Tuesday, October 20, 2015

USUL UNDI TIDAK PERCAYA SENGAJA DIRANCANG UNTUK GAGAL...

Usul undi tidak percaya kepada PM di parlimen bukan suatu usul yang gagal jika dibuat tetapi usul itu sengaja dirancang untuk digagalkan demi kepentingan politik DAP.

Najib perlu kekal sebagai PM sehingga PRU14 kerana Najib akan jadi deposit  dan sumbangan besar ke atas kegagalan UMNO kelak. Itulah mainan dan harapan DAP untuk Najib kekal.Jika usul undi tidak percaya berjaya, yang akan naik dan dilantik ialah orang UMNO juga dan ini memberi satu kekuatan baru dan kelak boleh menjahanamkan impian DAP untuk menjadi abang besar dalam kerajaan baru selepas PRU14.

Isu ekonomi 1MDB dan isu peribadi 2.6B dan banyak lagi "J" jangan dipolitikan. 
Najib telah mengheret parti dan kerajaan menjadi beban kepada rakyat dan negara.

Inilah rasionalnya kenapa sebahagian rakyat yang dulunya menyokong dan memberi undi kepada UMNO mahu Najib berundur.


No wonder ramai benar ahli baru dari orang Melayu yang dibawa masuk, akan jadi calon parlimen di kawasan majoriti cina tetapi dimenangkan (wayang untuk dinyatakan DAP tidak racist)  kelak berpotensi dilantik menjadi PM mewakili DAP... seterusnya digilap untuk menjadi boneka.

Oleh itu jika usul itu gagal atau undi masih menyebelahi Najib selaku PM, kena ingatlah itu bukan kekuatan Najib sebenar tetapi lebih kepada nasib baik untuk seketika atas mainan politik DAP.5 comments:

 1. ? To justify yr previous blog entry...? Istiqamah bro.

  ReplyDelete
 2. Boleh blahlah..sekarang kebanyakkan orang boleh mendapat maklumat hanya diujung jari sahaja..tiada undang2 parliment mlaysia yg membolehkn undian tidak percaya dilakukan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hello, baca Peraturan 26 dan 27...jangan tunjuk bingai kat sini.

   Delete
  2. Hello, baca Peraturan 26 dan 27...jangan tunjuk bingai kat sini.

   Delete

life Science - Anda Sedang Dialisis (?)

  Berita baik untuk mereka yang dialisis dan 3 Serangkai, Produk dari Farmasi Jepun akan berada di pasaran Malaysia mulai Jun 2024. Kemampua...