Sunday, September 4, 2016

MB JOHOR TERTEKAN DITEKAN...



DARI SESI DIALOG BERSAMA TMJ:
APA PERANCANGAN TMJ MENGENAI BANGSA JOHOR DAN  PANDANGAN BELIAU MENGENAI KEMERDEKAAN MALAYSIA

• Dalam masa terdekat, tak kisah tahun ini ke, tahun depan atau tahun akan datang, Kerajaan Johor sendiri akan beri modul pelajaran kepada anak-anak Johor.

• Ada persoalkan kita ada Bangsa Johor dan Malaysia pun sudah ada 1 Malaysia. Awak beri saya 1 jawapan, dimana dia 1 Malaysia. Awak ada sekolah India, awak ada sekolah Cina, awak ada sekolah Melayu. Daripada kecik awak dah ajar mereka jangan bersatu. Lepastu dah besar awak nak suruh dia bersatu?  Pada masa akan datang, kita takde lagi sekolah India, Cina, Melayu di negeri Johor. Sekolah agama ada lagilah untuk agama kita. Kita ada Sekolah Bangsa Johor.

• Sekolah Bangsa Johor ni, daripada kecil awak akan diajar macamana bersatu, menghormati agama, menghormati kaum-kaum lain. Bagaimana kita nak mendidik dia dari kecil supaya jangan bersatu tetapi kita suruh dia bersatu bila nak pilihanraya. Mana boleh jalan? Di Negeri Johor lain. Pendidikan akan dijaga kerajaan negeri Johor. Yang mana belajar bagus-bagus, kita hantar luar Negara. Saya ada perancangan lebih besar untuk negeri Johor.

• Ada bertanya, kenapa page JST tak letak apa-apa pasal Merdeka? Nak buat apa? Takde kena mengena dengan sejarah kita. Takde kena mengena dengan asal-usul kita. Kita sentiasa merdeka. Kita tak pernah dijajah. Kenapa Johor nak sambut merdeka? Kita menghormati boleh. Kita wish boleh. Tetapi tiada motif untuk menyambut.

• Macam tu juga saya cakap kepada Menteri Besar. Tapi Menteri Besar cakap dengan saya, “tapi macam ni patik ni tertekan sikit.” Awak cakap jelah saya yang suruh. Awak nak risau apa. Kita ada sejarah kita. Kita patut menghormati sejarah dan asal-usul kita. Negeri lain terpaksa banggakan bendera tu pasal mereka takde apa-apa nak dibanggakan pasal negeri dia.

• Sini kekuatannya, adalah kerana raja dan rakyat berpisah tiada. Raja negeri lain, tak duduk KL, London, KL, London. Saya pun tak tau apa motif ada Mesyuarat Raja-Raja. Tak pernah dalam tu awak bincang isu-isu semasa, menegaskan kepada kerajaan apa mereka patut buat untuk rakyat.


#
Agak agak siapa pemimpin Johor yang akan ulas,  takkan nak suruh si pondan tu ulas.
Adakah Najib akan ulas... Lebih baik tunggu kucing bertanduk.

Akhirnya suruhlah wartawan tanya Tun Dr Mahathir,  pahit atau manis,  Tun akan ulas...
Lepastu barulah berpusu pusu pemimpin bangsat akan jadikan modal politik  kritik Tun Dr Mahathir yang dimurkai Sultan.

15 comments:

  1. Wah wah..KD pon dah lunak dengan perkataan Bangsat. Hati2 KD jangan tergolong dalam pepatah orang Perak : Cerodek Buat Pelio Orang Sedap Di Dalam Dia Melengung Di Luo

    ReplyDelete
  2. KD..namanya ja kau ni johor tapi tak faham adat raja dan rakyat.

    Jangan samakan cara Najib dgn tun M.
    kita orang Melayu budi pekerti cukup tinggi. Semangat TMJ nak majukan Johor dipuji..biarlah najib tangani bersama Mb Khalid.

    yang penting kita sebagai rakyat doakan agar semuanya baik utk rakyat.

    ReplyDelete
  3. Bio pape asei bergaye...

    Maksudnya bangsa johor patut berbangga dengan plet no w1 www1 f1 v1 x1 dan pelbagai lagi.

    Bangsa johor patut berbangga tanah negeri johor dibangunkan untuk
    kediaman warganegara negara china.

    Bangsa johor patut berbangga, air dijual ke singapura amat murah....beri percuma ajela kan lebih baik?

    Bangsa johor patut berbangga amanat yg telah lama terukir, untuk keluarkan johor dari persekutuan malaysia.

