Friday, May 25, 2018

IMEJ UMNO MAKIN ROSAK


Jamal menghilangkan diri dari polis untuk menerima dokumen mahkamah.

Di Perlis,  ruam digaru dah jadi kudis dikeruk keruk dah membesar jadi kurap.

Azlan angkat sumpah MB Perlis tanpa kehadiran 8 DUN umnobn.
Raja Perlis murka.
Shahidan kata apa murka?
Shahidan umum Azlan dipecat dari umno diikuti 8 DUN membuat laporan polis ke atas Azlan.
Azlan menjalankan tugas sebagai MB seperti biasa dan memaklumkan tidak menerima apa² surat pemecatan.
Shahidan minta PM campurtangan!
Zahid nafi membuat kecaman keras ke atas Raja Perlis
Mufti Perlis cadang PRU Negeri semula.
Hishamuddin tidak setuju Azlan dipecat..
Next?


Keluarga 69

50 comments:

  1. Jamal baru nampak langit tinggi ato rendah....dulu umno berkuasa boleh lah tunjuk samseng...sekarang takut kena lanyak dgn polis...polis pon ade yg geram dengan lagak samseng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mapuih la ko Jamal di buru Polis. Pandai pandai ko melompat, jatuh jugak ke longkang.

      Laporan berita: Polis sedang mengesan Ketua Bahagian Umno Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos selepas beliau menghilangkan diri semasa prosiding mahkamah.

      Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Fadzil Ahmat, pemimpin 'gerakan baju merah' itu didakwa oleh seorang majistret di Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri, yang mana dia ditahan tetapi hilang semasa proses ikat jamin.

      Delete
    2. "Dia meninggalkan hospital semasa proses dokumentasi untuk ikat jamin malam ini.

      "Kami akan mencarinya (segera) untuk menyelesaikan proses itu," kata Polis (Fadzil).

      Mano ko nak lari Jamal? Nak tumpang perahu menangkap ikan di laut di Tg Karang? Nak duduk di kelong dalam laut? Makan tahi le kamu.

      Delete
    3. Jamal sedang menerima rawatan kerana sakit belakang di hospital berkenaan.

      Sakit sebab angkat hammer berat 10 kilo pecahkan botol2 beer ke? Ngapa ko tak minum aje beer tu, Jamal? Aku rasa jenis kamu nih, minum beer, buat apa saja.

      Sebab zaman Najib ko maharaja lela. Skang ko boleh harap Najib bela?

      Delete

    4. Jamal, 48, didakwa di bawah Seksyen 290 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman denda RM400 jika sabit kesalahan.

      Bodoh punya bodoh ko, Jamal. Kalo ko tak lari, bayor denda RM400 aje, Mat.

      Ko lari, skang ko boleh kena penjara. Baguih. Ramai rakyat suka. Sebab ko gengster Umno.


      Delete
    5. Selasa lalu, Jamal turut ditahan di hospital sama bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 34 Akta Senjata 1960 selepas terdapat laporan terhadapnya yang dikatakan sengaja mempamerkan senjata apinya.

      Ko lari sebab kes senjata api yang tentu ko kena penjara? Bodoh lagi ko.

      Kan dah tambah dua kali hukum penjara ko.

      Apasal? Dah bengong ye? Geram Najib dah lingkup? Tarak sapa lindung ko, ye?

      Padan muka.

      Moral of the story: Jangan kepala besau. Jangan melanda landa. Jangan tabi'at terer.

      Delete
  2. Dah kalah pon shahidan oon masih nak berlagak dgn samsing dgn Raja Perlis..

    Umno bukan sarat dengan prompak lanun aje....sarat dgn samsing muda dan tua juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shaidan tu berani sbb dia org kuat mahdeyyy..cilaka trojan horse madeyy.. patutle pelik tetibe mntk tolong mahapiraun tu cmpur tgn.. die samsing sampai kantoikan mahdeyyy arahkan buat kacau dlm umno??

      Delete
    2. Tak usah mengada lah...kuat tipu..tak ade kaitan antara tun dgn shahidan...tun pon menang 13 kerusi aje...kalo ph kalah tun teruk jena lanyak dgn najib...dah kalah nak spin fakta plak...

      Zahid pecat shahidan abis cerita kemelut mb perlis...kalo zahid oecat shahudan tun madey tak boleh buat ape2 pon..

      Delete
    3. 240, sapa ckp Shahidan org kuat Mahathir? Kepala Bapak ko ckp?

      Korang buat kacau sendiri nak tuduh orang lain?

      Kepala Bapak ko ajor?

      Delete
  3. Imej pakatan mahapiraun dgn mmenteri finance penjenayah dlm perbicaraan llgi ROSAK SPOILED... satu dunia xde kes macam ni...LAGI TAKMALU ka?

    PiEm cakap rakyat uneducated.. patutlah pakaton boleh menang..rakyat bodoh.. menteri pertahanan mcm penjual obat kaki lima...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuduhan jeatas lge sangat lemah...sengaja nak jadikan kes mahkamah...mana ade undabg2 tak boleh beli aset bawah harga pasaran..

      Delete
    2. 248,
      Odor perut kamu menyusup mekar semacam tong najis dan muntah.
      Ko malan Taek Low ekk?
      UmnoBnPas tal sedar pun dia dh mampos...masih meraba2 terhoyong hayang, dlm keadaan terlondeh dan busuk. Tak ubah pun mcm Zombie.
      Malu n maruah mmg tidak pernah ada dlm kamus sipenbangsat-bamgsat tanah air ini.
      Pihak berwajib dlm proses membasmikan perosak2 ini.
      Ini sebab saki baki masih mencacai diserata blog.
      Mampos sudah, cuma tunggu sedikit pembersihan sj lg.
      Busuk Taek Low, dan Riza Aziz dibawa 'balk" sj lagi.
      Semua zombie2 UmnoPas sedamg tgh melupor kepanasan tu....

      Delete
  4. Mangkin sehari mangkin imej Umno merudum. Ini belom tiba mahkamah bicara Najib dan Rosmah (di harapkan buat berlainan) di mana oooooh dan aaaaah keluar dari mulut rakyat.

    Sampai masa apa yang keluar dari mulut depa bila di sebut Umno ia lah "Kepala Bapak Dia".

    Parah padah nya. Kot satu masa nanti, orang tua2 di kampong pun tak mahu dengar nama Umno di sebut. Antara sebab2 nya: Najib, Rosmah, Jamal Ikan Bakar ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade banyak lagi jes mahkamah menunggu giliran...isa samad anuar musa bekas mb johor..khairy jamaludin

      Delete
    2. Bukan saja oooooh dan aaaaah keluar dari mulut rakyat.

      Jugak celaka, kimak, jahanam lah kamu dan mcm2 lain. Kata kata Kepala Bapak Kamu sudah tentu keluar bertalu talu.

      Kesian Tun Razak. Kalau dia dengar itu semua, meronta ronta roh nya nak keluar, menempeleng Najib.

      Moral of the story: Mereka yang dah di ajar dan di bimbing emak bapak - tabi'at kurang ajar itu boleh timbul di masa dewasa - acquired.

      Delete
    3. Tun rahah turut rasa malu ade anak lanun bugis layar dikembang sauh dilabuh hingga tenggelam kapal...

      Delete
    4. Kot ada yang kata bukan Najib, banyak kapada Rosmah yang membikin Najib menipu helah, mencuri, merompak dan melanun duit rakyat di 1MDB dll.

      Mungkin betul. Jho Taek ia lah kawan sekolah Riza Aziz, anak Rosmah. Dia yang cooked up the money laundering ideas. Dia ada kaitan dengan pihak atasan Trengganu, tubuhkan Trengganu Investments Bhd, pakai nama syarikat yang gamak nya dormant itu, tukar nama kapada 1MDB.

      Tak nampak Najib begitu pesat dengan korapsi masa dia MB Pahang, sebelom kahwin dengan Rosmah. Ligat menipu selepas kahwin dengan Rosmah, terutama bila jadi PM. Mungkin Rosmah lah Achilles heel dia - bahagian personaliti dia yang membawa dia terjunam, mati katak politik nya.

      Delete
  5. Zahih komedi pon akan ade kes mahkamah tumbuk orang...dulu polis takut buka fail siasatan...sejarang polus bokeh gari zahid....tun madey pernah mintak sprm siasat juta2 wang zahid yg pernah hina tun..tunggu giliran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, dulu Polis takut ...

      Jamal Ikan Bakar pun dulu di takuti. Buat 'public nuisance" pecah botol botol beer depan pejabat Kerajaan Selangor di bulan Oktober tahun lalu, bahru sekarang nak tangkap dia.

