Tuesday, September 20, 2016

MANA JURUCAKAP ROSMAH !!!



Apabila Rosmah diumumkan akan menerims anugerah - seikhlas hatinya aku tak ambik pot langsung, tak tau siapa yang menganugerahkannya.. Nak derma bintang (?) Apa piala?  Apa sebab?  Bila? Tak ambik pot...

Cuma selepas itu,  tiba tiba kata tak jadi,  sekali lagi aku tak ambik pot.. Langsung tak ada nafsu nak ambik tau..

Tidak juga terbaca ada sesiapa yang kecam sebelum menerima anugerah atau selepas ditarik balik..

Rakyat lebih sebok dengan urusan keluarga,  urusan bisnes yang makin merosot dan urusan kos sara hidup yang makin menghimpit..
Tak ada masa nak beremosi, simpati atau meleleh air mata sekadar orang kaya tak dapat anugerah...

Rosmah pun tak minta,  jadi sepatutnya no isu..

Tetapi apabila BERNAMA membuat beberapa kenyataan,  nyatalah berita BERNAMA ini pun jenis tangkap muat,  hearsay... Lepas ni susah lagi nak caya,  lebih kurang harakah le pulak.

Lepas itu *Setiausaha Akhbar Rosmah pula menghurai panjang lebar...
Pelik kenapa perlu buat karangan panjang-panjang,  ada sesiapa yang minta ke? Ada sesiapa yang kesah ke?
Bila banyak cakap,  banyak silap...
Flip flop...
Asal kudis kini dah ramai yang tahu kokak..

Mana jurucakap Rosmah (?)




# Atas tu contoh talian online untuk daftar ahli BERSATU,  tak ada siapa paksa nak join atau tidak. Join kena bayar dan join dibayarkan banyak bezanya.











43 comments:

  1. Tiada siapa ambil peduli

    ReplyDelete
  2. Sabar KD..kau dah jadi ahli PBBM.
    Tak perlu tersedak apam balik pulut hitam.

    Tahu la UMNO buat kerja. UMNO ni bkn parti setahun jagung la tahu la permainan elite kapitalis yahudi ni.

    La ni jgn cakap Tun M ja nak jatuhkan Najib malah kroni2 kapitalis yahudi US pun dah angin satu badan.

    Apa2 hal kau nak bising kita org tak leh nak larang psal kita pkai demokrasi cuma jgn masuk campur boleh tak?

    Klau nak masuk campur aku rsa kau tibai ja WSJ dan AG USA.. Bgtau WSJ bila nak dakwa najib tak abis2 antar gambar najib sapu duit ..takkan menyalak macam anjing kat perigi buta. Yg DOJ pula jgn jadi keling jual botol cukup la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau ni jurucakap rosmah ke? Belum cukup baik, belajor lagi k

      Delete
    2. Bila pulak najib Nak mulakan Saman..
      Bertingkat tingkat sudah dikatakan fitnah pada najib n kakak rose?

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    5. Anon 5:35 pm tak lain tak bukan adalah Kejora Beruk Tunggal belaan Najib/Rosmah yg tak sudah-sudah menyamar dgn pelbagai watak dengan kecahan berak taiknya di sana sini.

      Kejora....

      Take my word & hear me good ...I SHALL RELENTLESSLY LAMBASTE YOU whenever you appear with your stupid & vulgar post. Keparat kamu, kenapa kamu kelmarin di blog Putra Merdeka membohong. Kamu kata nama kamu 'Kejora Bin Musytari' tapi masih pakai 'Tanpa Nama'. Besar punya penipu harami, jgnlah cuba2 nak kelirukan orang dgn macam2 samaran, faham....!!!!! Kamu akan terus ku jejakki biar dunia tahu betapa pembohong & pengecutnya kamu, tak tumpah macam idola kamu si Najib.. That's endurance on my part and you can be rest of that.

      Nama ku Othman @ Othaman Bin Hj Ahmad Arbaie bin Hj Fadzli Bin Hj Shafiee.

      Apa nama mu wahai Kejora, takkan sebagai pejuang kebenaran masih nak pakai nama samaran 'tanpa nama' lagi...atau kamu nie memang pengecut takut besok2 bakal dicari & didakwa kerana dah terlalu biadab, memaki-carut, mentohmah membabi buta tanpa bukti. So, till then, shut up or you'll get endless torment from me. Got it.....????

