Saturday, September 3, 2016

PERLU KE KITA TAKUT MAHATHIR (?)







Cerita Najib nak mempertahankan jawatan tanpa takut kepada Mahathir bukan cerita baru.

Jika ada kritikan ke atasnya sudah tentu ada sebab, bukan saja saja nak buang current.

Konon Mahathir mahu usahakan Mukhriz sebagai PM adalah dongeng desperado,  yang rosak mental sahaja akan bersetuju.

KITA TAHU SANGAT KENAPA DIA PERLU BERTAHAN DAN KEKAL....

Tiada nilai berita pun.

Kita lebih tertarik dengan berita tentang Husam Musa yang diberi sambutan hangat sebaik sahaja sampai di Airport Pengkalan Chepa dan seterusnya merasmikan 17 cawangan AMANAH di Kelantan.

AMANAH Kelantan akan bekerjasama sepenuhnya dengan BERSATU,  PKR dan PAS.

Tidak ada sesiapapun perlu takut dengan Mahathir, takut dan kasihanlah pada diri sendiri jika tidak amanah.



NAJIB BERUCAP,  BURUNG TERBANG PUN BOLEH JATUH... 



38 comments:

  1. KD,

    I am Not the biggest proponent for further fragmentation of Malay-Muslims' voting numbers but, had to agree it is a step towards better administration of the country (why it will be better remained to be seen). Now that we see UMNO, PKR, AMANAH, PAS, and hopefully BERSATU officially registered, it sure opens the possibility of splintered malay-muslims vote.

    It has showed and proved that Malay-Muslims centric party like UMNO had only but reduced into an arrogant and became outright corrupted (Jamal FISH-BURN, bagi nama glamour kat dia sikit ler, had all but CONFIRMED the rotten UMNO is indeed corrupted to the core with MONEY-POLITICS ie. Dubai trip then 1000 RM instead to some hundreds of his KCs) yet this is only a tip at Sungai Besar, what more the rest of Bahagian in UMNO??? And...they said it BOLD and UPFRONT, DONATION from friends and associates....err what is the SPRM PENAL Code say then? Well, thats the testimony of Fish Rots from the HEAD, kepala Lanun-Bugis boleh terima derma, seluruh pengampu-penjilat ikut serta, even when the ARAB-Dogol Gila bagi derma story have all but, SMOKED!

    By being splintered ie. Malay-Muslims vote, they will have a choice and, the power would not be as centred to any individual and party. It will be more effective in that the check-and-balance via intra-party of members elected into parliament where greater-consensus had to be made before any bills are passed. As we see it UMNO holds the largest number and with MCA and MIC (and/or GERAKAN) and its lowest ebb, these BN-affiliated parties were held at ransom in some ways and UMNO is left to do whatever including defending an already heavily and clearly very very tainted CORRUPTED PM!

    The only option now for the current administration is to PROVE NAJIB is NOT GUILTY, however INNOCENCE he or UMNO wants to spin and strangled the country or the whole world for that matter. The evidence are out there in the open and in abundance, so all the UMNO goons needed to do is to DISPUTE and DEBUNK all TRUTHS. As it goes, the UMNO, the Pirate and his bunch of 40 thieves weren't ale to do just that! TRUTH will not only PREVAILS, but HURTS!

    The bits on Tun M, with wishes and Doas, the old man is given continuous good health to see this mission through so as to steer the country back to its course, rightfully.

    MLN

    ReplyDelete
    Replies
    1. At the end of the day,it's just your opinion

      Delete
    2. baseless and malicious ... nothing else but perception game mooted by madey kutty ... lies lies lies that all ;-))

      Delete
    3. KIHKIHKIHKIH........typical of dedakmen.
      lies,lies,lies.............HEHEHE.
      Cer beri opinion yang lebih segar.
      Taklah layar dikembang, sauh dilabohkan.
      Sekarang kapal sudah mula nak tenggelam bila badai menghentam.
      Inilah kesannya bila berucap guna skrip.

      Delete
    4. Anything that comes out from a Ass hole like Anon 12:16 PM is Shit and nothing but shit!!