      Tapi, jangan marah Polis. Kuasa mendakwa di tangan Peguam Negara. Mat Pandi punya hal, semua nya dia kata no wrong doing. Binatang puny manusia.

      Sebab dia dah di cutikan, Solicitor General dah ambik tugas tugas dia, bahru lah banyak kes di ambil tindakan sekarang.

      Delete
    2. Orang biasa buat salah, kena tibai pihak berkuasa, ada jugak yang kesian.

      Jamal laknatullah buat salah, kena tibai, orang sorak.

      Gitu lah cerita kalau dah kereja jual ikan bakar, dapat jadi Yang Berhormat, sana kasi dia RM20,000, sini kasi RM30,000 buak kerja gengster Umno, kepala jadi besar 50 kilo, berat sangat, tertonggeng ke dalam longkang.

      Delete
  6. AMBIL PERHATIAN DAN BERHATI-HATI....
    UMNO TELAH MELANTIK PENULIS BLOGGER YG DITAJA KHAS ANTARA PERANAN PENULIS UPAHAN:-

    1) Memburuk-burukan kerajaan PH di pusat dan negeri2 yg diperintah oleh PH

    2) Menggunakan isu harga minyak kenapa tidak diturunkan

    3) Menggunakan isu PH memecat perlantikan jawatan politik tidak mengambil kira kesan kpd rakyat

    4) Mendesak kerajaan pusat PH supaya royalti diberi/disalurkan melalui Kerajaan PAS Kel/Trg. Jika tidak kerajaan PAS Kel/Trg tidak dpt melaksanakan manifesto yg dijanjikan kerana masalah kewangan

    5) Melaga-lagakan komponen PH supaya berpecah dan mempertikaikan keputusan Majlis Presiden PH

    6) Mendesak PH supaya menghapuskan TOL sedangkan tidak disebut pun dalam manifesto PH pusat

    7) Mempertikai berkenaan hutang negara sebanyak RM 1 Trillion sebenarnya tidak benar

    8) Menyusun strategi supaya ahli UMNO menyerap masuk dalam PPBM/PKR/AMANAH utk melemahkan dari dalam

    9) Mempertikaikan pengampunan penuh YDP Agong kpd Dato Seri Anwar utk kepentingan PH

    10) Dituduh PKR parti keluarga dimana apabila DSAI jadi PM maka isterinya jadi TPM. Sepatutnya DSAI jadi PM maka TPM diberi kpd tokoh lain

    11) Mempertikaikan PM tidak memberi peluang kpd wakil-wakil dari Sabah/Sarawak dlm kabinet

    12) Menzahirkan simpati kpd Dato Seri Najib kerana akan ditangkap sehingga tidak sempat menyambut Aidilfitri

    Oleh itu berhati hati dan berwaspada dengan penulis Blogger yg diupah khas utk memburuk burukan PH dan melaga lagakan komponen PH supaya menjadi lemah dan berpecah sebelum PRU15.

    SILA MAKLUM DAN SEBARKAN KPD SEMUA PENYOKONG2 PH.

    ReplyDelete
  7. Sebenarnya imej ph yg rosak! 17 ribu penjawat awam hilang kerja siapa nk tanggung mereka?dap dh ckp nk buang byk penjawat awam dan ianya tlh direalisasikn oleh madey!! Sedarlah admin,keluarga madey liberal pularist agama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape yg ko nak spin ni?..bukan penjawat awam lantikan spa yg di pecat...ini lantikan umno untuk penyokong umno dan bn ...umno yg patut sediakan kerja dan bayar gaji..

      Delete
    2. Bukan semua sokong umno pun! Ada data ke mereka yg dilantik tu ahli umno? Dap dh pesan awal dulu nk buang penjawat awam! Apatahlagi mahu raya ni, mana mereka nk cari wang belanja? Madey kianat melayu

      Delete
    3. suharli, kamu orang PAS ye? Apa cerita PAS sekarang?

      Aku baca PAS nak minta PH sokong RUU PAS yang di putar belitkan Najib di Parlimen.

      Senang senang aje nak minta sokong, ye? Masa Pru14, tak mau kerjasama dgn PH. Kudut punya cerita.

      Delete
    4. Kamu paham ke apa maksud lantikan politik?

