Tuesday, May 22, 2018

ALHAMDULILLAH SATU DEMI SATU MULA DISIASAT..



Kerajaan baru yang dulunya pembangkang sering menuduh pemimpin umno dan bn korup perlu memastikan tuduhan² tersebut ada asas, bukan semata mata palsu dan umpan untuk menang PRU.

Jefrey Kitingan,  Musa Aman,  Azeez Baling sudah dalam siasatan selain Najib.

Masih begitu banyak di luar sana bebas mewah.

32 comments:

  1. Yaa betul tuu kd...azeez raheeeemmm npk mcm biasa tapi miliki byk syarikat dilantik pula terajui tabung haji..nmpk mcm selalu tlg org tapi itu semua topeng saja..mamat nii antara pembodek tegar najib..siasat TH segera tgk ada penyelewengan waktu mamaq metalik jadi pengerusi..😬😠😧😡

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamak metalik semakin mengelebah, disangkanya hujan hingga kepetang rupanya hijun ribut ditengah hari, padan muka...hehehe

      Delete
    2. Habis lah tabung wang yang Kerry Okspod (boss Azeez) gunakan untuk bayar penyokong penyokong nya buat kerja untuk dia.

      Tabung itu double e tubuhkan di LUTH dari bermacam elauns yang dia tuntut dari LUTH sebagai Pengerusi berjalan ke sana sini mencari pelaburan, konon nya..

      Delete
  2. Malaysia baru dapat menteri2 cap ayam...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menteri2 dulu cap apa? Nak sebut pun malu. Lagi2 pulak puasa. Kihkihkih

      Delete
    2. Yang dulu ayam dedak , hanya tau makan dedak , berkokok pun tak tau.

      Delete
    3. Menteri bn prompak tak bertulur...

      Delete
  3. Bagaimana tuduhan mereka sebelum ni terhadap PM Tun Mahathir... Safie Apdal... Muhyidin... Tun Daim.... kalau lupa cuba tanya Wan Azizah... Mat sabu... Anwar dan pemimpin pakatan Lain..... Lim Guan eng ngan Azemin tak payah tanyalah.... 2x5=1000

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... dulunya mereka ni pembangkang.... Tp DNA tu tak hilang iar pun dah jadi gomen... pendakwaan atas tuduhan berpilih.... yang pernah dituduh sekarang dah suci.... yang dah didakwa plak mcm nak dilepaskan jer gamaknya....

      Delete
    2. Jangan lepaskan Najib dan Rosmah. Hingga depa masuk penjara. Di situ tak boleh lepas punya.

      Delete
    3. So, apa isu? Itu kerajaan dulu kenapa tak mau charge itu orang? Lu tak mau charge, itu lu punya pasallah. Kihkihkih

      Delete
    4. Sekor budak kecik di 1128 nih commenting line dia asyik apa isu. Jawab nya senang aje: Kepala Bapak Kamu.

      Delete
    5. Hang ada akai ker tak der akai?.... orang tanya apasai pakatan tak kota janji nak siasat melaun di atas tu.... kasi jawab dululah.... bukan orang pertikai apasal BN tak ambil tindakan. Takkan hang nak kata tuduhan pakatan dulu tu buat pelawok jer.....

      Delete
    6. Masa najib berkuasa kenape tak siasat?...kalo siasat sekarang saper nak percaye..

      Delete
  4. SPRM sahkan Abdul Azeez Abdul Rahim sedang disiasat kes rasuah


    KANGAR 23 Mei - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) negeri mengesahkan sedang menyiasat Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim dalam kes rasuah dan salah guna kuasa.

    Agensi tersebut telah hadir ke rumah dan pejabat Pengerusi Lembaga Tabung Haji (Tabung Haji) itu di Baling, Kedah, untuk siasatan semalam.

    Menurut sumber, SPRM negeri ini berperanan membantu pasukan di ibu pejabat yang mengendalikan kes tersebut.

    Pengarah SPRM negeri, Mohd. Syukor Mahmud ketika dihubungi hari ini mengesahkan perkara itu tetapi enggan mengulas lanjut termasuk sekiranya Abdul Azeez ditahan atau sebaliknya. - UTUSAN ONLINE

    celahgelegar at 12:08 PM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu baru siasat belum tentu bersalah...apa punya tut la ko..