      HIDUP BERSATU...HIDUP MALAYSIA....!!!!

      Delete
    6. Tajuk kali ini sangat menarik dan saya ingin menambah supaya kita semua sedar betapa licik & temberangnya pasangan laki bini ini.

      Salah satu berita paling panas minggu ini tentu sekali kisah Mak Datin BorosMah yang dilaporkan kononnya akan menerima anugerah "Leads by example" (Kepimpinan Melalui Teladan) daripada pertubuhan dunia UNESCO, tapi rupanya itu hanyalah berita tidak benar, atau lebih tepat berita yang diterima dari sumber tak betul, termasuk Kejora Biol.

      Laporan berita kononnya Mak Datin BorosMah bakal terima anugerah daripada UNESCO itu sudah habis dipukul canang seantero dunia, semua jentera media kawalan BN (Baruah Najib) yang ada digunakan untuk beritahu rakyat bahawa Mak Datin BorosMah begitu hebat, sampai UNESCO pun iktiraf beliau.

      Kalau lihat laporan TV3 suku, media pengampu nombor satu Mak Datin BorosMah, bukan main cun dia edit gambar orang tua tu, anak dara 18 tahun pun tak secantik beliau.

      Manakala di media sosial pula, penyokong Mak Datin BorosMah bukan main bangga 'idola' mereka dapat anugerah, khususnya si Kejora Biol.

      Tak sampai sehari berita Mak Datin BorosMah dapat anugerah itu dipukul canang, tahu2 UNESCO keluar kenyataan pula menafikan wujudnya anugerah tersebut. Adoi Mak..... Malu besar! Sekarang siapa nak jawab?

      BERNAMA terpaksalahn jelaskan siapa sebenarnya yang bagi cerita merapu sehingga menyebabkan Mak Datin BorosMah dan pengikutnya malu besar bukan sahaja di Malaysia, malah seluruh dunia, kerana media antarabangsa turut laporkan berita auta/ketidakwujudan anugerah tersebut.

      Kalau dah dasar Penipu, begitulah padahnya!

      Delete
    7. Blog flying kick ada sertakan surat jemputan dari Irina Bokova untok anugerah itu .Bertulis. Black and white. PDF format tak leh tipu2. Macamana Tuan Othaman kata tak wujud pulak. Tindakan WSJ dan New York post juga memalukan Irina Bokova. Ini kira kill 2 birds with one stone. Irina Bokova running for United Nation Secretary General ganti Ban Ki Moon (isu besar). Rosmah kira sampingan untok Tarok Najib sahaja (isu kechik ) . En Othaman kalau nak spin pon pada2 lah. Nampak sangat tak buat kerja rumah. Malu wei

      Delete
    8. Berita dr dlm... kenyataan media dikeluarkan oleh kementerian pendidikan. Bernama cuma lapor. SOP Bernama ialah melaporkan berita drp sumber yang sahih. Dlm isu ini kementerian pendidikan. Gambar yg dikatakan cun melecun itu pula dikeluarkan oleh pejabat pm. Dalam konteks sumber berita.. apa juga yang dikeluarkan oleh kerajaan (tak kira ya parti mana memerintah) maklumat itu dianggap datang drp sumber sahih.

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. Aku tanya mana jurucakap Rosmah?
    Itu tajuk..

    Kalau nak cerita pasal nenek kau orang kat sini, pergi citer kat rumah.
    Boleh faham kot.

    ReplyDelete
  11. KD, jurucakap tengah dok pikiaq macammana nak kelentong rakyat lagi...
    depa dah pening sebab satu persatu rahsia depa dok keluaq...
    tak larat nak kona dah...rakyat bukan bangang macam ahli umno ngok...
    Go Fly Kite tak dapat dedak baru ka ??? lama tak buat komen jilat najib...
    Rakyat tunggu kat mahkamah kelmarin, tai mai pun...
    ADA TELOQ ???

    ReplyDelete
  12. Aii .... byk mesej kene remove ????
    Emmmm ... tak apa lah nak buat cam ne ko yg punye

    Gini... aku nak bagitahu pasal isu Rosmah tu sebenarnya kena spin oleh puak pembangkang atau mereka yg tak suka kerajaan
    Tapi aku faham penjilat Madey pasti akan tokok tambah citer yang jadi halua telinga yang menyebabkan kebencian kepada Rosmah bertambah....