      Kalau mereka tu bukan penyokong UMNO, mustahil laa UMNO nak lantik mereka.

      Adoiii...

      Lantikan politik nih, mereka dapat kerja tak perlu melalui interview tau. Mereka isi borang pun sekadar formaliti jerr. Penjawat awam lantikan SPA adalah orang2 yg isi borang dulu, kemudian tunggu dipanggil interview, bersaing dengan beratus-ratus pemohon sedangkan jawatan kosong tak sampai sepuluh... dsbnya.. kemudian tunggu lagi. Ada rezeki, dapatlah kerja tu. Kalau tak... cuba lagi...dan lagi... dan lagi...

      Sedangkan lantikan politik ni, dapat kerja dulu baru isi borang.

      Boleh beza taaaaakkkk????

      Delete
    5. Dah jadi macam Amerika busuk kita di buat Najib Umno. Bila ada Prwsiden baru, masuk lah orang dia, kluor lah orang Presiden lama.

      Tapi itu di peringkat atasan dan peringkat yang di bawah nya. tak menyeluruh.

      Di Malaysia gmak nya di peringkat "ancialiarry staff" - pekerja pembantu di opis, hingga ke drebar.

      Tun dah kata yang drebar itu tidak di uang. Mereka jenis yang tak apat korapsi, dan hampir takda peluang cari kerja lain. Yang kerja di opis tuh, peon pun boleh makan duit. Takda kerja sampai Hari Raya pun, boleh pigi mintak tolong depa yang dia dapat korapsi masa dulu.

      Jadi, pembuangan 17,000 itu tidak semua. Dan yang di buang, jenis yang boleh dapat kerja lain.

      Jadi, tak betul lah cakap tindakan itu meranakan begitu ramai orang.

      Delete
    6. en suharli,
      Mahathir khianat melayu???? yang rosakkan FELDA, hutang sampai 1 trillion, simpan duit dalam rumah hampir 114 juta, rosakkan 1mdb, mahathir ke?

      Delete
    7. KEPALA BAPAK KAU!!! Ko ingat senang nk cari kerja sekarang!! Nk raya kena buang kerja! Mmg pedih! Madey kianat melayu!!

      Delete
    8. Tahu pun susah cari kerja sekarang ini...bukan pm kepala bapak ckp wujud peluang pekerjan main juta aje kekosongan...cakap ekonomi bagus gila....tiba-tiba pusing pulak...lahanat orang macam ni

      Delete
    9. Mmg byk ruang kerja wujud tapi byk yg perlu diuruskn,diberhentikn secara mengejut tanpa beri ruang utk bersuara!kalau diserap ke swasta pun xpe ni tidak terus dibuang tanpa belas ihsan.

      Delete
    10. SM, tahniah atas lantikan politik bijan. Duit gaji hang bulan ni mungkin sebahagian dri 114m yg dirampas kikiki

      Delete
    11. Masa 6000 pekerja mas kena buang oleh mat salleh knp kau tak menyalak suharli? Adakah ketika itu tenggorok kau tersangkut tulang babi? Sekadar bertanya.

      Delete
    12. KEPALA BAPAK KAU!! Pekerja mas diberhentikn kerja dgn pampasan dn ada yg diserap ke swasta lain,ini 17 ribu diberhenti tampa pampasan! Apalagi kita sudah mahu raya. Madey kianat melayu!

      Delete
    13. Memang padan dgn muka pengkhianat melayu yg di berhentikan...salah sorang nya suharli bongop...kahkahkah

      Delete
    14. Semua tu lantikan politik , yang kalah dalam pru , yng dah pencen macam Samy Vellu, semua nya ini menikmati faedah macam seorang menteri dan lain lain insentif. Nak cari simati kata penjawat awam , tu semua lintah darat lah

      Delete
  8. Dulu jamal jamban berani raba bontot tukang urut atas alasan memeriksa rumah urut haram...

    Sekarang kalo jamal jamban berani periksa rumah urut tukang urut berani raba kote jamal jamban plak...hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, dia ada kote ke sekarang?

      Delete
  9. Bila agaknye ahili dan penyokong umno nak jadi cerdik...selalu kena tipu dengan pimpinan umno pon tak pernah kisah..