    Sokong sepenuhnya kuasa mutlak seperti mana kesultanan negara brunei.

    Najib?

    Lebih baik dengar dari mulut rosmah.

    Najib?

    Berdentum guruh dilangit, gugur segala burung apabila najib berkata beliau tak takut orang tua berumur 92 tahun.

    Tun Mahathir?

    Releks je naik kuda beriadah....

    ReplyDelete
  4. Naik kuda tu protest pasai tak boleh naik teman sebantal dah

    ReplyDelete
  5. Sultan dan Tengku nak cakap apa pun itu hak dia orang lah ... apa yg ko protun semua sibuk nak jawab ... bukan ada locus standi pun nak buat apa apa.... semuanya atas budi bicara kerajaan persekutuan yg diterajui PM ... tak perlu lah nak jadi batu api ... PM bijak menguruskan negara... madey kutty and the gang dan protun just shut up ... go fly kite !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooi bangsat Najib and pemakan dedak from najib harami, PM bijak ???
      bijak curi duit rakyat and tipu rakyat adalah ....
      bijak bagi dedak kat org macam hang adalah....rakyat bukan bodoh and pekak macam hang kamjat ooi...
      rakyat and satu dunia tau yg najib bangsat nie penyamun and penyangak no 1 dlm dunia, tapi tak ada teloq, ha ha ha.... Awat tak berani saman TSM ??? tak ada teloq kan, kan kan ...
      Today Monday and esok SELASA... WSJ ???
      ADA TELOQ ???

      Delete
    2. kakakakka...ape? PM Bijak? hahahahah...kurrr...kurrr...semah oiii...tabur la lebih sikit dedak...mamat nie dah upp laki ko bijak semah oiii...hahah

      Delete
  6. Dari cara penulisan si Anon 3:30PM,mengesahkan yg dia ni seorang hamba Allah yg cetek ilmu, cetek agama,pendek akal dg tahap IQ yg rendah dan tak ade element of intelligence dlm berbicara. Sebabnya adalah mengguna bahasa yg kasar dan kurang ajar. Kalau ada anak, esok2 bila anak dah besar akan terikut perangai kasar si bapak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok...ko kuar kan la fakta ko yang bijak tu....aku nak tengok...jgn nak spin jer yea...sembang cam alim...tap[i dok makan duit rakyat....puihhh la...

      Delete
    2. pemakan dedak haram from Najib bangsat 4.15pm...
      tidak ada istilah bahasa yg lembut buat penipu and pencuri seperti Najib harami...
      rakyat malaysia and dunia pun yg tak makan dedak haram macam hang dok makan tuu, tak akan guna bahasa yg lembut untuk seorang pemimpin yg menyusahkan rakyat dan curi duit rakyat.
      cuma org macam hang yg bahalol and bodoh disebabkan bekalan dedak yg haram saja cuba tunjuk baik kononnya...ingat makan dedak drp duit haram tetap haram bahalol ooi...pie lah tanya ustaz and jng dok tunjuk alim saja...rakyat tau semua org umno memamg kaki songlap duit rakyat...tapi kami rakyat marhaen ada prinsip and tau hukum hakam and tak akan makan dedak haram from najib bangsat...ada paham ustaz ???
      kalau tak paham hang pie mintak dedak kat najib harami...dunia akhirat najib, umno and bn akan masuk parit lepas nie....
      hang pie kawan dng go fly kite sebab dia pemakan dedak haram NO 1 from najib...

      Delete
  7. Dari cara penulisan anon 4.15pm mengesahkan dia ni dah sewel, seperti anjing gila mencari habuan dedak haram pemberian najib.

    Penyakit anjing gila dia ni mempunyai simptom2 berikut;

    1.pemikiran boleh bertukar seperti kanak2 padahal dah tua bangka.
    2.suka maki hamun
    3.suka tukar menggunakan pelbagai nama samaran
    4.suka menipu dan membohong
    5.suka berpantun yg tiada nilai dan hampas belaka.
    6.alih topik dari artikel admin
    7.munafik dan kurang ajar
    8.suka bersumpah ajak bergaduh dan bertumbuk tapi tak berani tampilkan diri.


    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud nye die sembang ala2 pahlawan bugis ler tu....sembang pahlawan...semah berdehem skit dah tekincit...hahaha

      Delete
  8. xde sape nak join pribumi ke???
    xkan kenabbagi dedak baru nak join.
    oh lupa ...pribumi mercun basah ek....lol

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete