Saturday, May 21, 2016

YANG TAKUT SIAPA, YANG MENIPU SIAPA...

Sejuta lebih tandatangan rupanya jadi mimpi negeri bagi sesetengah pemimpin yang pada awalnya memperlekehkan tandatangan itu tidak mampu menurunkan Najib.

Sejuta tandatangan itu kemudiannya dikatakan satu angka tipu - dakwaan itu membuktikan mimpi ngeri itu memang benar.

 (MMO) – Tun Dr Mahathir Mohamad today alleged the Malay rulers are being prevented from granting him audiences to deliver his so-called “Citizens Declaration” seeking the prime minister’s resignation...

Bukan sahaja ketakutan dan mimpi ngeri itu benar, lebih sejuta tandatangan juga sangat benar.



 (Untuk menumpulkan usaha menjatuhkannya sebagai PM, Najib cuba menjadikan gerakan rakyat sebagai gerakan parti-parti pembangkang. Itu tidak benar. Mereka yang menandatangani deklarasi rakyat adalah orang biasa, kebanyakannya bukanpun ahli mana-mana parti politik).

(Ia juga cuba mengatakan yang saya telah menyertai pembangkang. Dia tidak menghiraukan bahawa deklarasi itu tidak dibuat atas nama parti-parti pembangkang tetapi di atas nama rakyat Malaysia. Saya bersama gerakan ini sebagai seorang rakyat, bukan sebagai ahli parti politik. Saya juga tidak menyertai mana-mana parti).

( Rakyat tidak mendesak untuk menjatuhkan Kerajaan tetapi sekadar menjatuhkan Najib). Jika Najib digugur, parti majoriti masih juga BN. Dengan itu BN akan terus berkuasa dan berhak memilih Perdana Menteri baru. Tetapi tentulah PM yang dipilih bukan seperti Najib, yang amalkan rasuah untuk memenangi pilihanraya dan sokongan dari parti)

Mahathir

43 comments:

  1. itu fitnah madey ... jelas dan nyata dari awal lagi .. spin angin kentut madey je .. go fly kite !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Will give you kite with wording.
      "NAJIB , LOVE TO KISS YOUR ASS AND YOUR SHIT TOO"
      Now you go fly kite.
      Go

      Delete
    2. Go fly kite masih ada.
      Kikikiki..

      Dlm blog satu lg diam menikus.
      Kikikiki..

      Ayat sama pusing sana sini.
      Kikikiki..

      Fitnah fitnah fitnah. Saman xberani.
      kikikiki..

      Tunjuk bukti fitnah pun xde.
      Kikikiki..

      Malu mngaku terima dedak.
      Kikikiki..

      Konon atas nama prinsip.
      Kikikiki..

      Prinsip sokong siapa yg sudi membyr.
      Kikikikikikikikiki

      Delete
  2. OOI go fly kite !!! Hang nie otak lebih teruk dari otak lembu, makan dedak banyak sangat.
    Dah lebih 1.5Million tadatangan yg rakyat dah buat utk najib bagi kat agong and lanie umno and pencacai takut and cuba halang tun utk sampaikannya.hang ingat najib and penasihat bangang dia boleh lawan kehendak rakyat ka ???
    Tunggu lah harami OOI, masa hampa semua akan sampai jugak....In Sya Allah
    Rakyat tetap berusaha Tun yg amanah dah buat untuk rakyat and bukan macam harami Najib laknatullah.
    OOOI pekak bodoh and sombong, ESOK ISNIN and LUSA SELASA !!!

    ReplyDelete
  3. Tun yang amanah????...ye ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3.21 ya betul!!! Tun AMANAH!!!sakit hati ke chai?

      Delete
  4. Skrg Mahathir mahu BN tumbang dalam pilihanraya kecil Sg Besar dan KK pula.... bukan Najib.Yang mana betul ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah kata dulu lagi, dia nakkan Najib undur atau di gantikan, tapi UMNO/BN terus merintah selama lama nya. Itu strategy.

      Apa yang dia buat kebelakangan ini ha nya tactic - bila takda jalan lain, Ajib asyik gunakan kuasa dia, termasuk buang Gani Pattail dengan serta merta tanpa alasan, pakai "tangan ghaib" tukarkan tempat kerja pegawai2 tinggi SPRM dan PDRM yang menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion masuk ekaun dia, apa yang perlu di buat, dia buat.

      1.27 juta dah tanda tangan Deklarasi Rakyat setakat lama dulu, beb. Mintak Selamatkan Malaysia dari di jahanam Najib.