      Delete
    2. 1145, jadi apa isu kamu?

      Delete
    3. Isunya 11:45 bnyk mkn taik penyamun pasal tu bodoh...kihkihkih

      Delete
    4. 500 k dirampas dari rumah Ajus kling..

      Delete
  5. http://celahgelegar.blogspot.my/2018/05/video-ustaz-dr-danial-apa-yang-tun-m.html?m=1

    ReplyDelete
  6. Spad sedut kuasa jpj,jasa propa sumbat,majlis prof kankong negara,..bekubur.
    Lagi tah hapa agency , bayang2 umno spt jin kawasan jkkkkk,apmm,semua bakal diselaeas.
    Sema itu tangan umno bn yg direjam jijack kuasa.
    Kos Rakyat yg bayar.
    Rakyat sudah memilih, sila dudok diam2. Bagi pengklepet dan sewaktu dgnnya..
    Selamat tnggu kena kutip...tk kira bangsa atau label agama yg dipakai.
    Apa? Bagus dan Islamik sekali laaa tuh!!!
    Tk perlu gasing...maka siapa bangkang, maka tdia tidak islamik lah tu...

    ReplyDelete
  7. Dulu ada ditubuhkan makmal kaji kos sara hidup..najib lntik kj jadi ketua makmal tersebut..duit dh byk habis tubuh makmal tapi hasilnya langsung xnampk..habis mcm tu jerr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jes 100 juta hilang di kementerian KJper citer?...sprm patut jelaskan...

      Delete
  8. Kerajaan BN : rakyat kena ubah gaya hidup, berjimat, buat kerja part time, ayam mahal jangan makan ayam.... Etc

    Kerajaan PH : potong gaji menteri, bubar agensi perabis duit, nilai semula projek mega..perangi rasuah Etc

    Kerajaan Pas : royalti, royalti, royalti

    Yg lama, tambah beban rakyat.
    Yg baru, kurangkan beban rakyat.
    Yg satu, kekal pasu

    Bersyukurlah
    ✓copy paste

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga lepas ni rakyat tak didera dgn 2, 3 kerja sedangkan pak menteri berpoya-poya melahap harta negara.

      Delete
    2. Mereka yg pilih PH adalah mereka yg bijak...

      Delete
    3. Ya mmg bijak, cuma kau sorang je yg masih bodoo

      Delete
  9. Harga minyak kekal walaupun harga dunia melonjak

    Zikri Kamarulzaman
    23 Mei 2018, 1:32 tengahari (Dikemaskini 23 Mei 2018, 2:27 tengahari)

    Harga minyak kekal walaupun harga pasaran dunia kini mencecah lebih AS$70 setong, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

    "Harga pam tetap sama, kita tidak akan menaikkan harga," katanya pada sidang akhbar pertama kabinet di Bangunan Perdana Putra di Putrajaya hari ini.

    Susulan pemansuhan subsidi, harga minyak di bawah pentadbiran bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, adalah berdasarkan sistem apungan mingguan.

    Walau bagaimanapun, menjelang pilihan raya umum ke-14, harga minyak tetap tidak berubah sejak 22 Mac.

    Sementara itu, Mahathir berkata pemansuhan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) boleh dilaksanakan pada bila-bila masa.


    "Ini terpulang kepada Kementerian Kewangan, buat masa ini adalah 1 Jun.

    "Mengenai tol dan sebagainya, kita akan buat mengikut manifesto Pakatan Harapan," katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur harga minyak tak naik...ikut formula najib harga minyak dah lebih 2.40 seliter...harha barang akan turut naik...

      Delete
  10. https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2018-05-22/malaysia-s-foreign-stock-inflows-for-2018-wiped-out-in-one-week

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SEDIKIT KELEGAAN: LGE AKUI KEBERKESANAN PAS DALAM KERAJAAN

PERANAN PAS SANGAT DIHARGAI.... PAS PERLU TINGKATKAN PENGUASAAN KERUSI UNTUK MENANG DAN DOMINAN