Wednesday, May 11, 2016

APA BENARKAH INI... ARAHAN SIAPA (?) DARI ORANG SAMA (?) BERTUGAS TETAPI BERPOLITIK (?)

JEMAAH MENTERI HARUS MEMINTA MAAF KEPADA KERABAT DIRAJA JOHOR DARUL TAKZIM

1. Amat mengejutkan apabila saya terbaca kenyataan dari DYAM TMJ baru-baru ini tentang pantauan/"Special file"/"Wiretapping" Special Branch ke atas baginda dan baginda Sultan.

2. Bagi saya perkara ini sangat keji dan memalukan. Pantauan dari special branch sepatutnya hanya dibuat kepada mereka yang merbahaya dan dianggap sebagai ancaman. Adakah TMJ dan Sultan satu ancaman kepada keselamatan dan keharmonian negara?
Most pertinently, who gave out the order for this despicable act to be carried out?

2. As a Johorean,  saya tak dapat mengelak dari perasaan marah apabila kerabat diraja yang telah banyak membantu dalam membangunkan negeri tercinta kami diperlakukan sedemikian rupa. Malahan TMJ dan baginda Sultan merupakan antara pemimpin yg paling berkaliber dan berjiwa rakyat! Mereka membela nasib rakyat dan sentiasa memperjuangkan suara rakyat menentang ketidakadilan yg sedang berlaku. Namun sebagai balasan, mereka dipantau seperti penjenayah!
Some of our elected officials should be ashamed of themselves. When the unelected speak for the rakyat while the elected don't, you know there's a clear error in the system.

3. Saya sedar bahawa kedudukan saya amat rendah sekiranya ingin dibandingkan dgn DYAM TMJ, tetapi saya juga turut faham perasaan apabila dipantau sebegitu rupa. Semenjak saya mula bersuara, saya tlh dipanggil berjumpa SB hampir setiap minggu. Bila HP dicuri dengar dan pergerakan diekori, ini semua merupakan satu pelanggaran privasi!
I wonder what triggered this sudden breach of Privacy.
Is it because the Johor Royalty has been vocal of the administration's wrongdoings? Especially in the case of 1MDB.

4.  DYAM TMJ, patik sudah berjumpa dgn beberapa org ahli SB sendiri and they are exceptionally nice & professional people. Patik pasti Special Branch tidak akan bertindak sedemikian rupa sekiranya mereka tidak memiliki apa apa arahan dari pihak atasan.
The question is, Who gave the order?

5. Ramai yg mungkin akan berkata yg saya masih mentah dan belum kenal selok belok pemerintahan dgn betul. Tetapi apa yg terang dan pasti, sekiranya kabinet atau mereka yg berkuasa mempunyai masa dan sumber yang banyak, Janganlah gunakan untuk mengekori dan memantau rakyat biasa seperti saya dan pemerintah negeri yg sudah terang lg bersuluh tidak mungkin akan membawa nahas kepada negara.

6. Mungkin sudah tiba masa pentadbiran negara dijalankan degan lebih baik dan masalah-masalah yg sedang dihadapi rakyat diselesaikan secepat mungkin. Jgn terlalu taksub ingin terus berkuasa sampai rasa hormat pada pemimpin diraja pun hilang.

7. I therefore, strongly urge for-

a) Identify and hold the culprit who gave the order to "spy" on the Johor Royalty accountable.

b) An Apology by the members of the cabinet to the Johor Royalty.

Kalau mahu rakyat berhenti menentang,
Kepimpinan negara perlu lebih matang.

-Syed Saddiq-
A proud Johorean


Assalamualaikum WBKT & Salam Sejahtera.

Tan Sri/Puan Sri/Dato/Datin/Tuan/Puan dijemput ke Program

✨✳ Bicara Tokoh ✳✨
"BERANI KERANA BENAR"

Tarikh : 16 Mei 2016 - Isnin
Masa : 8:00 Malam
Tempat : Grand Ballroom, Aras 2, Hotel The Katerina, Batu Pahat, Johor
GPS : *102.93589 , 1.85362*

Panel Penceramah :-

✨Tan Sri Muhyiddin Yasin -
Timbalan Presiden UMNO

✨Datuk Abdul Kadir Jasin -
Tokoh Wartawan Negara

✨Syed Sadiq Syed Abdul Rahman - Juara Debat Asia

✨Hj.Solihan Badri - Naib Presiden GKCM Pusat merangkal Pengerusi GKCM Johor

#BicaraTokoh
#DeklarasiRakyat
#BeraniKeranaBenar

πŸ™πŸ™πŸ™πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’VIRALKAN❤❤❤

29 comments:

