Saturday, October 24, 2015

Salleh Said Keruak menguak lagi...

Masuk kandang kambing mengembek.....masuk kandang kerbau menguak...
Salleh Said Keruak tak perlu "demand" pengesahan dan penghormatan bab itu, dia memang layak "earned"...
Malah Salleh Said Keruak kalau dia masuk kandang harimau tidak boleh menafikan kemampuannya untuk mengaum...
Masuk kandang babi, dia boleh menyondol....

Inilah pemimpin yang sangat-sangat diperlukan...
Di kalangan boss, dia yang terbaik...
Di kalangan pemimpin...dia disegani
Di kalangan rakyat...itu tak tau lagi...itu tolak tepi, rakyat hanya penting 5 tahun sekali...
Yang penting boss, kena ngadap hari-hari.

Ahmad maselan, nazri, kj, shabery chik, rahman dahlan, malahan zahid pun no where untuk dibandingkan dengan Salleh...

Rakyat Sabah sangat berbangga mimiliki seorang Pemimpin dan Menteri yang bakal mencatat sejarah....

Bagus baa itu...

6 comments:

  1. Hahaha Saleh Keduak..........macam buah keduak juga bergayut menyaksikan tikaman bertubi tubi

    ReplyDelete
  2. Bagus Headbomb... very good ethic, stay with the Government.

    Jangan ikut Blogger Banggang Sial Haramjaddah spt Din Turtle, Outsidethebox, Kluangman yg selalu Benggong, Apanama pukimak semua ini blogger macai mamakkutty mahathir pukimak.

    Mahathir wajar dimaki hamun, kerana mahathir sial, orang tua kutuk, haramjaddah dah tua tak sedar diri.

    Kepada puak2 macai Mahathir, tiada penjelasan yg mahu kamu terima, tapi hanya maki makian yang layak untuk kamu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum bertanya org lain cuba tanya diri sendiri... Terima tak. Segala persoalan Yg Di lontarkan alkisah. 2.6...1mdb...persoalan tak dijawab Memaki hamun saja Yg tau...jadilah manusia Yg berakal... Jgn jd surohan saitan ...Klu lwn pun biar berhimah

      Delete
  3. Saya sungguh setuju dengan Said keruak aka menguak , dalam sistem umno era Najib ,semua pemimpin mesti akur dan terima bulat bulat apa saja yang dibuat oleh presiden parti tak kira la sehingga melanggar suruhan islam dalam memimpin rakyat atau parti , perkara mungkar seperti tidak amanah , korup ,menyeleweng tidak penting yang penting menjaga boss sampai boss puas hati dan boleh tidur nyenyak , ini semua kerana najib akan kekal lama sehingga akhir dunia dengan bantuan kuasa isterinya jadi bahaya kalau lawan

    ReplyDelete
  4. Ada dua post yang yang masih memaki mak bapak sendiri yang tidak dapat disiarkan, tak nak le admin bersubahat.

    Cuba berhujah dengan baik walaupun terasa hingga ke tulang hitam...benda betul, admin memang salute dan admire giler dengan Salleh Keruak ni...

    ReplyDelete
  5. Xde muka lain dh, muka kruak ni gak la yg menjadi pembela of the year. Dhla point pon standard jamban. Pastu prasan gempak. Inila bahana kalau ciom tgn mak mah 20 kali sejam.
    Papepon salute tun, tsmy dan syafie yg tak pernah lgsung mlayan mamat kruak. Memang buang masa je layan muka kruak budget gempak ni.

    ReplyDelete