      Delete
    5. insya'allah.
      tunggu lah masa apabila saya mendapat peluang utk berkongsi pandangan dgn penduduk2 Pekan.

      banyak yg berseloroh dgn saya bahawa kemungkinan besar saya akan sampai k Pekan dlm tong simen. itu lah risiko saya rela ambil.

      orang yg menjerit 'lies lies lies' mungkin tlh d rasuk olih 'orang halus' ustaz harun din. rm90 juta (mungkin lebih) 'can create wonders'

      Delete
    6. Its all recycle copy and paste issue against UMNO. Just ignore this humbug. Waste of time reading it. He should post to Malaysia Today. See what RPK will grille you.

      Delete
  2. MLN
    Innocent until proven Guilty
    So prove it that Najib is guilty
    The old man is just frustrated that his Boiboi lost everything and afraid that RM 100 bil held
    by his cronies busted
    He had spent nearly RM 1bil for the past one and half year to topple Najib but failed eventhought by licking his spit for working together with oppo and requesting foreign aids
    Talking about TRUTHS.....Sure truths will prevail such recent statements by ASWJ addmiting the involvement of the Saudis....What about statements by RS that DYMM Agong was involved with the Tan Sris in the alleged Conspiracy whic the Old Man accidently blurred out
    Last not least,pse explain statement by The Old Man that there were no evidences to convict Najib and bring him to court
    My 2 cents advise,for the sake of The OLD MAN...pse leave him alone,quit jadi BATU API and do not used him for reasons unknown.At his age he should concentrate on preparing himself to face ALLAH and preserved his legacy and not to destroy it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap je INNOCENT UNTIL PROVEN GUILTY.
      Bila nak buktikan that NAJIB IS INNOCENT sedangkan
      takut nak saman Mahyiddin apatah lagi WSJ atau pejabat
      Pendakwa Raya US that DoJ itu FITNAH......????

      Delete
    2. Berbanding saman dgn bawa ke institusi beramanah mana lagi bagus?

      saman dgn audit negara mana terbaik?
      saman dgn report PDRM ?
      samam dgn laporan SPRM?
      saman dgn keputusan Bank Negara?

      Zaman Tun M ada tak saman WSJ?

      Cuba tanya pengamal undang2 knapa WSJ ni sembang kencang Iraq ada nuklear sedangkan tipu...knapa tak saman?Iraq sampai sekarang dah tak aman krn penipuan WSJ..mana lagi teruk isu 1MDB ke atau kematian ratusan ribu rakyat iraq. kenapa tak saman?

      Delete
    3. salam

      kepada yang suh tun dr mahathir pergi buat solat banyaak2 tu bagus...

      kalau kita ada rezeki lebih mungkin kita pun boleh pergi ke tanah suci mekah..jangan hairan kalau nama dr mahathir sangat harum d sana..sampai silap aribulan kita boleh guna nama dia dekat sana nak kurangkan harga atau apa...

      malah ada satu blog pernah cerita camne sorang tu boleh cium hajarul aswad sbb askar kat sana tengok bendera malaysia n sebut mahathir n tarik pakcik tu tuk dekat dengan hajarul aswad...anggap je ni cerita berlebih dan dongeng...pergi sendiri ke sana...

      apa kata kalau pergi sana n kita sebut dari malaysia kalau pak arab tu kata mahathir n tnjuk bagus, kamu cakap no good!...tengok camne reaksi dia

      apa tun buat sampai harum nama dia kat sana...jangan kita tanya ibadat orang sebelum ibadat kita termasuk saya yang menulis pun entah ke mana...

      tapi nak tanya ibadat tun dr mahathir sampai ke mekah boleh guna nama dia...hanya ALLAH sahaja tahu apa pernah tun lakukan kepada mereka d mekah...almaklumlah..maha zalim maha firaun, penolak hukum ALLAH kata mereka...tapi d tanah suci harum namanya..entahlah..

      gie7

      Delete
    4. Good reply. Pity still there are some die hard Mamak Kerala's followers whom don't even have a 2 sen thought let alone common sense. These species should be left alone until they rot.

      Delete
  3. Innoncent untill prevent guilty...

    Nahib telah diberi pekuang yang cukup luas untuk membersihkan dirunya, apa yang dia buat (?)