  1. Adakah pemain2 JDT pun sama dipantau?

    ReplyDelete
  2. betul2 nampaknya Najib nak jadi raja...kalau betul mereka buat begitu..maknanya mereka telah melakukan pengkhianatan (treason) kepada raja-raja. PDRM sepatutnya dah dilucutkan gelaran diraja..tukar dari Polis Diraja Malaysia kepada Polis Macai UMNO Malaysia. Mereka ni dah tak kenal Perlembagaan dan lupa kedudukan. Jadi lepas ni..Urusan Seri Paduka Baginda pun dah boleh tukar kepada Urusan Seri Paduka Najib Rosmah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polis DiRaja Malaysia. Setia pada Raja. Harap Jgn terikut dgn rentak politik. Daulat Tuanku.

      Delete
    2. Syed Saddiq is a young punk who has no clue about the roles and responsibilities of the Police in ensuring peace and order at all times. This encompasses all and everything that may disturb peace and order of the country at any time, present and future.

      The punk even uses the word "spying", not knowing the meaning of the word.

      Budak mentah macam itu perlu di bendong, di ajar dan di didik, walau pun ramai antara kita nakkan si Najib undur atau di ganti dan budak itu nampak nya arah ke situ.

      Pihak Polis ada hak dan kuasa untuk membuat apa saja yang di fikirkan perlu bagi menentukan keselamatan dan ketenteraman negara ini.

      Pahal pun, takda bukti bagi tuduhan "spying" itu.

      Delete
  3. Itulah............sapa suruh TMJ & Sultan selalu
    b uat komen POLITIK.
    Kejap gertak nak keluar Malaysia.
    Kejap nak amik kuasa semua pentadbiran tanah negeri Johor.
    Kejap cakap saya masih ingat tahun 1992.....
    Ni lom lagi pasal perlembagaan, dll.

    ReplyDelete
  4. jangan membuat kenyataan membabi buta lah KD...... ... hang duduk diam2 kat Kluang tu jaga cafe kontent hang tu...... zaan Tun dulu jauh lebih teruk....jangan nak momokan rakyat ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOI, hang dapat banyak mana dedak from harami Najib ?
      Apa yg KD tulis memang betul and repeat lah...kami tak makan dedak macam hang ok...
      Tungu pilihanraya KK and Sg Besaq Nooo...baru tau langit tinggi rendah ok....

      Delete
    2. Bukan dapat dedak, tapi memang realiti. Siapa rampas kekebalan raja-raja? Siapa pemimpin itu ye?

      Delete
    3. 11.56
      rampas kekebalan dari segi pe? makan dedak le tu..x tahu jgn cakap pasal kebal ke x? apa yang tun m buat dulu adalah untuk rakyat..dia cuma tarik kekebalan supaya jika raja-raja melakukan jenayah, dia org boleh didakwa di mahkamah...itu je sebab sebelum ni ada beberapa kes yang dilakukan oleh raja-raja terhadap rakyat tetapi tidak dapat didakwa...jgn makan dedak banyak sangat bro..

      Delete
  5. KD......KD!!!!!!!!
    Nak tanya sikit.
    Apasal kat posting saya ada Reply & Delete.....????
    Mana-mana blog saya masuk pun ADA.
    KENAPA............wawawawa.........(nangis)
    Posting saya terok ke.....?????
    (Posting yang ni aku nak delete lepas KD jawab)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Minah, setiap orang yg komen ada hak nak delete komen dia sendiri. Admin pulak ada hak nak delete mana2 komen yg dema tak suka.

      Aku pun boleh delete komen aku. Mungkin nak repair dan masuk balik atopun nak ubah ke tempat yg lebih sesuai.

      Keluar REPLY & DELETE tu bukan sebab komen kamu terok. Kamu juga boleh tambah kepada komen kamu dgn guna REPLY.