    ReplyDelete
  10. khairulryezal osman kuttyFriday, May 25, 2018 7:31:00 PM

    Minta tun mahathir nasihat mb n.sembilan,sampai 5 jawatan dia pegang! Tamak nk mampos! Ni yg rakyt benci!

    ReplyDelete
  11. Kes jamal ni kecik je jika dibandingkan dengan kes lain2 seperti liwat, lagi teruk dan memalukan, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes liwat pula dianggap kecik berbanding kes meletupkan org. Manakala org yg teruk ialah org yg kalah teruk tp muka tak tahu malu. Hahahaha.

      Delete
  12. Mini BANGLA berhampiran Forest City, Hasil Tangan BN


    Selamat datang ke "mini Bangladesh” di Kampung Tanjung Kupang berdekatan Forest City Project Office di Johor.

    Warga asing bebas berniaga di Malaysia tanpa apa-apa rasa takut pada undang-undang tetapi rakyat sendiri perlukan pelbagai kebenaran dan kelulusan untuk berniaga?

    Kawasan ini bukan dibawah kuasa Jabatan Imigresen dan Polis Diraja Malaysia?











    celahgelegar at 12:37 PM

    ReplyDelete
  13. khairulryezal osman kuttyFriday, May 25, 2018 10:01:00 PM

    Musa aman dh cabut keluar negara.bawa harta berjuta2!

    ReplyDelete
  14. Silp komunikasi apekedarahnye? Si Jamal tu bodoh sangat ke? -

    Mungkin 'silap komunikasi", peguam gesa Jamal ke balai polis
    Diterbitkan 26 Mei 2018, 10:13 pagi | Dikemaskini 26 Mei 2018, 10:38 pagi

    Peguam kepada ketua Umno Sungai Besar Jamal Yunos menggesa anak guamnya hadir di balai polis dan membantu menyempurnakan proses ikat jamin.

    Dalam satu kenyataan, peguam Jamal, Mohd Imran Thamrin berkata kehilangan Jamal dari wad hospitalnya semalam tidak disengajakan dan mungkin disebabkan oleh sedikit 'silap komunikasi' berhubung prosedur pertuduhan luar kamar mahkamah.

    Mana peguam tu tahu? Kalo dia tahu tak sengaja, mesti dia dah berhubung dgn Mamatuh. Jadi, dia tahu lah di mana Mmat itu erada.

    Pelik2 dunia sekarng. Terutama nya dunia gengster Umno nih.

    ReplyDelete
  15. Umno Sudah meroyan.
    Pas sipu2 nk kawan.
    kuasa hilang ditangan.
    Tak terima takdir tuhan.
    Angkuh terus melawan.

    Tunggu letak nisan.

    ReplyDelete

  16. "Ini adalah pengalaman pertama beliau dalam menghadapi situasi atau prosedur pertuduhan luar kamar mahkamah," kata Imran yang juga ADUN Sungai Panjang.

    Takkan lah tak tahu, kena tunggu kata Polis atau sesiapa kata dah siap baru bla. Tapi tabi'at gengster tak mcm tuh.

    Imran juga sahkan bahawa pemimpin gerakan Baju Merah itu telah hilang dari wad hospitalnya kira-kira jam 3.30 petang semalam sebelum proses ikat jamin selesai. Kalau dah lesap sejak 3 ptg semalam, tak kasi tau sesiapa, dia ingat dia besor ke?

    Patut bebenor di di gari dan di heret ke Balai, bila jumpa. Samseng.

    Peguam dia kata anak guamnya tidak mempunyai niat untuk melakukan jenayah lain. Mana dia tahu?

    "Saya khuatir beliau dalam keadaan trauma atau tekanan kerana situasi dan keadaan ini adalah sesuatu yang baru untuk beliau," tambah Imran. Kalau trauma, bila jumpa, hantar dia untuk di periksa pakar sakit otak.

    Hah, bagus, peguam itu bersama rakan-rakan Mamat itu telah dibawa ke IPD Ampang pada kira-kira jam 5 petang untuk membantu pihak polis mengesan Jamal. Dan dibenarkan pulang hampir 10 jam kemudian. Lama tuh. Polis nak cari semua "leads" untuk mencari samseng Umno tuh.

    ReplyDelete

JOHOR WAJAR SAMAN

https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/06/26/pakatan-govt-erred-when-it-withdrew-review-bid-on-pulau-batu-puteh-says-johor-mb Keputusan...