    Lantik jurucakap?
    Lari dari N2H?
    Saman Mahathir?
    Saman Muhyiddin?
    Saman WSJ?
    Pecat AG?
    Pecat TPM?
    Sidang akhbar dua hala yang bebas untuk wartawan dalam dan luar negara(?)
    Berdebat dengan Tun(?)

    Bersihkan diri secara telus, berani, bersemuka atas prinsip kebenaran dan bukannya sekadar berkokok di gelanggang sendiri.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Saman WSJ?
      Tak perlu saman pun dah tukar kenyataan dgn mengatakan derma dari saudi?
      Kenapa tak saman?

      WSJ akhbar di USA yg menipu berpuluh2 kali ..hanya yg bongok sahaja saman dan mengharapkan kemenangan..

      Dan jgn jadi bongok Tun M tidak pernah saman mana2 akhbar luar negara semenjak 22 tahun pemerintahanya.


      Delete
    2. Chai dah baca berita terbaru? carta ditunjuk wsj? Bagaimana duit masuk dalam akaun penyamun no 1?

      Wsj tunjuk cara mudah tu...kalau tak boleh buka wsj, pergi ke sarawak report.

      Delete
    3. Ha aha ha kpd pengikut WSJ ..WSJ bkn satu institusi amanah pun..Hanya akhbar propaganda ...boleh sembang macam2..

      Kami adalah pejuang negara mempertahankan institusi2 amanah negara antaranya BAnk Negara, SPRM,PDRM,Audit Negara ,Parlimen dan AG.

      Sekiranya anda nak sokong WSJ pun tunggu la dulu WSJ jadi AG ya..pastu bawa ke mahkamah pastu baru jatuhkan hukuman ya.

      Delete
  4. bukan isu siapa takut siapa.. tapi siapa serang siapa ? madey kutty yg menyerang dgn cara yg paling bangsat ... menggunakan pengaruh dirty politic .. dgn dana yg besar ... niat jahat semata... mmg wajar pihak yg diserang yg berani dan handal berkata tidak bersasa takut dgn penyerang... penyerang yg jahat dan bangsat ... go fly kite !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bangsatnya adalah najib and hang pencacai kamjat ooi,
      Pasai najib bangsatlah semua org sorang dia tapi dia berani dibelakang aje, depan teloq habis kechut
      Satu Dunia tau yg najib laknatullah nie memang pencuri Duit rakyat and suruh org lain jawap on behalf dia macam dia Guna hang Lah, bahalol OOOI...
      Jung lupa ESOK ISNIN AND LUSA SELASA...
      ADA TELOQ KA ???

      Delete
    2. Najib dah serahkan isu 1MDB kpd instiusi negara antaranya PAC,Audit Negara,Parlimen,Bank Negara,SPRM,PDRM.

      Berkenaan satu dunia tau najib pencuri ..mahkamah mana kata najib bersalah.Janganlah terlampau sayangkan media barat.WSJ itu rekodnya terhadap negara2 dunia ke 3 amat buruk. bacalah sejarah WSJ.

      Utk pengetahuan sahabat KD ..tiada mahkamah yg putuskan 1MDB bersalah. semua yg disembang di blog pro tun m hanya persepsi sahaja. DOJ juga tak salahkan 1MDB.

      Sahabat2 KD sepatutnya bersabar dan serahkan kpd pihak yg berwajib. Jangan terlampau seronok main fitnah kelak masuk neraka.
      Cukuplah fitnah 42 billion lesap.
      Dan jangan lupa 2.6Billion duit derma arab dah disahkan berkali2 WSJ kitab suci engkorang...jgn lupa tu.kembali ke pangkal jalan tak percaya audit pun percayalah WSJ tang ni.

