Saturday, October 3, 2015

JEREBU ITU MASIH BAIK DAN BAGUS UNTUK NEGARA...SIAPA KATA

Sekurang-kurangnya jerebu akan berakhir sebulan lagi.

Isu 1MDB asyik tangguh 6 bulan lagi, isu derma tak ada noktah siapa penderma dan ada isu lebih sensitif dari itu akan bermula awal tahun depan...

Jerebu pun reti bahasa !!!


4 comments:

 1. Isu 1mdb...apa yg boleh kita buat sekarang..? Mohd najib ni tk punya malu barangkali..udah ditegur cara baik pn tk jln..dia boleh buat2 bodo plak..tpi yakinlh...dia akn tumbang jua..

  ReplyDelete
 2. Ketua bahagian umno lebih sayangkan najib dari sayangkan umno...nak buat macam mana?

  ReplyDelete
 3. Ketua bahagian lebih suka lihat umno dan bn tumbang dari lihat najib letak jawatan...

  ReplyDelete
 4. jerubu melanda zahir anggota badan kesan utama pada deria pernafasan dan pemandangan, dah beribu tahun telah diberitahu melalui firman Allah swt ( rujuk surah ar-rum 30:41) secara penerangan ringkas bencana terjadi atas sikap manusia dan Allah swt hendakkan mereka merasai kesan2nya supaya mereka kembali insaf dan bertaubat.

  jerubu 1mdb ni sejenis jerubu hati bila mendapat tahu kesenangan itu impian kehidupan dicapai dgn apa cara sekalipun menghalalkan perbuatan2 bertentangan nilai2 moral kepimpinan. pengikut2 yg terpesong bergelomang dgn habuan2 yg tampak indah pada pandangan kasar, namun habuan2 diterima menjerubu hati2 mereka sehingga tertutup jalan2 kebenaran yg sepatut mereka tujui.

  jika jerubu 1mdb hendak dikurangkan dan dimansuhkan, pengikut2 sekeliling kena berani keluar keluar dari kepompongan dan menghembus keluar jerubu hitam menyelaputi hati mereka, berpegang kembali ketali2 Allah swt, itulah jalan balik selamat bagi mereka.

  ReplyDelete

life Science - Anda Sedang Dialisis (?)

  Berita baik untuk mereka yang dialisis dan 3 Serangkai, Produk dari Farmasi Jepun akan berada di pasaran Malaysia mulai Jun 2024. Kemampua...