      Delete
    2. PRK parti najib tumbang pon bukan bermakna BN tumbang. Cuba baca dgn otak manusia.... agar boleh berfikir sikit.

      PRK sebagai SIGNAL aje... korban 2 PRK utk selamat seluruh rakyat Malaysia.

      Новак: «Зарубежнефть» хочет купить некоторые активы Petronas http://teknoblog.ru/2016/05/20/60433

      Aset Petronas dlm rundingan utk dijual ke Rusia. Siapa yang pergi ke Rusia baru2 ni. Teruk sangat ke Petronas... atau sibuk nak cover bayar riba hutang berbillion ringgit.

      Delete
    3. Bro 7.43,

      Selagi ada harta dan khazanah rakyat dan negara, najib akan jual.

      Apa tugas jho lo? Bagaimana dia boleh berdampingan dengan najib?

      Maruah rakyat dan negara ini bukankah telah dijual oleh najib?

      "Perdana Menteri Malaysia terbabit dengan skandal rasuah,penyelewengan dan penggubahan wang haram."

      Dahulu malaysia dihormati dan disanjung tinggi

      Hari ini, Inilah chop yang diterima rakyat malaysia oleh masyarakat dunia...dah tak da maruah dan harga diri kita sebagai rakyat negara ini.

      Delete
  5. Cuba pula buat satu lagi deklarasi untuk kekalkan Najib. Kita tengok deklarasi yang mana lebih banyak tandatangan dapat dikumpulkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, deklarasi sokong Najib. Mengarut kamu.

      Di PRN Sarawak dah nampak, ngong. Adenan Satem tak kasi gambar dia pun di pamirkan di masa kempen. BN menang bukan main lagi. Kalau muka Najib keluar di sepandok dll, silap silap, rebeh BN di PRK Sarawak itu.

      Delete
    2. Tentulah yang sokong lebih banyak.
      Ahli UMNO sahaja sudah lebih 3 juta orang!

      Delete
  6. Anom 4:52:00 bodoh tak bertempat.

    ReplyDelete
  7. cukup cukup lah madey, tak puas ke ko spin selama 22 tahun, cuma ko punya spin boleh di sapu bawah carpet, kroni ko, anak beranak ko, ko sendiri bangga, sombong, bongkak untuk apa, zaman ko dah over, tunggu election nanti untuk remove najib, buat lah cara democratic...menunjuk kau makin meroyan...cukup cukup lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak tahan ko, Projibo ye? Ngapa tak bawak bendera putih, angkat tangan, surrender?

      Suruh Jibo runding dengan pihak tertentu setuju keluar Malaysia selama lama nya dengan syarat tak di dakwa di mahkamah.

      Delete
    2. Saudara 7.01, pencacai dan projib tidak mengira menang atau kalah.

      Apa yang penting duit haram rakyat tak izinkan mereka perolehi, itu yang lebih penting.

      Hari ini mereka komen sokong najib.

      dan apabila najib masuk kedalam,

      Esok hari mereka komen sokong parti DAP pula, sudah lupakah pelbagai gelaran mereka berikan terhadap DAP?

      Delete
  8. Najib and semua menteri dedaknya Akan diajar rakyat tak lama lagi.In Sya Allah.
    Rakyat dah tak boleh pandang muka najib laknatullah nie lagi dah...

    ReplyDelete
  9. Cai najis...opps najib, cume bleh cakap fitnah jer la, tu je pun point depa, kalo diajak kuar fakta mmg xdela....otak penuh dedak

    ReplyDelete
  10. DewiSaturday, May 21, 2016 5:05:00 PM....mmg x la depa nak buat, depa sendiri nak sains pun malu, lagi la nak mintak org sain...

    ReplyDelete
  11. Ada penah dega cita emak najib sendiri pernah kata najib tak boleh jadi good pm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8.11 Mungkin ada kot...sebabnya najib ni lembik, otak takda, bodoh, lembu, kena plak nasi kangkang.....

      Sepatutnya adik dia nazir jadi PM...itu maksud mak dia tu.

      Delete
    2. Pssst... kalau omputih tanya apa itu nasi kangkang jangan citer, buat malu jer.

      Delete
    3. Hahaha, Bang, bole cita. Tapi jangan cia keluar asap atau gas - keluar wap, kadang kadang menjijis.

      Itu pasal kekadang oang panggil dia Najis.

      Wap takpa, tapi kalau keluar yang berlendir tuh ........ ooops, sori, sudah lebe nih....

      Delete
  12. Dah 1.4 juta tanda tangani Deklarasi Rakyat. Tun kata di Subang semalam.

    Nunggukan YDP Agong perkenan jumpa dia serahkan Deklarasi Rakyat itu. Dia nyindir Najib, kata nya ungkin YDP Agong pun dah kena house arrest. Tun kata dia sendiri bila nak keluar negara kena jumpa Najib - tinggi benar lebih tinggi dari langit, dari planet Maret, haha

    ReplyDelete
  13. Mengapa Tun M .. Takut sangat kpd 1MDB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan takut lah, kau Mamat yang bodoh. Dia nak kena kan Najib yang songlap duit 1MDB.

      Njib yang takut, gigil lutut, menggeletar pada masa masa nya, tapi makan pill supaya nampak tak nampak gobar bila di khalayak ramai.

      Delete
    2. VERY STUPID ANSWER ...

      Delete
  14. MENGAPA TUN Menjual Share TNB kepada pemegang Share TNB kpd YTL , GENTING, MALAKOF , EDRA - MILIK SIAPA KAH MEREKA INI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shrewd business decisions.

      Tapi Najib jual kpd syarikat2 China sebab nak memuaskan hati DAP, macam dia buang ISA and buat keputusan buang Akta Hasutan nak memuaskan hati DAP juga.

      Delete
    2. Banyak mana YTL, Genting dah SUAP TUN

      Delete
  15. Menjual Padang Lumba Kuda KL kpd Ananda Krishna dgn Harga murah kemudian menjual nye kpd PETRONAS dgn Harga yg SANGAT MAHAL dan bina TWIN Tower

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedebah kau, tajuk pos lain, kau bawak isu lain, nak tarik perhatian pembaca ke lain.

      Delete
  16. Syarikat Perkapalan yang GAGAL milik Anak SIAPA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedebah kau, tajuk pos lain, kau bawak isu lain, nak tarik perhatian pembaca ke lain.

      Delete
  17. Skandal PERWAJA STEEL dan Di beri kpd Kaum itu .., ANGKARA SIAPA

    ReplyDelete
  18. MONOPOLI Penjualan GULA : Siapa yang bagi kepada KAUM ITU

    ReplyDelete
  19. TUN M hendak mempertahan kan Rakyat MALAYSIA ATAU TEMBOLOK ANAK2 dan KRONI KRONI DIA ��

    ReplyDelete
  20. Komen 123, 125 dan 128 tu jugak oleh Cai Najib Go Fly Kite, pemakan dedak, pencium bontot dsb nya.

    Bedebah kau, tajuk pos lain, kau bawak isu lain, nak tarik perhatian pembaca ke lain.

    ReplyDelete
  21. cai borak nama flykite
    mana blog datang merempat
    nek tempoyak pun sahabat
    entah menyamar dua tempat

    otak kotor gemar mencarut
    sejak kecil dalam perut
    jibon kata angguk dan turut
    fakta konon semua mengarut..

    rakyat dah sedar dia belum
    jibon salah nak elak hukum
    jibon sesak ke paras halkum
    masih pencacai bontot nak cium..


    ReplyDelete
  22. Alah ....tanda tangan tak laku
    Apa Malaysia iniu pakai Undangx rimba ke..
    kok ya mana lagi 16 juta t/tangan rakyat yg layak mengundi
    Nak tipu rakyat Agong di dalam tahanan rumah...tau tak Agong tu Supreme Commander ATM.BilaX masa dia bolih aturgerak ATM....Jangan nak bangang kan orang lain,Penjilat Kahak bolih la terima
    Fantun....Patutlah Protuns tak dapoat jatuhkan Ajibgor,mentaliti macam dia ni...meroyan buat puisi...fly air baloons

    ReplyDelete
  23. Ada cai empat dua puluh
    Belum lawan sudah terjatuh
    Pada jibbo sangat lah patuh
    Kasih kak rozi sangat lah utuh

    Pantun ITU dikata puisi
    ITU tandanya bangang sendiri
    Kenyang dedak tak boleh berdiri
    Siap cium bontot si rozi

    Tak percaya Deklarasi rakyat
    Takut dia sambutannya hebat
    Makin bertambah semakin kuat
    Buat pencacai terkulat kulat..

    ReplyDelete
  24. Dari kite jadi air balloon
    Buat persediaan secara umum
    PRU kalah takleh go on
    Lari airballon ke sana ke sinun..

    Flykite itu anak Rothschild
    Nek tempoyak pulak si anak yahudi
    Rendah otak sijibbo pencacai
    Kerana dedak jadilah abdi..

    Yang terang Dan nyata dia tak nampak
    Hanya jibbo poooojaan hatiku
    Nampak beliung dikata kapak
    Itu tandanya otak tiga suku..

    ReplyDelete