      Delete
    3. 6.07, awat hang ingat rakyat nie semua bahalol macam hang and pemakan dedak lain ka ?
      Segalanya najib Serah pada institusi yg di control oleh najib kamjat nie...so apa maknanya ???
      Kami bukan pemakan dedak and Tak makan Duit haram and kami cakap Benda yg betul bukan pusing macam hang and go fly kite !!!
      Umno and najib Akan masuk tong sampah lepas nie....tunggulah
      Rakyat dah Tak percaya dah pada semua institusi bawah najib kamjat...semua Tak Ada teloq and Tak berani bersuara walaupun depa tau najib harami memang salah !!!
      Berdepan dng rakyat, bersemuka dng Tun, bebas untuk wartaman bertanya, Jng lari bila wartaman bertanya, bersemuka and jawap dng pembangkang, saman WSJ and Saman DOJ....Najib boleh buat ka ???
      Ada teloq ka ??? Pie nasihat Najib and MT umno and semua pemakan dedak Dulu...than Baru hang Mai nasihat rakyat Malaysia ok !!!
      Paham ? Tak Paham pie jumpa Najib laknatullah and minta dedak lagi.

      Delete
    4. Dalam sistem demokrasi anda berhak memilih yg anda suka tetapi menghormati golongan penyokong pemerintah adalah tunjang dan kecintaan pada negara.

      Walaupun anda penyokong pembangkang dibawah pentadbiran Najib ISA dihapuskan.Sekarang semua rakyat merasa selesa bercakap tanpa rasa takut berbanding zaman Tun M.

      Bagi penyokong pembangkang dah tentulah apabila kalah semuanya akan dipersalahkan..

      Zaman Tun M tak pernah dengar PAC ...PAC diwakili pembangkang..adakah PAC dikawal Najib?

      Parlimen diberi kekebalan..Adakah semua ahl parlimen dikawal Najib?

      Zety bekas Gabenor bank Negara,Abu Kassim ex SPRM,Ghani patail Ex AG adalah orang Tun M... adakan Najib yg kawal?

      Audit mengambil masa yang lama utk menjalankan amanahnya... adakah dikawal oleh najib?

      Ianya bkn isu ada teloq tetapi dizaman Najib institusi diberi amanah adalah paling tepat menjalankan tanggungjawab. Keputusan sudah dibuat..Apakan daya isu derma dari saudi pada mulanya dinafikan oleh WSJ..dikatakan arab gila oleh Tun M..

      dikatakan bangang oleh penyokong Kd akhirnya semua terjawab..Tahukah anda WSJ sudah mengakui ianya dari saudi?

      Tahukah kamu WSJ akhirnya tunduk kpd keputusan SPRM yg telah lama membuat keputusan cerita derma dari saudi?

      Kepada sahabat2 KD sedarlah keputusan PRN sarawak BN menang bergaya..2 keputusan PRK selangor dan perak membuktikan keutuhan UMNO sbg ketua pemerintah.
      Tolong jgn pertikaikan kemenangan BN dan UMNO dgn tiadanya poster Najib.

      p/s
      kalau nak gunakan ayat rakyat tunggulah menang mana2 kawasan PRK..anda boleh mulakan dahulu rakyat dipermatang pauh. Pagoh jgn dulu la cawangan bersatu pun tk nampak lagi...

      Delete
  5. In na solati wanusuki wa mah ya ya wa ma ma ti lil lah hi rab bil aa lamin...

    La ila haillallah, muhammadar rasullullah...

    Alhamdulillah.. Telah islamlah kamu seandainya kamu cina, kristian atau hindu yg melafaz ayat diatas..

    ReplyDelete
  6. Siapa yang serang?
    Mahathir sekadar serang bangsat yang mencuri?
    Siapa bangsat itu?

    Kalau dia ada harga diri?
    Serang balik dengan telus?
    Kalau dia ada harga diri?
    Kalau dia takut Allah 100%
    Halal itu jelas, haram itupun jelas. !!!
    Derma itu jelas, rasuah itupun jelas?
    Jangan ubah tuang gol?
    Dia bukan tipu Mahathir, dia bukan tipu rakyat. Dia tipu diri sendiri, takut Allah 1%
    Masa itu akan sampai, cepat atau lambat..
    Bolehkah tipu masa?

    Yang berbahas, yang komen, apabila ada kebenaran jangan berpaling.. Jangan dusta, jangan berbohong dengan Allah, kelak binasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ada juga pembahas meletakkan agama sbg matlamat.

      Kalau lah semua faham fitnah itu masuk neraka ok la..cuma ramai yang terlalai oleh setan.

