Sunday, May 27, 2018

RAKYAT MASIH MODE MENILAI

Tak tahu siapa yang tulis,tapi sangat bagus dibaca oleh semua. 

Kesimpulan PRU14:

Buat penyokong BN:
Orang bukan bencikan BN,  orang bencikan pemimpin kamu. Bencikan sistem pemerintahan kamu.  Kontraktor,  jurutera,  supplier,  GLCs,  mereka akan faham. Muhasabah diri,  dan be better for next time.  Pilih yg ikhlas dalam kerjanya.  Saya akui.  Masih wujud pemimpin kamu yg berjiwa rakyat. 

Buat penyokong PAS:
Tahniah kerana inilah rekod terhebat sepanjang anda berseorangan.  Tapi jika tanya orang PAS,  mereka rasa patut menang PRU14 nie (please check the reality 😌). Bagi saya,  tidak akan menang orang PAS,  jika masjid belum dipenuhi ketika setiap waktu solat fardhu, trrutama subuh. 

Sebab misi dan visi kamu jelas,  tapi berat.  Check realiti,  anda tahu.  Jadi, kekalkan perjuangan membentuk muslim yg sejati.  Jangan menyimpang dgn arus negativiti dalam dunia politik.  Kepimpinan melalui teladan.  

Buat penyokong PH:
Tahniah kerana berjaya membentuk kerajaan baru.  Tapi jangan ikut perangai macai. Jadilah penyokong yg berilmu,  berintegriti,  dan berwawasan tinggi.  Keep calm.  Jangan jadi sama macam penyokong kerajaan lama. 

Dan ingat,  bukan semua penyokong PH,  adalah orang PH.  Kemenangan kamu,  hasil dari undian sesetengah orang PAS,  dan BN sendiri,  yg inginkan perubahan.  Jadi,  buat yg terbaik.  Mandat yg diberi,  jangan disia-siakan. 

Orang PAS dan BN yg undi kamu,  inginkan pembersihan RASUAH,  pembersihan sistem kotor dalam pemerintahan..  Be the best for this 5 years.  Dan insya Allah,  kami undi kamu lagi jika terbukti kamu yg terbaik. 

Buat semua rakyat Malaysia:
Sekarang bukan lagi waktu nak meroyan.  Nak tuduh sana sini.  Nak sebarkan fitnah sana sini. Nak cuba bukak aib individu sebab tak puas hati.  

Bukan juga masanya nak menganjing.  Nak sindir sana sini. Sekarang masanya kita bina balik Malaysia.  Tak tercapai wawasan negara jika kita masih di tahap ini. Bagilah kerajaan langit sekalipun,  jika rakyat tak bersatu,  tak ke mana kita.  

Saya tahu ramai troopers BN tak puas hati dgn kekalahan mengejut nie,  tapi di sinilah baru kamu tahu,  peritnya jadi pembangkang.  No power,  no money,  no gov support.  Muhasabah diri,  dan jadilah pembangkang yg membina. 

Troopers PAS?  Mereka dah biasa jadi pembangkang.  😁. Lagipun PRU14, adalah kejayaan, bukan kegagalan.  Kekalkan dakwah,  hindarkan fitnah.  

Penuhi Masjid,  Surau,  Madrasah dan Seumpamanya Bgi yg Mencintai Islam dan Kasih Sayang Sesama Kita.. 

Doa berterusan Moga Allah Memberkati Negara Tercinta ini. 

Be better Malaysian.  Sayangi Negara Kita.  

C & P

19 comments:

  1. sayangi negara, agama dan bangsa kita. Bukan utamakan parti, dan pemimpin. Kita boleh memilih yg terbaik utk negara, pemimpin boleh jadi terbaik dengan kerja yg baik. Kita pilih pemimpin yg terbaik berdasarkan kerja demi negara, agama, dan bangsa.

    ReplyDelete
  2. Ahli parti UMNO sendiri yg tak sukakan pemimpin mereka, sbb tu undi mereka beralih arah.
    Nak jatuhkan melalui pemilihan dah tak boleh.
    Yg jd macai bukan ahli yg majoriti. Yg ada jwtn dlm parti dan yg ada kepentingan shj yg masih undi UMNO pd pru 14 lalu. Kalau nak ikutkan tak banyak mana pun yg ada jwtn dan ada kepentingan. Dua kategori ni confirm undi UMNO.
    Tapi kami yg marhaen ni, boleh je swing pd bila2 masa.
    Bagilah apa benda pun kami rembat, undi belum tentu.
    Jd jgn heran kalau kerajaan yg baru ni buat kerja tak senonoh mcm kerajaan dulu, dan barisan kepimpinannya serta penyokong tegar mereka tunjuk eksyen lebih-lebih, tunggulah time PRU 15 nanti.
    Bila dah jd pemerintah, buatlah cara pemerintah. Jgn masih berperangai mcm pembangkang.
    Rakyat dah bagi peluang dan amanah. Jgn tiru perangai pemimpin dan penyokong yg terdahulu yg berlagak dan bongkak. Bila sekali rakyat tukar kerajaan, rakyat dah tak takut untuk tukar kerajaan lagi. Byk negeri dah lakukan. Kedah, Perak, Terengganu, Kelantan dah buat.

    Beramanahlah dalam memerintah.

    ReplyDelete
  3. TAK DA MASA NAK MENILAI...POKOKNYA MANIFESTO JANJI SUDAH DICAPATI...

    CUMA DUA PERKARA JER YG BETOL..SATU..TUN M JADI PM MALAYSIA. DS ANWAR DIBEBASKAN...LAIN SEMUA....ENTAH LAH LABU...DAH LAH TAK DA KERJA KENA BERHENTI... SAVING PON TAK BANYAK...AIIIH NAK TENGGELAM...TENGGELAM......HUHUHUUUU...ITU LAH KAU LABI...AKU DAH CAKAP DAH..AKU DAH SURUH DAH...KAU KATA OK...BOLEH CAYYA NIE..OKKKK!! AKU PON IKUT LAH PANGKAH....LAA...MANE KITE NAK PEGI....RAYA MAKIN DEKAT LABU...TAKUUUT AKU LABIII....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak dangkal...semua yg ade dlm manipestol kena buat dlm 1 hari...minyak dah stabil...barang keperluan di pasaraya dan kedai tak naik harga....gst confirm hapus...tol akan turun....dah banyak tu...

      Pensubahat dengan prompak letak jawatan bertukar dan bercuti... Hutang 1 mdb 38 billion dibayar oleh rakyat...33 billion wang 1 mdb lesap...jawatankuasa siasat 1 mdb sudah ditubuh..

      Nak ape lagi?...tembelang najib dah pecah...

      Delete
    2. Cybertroop Dap dah bersuara

      Delete
    3. lantak la tembelang najib pecah ke, dia kena jel ke., reta kena sita ke. tu dia punya hal. takde kena mengena dengan janji PH. takde kena mengena dengan kos sara hidup. janji perlu ditunaikan jangan spin. rakyat yang mengundi nakkan janji janji ditunaikan. jangan bagi alasan macam kejora ni. dah la bapok, bodo pulak tu

      Delete
    4. 11:49 Cyberterompak umno yg miskin dedak dah bersuara.
      Kuikuikuikuu

      Delete
    5. 12:01, kau ni antara 17000 yg hilang keroje tu ke? Kihkihkih

      Delete
    6. Betul bro...macai dedak dah kena buang keroje lantikan politik...dulu suruh pangkah PH supaya kos sara hidup stabil tak mao ...degil..manipestol PH untuk penyokong Ph saja...

      Baik jadi cybertrooper DAP ..gaji bertambah lumayan...macai umno bertambah miskin...tak cukup makan...tak lame lagi mampoos laa...hahahaaaa..

      Delete
  4. Sokong najib dan terima pembalasan.. Apa nak bising?

    Sokong PH, tunggu dan lihat, ada masa sehingga 2023..

