawa segala-gala yang dikecapi oleh negara ini pada hakikatnya adalah jasa yang disumbangkan oleh Umno, oleh pemimpin-pemimpin Umno, (sama ada) besar dan kecil selama ini,” katanya.
Sambutan ulang tahun ke-66 Umno yang bertema ‘Umno Pembela Rakyat’ berlangsung selama 13 hari bermula 1 Mei lepas.
BernamaNo comments:

Post a Comment

UPDATE INFO

Kelebihan Menjadi Dealer QM: Kenapa Anda Patut Menyertai Kami?  Komisen Tanpa Spread:  Komisen anda dibayar ke Pay Out Due account, di mana ...