      Isu 1MDB bermula dengan penipuan terancang 42 Billion lesap hilang dan ghaib.Pada msa itu kami penyokong2 Najib dianggap apa?

      KD dan kawan2 mengatakan berbagai-bagai kata penghinaan kpd penyokong Najib.
      Saya nak tanya berapa ramai masih percaya 42 Billion lesap tiada pembelian asset.Ingat
      ya lesap ni tunai tau.

      Apa yg kami buat pd masa itu?
      Tetap menghormai Tun M dan para pendokongnya.. itu sejarah yg tidak boleh dipadamkan.

      Hari ini sudah berbeza kerana serangan membetulkan keadaan dilaksanakan tanpa belas kesian.Penyokong2 tegar Tun M sedar tak perlu surat tunjuk sebab pun mereka tahu sudah kna terajang. Bg tahap kepimpinan spt muhiydeen jalan keluar sudah ditunjukkan.

      Golongan ulamak2 bersama Najib krn apa?

      Najib melaksanakan perundangan mengikut sistem malaysia yg berdaulat. PAC dan Audit bekerjasama menyelesaikan masalah 1MDB. SPRM diberi ruang yg luas utk melaksanakan gerakkerja tapi perlu ingat yg sabotaj tetap bersalah.UMUM mengetahui SPRM dikawal geng Protun tapi hampa krn tiada bukti sehingga kini. Abu Kassim belah sapa ya?

      Gabenor Bank Negara Zety tahu duit 2.6B dibawah pengawasannya tetapi beliau bkn shj diamkan diri tetapi sabotaj. Umum mengetahui ketika di US beliau memberitahu 1MDB bakal merosakkan ekonomi.

      AG Ghani patail antara ketua konspirasi . Pertuduhan jenayah kepada Najib sudah disiapkan tetapi Allah maha berkuasa digagalkan dan dimalukan.Ghani berhak saman dan dedahkan di media sekiranya tidak benar.Yg mengatakan konspirasi adalah Tun Mahathir.Jangan buat bongok dan nafikan.


      Mufti dan ulamak di malaysia bukanlah bodoh seperti Rakyat penyokong pakatan. Mufti mesti mempertahan istitusi negara seperti Audit negara,PAC,PDRM,SPRM,AG dan Bank negara.

      Bagi golongan pakatan Mufti mesti mempertahankan dgn darah hujah dari WSJ,SR,AG USA,AG SWISS,Gabenor Bank Singapura,Hakim Peranchis dan DOJ.

      Kepada sahabat KD tak perlulah kutuk mufti2 kerana anda pun tahu Najib sudah melaksanakan salam ukhuwah kpd Haji Hadi sbm isu 1MDB lagi.

      Delete
    2. satu lagi..... bila baca tulisan dalam ni ketara sangat terdapat penulis yang tak uptodate atau mengaku maklumat... sebagai contoh masih ada yang percaya kerajaan dah lesapkan pilihan billion ikut sebagaimana yg Tun sebut dulu.... Dan tak kurang juga yg masih tak uptodate yg WSJ yg jadi kita korang pula dah jelaskan rM2++ billion tu memang duit derma..... korang masih nak teruskan fitnah ni ker??????? bebal betul kulit badan korang yek..... tak takut langsung hukumnya Allah.

      Delete
    3. Anon 5:08, hang mabuk ketum ke apa, lain tajuk lain pula isi perbincangan, Kalau tak cerdik pun, jangan tunjuk semua.

      Delete
    4. Maaf KD bkn utk engkau sahabat yg atas aku tu..Aku jawab dia..339

      KD..tak semestinya setiap komen jawab isu engkau la..ada yg jawab antara komen2.