    ReplyDelete
  13. tv3 ja ambil kisah..mcm penting sgt

    ReplyDelete
  14. 11.23 pemakan dedak and penjilat najib bangsat dah masok.
    satu malaysia dah tau and baca surat...baca blok syed bangang ooi, semua ada bukti.
    well, pencuri and penyamun duit rakyat memamng kulit tebal kan, mana ada malu !!!
    semoga Allah tunjukkan lah jalan keluar pada pencuri duit rakyat nie.

    ReplyDelete
  15. KD marah woi..dia delete macam2. Siap hamput mak nenek si komentar tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti si komentar tu overboard. Komen Kluang man tidoq kaki dan Juboq ke langit kepala ke bumi

      Delete
    2. Memang lebih dari sepatutnya. Kejora Harami patut diajar secukup-cukupnya. Ini ada pesanan khas untuk dia......

      Kejora....

      Take my word & hear me good ...I SHALL RELENTLESSLY LAMBASTE YOU whenever you appear with your stupid & vulgar post. Keparat kamu, kenapa kamu kelmarin di blog Putra Merdeka membohong. Kamu kata nama kamu 'Kejora Bin Musytari' tapi masih pakai 'Tanpa Nama'. Besar punya penipu harami, jgnlah cuba2 nak kelirukan orang dgn macam2 samaran, faham....!!!!! Kamu akan terus ku jejakki biar dunia tahu betapa pembohong & pengecutnya kamu, tak tumpah macam idola kamu si Najib.. That's endurance on my part and you can be rest assured of that.

      Nama ku Othman @ Othaman Bin Hj Ahmad Arbaie bin Hj Fadzli Bin Hj Shafiee.

      Apa nama mu wahai Kejora, takkan sebagai pejuang kebenaran masih nak pakai nama samaran 'tanpa nama' lagi...atau kamu nie memang pengecut takut besok2 bakal dicari & didakwa kerana dah terlalu biadab, memaki-carut, mentohmah membabi buta tanpa bukti. So, till then, shut up or you'll get endless torment from me. Got it.....????

      HIDUP BERSATU...HIDUP MALAYSIA....!!!!



      Delete
  16. Lain2 agency banyak pulak tu recognize Permata. Heran jugak.

    Sekadar menyenaraikan beberapa kronologi pengikitirafan program PERMATA di peringkatan antarabangsa;

    Feb 2012, Curtin Universiti Australia mengikitiraf usaha-usaha penubuhan PERMATA

    http://news.curtin.edu.au/media-releases/curtin-award-recognises-wife-of-malaysian-prime-minister/

    July 2012, PERMATA diiktiraf dalam satu forum antarabangsa yang diadakan di Dubai (12th Asia Pacific Conference on Giftedness)

    http://www.thestar.com.my/news/nation/2012/07/14/rosmah-to-lead-malaysian-delegation-to-conference/

    Oct 2012, kerajaan Qatar berminat untuk bekerjasama menjadikan model PERMATA di negara berkenaan.

    http://www.thestar.com.my/news/nation/2012/10/11/permata-to-work-with-qatar-education-foundation/

    May 2016, PERMATA telah menerima 3G Children Welfare Award di Istanbul Turkey .

    http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/05/27/permata-to-receive-global-award-for-its-achievements/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalah Anon. Madey si Kerala Keling tua tu dah bayar kat WSJ dan New York Times.

      Delete
    2. 12.58
      ye ke? ada bukti? brp billion tun M bayar WSJ dan New York times..ada bukti transaksi ke? atau Tun M bawak duit dalam poket g bayar..nak tahu jugak sbb kalau cakap tanpa bukti, dah kira jadi fitnah..hmmm...jgn modal air liur je saudara...

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Ini ada satu contoh bagaimana Kejora Harami berak di Blog lain. Di Blog Headbomb, Kejora menulis pd 20/9 4:26 ptg...
      "Man...cerita rosmah tu betul ker??? Klu dh mencuri...tentu kena tangkap.Kenapa tak ada sekor pon puak pakaTun buat laporan?Lawaklah propaganda puak pakaTun tu..man." Propa....heheh..