    Ignore macai yg kecewa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..trrbaikk jawapn kd..kerisberayon take note..yg pakaii huruf besar tuu mangkok berayon..pas mmg xberkeseorangan masa pru lalu bawah gagasan sejahtera(gs)..lps pru terus senyap parti kadiaq sheik fadzil..yg undi pas boleh tuntut janji pru lalu..👊👊👄👅💋

      Delete
    2. Cacai kecewa najib tarik saman ke atas tony pua.
      Abeslah xdptlah nk kata fitnah lagi.

      Saman ling liong sik juga ditarik. Alamatnya duit src masuk akaun najib adalah bukan fitnah.

      Mcm mn la cai najib nk terima ni semua. Dahlah pertama kali bn tumbang. Ditangan najib pula. Ini semua dtg secara mendadak buat cacai najib.
      Moga2 mereka dpt bertabah dan menerima kenyataan..

      Kah kah kah kah kah kah kah kah

      Delete
    3. KD, mcm mana nak keep calm? Macai yg provoke utk dibelasah. Jadi, kami pun sesah. Takkan nak diam? Lg pun hujah dia orang mcm org gila talak.. Maklumlah dah terlepas lubuk utk buat duit. Terpaksalah kami hentam. Kalau beruk tu diam, kami diam. Kihkihkih

      Delete
    4. Cai2 Najib boleh buat 1-2 cara: ikut cara battle-disgraced Roman genaral who "fall on his sword", bunuh diri; atau a disgraced Japanese bank loan executive who lies on the railway track as the train comes, bunuh diri; atau ikut cara disgraced samurai yang ambil pisau perut nya di borai - hara kiri.

      Tapi kebanyakan cai Najib pelan2 cabut lari, sembunyi, jadi katak puru.

      Delete
    5. Baru 2 minggu umno kalah cai2 dah kurus kering...cakap merapu tuntut harga minyak harga barang turun segera...kecian cai3 umno kelaparan tak cukup duit nak beli barang mahal.....penyokong PH dah stabil...

      Delete
  5. Di blog putar alam Cucu Tahik Sekampit macai2 umno meroyan harga barang mahal...upah dah tak de...tak de duit nak beli barang mahal...tak lama lagi semua cai akan mamposs laa..tak cukup makan...hahahahahaa

    ReplyDelete
  6. [MULA DAH] Hindraf tuntut Felda, UiTM dibuka kepada kaum lain

    P.Uthayakumar
    KUALA LUMPUR 28 Mei - Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (Hindraf) menuntut kerajaan Pakatan Harapan menyediakan lebih banyak peluang kepada kaum India berpendapatan rendah untuk memperbaiki taraf hidup mereka, termasuk dengan pemberian tanah rancangan seperti Felda serta peluang pengajian di Universiti Teknologi Mara (UiTM).
    Ketuanya, P. Uthayakumar mendakwa, langkah itu penting kerana sepanjang lebih 60 tahun negara ditadbir Barisan Nasional (BN), kerajaan sebelum ini gagal membangunkan kaum India yang ketinggalan berbanding kaum lain.
    “UMNO mengamalkan politik dan polisi perkauman selain orang Cina yang menguasai sektor swasta menyebabkan kaum India berpendapatan rendah tersisih daripada pembangunan ekonomi negara.
    “Kami mahu bergerak ke hadapan dan membantu Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad mengatasi masalah kemiskinan dalam kaum India,” katanya ketika ditemui semasa menyerahkan memorandum tuntutan itu kepada Sekretariat Majlis Penasihat Kerajaan, Zawiyah Mohd. Yusof di Menara Ilham, di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

    celahgelegar at 4:28 PM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vanakum khairul sebab kasi tahu.

      Tapi yillek, tarak kesan. Sebab rasa nya ini bukan tempat perjuangkan nasib kaum India.

      Delete

BUSINESS TRIP TO KK

BATU PAHAT 6-8hb Disember JOHOR BARU  9hb Disember 2022 KOTA KINABALU / Kundasang / Persekitaran 10hb - 14hb Disember  Yang berminat boleh p...