      Setengah blog macam blog ni komen disiar secara otomatik. Ada juga yg ditapis oleh admin.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. OK...OK....thanks QalamQabut.
      Aku tak jadilah nak DELETE......Hehehe.
      Ingatkan komen aku terok sebab tu ada DELETE.
      Sebab kat blog ZAMKATA, cuma kome aku je ada DELETE.
      Komen orang lain takda......(sedih)
      Jadi, aku fikir komen aku terok sampai letak DELETE.
      (Rasa rendah dirila ni sebab kat ZAMKATA, semua
      posting berbunyi 'intelektual'.......kikiki

      Delete
    6. Testing....testing.....HEHEHE.
      Tak boleh EDIT rupanya.
      Cuma boleh DELETE.
      THANKS ONCE AGAIN, QalamQabut

      Delete
  6. Yeke zaman tun teruk?
    Kau tu bagi komen bodo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, ko ni ke yang jawab posting aku kat blog WZWH...???
      Kesian ko - AYAT SINDIR pun tak faham.
      Bodoh melanton-lanton.

      Delete
    2. Heh heh heh... Way to go Cik Minah... Dema ni dungu sikit. Oopsss... Betul dah tu, bodoh melanton-lanton...

      Delete
  7. patutnya pantau piiemmm..byk benda dia dok kencing rakyat ni...tp nak wat camne..semua dia dah pegang..harapan kita deklarasi rakyat je..aku sayang UMNO bukan sayang najib..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la tu ... ayat madey nyanyok !! go fly kite !!

      Delete
    2. ye ke sayang UMNO? RBA ni bersepah, yg menyamar sayang UMNO atau ahli UMNO pun bersepah...

      Delete
    3. Satu puak sayang UMNO (United Malays National Party) yg perjuangkan agama, bangsa dan tanahair.

      Satu puak lagi sayangkan UMNO (Untuk Mohd Najib Only) yg perjuangkan Najib dan letakkan agama di sebelah.

      Anon Wednesday, May 11, 2016 11:59:00 PM masuk puak yg mana?

      Delete
    4. try lah u all to convince yourself that supporting madey nyanyok much better than support DSN who are vibrant, smart and determined with authority as PM to lead UMNO... madey not at all UMNO now... he betrayed UMNO to work with DAP .. bullshit declaration .. only for personal interest and hatred and PHD to DSN ... go fly kite !!

      Delete
    5. The one thing that you can't convince your own self is that we are not concerned about Tun M, Mukhriz or even DAP. We are more concerned about Najib pillaging our country.

      No. Your Najib is not vibrant, at least not anymore. He cannot even smile nowadays. Pity him. He knows his days are numbered. He's twisting every arms of the civil service to survive.

      Everytime he opens his mouth, his forked tongue can be seen clearer and cleared. But you are too busy licking the dedak on the floor to see it.

      What a pity...

      Delete
    6. 10.46
      aku memang ahli umno...knp? ko ingat org umno semua suka najib..tu le makan dedak byk sgt..sampai otak dah jd jem..brp tengku tipu tu bayar ko bro??

      Delete
    7. 12.25
      mmg le piem korang ketua umno...ketua yang memburukkan umno..aku dah naik menyampah dengan org yg buat seolah2 "nothing happen". buat program nothing to hide, dia yang hide..sokong le piem korang tu..selagi dia jadi presiden, selagi tu le aku x akan mengundi..vibrant...hahahaha...smart tu aku setuju sebab 2.6b dia boleh dapat...determined mmg le determine untuk selamat diri sendiri..bagi aku le piem ni lebih kepada munafik, pencuri, pembohong, kencing rakyat, muka x tahu malu, salah guna kedudukan untuk kepentingan sendiri..

      Delete
    8. 'aku x akan mengundi..'

      Bro, kamu kena mengundi. Jangan biarkan Najib fikir dia 'idola Malaysia'. Tak mau undi PR pun takpe. Kita pakat undi CALON BEBAS sebagai tanda protes. Itu saja yg aku boleh cakap, dan itu saja alternatif yg kita ada, buat masa ni...

      Delete
  8. Syed Saddiq is a young punk who has no clue about the roles and responsibilities of the Police in ensuring peace and order at all times. This encompasses all and everything that may disturb peace and order of the country at any time, present and future.

    The punk even uses the word "spying", not knowing the meaning of the word.

    Budak mentah macam itu perlu di bendong, di ajar dan di didik, walau pun ramai antara kita nakkan si Najib undur atau di ganti dan budak itu nampak nya arah ke situ.

    Pihak Polis ada hak dan kuasa untuk membuat apa saja yang di fikirkan perlu bagi menentukan keselamatan dan ketenteraman negara ini.

    Pahal pun, takda bukti bagi tuduhan "spying" itu.

    ReplyDelete