Friday, September 9, 2016

AKU NI BANGSA APA?

kata Sanusi Junid,  bangsa Johor adalah bangsa yang paling matang berpolitik, kurang bising tetapi bijak dan tepat dalam membuat keputusan di peti undi.

Sewajarnya ada pihak patut risau apabila Bangsa Johor dipecat dan dihina kerana sekadar menegur atas kritik membina di pentas partinya sendiri.

Bangsa Kedah lebih terbuka tetapi pantang dicabar.

Mahathir pula menegaskan bangsa Malaysia perlu diberi keutamaan.

Apa sudah jadi dengan bangsa Melayu (?) sehingga ramai sudah tidak mahu gunapakai.

Mereka lebih rela guna bangsa asal usul (?)

Apapun jauhilah dari menjadi bangsa bangsat dan bangsa rasuah.

Buruk benor...

14 comments:

  1. KD, sungguh tajam mesej hang, seperti rahman dahlan kata, hanya org bodoh saja tak tau sapa tu MO1...
    dan hanya org bahalol saja tak paham sapa bangsa bangsat and bangsa rasuah !!!
    pemakan dedak no 1 go fly kite bolehlah dikatakan bangsa bangsat and bangsa rasuah sebab menyokong penuh bangsa bangsat and rasuah....
    kami tunggu SELASA depan pulak ....
    ADA TELOQ ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaik bro...pencacai tak bangun tidur lg..nanti depa komen berjela2lah..
      jom kita sokong bersatu...hidup bersatu

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Aku delete orang yang suka bermakian, mungkin itu keturunannya, bangsa maki.
    Kenapa tidak komen secara berhemah, boleh berkasar tetapi berkias, jangan sebut direct kepada individu.

    Too much kurang ajarnya, bangangnya.

    Apakah kepanasan golongan pendedak dan fly kite sudah tidak boleh dikawal lagi (?)

    ReplyDelete
  4. FuckkkKkKKKkkkk u......kasar tapi fakta..... butoh la

    ReplyDelete
  5. Munyiddin tu bangsa apa pulak? Bangsa Ngentot kot?

    ReplyDelete
  6. Pantun Orang Johor.

    Pergi sungai mengail keli.
    Pergi mengail dengan Adnan.
    Bangsa Johor hidup harmoni.
    Agar kekal berpanjangan.

    ReplyDelete
  7. KD tolong delete jugak Anon 6.24 sebab mengguna perkataan lucah dan kurang ajar. Dah tua tapi tak pandai nak berhemah. Kalau ada anak, esok2 bila anak dah besar, anak ikut perangai kasar bapak.

    ReplyDelete
  8. Usah jadi batu api suroh Delete pulak. KD dah tengok tu. Tak tahap kronik lagi.lagi pon KD tak suka bab ngentot2 haramkan ni

    ReplyDelete
  9. Dulu aku hormat Muhyiddin yg totok Umno. Tapi bila dia sengap tak saman tuduhan liar laki si Nika Gee tu aku rasa sedih. Seolah2 tuduhan liar itu benar. Bab join parti baru Bersatu tu tiada hal cuma perkara kecil dan perbezaan ideologi politik sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samada Muhyudin salah atau tidak kita tak boleh anggap apa apa. Setakat ini Mana boleh saman. Bukannya dia tuduh cakap dalam blog ke kat paper ke kat dalam kutbah di gereja ke. Ianya dalam bentuk SD. Report polis boleh le kalau kata SD TU palsu. Pas tu bawak kat AG untuk dakwa. Kalau gini mampus la mahyuddin. buatnya AG sukahati dia kata tak ada kes (membawa maksud SD tu benar) macamana ? Free je Muhyuddin kena checkmate. Katakan kes ni di bawa kat court sebab AG kata ada kes samada lekat atau tidak (selepas tindakan acara jenayah) barulah boleh muhyidin saman (tindakan sibil). Buakn semudah tu bro nak saman. Banyak pekara kena pikir.

      Delete
  10. Najib bangsat tak saman saman wsj, doj, tsm and lain lain lagi...kau tak sedih ka ?
    ataupun kau jugak pemakan dedak ???

    ReplyDelete
  11. Relax la brotherrrrr.......
    ...

    ReplyDelete
  12. Aku tak peduli hal Najib. Muhyiddin tu aku sokong dulu untuk ambil alih tugas dari Najib. Bila dia sengap macham tu nampak macham betul tuduhan Stanley tu.

    ReplyDelete