      Delete
  7. Orang alim larang kita pertikaikan keikhlasan orang yg takut Allah. Sementara kita yg rasa Juara dok komen hati orang lain tu dah mantop ke rasa takut kita pada Allah? Bukan apa takut tergolong dalam bak kata peribahasa turun temurun Melayu Purba " kokok berderai2 ekoq gelumang tahi". Akhirnya siapa yang lebih kamjat dari orang lain yg dipanggil kamjat

    ReplyDelete
  8. hari tu korang kata dia pengecut tak der telur.... skrg korang kata dia macam haprak plak nak lawan Tun umur dah 92 tu...... alooooo Najib bukan bodoh nak bertinju ngan Tun.... ni bukan soal lawan tinju atau lawan gasak..... tapi lebih Kepada maksud lawan pengaruh Tun.... lawan sekutu Tun.... Lawan balaci Tun..... Lawan setiap tohmahan Tun.... Dan yang paling besar adalah lawan FITNAH TUN DAN SEKUTUNYA.... ADA FAHAM TAK..... JANGANLAH BEBAL SANGAT. Jadilah bijak sikit dalam berfikir....kalau tak pandai gaks... hempuk kepala tu dengan Dumbbell..... benda macam ni pun korang nak hadam jadi bahan...... low class....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang popularkan dinturle..makan setahun kot baru nak abis isu bertinju ni.
      Dalam banyak2 cybertrooper tun m...... dinturle agak bodoh2 sikit dapat kamera bkn main suka dia..buat live streaming pastu bg tau ratus ribu ikut live ..bodoh2 malu namanya ..alahai din din jgn lah perbodohkan diri sendiri.

      Dinturle paling suka buat undia di blognya..lepas tu dia analisis undian dan jawapanya najib lingkup.. lingkup..kelakar dinturle ni ..dia rasa macam SPR ..ada masa dia jadi Ag,Hkim,polis dan macam2..semua kna ikut caranya klau tak siap la dihinanya macam2 yg terbest dedakman la.

      Delete
  9. Anon 3:22, anda the adalah hamba Allah yg cetek ilmu,cetek agama, pendek akal dg tahap IQ yg rendah. Kalau nak berbahas berbahas lah dg fakta, jangan sekadar menjawab secara emosi tanpa fakta. Sekadar ikut ikutan saja... where is your intelligence.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih ada saki baki intellegence ke puak pemakan dedak ni?

      Delete
  10. What is the meaning of pemakan dedak,5:56 pls explain. Others say it, you also want to say it but without knowing the meaning.

    ReplyDelete
  11. Beginilah: Booogeees hanya boleh semboq ayaq lioq saja. Nak balayq pun tak boleh dah kerana sauh dah sangkut kat ROS. Hanya berani bercakap depan pemakan dedak saja.

    DEdak tu salah satunya upahlah; duit macam Jamal Fishburne, jawatan, peluang cium tangan Bugis dan Kak Ros. Apa2 saja yang boleh angkat "darjat" seseorang yang akal dan mata nampak duit saja. Itulah dedak! Yang masih belum terima dedak tapi ingin nak makan macam yang dok masuk kat sini dan dok maki orang yang tak sokong Bugis tu la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak buat bila kalah itu lah yg terbest dedak he he he

      jgn lupa tau 7 negara dah bawa ke mahkamah isu 1MDB ..agak2 kat penjara negara mana najib nak kena sumbat ya?

      Delete
  12. Dah dibagitahu blog ni vanggang..jangan follow..nanti jadi vangang jgk

    ReplyDelete
  13. Sebenarnya TIDAK ada satu pun parti politik Melayu yang berhak mengguna perkataan atau singkatan BERSATU kerana lagi banyak parti politik Melayu ditubuhkan maka akan lebih berpecahlah orang Melayu. Katakan ada 5 parti politik Melayu maka akan berpecahlah orang Melayu kepada 5 kumpulan. Kalau pun ada yang kalah atau ditutup tapi masih MUSTAHIL akan tinggal 1 parti politik Melayu sahaja. Walaupun yg tinggal hanya 2 atau 3 parti politik tapi akan masih berpecah bukan bersatu. Oleh itu dimana rasionalnya menubuh parti politik Melayu dan berasaskan kepada nak BERSATU. So, my countryman Mat Sabu, Kadir Sheikh Fadzil, Dr M, Mahyuddin, Mukhriz apa agenda anda sebenarnya... Nak Jatuhkan Najib!!!boleh tapi jangan lah memperguna dan menyusahkan rakyat Malaysia yg sememangnya yg lebih rela memenuhi masa mencari nafkah yg halal untuk keluarga daripada berpolitik sepanjang masa. Allahhualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada bahasa susah bagi sebuah perjuangan kecuali yg malas

      Delete