      Saya tangkis pd 21/9 jam 5:30 pg & masih menunggujawapannya.
      "Tun Mahathir, Khairudin & Anina dah pun buat laporan polis dan hantar saman tapi tak diambil endah oleh pihak yg berkuasa. Malah laporan SPRM dan AG terdahulu dibakul sampahkan oleh AG baru Pak Pandir. Yg aneh, Khairuddin & peguamnya pulak ditangkap. Semua saluran undang2 dah ditutup & dibentengi oleh 2 ekor balaci (AG & KP) atas kehendak Najib. Bukti penjelewengan cukup jelas dgn transaksi_bank ke akaun syarikat kepunyaan Jho Low, Najib, Rosmah, Reza serta pembelian hartatanah di eropah & amerika. Hanya Undang2 Malaysia di bawah kuasa Najib saja yg dapati Najib tak bersalah. Tapi di 7 buah negara lain, harta & akaun 1mdb dah disita & dibekukan atas kesalahan jenyah money laundering duit hak milik negara Malaysia. Malah di Spura, Pengurus Bank BSI yg ada kaitan dgn pengaliran duit 1mdb dah dihumbankan dalam penjara. Tapi pegawai2 1mdb macam Sahrol di Malaysia masih bebas kerana dilindungi oleh Najib. Pengasas AM Bank yg buat laporan polis terhadap US$700 juta (bersamaan RM2.6 bilyon) masuk akaun Najib ditembak mati pd 28/7/13 bagi menutup mulutnya. Ada dua ekor Lembaga Pengarah SRC lari menyembunyikan diri di Indonesia, kenapa sampai laa ni tak ditangkap? Dalam kes SRC International, selain Najib tidak dikenakan apa-apa pertuduhan walaupun mengakui menerima wang tersebut, dua pengarahnya iaitu Nik Faisal Arif Kamil dan Suboh Md Yassin, turut juga terlepas begitu saja. Kedua-duanya bukan saja hilang melarikan diri atau dihilangkan ke luar negara, bahkan masih dikekalkan sebagai pengarah SRC International sehingga kini. Jawab le......!!!"

      Nah... kita tunggu apa reaksi balas si Kejora nanti.

      ps: Yg di atas itu saya sendiri delete bukan KD.

      Delete
    5. Si Keling tua Kera-la tu pandai sorok bukti. Tarok orang dalam ISA paksa Timbalan dia Sign. Dah tu jaja seantoro donia bukan dia Sign. Tipikal India. Ngko ingat Keling Tua tu baghal sampai tak mau sorok kerja2 kotor dia kah?

      Delete
    6. Apa nama mu wahai Kejora, takkan sebagai pejuang kebenaran masih nak pakai nama samaran 'tanpa nama' lagi...atau kamu nie memang pengecut takut besok2 bakal dicari & didakwa kerana dah terlalu biadab, memaki-carut, mentohmah membabi buta tanpa bukti. So, till then, shut up or you'll get endless torment from me. Got it.....????

      Delete
    7. He will not shut up Mr. Othaman. He has big mouth. Same like you also big mouth.

      Delete
    8. Anon 6:44am

      Are you a new coward like him hiding behind AnonyMOUSE...????

      Delete
  17. KD..aku ingat tak ingat pasal PERMATA ni..minta tolong ko korek semula...kalau tak salah..PERMATA ni program yang dibangunkan dan diperkenalkan oleh UKM. Tapi..almaklumlah di Malaysia ni kalau nak program tu meletop..kena ada backing yang kuat dari somebody. Somebody tu ialah FLOM..org UKM jumpa dia...dan seterusnya adalah history..tlg ya KD semakan...

    ReplyDelete
  18. http://www.ukm.my/permatapintar/language/en/

    Jumpa dah KD..bukan patut UKM yang dapat award???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa dapat Award Perkara Kedua. Tak perlu bising2. Yang perkara pokok Program Permata diiktiraf

      Delete
  19. nama rosmah jugak di sebut2 nak bagi lakukan blog dia.....kesiannnn....lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni gua stuju. KD bergantung harap pada aura Rosmah

      Delete
    2. Yang ni gua stuju. KD bergantung harap pada aura Rosmah

      Delete
  20. go fly kite la bro admin .. tak sapa pedulipun dgn parti kencing madey kutty tu... madey kecing korang jer... parti perut bumi ni acah mak enon jer ... madey tak serious pun .. duit dia tabor kat game lain ... go fly kite !!!

    ReplyDelete
  21. As salam tuan.boleh bagi link nak daftar keahlian bersatu.saya xdapat cari link dia

    ReplyDelete